Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא אגיב לגבי התקלה, כי כבר קיבלת תשובות.

לגבי כדאי או לא כדאי - החלטה שלך בלבד, אבל הגישה הזאת מוטעית.

לי יש בבית רכב, שנקנה לפני 6 שנים ב 12 אלף ש"ח, ומחירו היום אולי 4-5 אלף. במהלך התקופה, הושקעו ברכב סכומים, הועלים פי כמה על מחירו כיום, ואף פעם לא נשאלה שאלה כדאי או לא כדאי, כי רציתי לשמור את הרכב על הכביש ובמצב תקין.

תראה את הדברים אחרת - כלומר מה האלטרנטיבות ?

בוא ניקח את המקרה הגרוע ביותר - יש צורך בהחלפת מנוע - עיניין של כמה אלפי שקלים, לאחר מכן יש לך רכב תקין עם אחריות על מנוע ל 3 חודשים עד חצי שנה .

אם תחליט לא לתקן , לא תוכל למכור את הרכב במצבו הנוכחי, אלא לפירוק או אולי אם יתמזל מזלך ב 1000-2000 ש"ח ותשאר בלי רכב . כדאי או לא כדאי ? הרי אמרת, שאין לך כרגע כסף לרכב יותר חדש .

למה ברכב שנת 2004 טיפול תקופתי ב 2000 ש"ח זה בסדר וברכב שנת 1990 הח' מנוע ב 3500 ש"ח נניח זה יקר ? אה, כי זה 50% מערך הרכב . נכון, אבל זו המציאות וצריך לקחת את זה בחשבון כשקונים רכב ישן.

פורסם

אני יספר לך סיפור ואולי זה יעזור לך.

קניתי את האוטו שלי מאבא שלי בו נגיד שלא החליפו לאוטו שמן 3 שנים ורק הוסיפו לו כל הזמן כי ממש מאבד שמן.

שני מחזרי שמן שלי מתים של הקאמשאפט והפולי מנוע ובו נגיד שבלי קשר שאני נותן גז חזק יוצא לי קצת עשן שחור או טיפה לבן.

חשבתי להתחיל להלחיף את זה ואת זה וכמו שאומרים בלי סוף וכל האוטו עלה 10 אלף ואני אחרי צבא ואתה יודע את המשך.

הגעתי למסקנה, החלפתי את שני המחזרי שמן המצב ישתפר החלפתי אטם מכסה שסתומים וגם אטמו לי את הקרטר בקיצור עדין אוכל שמן כל שבועיים 2 ליטר ואני עושה 200 קילומר או 300 כמוך לשבועיים.

המסקנה אני נוסע איתו ככה קונה שמן בהום סנטר ב50 שקל כל חודש וזהו ככה אני נוסע שנתיים כבר וזהו ילך מנוע נקנה משהו אחר חבל להתחיל להשקיע זאת לא BMW ותאמין לי תסע מקסימום ימות מנוע, מיבוא יעלה משהו כמו 4000 אלף ויהיה יותר טוב מרכב חדש ,ותאמין לי כל הקישקושים שנתחיל לחפש באוטו ,הדלק והנסיעות בסוף יעלו יותר אז תסע ככה ותמשיך איתו תאמין לי הוא יסחוב, בלי קשר קפוץ למוסך תגיד לו "אני באתי להחליף מה שצריך, תדליק אותו הוא יחפש בעיות ככה תראה את התמונה האמיתית ותראה מה שווה לך.

ועוד משהו על הדרך אם באמת אתה רוצה לדעת אם המנוע הזה טוב תעשה לו בדיקת קומפרסיה לפי התוצאה תוכל לדעת אם זה קשור לרינגים או לא ותחסוך הרבה כסף.

מקווה שעזרתי.

פורסם

הרכב עבר טסט לפני חודשיים, חח יותר מזה אין מה להגיד.

וזיהום אוויר סתם ערה ככה על הדרך לא מחייב שזה עשן של שמן וכאלה, רוב המכוניות נפסלות בגלל ממיר קטליטי וחיישן חמצן שלא מתפקד כראוי, רכב שהממיר שלו דפוק לא משנה אם אפילו טיפת שמן אחת לא תשרף ישר נחשב כמזהם אוויר ונפסל.

או שפשוט לא עושים כיול למכשיר וישר פוסלים על כלום (גם דברים כאלה יצא לי לשמוע).

פורסם

עם נעלם לך שמן וכל יום אתה מוסיף חצי ליטר מים היתה צריך לכתוב את זה על ההתחלה. כי רוב הסיכויים שהלך אטם ראש, והשמן והמים חודרים לחלל הצילינדר ונשרפים.

פורסם
עם נעלם לך שמן וכל יום אתה מוסיף חצי ליטר מים היתה צריך לכתוב את זה על ההתחלה. כי רוב הסיכויים שהלך אטם ראש, והשמן והמים חודרים לחלל הצילינדר ונשרפים.

:idea: רגע אתה רוצה להגיד לי שיש מצב שהרכב בסדר" ורק "אטם ראש" (חוץ מהציריות וכו) ?

כמה דבר כזה עלול לעלות לי ?

תודה

פורסם

אני לא אומר כלום אך זהו כיוון אפשרי בהחלט, במיוחד שאתה אומר שאתה מעבד כאלו כמויות של מים ואין נזילות נראות. המחיר תלוי מאוד במוסך ובמה שימצאו אחרי שיפתחו את הראש מנוע(במידה והבעיה היא באמת באטם ),גש לבדיקה באחד המקומות שהמליצו לך ורק כך תדע מה באמת הבעיה.

• תוכן חדש...