Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדי הפלוס והמינוס לא משנה?

אם לא תחבר מינוס ופלוס כמו שצריך

לדוגמא:

רמקול אחד תחבר פלוס ומינוס כמו שצריך, וברמקול השני את הפלוס תחבר למינוס ואת המינום לפלוס,

יקרה מצב שבו בעצם אתה גורם להיפוך פאזה...

בעברית פשוטה התדרים הנמוכים שהרמקולים שלך ייצרו יתבטלו בין אחד לשני, כי גל עם פאזה מסויימת, יתנגש עם אותו הגל רק בפאזה הפוכה(180 מעלות) דבר אשר יבטל אותו.

זאת התיאוריה בגדול.

תמיד תקפיד על חיבור נכון של מינוסים ופלוסים.

בהצלחה

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

כן אני יודע שזה הופך פזה אני לא חודש בתחום סתם לא היה לי כוח להסביר...ותעשה לי טובה אני כימעת בטוח ב100 אחוז של ברמקולים המדוברים הוא לא ישמע הבדל לכן לא הסברתיי כי קיים חיפוש ומאגר ניתונים.

זה לא נכון להגיד שתמיד טוב לחבר פלוס לפלוס מינוס למינוס לפעמיים אם אתה הופך פאזה אתה שומע יותר טוב..

פורסם

כן לרמקול לרכב יש + ו -.

אני לא רוצה להטעות אות אבל ב 99 אחוז מהרמקולים שעבדתי איתם בחיי(פשש כבר מי סופר כמה) אם אתה מתבונן ברמקול , המגנט מופנה אלייך ושני המגעים למטה , מתחת למגנט , בכיוון גופך , הימני הוא + והשמאלי הוא מינוס. לרוב זה כך.

אמנם לא תורה מסיני ,אבל מנסיון זה נכון.

אם לא תחבר נכון יקרה לך מושג בפיזיקה ששמו התאבכות הורסת שבה שני גלים באותו תדר אך הפוכים נוגעים אחד בשני ומבטלים את התדר או מנחיתים אותו לגמריי.

לרוב זו פגיעה בבאסים כיוון שהם לא כיווניים.

אני מקווה שההסבר נכון , ברור, אשמח לתיקונים וכמו כן מומלץ אחרי שמצטרפים לקרוא את ה FAQ אמנם זה נשמע כמו קללה, אבל לפעמים קללה במקום עוזרת.

ק.

פורסם

Eddy,

לכל רמקול, מהזול והפשוט ביותר ועד לרמקול היקר ביותר קיים פלוס ומינוס!!! לכל מגבר, כולל הגברה פנימית של HU יש פלוס ומינוס ביציאה!!! לכן חובה להקפיד לחבר את הקוטביות בצורה הנכונה על מנת למנוע היפוכי פאזות. יש מקרים מסויימים שמעוניינים לבצע היפוך פאזות באופן מודע, לדוגמא: מחברים טוויטרים בפאזה הפוכה לוופר, או מחברים סאב בפאזה הפוכה למערכת הכללית.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

ברור שזה משנה!

בכל רמקול שתחבר נכון נשמע טוב יותר..

הצעתי חבר כל פעם רמקול אחד שחק עם החיבורים

אם יש לך אוזן טובה אתה תשמע מתי הרמקול מתעוות בבאס ומתי הטוויטר לא נקי

קצת הקשבה קצת סבלנות ואני בטוח שתמצא את החיבור הנכון

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם
Eddy,

לכל רמקול, מהזול והפשוט ביותר ועד לרמקול היקר ביותר קיים פלוס ומינוס!!! לכל מגבר, כולל הגברה פנימית של HU יש פלוס ומינוס ביציאה!!! לכן חובה להקפיד לחבר את הקוטביות בצורה הנכונה על מנת למנוע היפוכי פאזות. יש מקרים מסויימים שמעוניינים לבצע היפוך פאזות באופן מודע, לדוגמא: מחברים טוויטרים בפאזה הפוכה לוופר, או מחברים סאב בפאזה הפוכה למערכת הכללית.

שלו.

אני מצדיק את שלו.

אך אם כול זה שלו אם אינני טועה ומטעה מה שהאוזן שומעת העיין לא רואה ולפעמים פזה הפוכה מעלה את איכות הסונד במיוחד ברמקול 6x9

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477352 המערכת שלי למכירה....
פורסם
לפעמים פזה הפוכה מעלה את איכות הסונד במיוחד ברמקול 6x9

יחיאל,

תנסה להפוך פאזה לרמקול אחד מתוך זוג רמקולים, ותראה איך שהסאונד נהיה רזה ומסכן, במיוחד בתדרים הנכמוכים. וכן, זה נכון גם לגבי רמקולים 6/9.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

יש דבר כזה שנקרא היפוך פאזות (יש גם כיוון שנקרא כיוון פאזות)

הבעיה היא כשרק אתה לא מצליח למצוא את הסאונד המתאים מהרמקול עושים זאת.

דבר שני לרוב הפלוס יהיה עשה יותר מהמינוס ברמקול. זאת אומרת החתיכה שם תיהיה גדולה יותר (גם זה לא תמיד אבל ברוב המקרים שראיתי.)

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם
יחיאל,

תנסה להפוך פאזה לרמקול אחד מתוך זוג רמקולים, ותראה איך שהסאונד נהיה רזה ומסכן, במיוחד בתדרים הנכמוכים. וכן, זה נכון גם לגבי רמקולים 6/9.

שלו.

שלו אני מדבר מתוך ניסיון בכמה רכבים ואם כמה וכמה רמקולים [פששששששש כול כך הרבה טוב אבל מי סופר] לפעמים אבל רק לפעמים הסאונד נהיה שמן וגדול . במיוחד בתדרים הנמוכים
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477352 המערכת שלי למכירה....
  • תוכן חדש...