Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חנניה רייכמן ז"ל כתב:

הסגנון הברור הוא לא זה,

שקוראו יבינו אם ירצה;

אלא זה שיובן מאליו,

אם ירצה הקורא ואם לאו.

הפעם נכשלתי כנראה.

בוודאי שהשמן האיכותי לא מתקן את החירור עקב כשלי התעייפות (פיטינג) בפני השטח של החלקים המתגלגלים (טבעת פנימית, חיצונית וגופי הגלגול, כדורים במיסב גיר אופייני), לא בונה מחדש את כלוב המיסב וגם לא בונה שכבה מתכתית על משטחים שנשחקו.

השמן האיכותי מפריד יותר בין המשטחים ולכן לא רק מקטין את המשך הבלאי אלא מקטין גם את הרעש הנלווה וכמובן גם את הרעידות. למשתמש המצוי, ואכן כתלות ברמת הנזק, השמן עשוי לחסוך את הצורך בשיפוץ להרבה זמן. ברור לחלוטין שאם כלוב המיסב כשל וכדור ברח ממקומו, השמן לא ימנע שיפוץ.

מה שכנראה לא הבהרתי מספיק הוא שהשמן הסינטטי האיכותי כולל תוספות המיועדות לחיוץ משופר - לא מדובר בתוסף לשמן קיים כי אז אינך יודע מהו הריכוז האופטימלי, אם אין הפרעה בהתנהגות בין מרכיבים שונים, אם אין שבבים בשמן הקיים וכדומה.

הרי אינני יכול להעריך מה חווית בשימוש בתוסף כלשהו. אני רק יכול לומר שבניסיון מדעי - הכנסת שמן סינטטי מסוים לגיר האצה ללא שינוי בשאר הפרמטרים במדחס מדדתי בציוד מכויל רמת רעידות מופחתת, שהשמן הוריד טמפרטורת עבודה בגיר תעשייתי ושבשני כלי רכב שלי השמן חולל פלאים בהשקטה ובשיפור סינכרוניזציה.

אם כן, זהו סיכום קצר (וחלקי) של ניסיוני בשימוש בשמן ולכן דעתי הטובה עליו. לא מתכוון להפוך זאת לויכוח עם מי שהמלצותיו מקובלות עלי ברוב המקרים.

יוסי

פורסם

אני מחפש הייכן לרכוש שמן סינטטי איכותי לגיר .

אני מחיפה.

ניסיתי למצוא את הטלפון של ליאור הנדסה בקרית טבעון(יבואן "רויאל פרפל") לא מצאתי.

אם מישהו יכול להפנות אותי בבקשה למקום שמוכר שמן גיר (ידני) סינטטי ואיכותי ביותר.

תודה

MUSH

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

סוף סוף שאלה כלבבי.

היבואן נקרא לאור הנדסה (ולא ליאור הנדסה). הטלפון הוא 04-9833566, ובקש את סאמר.

שמן הגיר מגיע בבקבוקים בעלי פיה צרה ויחסית ארוכה ונוח מאד להחדיר אותם לפתח המילוי, אף כי זה כמובן תלוי במקום שיש בתא המנוע.

יוסי

פורסם
באותו הנושא: כל כמה זמן מומלץ להחליף שמן גיר?

כאשר שאלתי זאת במספר מוסכים חלק אמרו לי שלא מומלץ בכלל ואילו חלק דווקא הציעו אחרי כ90K

מה היא התשובה הנכונה ?

חוזר על השאלה !!!

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
חוזר על השאלה !!!

מצטרף לשאלה

גם לי אמרו תמיד ששמן גיר וברקסים לא מחליפים

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

במידה ולא תחליף שמן ברקסים (בערך כל 60K) זה יעשה לך נזק למשאבות.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
מצטרף לשאלה

מי שהיה אומר לי משהו כזה בחיים לא היה נוגע לי באוטו.

אם במקרה מי שאמר לך את הדברים הוא המכונאי שלך - הגיע הזמן למצוא מכונאי חדש.

מוטי

פורסם

סובארו דורשת החלפת שמן גיר ידני, דיפרנציאל קדמי ואחורי כל 50000 ק"מ. יש סיבה לכך שסובארו מתוחזקת מחזיקה לעד- ובפיאט אין דרישה להחלפת שמן ממסרה כלל (לפחות באונו שלי).

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

התאמה של שמן גיר לגיר ידני היא פעולה פרטנית לכל תיבה בנפרד. ישנן תיבות שיעשו צרות גדולות אם ימלאו בהן שמן גיר סינתטי כזה או אחר. באופן אישי, אני יודע זאת לגבי תיבות של סאאב עד שנת יצור 1998. המלצה שניתנת בפורום טובה לתיבה מסוימת ואינה יכולה להיות המלצה גורפת. כדאי אולי להכין טבלה מרכזת לדגמי הרכב השונים לגבי נוזלים מומלצים, ולשם להפנות את כל השואלים.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
מי שהיה אומר לי משהו כזה בחיים לא היה נוגע לי באוטו.

אם במקרה מי שאמר לך את הדברים הוא המכונאי שלך - הגיע הזמן למצוא מכונאי חדש.

מוטי

לצערי כל המכונאים אצלם ביקרתי טוענים את אותו הדבר (לגבי גיר רגיל בלבד)

הסיבה שלהם היא שבניגוד לשמן מנוע שבנוסף לסיכוך גם מתחמם ולבסוף מאבד מצמיגותו ונשרף

שמן גיר רק מסכך וכמעט ולא "עובד" לכן אין צורך להחליפו

לי זה לא נשמע סביר אבל מכיוון שמס' מכונאים אמרו לי את זה במקרים מסוימים לאחר שביקשתי בזמן טיפול תקופתי שיחליפו את השמן הנחתי שבאמת אין צורך בהחלפה...

לגבי שמן ברקסים אני לא רוצה לפתוח עין אבל האוטו עבר 205K והבלימה כמו ביום הראשון (למעט החלפת רפידות כל 100K בערך)

אגב האוטו זה יונדאי לנטרה 95 גיר רגיל

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תוכן חדש...