Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי Hu: Pioneer 7700 , ויש שם אפשרות לשנות את הסאב וופר ואת הרמקולים.

אז יש שם 3 אופציות של תדרים: 80 הרץ, 50 , 125.

השאלה: מה ההבדל?

אני סתם ככה בתור שמיעה הבנתי ש 125 זה יותר מרוח, 80 פחות מרוח, יותר מדוייק , 50 מדוייק ורק באסים קצרים..

אני צודק?

יש תשובה יותר מקצועים?

נ.ב יש לי Kicker Comp C12 , 300 watt 150 RMS

והוא מוגבר על 160 RMS מוצהרים, של פיוניר ישנים.

פורסם

בדיוק הפוך ממה ששמעת.

בחירה ב - 125 צריכה להתבצע כדי לקבל באס חד ומהיר יותר (פחות מרוח ופחות עמוק).

כל ירידה בתדר בחירה - תגרור הפקה של תדרים נמוכים יותר, באס "מרוח יותר" (ועמוק יותר) וארוך יותר. פחות פאנצ'י. באס איכותי יותר, אך חלש יותר (במעט).

חשוב לי לציין שלא אלו יהיו הפרמטרים שיקבעו איך ישמע הבאס ברכב, אלא בראש ובראשונה סוג התיבה, נפח, וסוג הסאב וופר שלך.

במקרה שלך, קומפ רגיל, הוא לא בנוי להפיק תדרים נמוכים בצורה מוצלחת, אלא יותר לבאס הגבוה.

הייתי ממליץ לך על תיבה מינימלית של 28 ליטר, אטומה, וללכת על 125 HZ בפיוניר.

מצד שני, אין כמו לשמוע עד שמשיגים את התוצאה הטובה ביותר..

סימון.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

"בדיוק הפוך ממה ששמעת.

כל ירידה בתדר בחירה - תגרור הפקה של תדרים נמוכים יותר, באס "מרוח יותר" (ועמוק יותר) וארוך יותר. פחות פאנצ'י. באס איכותי יותר, אך חזק פחות.

חשוב לי לציין שלא אלו יהיו הפרמטרים שיקבעו איך ישמע הבאס ברכב, אלא בראש ובראשונה סוג התיבה, נפח, וסוג הסאב וופר שלך.

סימון."

ממה שהבנתי ממה שכתבת פה ..

1.או שהבנתי לא נכון.

2.או שאתה כתבת לא נכון..

סאב בדרך כלל

הוא מ40 הרטז ומטה .. לכן הוא מוציא תדרים נמוכים -באס.

כשיש יותר הרטזים מ60 ל80 זה לא יודע איך להסביר זה השניים ממה שהבנתי.

ומה שמעל זה יותר לכיוון הטרבל.

למשל הטווטרים לא יכולים לעבוד על פחות מ200 HERTZ (כך נכתב פה פעם בהודעה.. לא הבנתי אם מעל 3000 הרטז הטוויטר או מעל 200 הרטז.. תקן אותי אם טעיתי.)

פורסם
"בדיוק הפוך ממה ששמעת.

כל ירידה בתדר בחירה - תגרור הפקה של תדרים נמוכים יותר, באס "מרוח יותר" (ועמוק יותר) וארוך יותר. פחות פאנצ'י. באס איכותי יותר, אך חזק פחות.

סימון."

ממה שהבנתי ממה שכתבת פה ..

1.או שהבנתי לא נכון.

2.או שאתה כתבת לא נכון..

סאב בדרך כלל

למשל הטווטרים לא יכולים לעבוד על פחות מ200 HERTZ (כך נכתב פה פעם בהודעה.. לא הבנתי אם מעל 3000 הרטז הטוויטר או מעל 200 הרטז.. תקן אותי אם טעיתי.)

סליחה אבי.

אבל תשתוק.באמת ובתמים. ובחוסר ידע / בלגן, תשתוק.!! (לא זלזול. אתה מטעה בגדול ומבלבל אנשים!)

הכייונים משנים את נקודת החיתוך העליונה של הסאב.

הסאב מנגן מסביבות (תלוי באלמנט) 20HZ ועד 150. (יכול)

בפועל הוא צריך.לנגן בין 25-30 HZ. ועד 60-80.

האופציות של המכשיר הן כאשר יש לך סט קדמי טוב. והוא חתוך ב60-80 HZ.

ואז את הסאב אתה מכוון לסביבות 50-63-80.

לכיוון החיתוך יש פחות השפעה על המריחה!! כי עם תהיה מריחה זה בגלל התיבה.הגברה. הכיוון והאלמנט. (ועל כמה בוסט יושב הסאב.)

ועם תחתוך אותו נמוך הוא לא ימרך. כי המריחה היא בעיקר בסביבות 60-90.HZ.

אבל עם תחתוך את הסאב ב 50HZ. (הוא יהיה פחות מורגש. בתיבה לא טובה. )

ואת הקומפוננט ב 120/5 (לפי הדגם) יהיה לך מחסור (חור) של תדרים. בין 50-120.

אתה צריך לחתוך את הסאב בסביבות ה 80. ואת הקומפוננט גם ב 80. שתהיה חפיפה ביניהם.

ולא יהיה מחסור של תדרים.

כמובן תלוי בדגמים. בהתקנה. בכיוונים. ובעוד 1001 דברים מסביב.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

סאב בדרך כלל

אבל תשתוק.באמת ובתמים. ובחוסר ידע / בלגן, תשתוק.!! (לא זלזול. אתה מטעה בגדול ומבלבל אנשים!)

הכייונים משנים את נקודת החיתוך העליונה של הסאב.

הסאב מנגן מסביבות (תלוי באלמנט) 20HZ ועד 150. (יכול)

בפועל הוא צריך.לנגן בין 25-30 HZ. ועד 60-80.

האופציות של המכשיר הן כאשר יש לך סט קדמי טוב. והוא חתוך ב60-80 HZ.

ואז את הסאב אתה מכוון לסביבות 50-63-80.

לכיוון החיתוך יש פחות השפעה על המריחה!! כי עם תהיה מריחה זה בגלל התיבה.הגברה. הכיוון והאלמנט. (ועל כמה בוסט יושב הסאב.)

ועם תחתוך אותו נמוך הוא לא ימרך. כי המריחה היא בעיקר בסביבות 60-90.HZ.

אבל עם תחתוך את הסאב ב 50HZ. (הוא יהיה פחות מורגש. בתיבה לא טובה. )

ואת הקומפוננט ב 120/5 (לפי הדגם) יהיה לך מחסור (חור) של תדרים. בין 50-120.

אתה צריך לחתוך את הסאב בסביבות ה 80. ואת הקומפוננט גם ב 80. שתהיה חפיפה ביניהם.

ולא יהיה מחסור של תדרים.

כמובן תלוי בדגמים. בהתקנה. בכיוונים. ובעוד 1001 דברים מסביב.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

קצת תוספת...

לגבי מה שסימון רשם - זה נכון על הנייר ובמציאות - אבל האפקט בחלק מהמקרים הוא הפוך ואני אסביר גם למה

גם ב50 וגם ב80 וגם ב125 הרץ אנחנו מדברים על באס טהור ונקי

מיד באס טוב בקוטר 6.5 בדרך כלל מתחיל לנגן טוב מה80 הרץ ומעלה - מעטים הם המידבאסים בקוטר הזה שיורדים טוב ל60 הרץ ובד"כ בשביל להשיג תוצאה שכזו צריך להכנס להתקנה מאוד מתוסבכת.

לגבי הסאבוופר ולמה זה נשמע לך יותר מרוח כשהוא מנגן בחיתוך של 125 ויותר חד לכוון ה50 הרץ

זה קורה בגלל שככל שאתה מעלה את נקודת החיתוך של הסאב כלפי מעלה הוא גם מנגן יותר צלילים ומה שאתה שומע בסופו של דבר זה יותר צליל מהסאבוופר שלך - אם המערכת לא מכוונת נכון או שהסאב שלך פגום או לא מיועד לנגן את תחום התדרים האלו בגלל המגבלה של הרכיב עצמו או בגלל מגבלת תיבה - זה ישמע לא טוב, לכן, כשאתה חותך כלפי מטה בחיתוך הסאב וופר שלך מנגן פחות והוא גם מתערב פחות או יותר נכון נוגס פחות מהבמה הקידמית שלך וזה נשמע לך יותר חד לא בגלל שהתדר יותר קצר ויותר חד - להפך! סימון צודק פה במאה אחוזים פשוט בגלל שהסאב מתערב לך פחות בבמה הקדמית - תשים לב למשהו נוסף מאוד יפה בחיתוכי סאב

ככל שאתה גורם לסאב לנגן תחומי תדר יותר גבוהים - גלי הקול שהסאב מפיק יהיו קצרים יותר ולכן ישמעו לך יותר קרובים לסאב - בפועל הבאס יתרחק לך מהבמה הקידמית ואתה תשמע את הסאב מתא המטען.

ככל שאתה מגביל את הסאב לחיתוך נמוך - גלי הקול שהסאב יפיק יהיו ארוכים יותר ולכן ישמעו לך יותר רחוקים מהסאב - בפועל הבאס יתקרב לך לבמה הקדמית ואתה תשמע את הסאב מהשמשה הקדמית.

תנסה ותווכח שזה נכון. הבאס דווקא יותר מרוח בתדרים הנמוכים ופחות מדוייק - אבל ההתערבות שלו בבמה הקדמית יותר נכונה ולכן אתה גם יותר אוהב את זה - כמובן אם אתה חותך נמוך מידי יהיה חסר לך תחום תדר מסויים והבאס גם יהיה "יבש" ו "חסר נפח" - אתה צריך להגיע לאיזון הנכון לפי השמיעה שלך בלבד - מה שבדר"כ עובד הכי יפה זה כשהסאב והקומפוננט הקדמיים חתוכים ב80 הרץ אחד כלפי השני - אבל זאת לא נוסחה קבועה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
קצת תוספת...

לגבי מה שסימון רשם - זה נכון על הנייר ובמציאות - אבל האפקט בחלק מהמקרים הוא הפוך ואני אסביר גם למה

גם ב50 וגם ב80 וגם ב125 הרץ אנחנו מדברים על באס טהור ונקי

מיד באס טוב בקוטר 6.5 בדרך כלל מתחיל לנגן טוב מה80 הרץ ומעלה - מעטים הם המידבאסים בקוטר הזה שיורדים טוב ל60 הרץ ובד"כ בשביל להשיג תוצאה שכזו צריך להכנס להתקנה מאוד מתוסבכת.

לגבי הסאבוופר ולמה זה נשמע לך יותר מרוח כשהוא מנגן בחיתוך של 125 ויותר חד לכוון ה50 הרץ

זה קורה בגלל שככל שאתה מעלה את נקודת החיתוך של הסאב כלפי מעלה הוא גם מנגן יותר צלילים ומה שאתה שומע בסופו של דבר זה יותר צליל מהסאבוופר שלך - אם המערכת לא מכוונת נכון או שהסאב שלך פגום או לא מיועד לנגן את תחום התדרים האלו בגלל המגבלה של הרכיב עצמו או בגלל מגבלת תיבה - זה ישמע לא טוב, לכן, כשאתה חותך כלפי מטה בחיתוך הסאב וופר שלך מנגן פחות והוא גם מתערב פחות או יותר נכון נוגס פחות מהבמה הקידמית שלך וזה נשמע לך יותר חד לא בגלל שהתדר יותר קצר ויותר חד - להפך! סימון צודק פה במאה אחוזים פשוט בגלל שהסאב מתערב לך פחות בבמה הקדמית - תשים לב למשהו נוסף מאוד יפה בחיתוכי סאב

ככל שאתה גורם לסאב לנגן תחומי תדר יותר גבוהים - גלי הקול שהסאב מפיק יהיו קצרים יותר ולכן ישמעו לך יותר קרובים לסאב - בפועל הבאס יתרחק לך מהבמה הקידמית ואתה תשמע את הסאב מתא המטען.

ככל שאתה מגביל את הסאב לחיתוך נמוך - גלי הקול שהסאב יפיק יהיו ארוכים יותר ולכן ישמעו לך יותר רחוקים מהסאב - בפועל הבאס יתקרב לך לבמה הקדמית ואתה תשמע את הסאב מהשמשה הקדמית.

תנסה ותווכח שזה נכון. הבאס דווקא יותר מרוח בתדרים הנמוכים ופחות מדוייק - אבל ההתערבות שלו בבמה הקדמית יותר נכונה ולכן אתה גם יותר אוהב את זה - כמובן אם אתה חותך נמוך מידי יהיה חסר לך תחום תדר מסויים והבאס גם יהיה "יבש" ו "חסר נפח" - אתה צריך להגיע לאיזון הנכון לפי השמיעה שלך בלבד - מה שבדר"כ עובד הכי יפה זה כשהסאב והקומפוננט הקדמיים חתוכים ב80 הרץ אחד כלפי השני - אבל זאת לא נוסחה קבועה.

לא הבנת את מה שאמרתי:)

אני התכוונתי ש.. יש הבדל בין 50,80,125 הרץ, אני אוהב לשמוע יותר ב 125 הרץ, כי שם מרגישים את הבאסים ממש בכל קטננה.. ואילו ב 50 בקושי מרגישים אותם, ממש חלשים גם בשיר של היפ הופ.

זו הכוונה שלי, אותו דבר רמקולים, אבל את הרמקולים אני מעדיף לכוון על 50 , בגלל שאני רוצה להגביר קצת, אז אני מעדיף לקבל את הבאסים מהסאב וופר, ואת הטראבל מהאחוריים. גם באקולייזר, הבאס מכוון על -1 , טראבל על -1 וגם האמצעי הזה מכוון על -1 . אף אחד לא מגיע אפילו לרמה של 0, כי אם אני מגביר, הכל יתעוות.

ד"א תודה רבה לכולם

• תוכן חדש...