Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רון,

מקריאה של ההודעה שלך אני מבין שהתיבה מעבירה הילוך מאוחר מידי או אחרי השהייה מסויימת והאם הסל"ד עולה ?

כפי שכתבתי קודם, ייתכן שקיימת השהייה בעברת ההילוך בכדי שהשמן יתקרר ככה זה בתוכנת המחשב של הגיר 01M.

איזה כייף לי :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

טמפ השמן תקינה 105-110 מעלות.

למה אתה מתכוון טורים עולים ,החלקה אין בגיר רק ההחלפה נקיה אך מאוחרת ,כמו במוד ספורט (למי שמכיר)של הגיר הזה.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ברור לחלוטין מדוע החלפות ההילוכים לא במועד.

כאשר אין מידע על מצב הדוושה וסל"ד המנוע, שהם נתונים חשובים למחשב ה TCM לקביעת מועד החלפת ההילוך, המחשב נכנס למוד חירום (ברירת מחדל) שבתיבה זו גורם להעברת הילוכים מאוד מאוחרת.

אין טעם לנסות לחפש דברים מסביב כאשר יש קודי תקלה ברורים וקבועים.

פורסם

לחברים שלום

יש להכניס את הרכב למוסך מורשה ,וזאת כדי לבדוק תאימות מספר השלדה ,למודולי הניהול ולגיר הרכב

נתקלתי בסמפטום כאשר הוחלפה תיבת הילוכים או מחשב אשר המספרים לא היו תואמים כנל בדוק את מספר לוח השעונים

אני ממליץ על מוסך תושייה פנה ליניב הבחור מקושר בכל הקשור למספרי חלפים ועמוס במידע על תקלות מהקונצרן

נסה להזכר האם בצעת פעילות חריגה ברכב כמו שקודמיי כתבו האם הנעת בעזרת כבלים או עזרת למישהו? האם המנוע נשטף?האם בוצעו התקנות לאחרונה ברכב איתורן דיבורית ?האם החלפת מצבר עקב סיום חייו?

יגאל

פורסם

לפי קודי התקלה סביר מאד להניח שישנה תקלה בתקשורת בין המחשבים ולכן מהחיבור ביניהם כדאי להתחיל + הארקות. השאלה היא האם קריאת התקלות ע"י הסקנר לא מבוצעת בתיווכו של המחשב מנוע? אם כן הכיצד שיש בעיה בתקשורת? יכול להיות ש-BUS התקשורת משורשר בין המחשבים ואילו התקשורת ביניהם נעשית על גבי חוטים אחרים?

אם איתור בעיה פיסית בחיבור לא תעלה דבר יהיה כדאי לנסות לשלול רכיבים חשודים כמו שדניאל ציין- מתח הצתה גבוה מידיי, AC גבוה מידיי על ה-DC, וכו'. גם בדיקת מתח פשוטה לא תזיק בכתור התחלה.

שרטוט חשמלי יועיל מאד. מרק? יש משהו?

פורסם

חברים, אני מודה מאוד לכולם על התגובות.

לצערי, אין לי תשובות למרבית שאלותיכם. כאמור, הרכב אצלי שבועיים ואני בסה"כ מנסה אט אט לאתר ולתקן את כל התקלות.

אני שמח שרון קורא את הנאמר כאן ומגיב בהתאם משום שהוא מבחינתי האוטוריטה שתטפל ברכב ולכן חשוב שיקבל מכם את כל הרעיונות שאתם מעלים לבדיקת התקלות וניטרולן.

אני אתאם עם רון ביקור ביום קצת יותר נינוח משישי או ראשון (שתי ההזדמנויות היחידות שהיו לי לבקר אצלו ובשתיהן היה עסוק מכדי לתת את הדעת לעומק על התקלות).

רעיונות נוספים יתקבלו בברכה.

שוב תודה,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם
לפי קודי התקלה סביר מאד להניח שישנה תקלה בתקשורת בין המחשבים ולכן מהחיבור ביניהם כדאי להתחיל + הארקות. השאלה היא האם קריאת התקלות ע"י הסקנר לא מבוצעת בתיווכו של המחשב מנוע? אם כן הכיצד שיש בעיה בתקשורת? יכול להיות ש-BUS התקשורת משורשר בין המחשבים ואילו התקשורת ביניהם נעשית על גבי חוטים אחרים?

אם איתור בעיה פיסית בחיבור לא תעלה דבר יהיה כדאי לנסות לשלול רכיבים חשודים כמו שדניאל ציין- מתח הצתה גבוה מידיי, AC גבוה מידיי על ה-DC, וכו'. גם בדיקת מתח פשוטה לא תזיק בכתור התחלה.

שרטוט חשמלי יועיל מאד. מרק? יש משהו?

אכן קיימת תקשורת בין ה-ECM ו-TCM דרך ערוץ CAN-BUS, שגיאות ותקלות בתיבת ההילוכים נשמרות בזיכרון של מודול ה-TCM של התיבה.

כפי שכתבתי קודם לכן, ניתן לבודד את מודול התיבה על-ידי ניתוקו מהמערכת ובדיקת מתחים והתנגדויות, או לחילופין חיבור סקנר ייעודי מסוג VAG 1598/1 ולבדוק את הפרמטרים של החיישנים והסולונואידים.

מתוך היכרות אינטימית עם גולף דור 4 יש הבדלים בין הדגמים השונים שיצאו במהלך השנים 1998-2004 במידע שניתן לשלוף מתוך המחשבים וגם החיווט של החיישנים מעט שונה, או ליתר דיוק בדגמים מסויימים ניתן לקבל מידע האם חיישן מצב מצערת TP שולח אות בלבד ובדגמים אחרים ניתן לבדוק גם את התפקוד שלו, לכן יש צורך לדעת את מספר השילדה ולבדוק בספרות היצרן.

שרטוט חשמלי יש בידי אבל לא נראה לי שמישהו יחקור את התקלה דרך השרטוט.

החלפה של מודול ה-TCM באחד תקין לצורך בדיקה יכול להיות פיתרון מהיר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק לא הבנתי את התשובה לשאלתי- התקשורת בין ה- ECM ל-TCM מתבצעת דרך ה- CAN BUS, זה בסדר. נניח שיש שם בעיה ואין תקשורת.

האם יש שני מחברי דיאגנוסטיקה, אחד ל-ECM ואחד ל-ECU? אני מניח שלא.

אם כן כיצד עוברת התקשורת מהמחבר דיאגנוסטיקה ל-TCM, ה-CAN-BUS הוא טורי בין המחשבים או מקבילי?

המידע מהחיישינים מועבר ישירות ל-TCM או מוזרם מה-ECM על גבי-CAN-BUS?

פורסם

תקשורת מחשבים CAN-BUS הוא פרוטוקול טורי בעל חיבור פיזי מקבילי!

נתוני מהירות מנוע מועברים ברשת ה-CAN למספר מחשבים ורק מחשב התיבה מתריע על תקלה, לכן הערכתי היא כי מחשב ה TCM לא תקין או שמותקן ברכב ECM המותאם לתיבה ידנית.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

רון, מה אתה אומר? יש לנו מספיק חומר לתאם ולבדוק את העניין לעומק?

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

• ספונסר פורום
פורסם

כן רפי דבר איתי בנייד ,נתקדם ונעדכן את חברי הפורום .

להתראות.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

גם לי יש את אותה הבעיה בדיוק.

אני עם אאודי איי 3.

ושקניתי את האוטו הבעל הרכב הקודם אמר לי משהו על זה שהיה לו בעיה עם העברת הילוכים,

ושהוא החליף חיישן מהירות.אז אולי זה קשור אולי החיישן לא הורכב טוב?

אני כבר יותר מחצי שנה עם האוטו ועדיין לא מצאתי פיתרון אז אם מישהו מכיר את הדרך לפיתרון אני אשמח לשמוע.

תודה.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ראשית אני חייב לומר שזה פורום מרשים עם פוסטים שמראים על מומחיות וסליחה על המילה: אינטיליגנציה.

יש לי חידה שהמוסכים לא מצליחים לפצח. אולי מישהו מכם נתקל במשהו דומה וייתן כיוון לשרלוק הולמס המכונאי-אלקטרונאי.

אחת לכמה זמן, יומיים, יום, שעה, חמש דקות, נדלקת מנורת האובר דרייב בטויוטה הקרינה שלי (1997) והנורה מהבהבת. הגיר מוריד הילוך ונתקע לכמה שניות או דקות על הילוך נמוך יותר לאחר מכן הוא משתחרר עד הפעם הבאה. בדרך כלל כשזה קורה זו סדרה של 4/5 פעמים.

תשובה מעניינת שקיבלתי באחד הפורומים הייתתה: "מדי פעם כשהטרמוסטט נתפס, ננעל לך הילוך ה-OVER DRIVE. בד"כ זה קורה בצורה רנדומאלית לחלוטין. עליך להחליף את הטרמוסטט בתוך הרדיאטור, ולמלות את הרדיאטור בנוזל קירור ייעודי לכך ולא מי ברז. ממקרה דומה שקרה לי לי לא נדלקה הנורה פשוט ההילוך נתפס לי וקוראים לזה, שבירת LUCK UP. אחרי ההילוך ה 4 , ישנה נפילת טורים נוספת שבה ממיר הממומנט ננעל לך כאשר אתה בהילוך האחרון -4. הנעילה נשברת פשוט עקב טרמוסטט! שמתי שנוח לו, נתפס ומתי שלא, הוא עובד"

החלפתי טרמוסטט, החלפתי יוניט חום. כל אחד מהפעולות התגלה לאחר כמה ימים כפעולת סרק. גם החלמות מחדש של כמה חוטים לא עזרו. עכשיו באה הברקה חדשה של המוסך (מורשה של טויוטה). להחליף את מחשב הרכב. עניין של 6,000 שקל בלי עבודה ובלי אחריות. אומרים לי שאם זו לא התקלה אז אני נשאר עם המחשב כי לא ניתן להתמש בו ברכב אחר בשל צריבה של קוד הנעילה.

שיחה עם מרכז שירות לקוחות אצל היבואן של טויוטה, לא העניקה יותר נחת. שמים שם נשים שמבישות תשובות בלתי ענייניות בתחום הרכב. ממש מעצבן.

כל מוסך תשובה אחרת, אף אחד לא נוטל אחריות, אני מרגיש שעובדים עלי כי אני לא ממש מבין בכך. אתם הסיכוי האחרון שלי. האם לשלוח את ה-ECU לתיקון? בארץ או בחו"ל? יש מישהו שניתן לסמוך עליו? ראיתי שיש מוסך מתמחה בראשון לציון, מישהו ממליץ עליו? אני ממש צריך כאן את עזרתכם ותודתי :roll: נתונה מראש.

• תוכן חדש...