Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב 16 ביוני 1903 הנרי פורד יחד עם חבריו, הגישו בקשה להקמת בית חרושת במישיגן, התקציב הראשוני שלהם היה 26 אלף דולר בלבד. החברה התמקמה לה בבניין קטן שבו קודם לכן יצרו מרכבות. התוצר הראשון של החברה הייתה מרכבה עם מנוע בנזין שהספקו היה 8 כ"ס אותה מרכבה כונתה מודל A והיא הייתה הדגם הראשון של פורד. במשך 5 השנים הבאות יצרו פורד 19 דגמים וכל אחד מהם נשא אות אחת מהאלף בית האנגלי מ A עד S, חלק מהדגמים היו מכוניות ניסוי שאפילו לא הגיעו לבתי הקונים. ב 1911 הנרי פורד סוף סוף הגשים את חלומו וייצר את המכונית העממית הראשונה. המכונית הייתה פורד מודל T, אותה מכונית נהייתה המכונית המפורסמת ביותר בעולם. המכונית עלתה 260 דולר בלבד ותוך שנה נמכרו 11 אלף יחידות. מאותו רגע המכוניות נהיו עממיות ויוצרו בייצור רציף והביקוש למכוניות גדל וגדל משנה לשנה.הפורד מודל T נמכרה בכמויות כל כך ענקיות, שכתוצאה מכך המכוניות נמכרו רק בצבע אמייל שחור מכיוון שהצבע הזה התייבש הכי מהר. חידוש ייצור המכוניות בצבעים שונים החל רק בשנת 1926. בשנת 1931 החליטה חברת פורד לתכנן להוציא מכונית חדשה שתקרא בשם V8, וכבר במרץ 1932 המכונית כבר יצאה לשוק.באותו זמן נמשך תיכנון וייצור המכונית הראשונה שיועדה להימכר באירופה, והיא נשאה את השם פורד מודל Y. ב1932 הוצג האבטיפוס של המכונית ובאוגוסט המכונית כבר יצאה לשוק האירופאי.

לאורך ההיסטוריה הארוכה של החברה חברת פורד בחנה הרבה אופציות לרכישה של כל מיני חברות רכב, כיום חברת פורד מונה את :יגואר, אסטון מרטין, לנד רובר, מזדה, וולבו. ב1948 חברת פורד הייתה קרובה מאוד לקנות את קונצרן פולקסווגן אך היא וויתרה על כך. ב 50 שנים האחרונות ברשימת אופציות הרכש של פורד היו: פיאט, לנציה,פרארי, רובר, לוטוס, מרצדס, סאאב, במוו ועוד.

ולסיום ראוי לציין עוד 2 דברים שפורד הייתה חלוצה בהם:

ב 1951 חברת פורד החליטה לערוך מבחני ריסוק (crash tests), היא הייתה החברה הראשונה שעשתה מבחני ריסוק. תוצאות מבחני הריסוק הובילו אותם ליצור דלתות שיוכלו להיפתח בקלות לאחר תאונה.

ב1985 נהייתה פורד סקורפיו (scorpio) המכונית הראשונה שצויידה ABS,

וב 1989 השתלת אופציית ה ABS בפורד פיאסטה איפשרה לחברה להיות החברה הראשונה בעולם שכל מכוניותיה היו בעלות ABS.

פורסם

והיה שותף בקדילק עד שהחליט ב 1903 ליצור רכבים בעצמו.

יש גם לציין שהוא הראשון שסיגל את שיטת הסרט הנע ביצור מכוניות לאחר שראה אותה בפעולה ב..בית מטבחיים.

הנרי פורד היה אנטישמי מוצהר וידיד הנאצים, אבל עם כניסת ארה"ב למלחמת העולם השניה הוא הסב את כל מפעליו לייצור מכוניות ומטוסים לטובת בעלות הברית. רוב הג'יפים יוצרו בפורד וכן המפציץ שנבנה במספרים הגדולים ביותר בזמן המלחמה, B24 "ליברייטור". אגב, עוד בשנות השלושים ייצר פורד מטוס נוסעים תלת מנועי...

על האנטישמיות של פורד פורסם ממש לאחרונה מאמר של פרופ' רוברט רוקוואי מאוניב' ת"א.

הנרי פורד השני, הנכד של, היה אוהד גדול של ישראל והציונות.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
כל הכבוד על ההשקעה ולבני על התוספות :mm_yeah:

תרשה לי גם לשבח את אופן הכתיבה,קבלו ח"ח. :D

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

"אימפרזה טורבו זה כמו קונדום. אתה משתמש נהנה וזורק בלי רגשי אשמה"

מה הקשר????

החיים הם כמו מנה פלאפל, איך שלא תשים הטחינה - תמיד ינזל

פורסם

מה הקשר????

זו החתימה שלו , אתה יכול להוסיף חתימה משלך על כל בלוק טקסט שאתה כותב

בפורום ,כלומר כל הודעה , החתימה מויע מתחת לקו , רק אל תכתוב על חצי מהדף..

פורסם

סבבה אני יודע שזאת החתימה

ותודה על ההסבר המעמיק

אבל בכל זאת

אני שואל על התוכן של החתימה...

אימפרזה טורבו זה כמו קונדום. אתה משתמש נהנה וזורק בלי רגשי אשמה

איך הוא הגיע למסקנה ?

החיים הם כמו מנה פלאפל, איך שלא תשים הטחינה - תמיד ינזל

פורסם
סבבה אני יודע שזאת החתימה

ותודה על ההסבר המעמיק

אבל בכל זאת

אני שואל על התוכן של החתימה...

אימפרזה טורבו זה כמו קונדום. אתה משתמש נהנה וזורק בלי רגשי אשמה

איך הוא הגיע למסקנה ?

למה אני מריח פיקציה?

:idea:

פורסם

נראה לי שאתה טועה.

אני דווקא מריח פיקצייה פה: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=12716

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

מה הקשר????

, רק אל תכתוב על חצי מהדף..

באא רק לך מותר :roll::lol:

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
נראה לי שאתה טועה.

אני דווקא מריח פיקצייה פה: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=104980#104980

דיי לקדם את תר"ד הזימה שלך ושל עופר........

:twisted::evil:

טעות בלינק.

בדוק למעלה.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

פורד ויהדות

חוץ מהתמיכה של הנרי בהיטלר גם היו הרבה תביעות משפטיות נגד פורד על הפליה נגד עובדים יהודיים,יותר נכון זה שאין להם עובדים יהודים.

אני לא מדבר על השנים של הנרי,אני מדבר על שנות ה70 וה 80.

עכשיו אחד האנשים הכי חשובים בחברה הוא יהודי מברוקלין,אבל כנראה הוא העובד היהודי היחידי שלהם.

כל מה שכתוב פה תואם לרוב יצרני הרכב.חצי ממניות מקלרן הם של סעודים.

אייל

• תוכן חדש...