Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
kd2, "מילים מילים הוא בדה ממוחו הקודח",כך כתבו על אליעזר בן יהודה.:-P

לא הבנתי מה זה:" לשים את הסופית על מקדחה " המכשיר שבתמונה נמכר בחנויות למכונאים בדיוק כדי להרכיב על מקדחה.האמן לי שבלי להגזים השתמשתי בו הרבה פעמים ובהצלחה רבה. כמו כן לא הבנתי את הקשר לחאפריות.

בברכה דוד.

שלום.

אתה צודק 100% המכשיר מיועד למקדחה רק צריך לדעת להשתמש בו והוא מצוין "הכול בידי האומן :? .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לסיכום לדעת להרכיב ואו להתאים רינגים זה לא רק ידע מעמיק בתחום זה גם אומנות.

בברכה בני ל.

בני, אתה נכנס לקטנות ופינות. האילוסטרצייה לצורכי הסברת המרווח טבעות בחריץ הבוכנה ולא בא ללמד איך להרכיב טבעות בוכנה.

אני עם "התאמת" טבעות לא משחק. מרכיב מקורי וסוגר עניין - ועד עכשיו , טפו, טפו, טפו. לא היו עבודות חוזרות.

פורסם

דוד ובני -

"אם יודעים להשתמש בו" הוא משפט המפתח.

זה לא נורא אבל עדיף לעשות זאת אצל החרט במכשיר היעודי.

פורסם

kd2 זה נכון בעולם מושלם ובתאוריה.

בפועל, פירוק מנוע מהמקום מייקר את העבודה מאוד, וכאשר לבעל המיקצוע יש נסיון ומיומנות, אז אין פה בכלל שיקול ועושים זאת על המנוע שמורכב ברכב.

מה גם שרוב בעלי המלאכה של שיפוץ מנועים עושים זאת בדיוק באותה שיטה, עם מקדחה! בלי מכונת הונינג, כי אין מכונה בעסק.

פורסם

צודק אני מסכים עם זה כאשר לא כל המנוע נשלח לשיפוץ - לא התייחסתי לזה,מצטער.

אבל

מה גם שרוב בעלי המלאכה של שיפוץ מנועים עושים זאת בדיוק באותה שיטה, עם מקדחה! בלי מכונת הונינג, כי אין מכונה בעסק.

זה משהו אחר.

שקשה יותר להבין.

פורסם

kd2, האם ידעת שגם במשאבות ברקס מרכזיות ובמש' גלגל, היינו עושים פעם הונינג ?.במכשיר שבתמונה שגם הוא מורכב על מקדחה.

היום כבר לא,מאז שהמשאבות הוזלו בעקבות החלטה ממשלתית להוזיל חלקי בטיחות.קונים משאבות קומפלט וניגמר הסיפור.בזמנו היו קיטים של משאבות למכירה ,וגם אז לא תמיד לאחר הונינג היה מצליח.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

יקירי המלומדים

לאחר אין ספור הרצאות עיוניות ומענינות - קראתי את כולן - יש לTIGRA בעיה בגומיות השסתומים!

מה זה שייך להונינג? למה לפני הכל לא לבדוק לחץ הפוך ולראות אם יש דליפה דרך טבעות?

ואולי המכונאי הטוב הרכיב טבעות הפוך?

טיגרה, לך למוסך שיבדקו לחץ הפוך ויוציאו דיאגנוזה אם אכילת השמן היא בכלל מהטבעות

לאחר מכן שהמוסך יקח אחריות על הדיאגנוזה שלו ויתקן!

לפי הסיפור שלך המכונאי יהיה מלומד ככל שיהי אבל עשה משהו לא טוב!:roll:

פורסם

ככה החלטת שהבעייה היא דווקא בגומיות?

מצטער לחלוק עליך, אבל לא סביר שגומיות שסתומים יילכו במכה דווקא אחרי הח' רינגים.

מה זה שייך להונינג? נסה לקרוא שוב את ההסברים ותבין מדוע אם אין התאמה מספקת בין הרינגים לצילינדר מכל סיבה שהיא- תחל צריכת שמן מוגברת.

אגב- אין לפסול את הסיבות שהעלית , אבל זה רק אחרי בדיקות כפי שציינת.

פורסם

דוד אתה מזכיר לי ראיון שקראתי עם רפי לין נדמה לי בעיתון THE DRIVER.

הציטוט היה " פעם היינו חורטים אפילו ברגים" או משהו דומה.

עבדתי עם מכונאים מהדור שלך פחות או יותר - פעם היו משפצים הכל.

תודה על השיעור בהיסטוריה.

איפה ניתן לרכוש מכשיר כזה לצילינדרים קטנים?

50-200 סמ"ק?

אני צריך לקטנועים / אופנועים.

פורסם

דניאל

רציתי לציין שישבתי וקראתי את ההסבר המפורט שלך ופשוט נהניתי מרמת הידע הגבוהה ואיכות הכתיבה.

בכלל לטעמי שרשור מוצלח ומלמד במיוחד לאנשים כמוני שהידע שלהם בתחום המנועים הוא כללי מאוד.

למדתי המון-תודה לכם.:-)

אין שכל-אין דאגות:יש רק הרבה הוצאות כספיות!:?

פורסם
יקירי המלומדים

לאחר אין ספור הרצאות עיוניות ומענינות - קראתי את כולן - יש לTIGRA בעיה בגומיות השסתומים!

מה זה שייך להונינג? למה לפני הכל לא לבדוק לחץ הפוך ולראות אם יש דליפה דרך טבעות?

ואולי המכונאי הטוב הרכיב טבעות הפוך?

טיגרה, לך למוסך שיבדקו לחץ הפוך ויוציאו דיאגנוזה אם אכילת השמן היא בכלל מהטבעות

לאחר מכן שהמוסך יקח אחריות על הדיאגנוזה שלו ויתקן!

לפי הסיפור שלך המכונאי יהיה מלומד ככל שיהי אבל עשה משהו לא טוב!:roll:

ידידי המלומד,

הפורום כפורום אין מטרתו העקרית לפתרון בעיות של פלוני או אלמוני, וזה רק ערך מוסף שהפורום הזה מציע למשתתפיו, ואגב אין כדוגמתו בשום פורום ארצי דומה, אלא להעשיר ולהעמיק את רמת הידע המצטבר.

וכפי ששמר ציין (הבחור לפחות קרא את הסבריי), להונינג, וחבל שלא קראת בשקידה את הסברי הארוכים, חשיבות מכרעת בתצרוכת השמן מהטבעות בוכנה.

לחץ הפוך? בעייה בטבעות שמן לא תאובחן ע"י לחץ הפוך, אבל זאת הבדיקה המתבקשת הבאה.

ואם הייתה קורא בין השורות את כל ההודעות, היית מבין כפי שפותח השרשור אמור היה כבר להבין, שיש הרבה מקום לטעויות ונפילות בעבודה "למקצוענים בלבד" של החלפת טבעות בוכנה.

אז שיחזור למוסך ויאתרו תחילה את מקור האיבוד שמן. טבעות, גומיות שסתומים ומובילים, או נזילה.

כדאי כמו כן לבצע חיפוש, כוון שתלונות דומות כבר נדונו בפורום.

פורסם
דוד אתה מזכיר לי ראיון שקראתי עם רפי לין נדמה לי בעיתון THE DRIVER.

הציטוט היה " פעם היינו חורטים אפילו ברגים" או משהו דומה.

עבדתי עם מכונאים מהדור שלך פחות או יותר - פעם היו משפצים הכל.

תודה על השיעור בהיסטוריה.

איפה ניתן לרכוש מכשיר כזה לצילינדרים קטנים?

50-200 סמ"ק?

אני צריך לקטנועים / אופנועים.

את המכשירים קניתי לפני זמן רב,בחנות לכלי עבודה ברחוב יצחק שדה מס'21 (בערך)ליד חלקי חילוף "צנטרל " בת"א.

או ביצחק שדה מס' 31 (בערך) מול מימקס חלקים.מימקס הוא ביצחק שדה 38.החניה שם קשה מאוד,יש לנסוע עם נהג צמוד,או עם קטנוע.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...