Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

כשקניתי את הסאב שלי(בערך כ 4 חודש לפני) אז ניגשתי לאתר של היצרן על מנת לקבל מידות לקופסא מומלצת לסאב,המידות המומלצות היו 29 ליטר,אז בניתי את הקופסא לסאב שלי במידות הללו(יצא לי 32ליטר) ולאחר מכן עשיתי את הבנייה ברכב ואז לאחר כחודש נסגר האתר של היצרן (UNDER CONSTRUCTION) ונפתח שוב רק לפני יומיים ואז כשניגשתי לראות שוב מה הנתונים על הסאב שלי אז קיבלתי חושך בעיניים כשראיתי שהתיבה המומלצת היא בגודל של כמעט 49 ליטר ואז נוצרה אצלי הבעיה.

הבעיה היא כזו מכיוון שעשיתי בנייה בבאגז' אין לי מספיק מקום תמרון לבניית קופסא חדשה בגודל של 49 ליטר,המקסימום שאני יכול להוציא זה 45 בלחץ ,אז מה אתם אומרים קופסא של 45 ליטר תיהיה יותר טובה לסאב הזה? או שעדיף כבר להישאר עם הקופסא של ה 32 ליטר? והאם ביגלל ה 4 ליטרים החסרים(אם אני אבנה קופסא של 45 ליטר) זה יוריד לי כמה DB,וזה יהיה מורגש במשהו?

נ.ב: זה הסאב המדובר- http://www.soundstream.com/subwoofers-vangogh.htm

VGW-12

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

תשמע , קודם תלוי איזה מוזיקה אתה שומע , מה בדיוק אתה רוצה מהסאב sq \spl בכל אופן

יש משמעות רבה לכל הפרמטרים ואם המשורר התכוון ל49 ליטר אז יש לו את הסיבות שלו

זה כמו להוריד את הפזמון בשיר ולצפות שזה לא ישנה אותו , שינוי יהיה השאלה היא אם אתה תאהב אותו

בכל אופן לפתרון ...תריץ חיפוש לתוכנה לבניית תיבה יש שם הסבר מפורט של תמיר איך לחשב ומה לעשות

אתה מכניס את כל הנתונים של הסאב ואתה מקבל את מידות התיבה

זהו בהצלחה גבר

אסף

" אכלת פלפל שתה מיץ " .

פורסם
סלבה מה המצב

שמע לאחרונה עברתי לתכנן בעזרת התוכנה winisdbeta

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=94084

http://www.linearteam.dk/default.aspx?pageid=isdonline

ממליץ לך להכניס את הנתונים של הסאב ולבדוק את הגרפים שיצאו.

אשמח אם תוכל לעזור לי בזה,תודה מראש!.

תשמע , קודם תלוי איזה מוזיקה אתה שומע , מה בדיוק אתה רוצה מהסאב sq \spl בכל אופן

יש משמעות רבה לכל הפרמטרים ואם המשורר התכוון ל49 ליטר אז יש לו את הסיבות שלו

זה כמו להוריד את הפזמון בשיר ולצפות שזה לא ישנה אותו , שינוי יהיה השאלה היא אם אתה תאהב אותו

בכל אופן לפתרון ...תריץ חיפוש לתוכנה לבניית תיבה יש שם הסבר מפורט של תמיר איך לחשב ומה לעשות

אתה מכניס את כל הנתונים של הסאב ואתה מקבל את מידות התיבה

זהו בהצלחה גבר

אסף

אני רוצה SQ מהסאב שלי וכמו כן התיבה המומלצת היא תיבה אטומה.
זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

סלבה,

זה ששינו את הגודל לא אומר שזה הגודל היחיד שנכון לסאב,

תיבה לרמקול יכולה להיות בכמה גדלים השאלה מה רוצים להשיג ממנו.

לגבי הגדלת הנפח של התיבה,קח בחשבון שאם תגדיל את התיבה לכיוון ה-45 ליטר

תקבל שינוי באופי של הסאונד של הסאב שיתבטא בעיקר בירידה בעוצמה שלו מצד אחד

וניגון תדרים נמוכים טוב יותר מצד שני.בכמה ואם תאהב את זה?צריך לנסות ולבדוק

איך זה ישמע לך ומה תאהב יותר,את השינויים שתקבל(פחות או יותר)כבר ציינתי.

פורסם

בתחרות האחרונה של אוטופרט שמתי לב שהרבה אנשים זרקו הערות שהסאב נובח ולא מנגן וכך גם אני מרגיש שהוא יותר נובח מאשר מנגן,נראה לי שהוא חנוק בקופסא של 32 ליטר.

פורסם

תאמין לי שהגיין בקושי מורם!

פורסם

עדיין כמו שהוא נשמע בתחרות הוא היה בקליפינג,

אין פה שאלה, שחק עם הגיין עד שתיעלם "הנביחה" ואני מבטיח לך שפתאום

תראה שהסאב נשמע אחרת,לגבי התיבה זה כבר סיפור אחר.

פורסם

הכנסתי את הנתונים של היצרן:

הכנסתי שלוש גדלים של תיבות אטומות:

גרף צהוב- נפח 32.5. הנפח האופטימלי עפ"י התוכנה הוא 33, הכנסתי את הממוצע בין נפח שלך שהוא 32 ליטר לנפח המומלץ בתוכנה 33 ליטר.

גרף כחול - נפח 45 ליטר

גרף אדום - נפח 49 ליטר.

1. התיבה המומלצת היא 33 ליטר.

2. GAIN כאשר נציב את הנתונים של הסאבוופר אנו נראה גרף שיבטא את הענות של האלמנט, יש שני קווים לגרף קו אמצעי שהוא מראה על 0dB וקו תחתון שמראה -3dB כשאנחנו מתכננים תיבה לתדר מסויים תמיד להשים לב מתי הוא מתחיל לגעת בקצה בקו של המינוס 3 דציבל, שנדע שהוא יורד מתח ל3, התיבה תפיק את התדר הזה בצורה חלשה.

בנותונים של הגרף הראשון והשני (אותו האחד רק מוגדל) ניתן לראות כי 3 הנפחים שביקשת מגיעם לנק' ה3- בנקודה כמעט זהה והיא תדר של 45 HZ.

3. Phase Plot בגרף הזה אנו יכולים להתבונן באיזה פזה נמצא הסאב יחסית לאות מקור בתדר מסויים, לנתון הזה נתייחס דווקא פחות.

זהו הגרף השלישי ולא התייחסתי עליו.

4. SPL , בגרף זה אחרי שנציב נתוני הספק התוכנה עושה חישוב כמה SPL (dB) יפיק האלמנט בעזרת התיבה שתכננו, כדי לדעת בערך כמה דציבל יהיה ברכב, מוסיפים לנתון הSPL שנתקבל בתוכנה, כבין 12-15dB גיין הרכב, בכלל מרכב סגור, ונוסיף עוד 3-6dB את מיקום המיקרופון (על הדש) שהמקום הזה יש בו את החזר הבאס מן החלונות.

זהו הגרף הרביעי: לשם השוואה בחרתי בתדר 45 HZ:

תיבה בנפח 35.5 ליטר נותנת 111.63 DB

42 ליטר - 111.60 HZ

49 ליטר - 111.57 DB

5. Group Delay, זה נתון מאוד חשוב לאילו ששמים דגש על איכות ודיוק, מן הסתם ככול שהתדר יהיה יותר נמוך הדיליי יהיה יותר גבוה, אבל בכול מצב יהיה דיליי מסויים, לכן אין לחשוש, בתיבות אטומות בדרך כלל תמיד יהיה הכי פחות דיליי הם יהיו הכי מדוייקות, עד גבול ה 17-20mSec זה נחשב עוד דיי מדוייק. אפשר גם להגיע מעל 40 וגם ל70mSec של דיליי אבל לא יראו את זה בגרף זה פשוט יעלה מעל הגרף, עוברים עם מצביע העכבר על הגרף וזה יראה את הנתון למטה בדיוק.

גרף מספר חמש.

עפ"י כל הנתונים אינך נדרש לבצע שום דבר!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

• תוכן חדש...