Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב 21.3.03 קיבלתי דו"ח על סך 500 ש"ח על נהיגה לא זהירה.

נסיבות הדו"ח אינן משנות, ולאחר תכתובת ארוכה עם התובע החלטתי ללכת למשפט.

ב14.9.03 שלחתי בדואר רשום ספח בקשה למשפט, על פי הקשום בדו"ח עצמו.

מאז חלפו 3 שנים, ללא כל תגובה ..

עברתי דירה, וכמובן הקפדתי לעדכן את הרשיות בשינוי הכתובת.

היום, חודש לפני חידוש הרשיון, כשלא קיבלתי את החידוש בדואר, הרמתי טלפון, ופתאום מסתבר שהדו"ח קיים וצמח ל 900 שקלים.

הרשיון לא יחודש עד תשלום הדו"ח..

זה שהמדינה לא טרחה 3 שנים לענות ולזמן אותי למשפט, ניחא.., זה לבדו צריך להביא לביטול הדו"ח..

אבל עתה , ללחוץ לי את הגב לקיר ולעכב רשיון עד תשלום, לי זה נראה סחיטה.

למישהו יש ניסיון במצב זה ??

מה עושים ??

תודה מראש לעוזרים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

יש לבדוק במזכירות בית המשפט (על פי מספר התיק הרשום על גבי הדו"ח המקורי) אם התקיים דיון בתיק.

אם אכן התקיים , יש לבקש את העתק פסק הדין והוכחת משלוח ההודעה על גזר הדין (אם היה משפט ונשלחו הודעות על פסק/גזר הדין - אכלת אותה ואין לך אלא לשלם).

אם לא , יש לבקש ביטול הדו"ח עקב התיישנות בהסתמך על המכתב הרשום ששלחת (מקווה ששמרת אישור מסירה, אם לא - ניתן לנסות לשחזר בדואר,אבל זה כבר קשה יותר).

מומלץ להתייעץ עם עו"ד לאחר שתברר אם התקיים משפט או לא. לא אמור לעלות יותר מדי, אם בכלל.

פורסם

שמר - לא התקיים משפט, ואין תיק בבתי המשפט.כל אישורי הדואר והתכתובת מול התובע המשטרתי בידי.

מה עושים ? בקשה לביטול תמשך חודשים..

פורסם

למה חודשים? גש למשטרת התנועה הרלוונטית , עם כל החומר ובקש לבטל את הדו"ח באופן מיידי.

ממליץ (שוב) להתייעץ עם עו"ד.

נסה ב-www.topspeed.co.il

יש שם מספר עורכי דין שכותבים ומייעצים.

פורסם

טוב, לאחר ביקור בתחנת משטרת התנועה בחיפה מתברר..

שאני ביקשתי להישפט בספח של הקנס המקורי שניתן לי בזמנו על ידי השוטר ידנית, ולא הייתי אמור לעשות זאת, כיוון שערערתי על הדו"ח הייתי אמור לחכות לברירת קנס חדשה מהמשטרה ורק אז להגיש בקשה להישפט..

העניין הוא שברירת הקנס החדשה לא הגיעה עד עצם היום הזה , ועל מנת לא לעבור את 90 היום ולא "לזכות" בכפל קנס הגשתי בקשה למשפט על הדו"ח המקורי..

שאלתי היא האם יש התישנות על הדו"ח הנ"ל מרגע הבקשה להישפט (מיום 14.9.03...), ואם כן אשמח לקבל קישור למקור על מנת להשתמש בו כאסמכתא למכתב ביטול למשטרה..

ביינתים קיבלתי הארכה של 6 חודשים לרשיון..

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ על מנת לעדכן בהשתלשלות של הסיפור, ותאמינו לי שחלם זה כאן...

בביקור אצל אחראי משטרת תנועת חוף בחיפה מסתבר שיש בילבול לא קטן במחשב המשטרה..

הבקשה שלי למשפט אכן נקלטה ב 2003, אך כיוון שהיה אמור לצאת קנס מעודכן (כיוון שערערתי על הדו"ח), לא הועבר הנושא למחלקה המשפטית , ולא הונפק כתב אישום..

אבל מצד שני, מעולם לא הונפק גם דו"ח מעודכן...

אז האחראי על התנועה "יעץ" לי לשלם את הדו"ח, או לבקש להחזיר אותו לתשלום המקורי לפני ריביות אשר עמד על 500 ש"ח..

כמובן שהתנגדתי, ובקשתי לכתוב מכתב לביטול הדו"ח ולהעבירו לטיפול של התובע המשטרתי..

המכתב נכתב, ונמסר לפקידת ב 9.10.06....

כחודש לאחר מכן, מקבל מכתב רשום.., חשבתי שמדובר על מכתב אשר מבטל את הדו"ח.. , אז חשבתי..

ב 25.10.06 מגיע מכתב ממרכז קנסות המידע אותי שזוהי הודעה שניה ואחרונה בהחלט !!

יש לשלם את הקנס בליווי ריבית והצמדה בתוך 10 ימים,ולא יוגש התיק להוצאה לפועל...

טלפון למרכז גביה, כיוון שזו הפעם הראשונה שאני מקבל מכתב לדרישת תשלום, מסתבר שאת הבקשה הראשונה שלחו לכתובת הישנה זו שכבר 18 חודש לא רלוונטית, ועודכנה כחוק ביום המעבר..

הטלפנית מפנה אותי למשטרה, כי רק בכוחם לעצור את התגלגלות העניין..

מרים טלפון למשטרה, ושם מרגיעים אותי, אל תדאג הנושא בטיפול..

לאחר שבוע נוסף, מרים טלפון למרכז גביית קנסות, ולתדהמתי, מודיעה לי המרכזנית שהקנס נעלם, ובו במקום חודש הרישיון שלי ל 10 שנים..

הטלפון הבא למשטרה מאשר שאכן הדו"ח בוטל, עקב התישנות...

לסיכום:

א. הברדק חוגג במשטרה.

ב. ממליץ לערער על כל דו"ח, כיוון שברגע הגשת ערעור באם הוא נדחה, חובה על המשטרה להוציא דו"ח מעודכן תוך 45 יום, ובסבירות גבוהה שפה יש נקודת תורפה ויתחיל בלאגאן.. (אלי הדו"ח המתוקן לא הגיע כלל...)

ג. בכל מקרה יש לשלוח את הבקשה להישפט גם על הספח המקורי, זה מוסיף לבילבול של המשטרה, ומגביר את הסיכוי שהדו"ח יעלם לו במחשבי המשטרה.

ד. הכי חשוב, לשמור את כל התכתובת, והכול ברשום, ולא לפחד מכל איומי המשטרה, והתובע !!

פורסם

כל הכבוד.

אני לפני כשנתיים וחצי קיבלתי קנס על מהירות. כתבתי מכתב התחשבות בהיותי חייל. קיבלתי מכתב חזרה שהבקשה שלי נדחתה וקנס חדש ישלח. עד היום לא קיבלתי שום דבר.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

ליאור, מציע לך לטפל בנושא לפני חידוש הרישיון..

באם לא תגלה רק אז שהרשיון מעוכב.

כנס לאתר המרכז לגביית קנסות, ואתר את מצב הדו"ח שלך, סביר להניח שהוא צבר ריבית על פיגורים..

באם כן, כתוב מכתב למשטרת ישראל, לתובע ובקש לבטל את הדו"ח עקב התישנות..

בהצלחה..

פורסם

מהי תקופת התיישנות על דוחות מהירות? (שלא נדע מצרות...)

האם במשטרה לא יכולים לטעון שחובת הבירור (להיות עם יד על הדופק ולהראות עניין בסיסי) מחובתי היא?

פורסם
מהי תקופת התיישנות על דוחות מהירות? (שלא נדע מצרות...)

האם במשטרה לא יכולים לטעון שחובת הבירור (להיות עם יד על הדופק ולהראות עניין בסיסי) מחובתי היא?

שלילי, אם פעלת על פי החוק ישנם 3 תסריטים:

1. הפשוט ביותר, לשלם ולהודות.

2. להגיש ערעור , באם הוא אושר הדו"ח יבוטל.. , באם הערעור נדחה, על פי הוראת המשטרה (הנחיות בגב הדו"ח) יש להמתין לקבלת דו"ח מתוקן תוך 45 יום , החל מיום דחיית הערעור..

3. בקשה להישפט תוך 90 יום מקבלת הדו"ח.

בכל אחד מהמקרים אין שום חובת בירור על מקבל הדו"ח,אלא באחריות המשטרה כפי שכתוב במפורש בגב הדו"ח להנפיק כתב אישום , ולזמן אותך למשפט.

נכשלה המשטרה לבצע את תפקידה לזמן אותך למשפט 18 חודש מיום דחיית הערעור או אז יש עילה לבקשה לביטול הדו"ח עקב התישנות.

שים לב שבמקרה ועברת דירה ושנית כתובת על פי החוק, ומכתבי ההתראה מגיעים לכתובת הישנה למרות זאת, כי אז גם במקרה זה פועלת ההתישנות וניתן יהיה לבטל את הדו"ח.

מקווה שזה עוזר..

פורסם

ליאור - תקופת ההתיישנות היא שנה אאל"ט, אבל אם לא לחוץ לך אני ממליץ לחכות קצת יותר מ-3 שנים, נניח 2-3 חודשים אקסטרה, מהפעולה האחרונה שבוצעה (כלומר מהיום בו קיבלת את המכתב האחרון מהמשטרה).

ותשים לב מתי חידוש הרשיון שלך, תתחיל לברר מה העניינים אם לא שולחים לך חידוש חודש לפני פקיעת התוקף.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...