Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיאטה דור ראשון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בחיפושים אחרי מיאטה דור ראשון (שנות התשעים המוקדמות) מאחר ואני זקוק לרכב זול, ובמקום לקנות ניסאן סנטרה אפשר לקנות מיאטה :-)

שאלתי היא מה יש לבדוק בדגם הספציפי? מחלות, חלקים בעלי בלאי מוגבר וכו'

אני מחפש תשובות מבעלי ניסיון עם הדגם.

יש לציין שמדובר במדינת מרילנד בארה"ב, שלא יראה לכם מוזר.

תודה מראש.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

ל http://www.roadster.co.il כבר נכנסת?

אם לא - עכשיו זה הזמן.

עדיף את מנוע ה1,800 ולא ה1,600 (חלש משהו), הרכב (אם טופל) אמין בצורה מופלגת, יש מספר חבר'ה שמחזיקים במיאטה שנים רבות במועדון הרודסטרים, אני בטוח שהם ישמחו לתרום לך מנסיונם.

המופלג ביותר הוא בעל מיאטה 9 שנים, אגב. אותה אחת - הכוונה.

אל תהסס לפנות בפרטי, חיפשתי בזמנו דור ראשון בארץ עד שהתייאשתי, לא החזקתי אחת כזו מעולם אמנם - אבל לאחר חיפוש של למעלה מ4 חודשים (ונהיגה על לא מעט אקזמפלרים) אני כבר יודע מה צריך לבדוק וממה להיזהר...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אם אני אפנה לכל אחד בפרטי אני אצא מטומטם בסוף. בשביל זה פתחתי את השרשור- בבקשה תרשום את מסקנותיך ממה שלמדת על המיאטה.

וע"פ המלצתך אני עכשיו נכנס לאתר מועדון הרודסטרים ומתחיל לקרוא, תודה :-)

וההנלה מוסיפה שזו מטרת הפורום. אם לא מדובר במידע פרטי וסודי, תכתוב בשירשור מה לבדוק, ואז פעם הבאה ימצאו את השירשור הנ"ל בחיפוש.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

שלום

יש לי מיאטה שנת 97 1840 סמ"ק כבר שנתיים והמחלה העיקרית משאבה קלאצ' תחתונה ועלות החלפה באזור 500 ש"ח ,כל השאר דברים שוליים מכווה שעזרתי

שי

פורסם

אני שמח שנכנסת לאתר המועדון.

"מחלות":

משאבות קלאץ' (בעיקר עקב שימוש "חזק" עם הקלאץ :wink: ) הולכות לעולמן.

מצבר שיוצר קורוזייה אם לא מחברים איזשהו כבל והרקה שם או משהו כזה - אני לא לגמרי זוכר תא ההסבר המלא לגבי זה אבל זוכר שחשוב לבדוק הצטברות קורוזייה (שים לב שהמצבר בבגאז' מצד ימין - לפתוח ריפוד ולהסתכל עליו - מומלץ).

מיאטה שלא הונעה למעלה משבוע נוטה לעשות קושי בהנעה - נורמלי לגמרי.

גומיות של החלון נקרעות אם לא פועלים לפי נוהל סגירת גג וחלונות (אני מדבר על המשולש הקטן בקצה החלון מקדימה).

צריך לפתוח את הדלתות כאשר סוגרים את הגג, ואסור לסגור חלון עם דלת סגורה אלא חובה לפתוח אותה כל פעם.

כל שימוש אחר יקרע את הגומיות שעלות החלפתן (בארץ לפחות) הוא סכום בעל 4 ספרות. יש לשים לב.

יש לבדוק תקינות של הפנסים - עולים ויורדים באופן אחיד? כל מצב אחר מעיד על תקלה / תאונה שהרכב עבר. יש לבדוק משנה תוקף במקרה כזה.

יש לבדוק קורת חיזוק מאחורי הנהג - כנ"ל - חיבורים לא מקוריים שלה יעידו על תאונה.

כמובן שיש לעבור על הבדיקות הרגילות - מרווחים אחידים בין מכסה מנוע לכנפיים, בגאז' לכנף אחורית - וכו'.

גג - לבדוק תקינותו, האם הוא נסגר ונצמד כמו שצריך.

חלון אחורי - שרוט? דהוי? לשאול האם כל פעם שפתחו תא הגג גם פתחו תא הריצ'רץ' של החלון ו"השכיבו" אותו או שפתחו תא הגג עליו - מעיד על ההשקעה של הבנאדם במיאטה אבל לא בהכרח - יש כאלו שפשוט לא יודעים שזה מה שצריך לעשות (כנ"ל עם החלונות אגב).

עלות החלפת חלון אחורי פחותה משל גג שלם אבל לא זולה באופן כללי.

הגה - מצבו. כבר יצא לי לראות מיאטות שנת 98 עם הגה מקולף עד לברזל. מעיד על שימוש יתר וחנייה מרובה בשמש. אורמ משוה על הרכב.

יש לשים לב לאגזוז מקורי ולבדוק במשנה בדיקה קיומו של ממיר, בארץ לפחות אי תקינותו או חוסר קיומו הינו עסק לא זול (כ3,500 שקל מקורי).

אנטנה - מקורית? (מקורית זו אך ורק כזו שעולה כמו תורן של אונייה כל פעם שאתה מדליק את המערכת סטריאו. לא שום דבר אחר) אם לא - למה לא?

עולה באופן אחיד?

אין רעש מנוע חריג?

אנטנה לא מקורית - יכול להיות שמנוע נשרף ושמו אחת חלופית "קבועה", אבל יכול להיות שזה אומר שהכנף קיבלה מכה לא נעימה. לשים לב.

זה מה שעולה לי בראש לפחות בשעת בוקר מוקדמת זו.

זה באמת הדברים שאני נתקלתי בהם, באופן כללי מעדויות של חברים וחברות של יותר מחצי שנה במועדון אני יכול להגיד בהחלט שזהו רכב אמין מאוד יחסית, עלות החלפים אינה גבוהה (חוץ מדברים מאוד מסויימים), ואם הייתי מוצא אקזמפל ראוי בהחלט שהייתי הולך עליו.

אני בעליה הגאה של מיאטה מהדור השני, אגב.

שיהיה בהצלחה ותעדכן.

תפתח גם שרשור (אבל קודם תריץ חיפוש) באתר המועדון.

תגיד שמר תעלול שלח אותך :wink:

המשך יום טעים ונעים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני בחיפושים אחרי מיאטה דור ראשון (שנות התשעים המוקדמות) מאחר ואני זקוק לרכב זול, ובמקום לקנות ניסאן סנטרה אפשר לקנות מיאטה :-)

שאלתי היא מה יש לבדוק בדגם הספציפי? מחלות, חלקים בעלי בלאי מוגבר וכו'

אני מחפש תשובות מבעלי ניסיון עם הדגם.

באיחור מה אבל הנה עוד הערות בנושא -

בדגם של 90-91.5 יש בעיה של קרנקשאפטים שנקראים Short nose ורועדים עד לרגע שהם מתים (יחד עם המנוע כמובן), ובאופן כללי מומלץ להמנע מהמכוניות של תחילת הייצור עד לאמצע 91 שבה הוחלף הקרנק ב-Long nose והבעיה נעלמה לחלוטין.

92-93 הן שנים טובות מאוד לקניה רק שהמנוע הקטן מגביל אותך מעט אם תרצה לשפר בעתיד.

באופן כללי מכוניות מ-94 ומעלה שקיבלו את ה-1839CC מתאימות יותר למי שמשפר.

94-95 הן בד"כ השנים המועדפות על מי שמשפר מנוע בגלל שהן OBD1 ו-1.8L, מ-96 ואילך עברה המיאטה ל-OBD2 והדבר מקשה במעט על עבודה מול ה-ECU.

95-97 בעלות גיר עדיף במעט עקב סינכרון משופר, העברת ההילוכים נעימה יותר.

בשנים 90-94 שעון לחץ השמן עובד כמו שצריך, ב-95 מאזדה הפכה אותו לשעו7ן בעל שני מצבים בלבד - יש לחץ או אין לחץ = המנוע חי או שיש בעיה רצינית.

אם יש לך אי-אילו תוכניות לג'ימקאנות או ימי מסלול לך על ה-94 ומעלה, הדיפרנציאל שלהן יותר חזק בהרבה.. החבר'ה ב-1.6L מתלוננים על חולשה בדיפרנציאלים ושבירה בטרם עת.

חוץ מזה, עוד מילה בעניין בדיקה פשוטה מאוד לתאונה מאחורה - השטיחון שמכסה את המנעול בתא המטען יוצא בקלות עם 7 קליפסים, אפשר לראות בשניה אם הרכב אי פעם חטף פגיעה מאחור או לא.

כדאי לשים לב טוב טוב לתעלות ניקוז וכיוב', ברכב שלא ניקו בו מדי פעם את התעלות מכל מיני עלים וראה קצת גשם יש סיכוי טוב למצוא שם חלודה.

מוטי

פורסם

נזכרתי בעוד דבר אחד -

בבדיקה נותנים לאוטו להגיע לטמפ' עבודה כדי לראות שהמאוורר של הרדיאטור פועל.

לחיצה על כפתור שמפעיל את המזגן אמורה להפעיל את המאוורר השני גם כן, אם הוא לא נכנס לפעולה יכול להיות שהיוניט לא בסדר וכדאי לוודא שהמנוע לא התחמם יותר מדי פעמים לנקודה שממנה מתחילה בריחת קומפרסיה.

מוטי

• תוכן חדש...