Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בלי רישיון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי סיפור לאחרונה, ורציתי לדעת אם דבר כזה הגיוני,

זה על מישהו מהשכונה שלי שנסע כבר 3 שנים בלי רישיון ופעם אחת לא נתפס, וחברים שלו

כבר חשבו שיש לו רישיון מרוב שהוא נוסע, לאחרונה הוא נתפס עם חבר שלו ברכב בבדיקה שגרתית

של המשטרה, הוא אמר לי שהאוטו הוחרם ובחקירה אמרו לו שהוא יקבל שלילה לתקופת זמן מסוימת,

אבל הוא גם הוסיף שלחבר, זה שנסע איתו, נאמר על ידי החוקרים שהרישיון שלו יוחרם לתקופת זמן

לא ידועה, בעקבות כך החבר כביכול "הלשין", ואמר שהחבר השני הכריח אותו לעלות לאוטו, ועכשיו הולכים לפתוח לו תיק על שידול, או משהו כזה. אני חושב שזאת שערוריה, האם מותר למשטרה להחרים רישיון של בנדאם רק בגלל שהוא נסע עם מישהו בלי רישיון? ואם הוא היה אומר שהנהג שנתפס אמר לו שיש לו רישיון? כלומר לא במודע?המשטרה יכולה לעשות משהו על דבר כזה?

תמוה מאוד.

דודו.

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
פורסם

אין דבר כזה... הוא יכול (וגם לא חייב) לטעון להגנתו שהוא לא ידע כלל על כך שאין לו רשיון.

וגם אם כן, אין סייג תעבורתי לסיפור, אם כבר אולי פלילי לגביי סיוע לביצוע עבירה - אבל לא נוגע לתעבורתי.

פורסם

אולי אין סייג תעבורתי, אבל מה שאני רוצה לדעת הוא מה התקדים המשפטי\פלילי לדבר כזה?

ולכן אני שואל את השאלה פה, כי אולי למישהו מהפורום יש ניסיון או שהוא שמע על דבר דומה שקרה.

האם חובת הנוסע לבדוק את הרישיון של הנהג? או שמה אפשר לשחק אותה "ראש קטן", לא ראיתי,לא ידעתי, לא שמעתי.

תודה שוב.

יש לי פיאסטה 88...

פורסם

אני לא חושב שיש חובת בדיקת רישיון אצל הנהג,אני לא רואה אנשים עולים למונית או לרכב ציבורי בכלל,ומבקשים לראות רישיון נהיגה +טסט בתוקף.

יחד עם זאת עם חברך היה טוען שאינו ידע שהנהג ללא רישיון, אז אחרי קצת עיכוב בתחנה היו משחררים אותו,היום על פריצות ושאר עבירות פליליות משחררים אחרי כמה שעות,אז על עברה שהיא בעלת אופי תעבורתי,ולא פלילי על אחת כמה וכמה.

זוהי עניות דעתי,מקווה לסוף טוב,תדווח מה נסגר בפורום שנדע ונחכים.

שבת שלום רן

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

פשוט תפסיק להקשיב לסיפורים ושמועות.

אין שום סיכוי שלנוסע נשלל הרישיון.

הנוסע לא נושא בשום אחריות על נהג הרכב.

וגם לא הבנתי חלק ממה שכתבת, כתבת שלנהג של הרכב תהיה שלילה לתקופת זמן מסויימת - איך אפשר לשלול רישיון לבן אדם שאין לו אחד כזה?

יכול להיות שיביאו לו עיכוב בהוצאת רישיון,העמדה פלילית לדין וכד', אבל אין אפשרות שישללו לו משהו שאין לו.

פורסם

הכוונה היא עיכוב בהוצאת רישיון!

יש לי פיאסטה 88...

פורסם

שלא יתנו לו להוציא רשיון. מקומו של המישהו מהשכונה הזה שלך בכלא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש משפט שכל שוטר בארץ פשוט "מת" עליו, ולרבים מהם זה כבר דרך חיים :"אי ידיעת החוק אינה פותרת מעונש"

ולחבר שלו שנסע איתו באוטו, יכולים ועוד איך יכולים לקחת את הרישיון גם בלי שום קשר להאם הזה שנהג הלשין עליו או לא... זה נקרא ידיעה על דבר עבירה, מה שואמר שהחבר שלך ידע כי לשני אין רישיון, אבל בכל זאת נתן לו לעלות על ההגה, ולא עשה שום דבר כדי למנוע זאת.

ומזל שזה נגמר ככה, להבא תדע לבחור טוב יותר עם מי כדאי לך להיסתובב...

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

נהיגה ברכב מנועי או במכונה ניידת ללא רשיון נהיגה הזמנה לדין ו 8 נקודות.

מתן רשות לאחר לנהוג ברכב, כשאין לו רישיון נהיגה תקף לסוג הרכב הזמנה לדין.

מתוך חוברת נוסחי אישום חדשה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

נהגת שודים, ל', לדעתי הסעיף השני שציינת מתייחס למישהו שהוא בעל האוטו ומשחרר את הרכב שלו לנהיגה של מישהו ללא רשיון.

שבמקרה הנ"ל - לא זה המקרה :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

"הרשית לנהוג ברכב המנועי שבבעלותך/שבשליטתך לאדם שאין לו רישיון נהיגה תקף לסוג הרכב הנ"ל, בניגוד לסעיף 10(ב) לפקודת התעבורה"

הזמנה לדין

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מה רשמת הרגע רק הופך את מה שאני רשמתי לנכון יותר :)

במידה והרכב לא היה שייך לחבר עם הרשיון או שהוא של אבא שלו או שייך לו דרך ליסינג או כל צורה אחרת - אין זו אשמתו.

אם החבר ללא הרשיון השיג בעצמו את הרכב - בכל דרך אשר תהיה - אי אפשר להאשים את הנוסע עם הרשיון.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני עם מר דיסקובר.

הסעיף מתייחס למי שהרכב בבעלותו או בשליטתו (ליסינג, השכרה, של אבא, לא חשוב) ולא לסתם נוסע.

אגב הסעיף הזה יופעל גם אם בעל הרכב לא ידע שלנהג אין רשיון - חובתו של בעל הרכב (או מי שהרכב בשליטתו) לבדוק שלאדם יש רשיון נהיגה מתאים בתוקף לפני שהוא נותן לו את הרכב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...