Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום,

האם יש הבדלים בקורקטורים של קסנטיות לאחר מתיחת פנים ומתיחת מנוע בשנת 98 או שאין כל הבדל?

יש לי חשד בקורקטורים, או פילטרים, אחרי החלפת הצינור ההידראולי המסובך, לפני כמה ימים, הרכב התחיל לעשות קצת שטויות,

בבוקר, הרכב עולה לבד עד למעלה, גם אחורה וגם קדימה, ונשאר ככה כמעט 10 דקות, בגלל שזה לא קורה רק מאחורה או רק מקדימה, אני חושד במשהו אחר, כגון פילטרים, הקורקטור הקדמי יחסית חדש, ונמצא אצלי כ3 חודשים, קשה לי להאמין שהוא סיים את חייו, ויכול להיות שאצטרך לקנות מפירוק כנראה, קורקטורים.

אם למישהו יש הצעות, אשמח לשמוע.

ארז.

פורסם

כשאגיע הביתה אבדוק לך את עניין המק"טים.

חדד את תיאור התופעה: המכונית עולה לגובה מקסימלי ונשארת שם למשך 10 דקות ? כלומר בזמן הזה לא ניתן לנהוג בה ? (מתלים קשיחים לחלוטין).

ציינת שזה קורה בבוקר. מה זאת אומרת ? בשעות אחרות לא ?

ומה קורה כשאתה מנסה להוריד את המכונית לגובה מינימלי ולהחזירה לגובה תקין ?

מתי הבעיה הזו הופיעה לראשונה ?

פורסם

זה קרה לי פעמיים, אתמול והיום, מניח שגם מחר זה יקרה, תאור קצת יותר מפורט של היומיים האלה:

אתמול הנעתי את האוטו

מיד עם ההתנעה הרכב עלה עד למעלה, נשאר שם כ-10 דקות, אחר כך המתלים הקדמיים ירדו עד למטה, נסגרו לגמרי, והאחורי ירד למצב נסיעה, אחרי כ3 דקות, הקדימה התייצב והכל היה בסדר.

אחרי הצהריים, בעת התנעה, הפרונט עלה למצב נסיעה, והחלק האחורי סרב לעלות, מה שקרה במדויק גם היום אחרי הצהריים.

היום בבוקר, אותו סיפור אבל הפוך, הרכב עלה עד למעלה, נשאר למעלה כ-10 דקות, ואז החלק האחורי ירד עד למטה, והקדמי נשאר למעלה, הרכב נראה כהולך להמריא, אחרי כמה דקות הקדימה ירד למצב נורמלי, ואחרי עוד כמה דקות, החלק האחורי עלה למצב נורמלי.

אני לעומת זאת במצב לא נורמלי כבר.

כשניסיתי כ-דקה אחרי ההתנעה להוריד את הרכב בעזרת הכפתור, הוא לא הגיב, לא מקדימה ולא מאחורה.

הרעשים שיש מהמערכת מוכרים לי מהפעם שעברה שפילטרים היו סתומים.

וגם הוחלף צינור מרכזי ביותר במערכת, אז אולי צריך לנקות פילטרים.

בלי שום קשר, תגובת המערכת ההידראולית איטית ביותר, גם אחרי כיבוי והתנעה מחדש.

פורסם

קודם כל, בדוק ששסתום פריקת הלחץ (בורג על וסת הלחץ של הבומבה המרכזית) סגור היטב.

שנית, הסימפטומים המוזרים הללו מעלים חשד לאוויר במערכת. מכיוון שהמערכת הזו עושה לעצמה Bleeding באופן שוטף, זה אומר ש (בהנחה שזו אכן הבעיה) משהו גורם לאוויר "חדש" להיכנס כל הזמן.

בדיקה ראשונית - פתח את מיכל ה LHM. האם אתה רואה שכבת קצף\בועות על הנוזל ?

בדוק שהצינור המזין את המשאבה (יוצא מהמיכל הראשי) מחובר היטב ואינו נוזל. חפש נזילות אחרות. יתכן שהדיאפרגמה באחת הבומבות נקרעה ומשחררת חנקן לתוך המערכת.

בצע "אירוביקה" באופן יזום - עלייה לגובה מקסימלי וירידה למינימום * 3 פעמים.

רצוי גם לבצע ניקוז אוויר מהבלמים (שם לא מתבצע ניקוז אוטומטי), למרות שהתופעות הנובעות מאוויר בבלמים בד"כ שונות.

האם דוושת הבלימה מרגישה שונה ?

מה בדיוק עשו לרכב, ומתי ?

פורסם

"אירוביקה" עוד לא ניסיתי בשבוע האחרון, בפעם האחרונה שעשיתי את זה, הלך הקורקטור הקדמי... אז קצת מפחיד, אבל אני אעשה מחר, כולל סיבובי הגה מצד לצד.

בקשר לבורג, אכן שיחקו איתו, אני אבדוק מחר אם סגור.

בועות אני אבדוק מחר,

עושה רושם של ריח LHM כשיוצאים מהרכב, אבל אין שום נזילה, אפילו לא טפטוף, ממש כלום. אולי הריח פסיכולוגי.

דוושת הבלם מרגישה כרגיל, לא השתנתה מאז הניקוז בלמים האחרון שעשיתי לפני כמה חודשים.

מה עשו לרכב:

לפי מה שהבנתי יש לך את התוכנה LASER?

יש שם צינור הידראולי אחד מאוד מאוד ארוך, שמתפצל לכל המערכות, הוא צינור חזרה לדעתי, מגומי. - זה הצינור שהוחלף.

ותודה!

פורסם

בהמשך לסאגה, עוד שאלה,

עשיתי "אירוביקה" וזה בינתיים פתר את עניין החלק הקדמי שעולה עד למעלה בהתנעת בוקר, בחלק הקדמי הכל תקין כרגע.

החלק האחורי עדיין עולה עד למעלה לכמה דקות.

השאלה היא, האם אויר בבלמים מאחורה יכול לגרום לתופעה?

כידוע הרי המערכות קשורות.

האם קשור?

פורסם
בהמשך לסאגה, עוד שאלה,

עשיתי "אירוביקה" וזה בינתיים פתר את עניין החלק הקדמי שעולה עד למעלה בהתנעת בוקר, בחלק הקדמי הכל תקין כרגע.

החלק האחורי עדיין עולה עד למעלה לכמה דקות.

השאלה היא, האם אויר בבלמים מאחורה יכול לגרום לתופעה?

כידוע הרי המערכות קשורות.

האם קשור?

בהחלט יכול להיות קשור.

ניקוז אוויר מהבלמים פשוט מאוד. מפרקים צמיג, משחררים קמעה את בורג הניקוז. לוחצים לחיצה קצרה על דוושת הבלם. ברגע שמתיז נוזל LHM דרך הבורג (ולא תרסיס של LHM עם אוויר), הניקוז הסתיים. סוגרים שוב את הבורג (לא מחזקים יותר מדי, כדי לא לגזור את ההברגה). חוזרים על הפעולה בצמיג השני.

סיבה נוספת שיכולה להיות לתופעה - הצטברות של גריז ולכלוך על המוט המקשר את וסת הגובה למתלה. הלכלוך גורם לתקיעת המוט, והוסת אינו מסוגל לאבחן את גובה המכונית. לאחר מספר שניות\דקות, הלחץ גורם לשחרור התקיעה, והבעיה חולפת (עד הפעם הבאה).

מכיוון שאצלך היא הופיעה בו זמנית מלפנים ומאחור, לכאורה הסיכוי קלוש שאותה תקלה קרתה בשני וסתים שונים בדיוק באותו הזמן. מצד שני, כבר היו דברים מעולם...

נ.ב. בדקת עם היתה\יש הקצפה של נוזל ה LHM בתוך המיכל ?

פורסם
בהחלט יכול להיות קשור.

ניקוז אוויר מהבלמים פשוט מאוד. מפרקים צמיג, משחררים קמעה את בורג הניקוז. לוחצים לחיצה קצרה על דוושת הבלם. ברגע שמתיז נוזל LHM דרך הבורג (ולא תרסיס של LHM עם אוויר), הניקוז הסתיים. סוגרים שוב את הבורג (לא מחזקים יותר מדי, כדי לא לגזור את ההברגה). חוזרים על הפעולה בצמיג השני.

סיבה נוספת שיכולה להיות לתופעה - הצטברות של גריז ולכלוך על המוט המקשר את וסת הגובה למתלה. הלכלוך גורם לתקיעת המוט, והוסת אינו מסוגל לאבחן את גובה המכונית. לאחר מספר שניות\דקות, הלחץ גורם לשחרור התקיעה, והבעיה חולפת (עד הפעם הבאה).

מכיוון שאצלך היא הופיעה בו זמנית מלפנים ומאחור, לכאורה הסיכוי קלוש שאותה תקלה קרתה בשני וסתים שונים בדיוק באותו הזמן. מצד שני, כבר היו דברים מעולם...

נ.ב. בדקת עם היתה\יש הקצפה של נוזל ה LHM בתוך המיכל ?

בדקתי הקצפה, אין, אבל כמו שאמרתי, את הבעיה של החלק הקדמי פתרתי לחלוטין, עכשיו נשאר רק החלק האחורי, בFRENCHCAR אמרו לרסס מסביב למכוון גובה, שם נמצא המוט המקשר?

• תוכן חדש...