Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלוהים ישמור איזה רעיונות.

על המילה חלודה וקורוזיה שמעתם?

שאלוהים ישמור באמת על פורד שעשו לאסקורט את מה שאתה כל כך נחרד ממנו כבר לפני 20 שנה!

אסון!

מוטי

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברגע זה ממש מתקינים לי רדיאטור חדש + משאבת מים שהלכה לעולמה.

לגבי המערכת קירור גם כל דבר שבא מקורי באוטו אפשר ליעל, כמו שאנשים שמים ציפים אגזוזי לחץ(שהיעלות שלהם הוחכה בנזק לאוזנים לא יותר)פילטר אוויר פתוח וכו.

אני רק רוצה ליעל את המערכת קרור לא לעקוף את הבעיה.

ופתחי אוורור נראים לי משהו שייעל כי זה זרימה דו קיוונית שיכולה לשפר את זרימת האוויר החם המנוע הצפוף מאוד (מי שראה מנוע של RS יודע עד כמה הוא צפוף ) החוצה וכך נראה לי שיהיה פחות עומס על מערכת הקרור כי היא תתמודד יותר עם קרור המנוע עצמו ולא עם תא המנוע .

תקנו אותי אם אני טועה.

ומוטי זה בשבילך תגיד לי אם הפתחים ממוקמים נכון.

והאם כדי לשים רשת ברווח של הפתחים? שיכנס לשם רק אוויר ולא דברים לא רצויים כמו גורי חתולים ציפורים וכו.

מנוע 2.jpg

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם
עם המון המון כבוד למוטי ידידי , אין הכרח בעצתו, פשוט תעתיק את המיקום מאסקורט קוזוורט שלפחות ויזואלית, נראית כמו ה RS שלך.

עצתי לך, למען זרימה אופטימלית ומראה מקורי, פשוט תשתמש בפתחי האיורור המקוריים של הקוזוורט.

מצתרף לתגובה שהרשת בגריל צפופה מדי.

אם המחוק באסקורט נמצא בטווח של המילה NORM בשעון החום אז זה תקין, אכן כאשר המחוג על ה M זה נראה שהמחוג ב 3/4 אבל שם הוא צריך להיות וזה לא חם מידי, נסה לחבר שעון חם חיצוני זמני ולמדוד טמפ בזמן שהשעון מראה על M.

האסקורט קוזוורט שונה לחלוטין מהא אס מבחינת מראה ומיקום המנוע כך שזה לא מדיוק

פורסם

נכון אבל מיקום הרדיאטור זהה וזו המטרה של הפתחים בסופו של דבר - לנקז את האויר החם שעובר מהרדיאטור כלפיי תא המנוע.

קשה לראות את המיקום של הפתחים ביחס לרדיאטור ולמנוע מהשרטוט שלך.

הייתי גם ממליץ להתייחס למיקום המוטות שמחזקים את מכסה המנוע עצמו מלמטה (למרות שניתן לחתוך חלק מהם בלי שייקרה אסון גדול - פשוט מרכיבים נועלים למכסה).

מוטי

פורסם

למה לא ניסית להוריד את הרשת מהגריל ולצאת לנסיעת נסיון? אמנם הרכב היה אולי נראה קצת פחות טוב לחצי שעה אבל היית מצליח לגלות האם זו הבעיה, ואם כן - להחליף לרשת קצת פחות צפופה.

אני גם הייתי סוגר את הפתחים העגולים בפגוש הקדמי באמצעות פנס ערפל מיותר או אפילו סתם בסגירה. יש סיכוי שגם עם הפולטים על מכסה המנוע, זרימת האויר בתא המנוע תהיה דרך הפתחים הענקיים האלו לא פחות מדרך הרדיאטור.

לי נראה שאתה מנסה לחפש תירוץ להוסיף עוד קוסמטיקה לאוטו כדי לפתור את הבעיות שיצרה הקוסמטיקה הקודמת.

פורסם
?כי זה רכב שתמיד נמצא עם טמפ' מנוע גבוה הנורמל שלו נמצא ממש מתחת לקו האדום

ללא קשר למערכת הקרור.(רדיאטור חדש )

ברגע זה ממש מתקינים לי רדיאטור חדש + משאבת מים שהלכה לעולמה.

פאק באמינות ?

תתחיל בלבדוק הכל , וונטה שעובדת כמו שצריך , יוניט וונטה תקינה , טרמוסטט 80 מעלות , אם כל זה תקין אז יש לך בעיה מורכבת יותר . לדעתי , בריחת קומפרסיה .

בכל מקרה הייתי מרכיב שעון חום חיצוני . לא להתקמצן על 100-350 ש"ח . ( תלוי ברמת השעון )

עוד משהו קטן ובזה אני מסיים , ( כבר הסברתי הכל , לא רואה סיבה להמשיך ולזיין ת'מוח סתם )

סבבה שהתאמת טמבון של אימפרזה לפורד , אבל סמוך עליי שלא כל מה שהבריטים עושים נחשב למשהו "אנין טעם" . תעיף ותארגן טמבון מקורי . יראה מתאים ולא מגוחך .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אוקי.כנראה שלא הסברתי הכל כמו שצריך.

דרך אגב הטמבון נמצא בקושי יומיים על האוטו ווהאוטו אצלי חצי שנה ושהחלפתי את הטמבון לא השתנה כלום.

יש פנסי ערפל לסגור את החורים אני מחכה שהאוטו יעבור צבע לפני זה.

בדקתי עם קומפרסור עם עובר אוויר דרך הרשת ועובר מצויין.

הייתי אצל מוסך פורד מקורי ואמר לי שהמד טמ''פ מקורי ושהחום מנוע אצלי סביר.

הוא לא תמיד על ה3\4 רק בעמידה ממושכת או בנסיעה בפקק.

לכן חשבתי על הפתחי אוורור

הרדיאוטר לפני זה היה חדש לקחתי אותו לניקוי לפני שבועיים ושם (בקלנסוואה) הרסו אותו והוא התחיל לנזול.

וגם בגלל זה נהרסה המשאבת מים.

איך אני בודק בריחת קומפרסייה?

פורסם

יעילותם של פתחי האיורור בעמידה בפקק או בנסיעה איטית קרובה ל-0.

הפתחים מבצעים את עבודתם נאמנה כשהרכב בתנועה מהירה מספיק כדי לייצר הפרשי לחצים בין זרימת האויר מתחת למכסה המנוע לזרימה שמעל.

מוטי

פורסם
די לבלבל ת'מוח .

המחוג צריך להיות באמצע . נקודה .

זה שרשום NORM בין 65 מעלות לכמעט 110 מעלות זה לא אומר שזה תקין .

.

יאשה,

1. אתה מתלהם!

2. אתה מכניס אנשים לפניקה על פארש!

3. אתה שולח אנשים לתקן את מה שתקין!

4. אתה טועה ומטעה!

עכשיו לעובדות:

באסקורט הוונטה נכנסת לפעולה רק ב "M" של ה "NORMAL" אבל במהירות נמוכה אשר רק מעכבת את התחממות המנוע עד להגעה ל "A", שם היא מתחילה להסתובב יותר מהר ושומרת על הטווח של "A" - "L" (ברור שיש גם ערכי טמפרטורה הרבה יותר מדוייקים, אבל פה מדברים על המחוג.

מחוג החום נמצא בצורה תקינה בין ה "A" וה "L".

כל פורום אסקורט מלא בשאלות על זה ותמיד מרגיעים אותם שזה תקין ואין מה להחליף, וזה עוד באנגליה, ישראל במקרה קצת יותר חמה.

לעיונך, רק דוגמא אחת...

לסיכום, אפשר בעצם להגיד שכל המחוגים של האסקורטים מזייפים, סבבה, אבל מכאן ועד להפוך את כל מערכת הקירור רק כי לא ערים לבעיה, המרחק רב.

עריכה, רק עכשיו שמתי לב שעוד שניה אתה שולח אותו לשיפוץ מנוע על בריחת קומפרסיה, לא עדיף לבדוק עובדות לפני שנותנים עצות כאלה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה צודק .

זה נורמלי לנסוע על חום גבוה...

בכלל , פורד ידועים בכיצרן שבונה את מנועיו לעבוד על חום גבוה... פורד מתחרה בפורשה הישנות עם הקירור אוויר מבחינת החום מנוע .

הרי מה אני כבר מבין בפורדים ?

כנראה שרק אצלי 90 מעלות זה בדיוק באמצע . אבל בדיוק...

ומה מצחיק ?

החום לא עובר את ה 87 מעלות .

אתה יודע מה עוד מצחיק ?

שיושב לי טורבו שיושב 8 ס"מ מהרדיאטור... אתה קולט ? 8 ס"מ מהרדיאטור !!!

עכשיו לך תבדוק כמה מעלות פולטת סעפת של מנוע טורבו...

והאוטו לא עובר 87 מעלות ( שעון חום חיצוני ) או את האמצע במחוג המקורי בלוח שעונים .

מטורף . פשוט מטורף .

כנראה משהו מקולקל אצלי באוטו . אני אלך לבדוק את זה . אני גם רוצה מנוע שעובד על 100+ מעלות...

בקיצור , אתה צודק .

אני סיימתי להגיב כאן , משום מה בזמן האחרון אין לי אפילו כוח להתווכח . נראה לי הזדקנתי... :-(

אל תשכחו,

פורסם

יאשה, שניה סבלנות.

אנחנו מדברים על המחוג ואתה מדבר על הטמפרטורה עצמה. לא תמיד יש קשר בין שני הפרמטרים.

מסבירים לך יפה ועם הרבה סבלנות שידוע שבאסקורט השעון מראה על 100 כשבעצם חום המנוע הוא 85.

עובדה זו שולחת הרבה בעלי מכוניות לא מנוסים לשיפוץ של כל חלק אפשרי במערכת הקירור.

בד"כ הם נוחלים כשלון ולומדים לחיות עם זה לאחר שהוציאו מאות-אלפי שקלים על שיפוץ המערכת.

במקרים בודדים, הם מצליחים "לפטור" את ה"בעיה" ע"י הכנסת טרמוסטט אשר פותח את המעבר מוקדם מדי.

מה שקורה אז זה שהמחוג בול באמצע אבל במציאות , טמפ העבודה של המנוע נמוכה מידי.

כל פורום של פורד שתיכנס אליו טוחן את הנושא עד דק, אבל כמובן יכול תמיד להיות שהם טועים, אני טועה ואתה צודק.

צדיק באמונתו יחיה!

פורסם

אם כך, דווקא יאשה הציע הצעה טובה באחת מההודעות הקודמות שלו לפני שהוא נכנס למסלול בליסטי (קח אויר, איש), ניתן להרכיב שעון חום חיצוני בעלות נמוכה בהרבה מזו של שיפוץ מנוע.

מוטי

פורסם

אני יודע שאמרתי שאני לא אגיב , אבל אני חייב להגיד משהו .

מסבירים לך יפה ועם הרבה סבלנות שידוע שבאסקורט השעון מראה על 100 כשבעצם חום המנוע הוא 85.

סליחה , אתה יכול להסתמך על טענה של מישהו שהשעון ברכב הזה ספציפית מזייף ?

מאיפה אתה יודע שהוא מזייף ?

כי להוא באנגליה השעון מזייף ?

ואם יש סבירות קטנה , הכי קטנה בעולם , שהשעון לא מזייף ?

מה אז ?

הרי אתה לא תהיה זה שמשלם על הנזק...

אתה מטיף לי על זה שאני מחמיר בעניין ?

קח ציטוט של הבחור :

הוא לא תמיד על ה3\4 רק בעמידה ממושכת או בנסיעה בפקק.

לפי מה שאתה אומר אז בנסיעה החום מנוע שלו על 70... ובפקקים הוא על 85 ?!?!

אני בעד לבדוק כל דבר לפני שמצהירים שהחום תקין לפי מד החום המקורי...

דבר ראשון , להתקין שעון חום חיצוני .

מה הבעיה בזה ?

100-350 ש"ח . זה הכל .

זה כלום כסף בשביל לקבל שקט ושלא לדבר אם באמת יש בעיה במנוע וזה באמת מראה את חום גבוה...

לפעמים אני לא מבין אתכם אנשים ,

יש לי 6 שעונים נוספים בכל רכב רק בשביל שקט נפשי וביקורת על כל פיפס במנוע . אז אולי אני מטומטם ויש לי פטיש לשעונים , אבל בחייאת , לחסוך על שעון חום ברכב ספורטיבי ?

אתה קולט שאתה שולל ממנו להתקין שעון חום חיצוני כי לג'ונת'ן ותום באנגליה המחוג מזייף ?

זה חתיכת סיכון מבחינתו .

אתה לא חייב להסכים איתי . גם הוא לא חייב לעשות את מה שאני מציע , מי יודע אולי ה 100-350 ש"ח עדיפים מבחינתו ללכת לקנות כיסויים חדשים או אנערף מה...

בקיצור , זה באמת התגובה האחרונה שלי כאן . מבחינתי תקללו אותי , אני כבר לא אגיב כאן .

לילה טוב לכולם .

אל תשכחו,

פורסם

יאשה,

1. כשאתה מתבטא ככה בהגיון, אני מבין ומקבל.

2. באסקורט יש 3 חיישני חום, לאיזה מבניהם אתה רוצה לחבר אותו.

3. זה לא ההוא באנגליה, זה כלל נהגי האסקורט, החל מהזטה 1600 וכלה בקוזוורט !

הבעיה העיקרית היא כמובן חוסר אמינות בקריאה של החיישנים ובנוסף, העובדה שיש 3 כאלה והטמפרטורה אשר מוצגת בשעון נקבעת ע"י ה ECU ולכן גם התנודות הידועות בין נסיעה, זחילה, טיסה ועמידה.

4. תרגיע קצת את הלחץ דם, לא חבל למות מעצבים? אף אחד לא יקלל אותך ובבקשה תמשיך להגיב.

5. הכי חשוב, תן חיוך :-D

• תוכן חדש...