Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אופל אסטרה 1.4/1.6 5 דלתות בדר"כ רובן שמורות, זה לא רכב אהוב על צעירים.

כל העניין של הדש בורש והפלסטיקה אין בכלל בעיות של קירקושים והוא שורד את השנים בלי בעיה.

1.4/1.6 ידניות גם חסכוניות , אני חושב שבתקציב שלך ניכנס רכב כזה בערך שנת 96 ולאותו הזמן אני חושב שהוא היה יחסית בטיחותי לאותה תקופה 3 כוכבים אם אני לא טועה.

קל מאוד לטפל ברכב-ממה שאני יודע, מסנן שמן,מסנן אויר,מסנן דלק, פלגים כל אלה בעלי גישה מאוד נוחה וקל מאוד להחליף.

אני הייתי הולך על הרכב הזה, ולא בגלל שיש לנו אופל, בעצם בגלל , כי אחרי הרבה זמן אני יכול להגיד לך שזה אחלה רכב בתקציב הזה. יש מספיק מקום ליושבים מאחור ומלפנים, כרית אויר, מזגן,תא מטען גדול.

ושוב, הכל מאוד נגיש(לפחות ממה שאני יודע).

אגב, פה סיכמו בצורה טובה מאוד את הרכב.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אני אדבר מניסיוני האישי:

הייתה בבעלותי אסקורט שנת 94 (זטה).

ראשית ולפני שאני מתחיל, חפש הודעות של המשתמש bagira בנוגע לאסקורטים מהשנים הנ"ל, הוא ציין שלל ריג'קטים קטנים שתמצא בכל אקזמפלר (ושאפשר לנסות להוריד על זה במחיר).

שנית, דגמי 96 ומעלה אינם הרכבה גרמנית! (הרכ' גרמנית - 92-95) ואם אתה שואל את עצמך למה זה חשוב, כנראה שאף פעם לא ישבת ב-205 GTI :-)

מעבר לזה - הרכב חסכוני מאוד, אני עם אופי נסיעה לא רגוע עשיתי סביבות ה-1:11. אופי המנוע משפחתי - הרבה כוח בסל"ד נמוך אבל אחרי 5 אלף סל"ד למנוע אין אויר, למרות שגם עד 6.5 אין נפילה רצינית בכוח.

עניין קריטי הוא מערכת החשמל, שעלולה להאכיל אותך מרור אם עשו בה קומבינות. זאת מערכת שהייתי בודק בשבע עיניים שאין בה תקלות.

מעבר לזה הרכב נוטה מעט לחלודה - גם כדאי לבדוק טוב.

האסקורט שלי עברה כנראה 165 אלף ק"מ והמנוע היה במצב חדש להפתעתי (עבר טיפול טוב אצל היד שלפני - david mzr מהפורום) למה "כנראה"? כי בפורדים האלה יש רק 5 ספרות בשעון ק"מ, כלומר יכול להיות 65 אלף, באותה מידה שיכול להיות 665 אלף.

מה שכן בולמ"ז ותושבות מנוע היו במצב סופני, לא ידוע לי על נטיה ללכת מוקדם אבל הנה עוד משהו לבדוק (תושבות מקוריות יקרות מאוד).

ברקסים די חלשים (בשימוש "ספורטיבי"), התופים מאחורה מתחממים די מהר.

לסיכום: אחת הרכישות הכי משתלמות שיש, בעיקר לאור מצב השוק שבו אפשר למצוא אחת באמת שמורה. דגמי ההרכבה הגרמנית בנויים לתפארת - שום פלסטיק לא מתקלף ולא מצייץ גם אחרי שנים בשמש ישראלית.

מתלים רכים אבל שלדה טובה, הרכב היה שקט ונוח גם במהירויות גבוהות (עד קידומת 2, מעבר לזה לא תגיע). מרווח ופרקטי בפנים.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

הרכב הכי טוב בשבילך שעולה לי לראש זה רק ניסאן, אמין וחסכוני

מנוע 1.6 ידנית עם יישור קו קל הרכב יסע חלק ללא תקלות

או דייטסו אפלאוז גם רכב טוב לפי דעתי אבל שמעתי שיש להם מחלה של התחממות מנוע

ואפשר בקלות לדפוק את הראש מנוע

או הונדה סיוויק 1.4 ידנית גם רכב מעולה אבל הן נדירות והביטוח ואחזקה יקר יחסית

לכן פשוט חפש ניסאן תאמין לי יותר טוב מזה לא תמצא

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אני יודע שקיימות מכוניות שאולי יותר אמינות או זולות אבל הם לא לטעמי וזה בראש ובראשונה.

סיטרואן אני לא סובל אבל מבדיל את הקסארה

ניסאן סאני זה גם טוב לי אבל מצאתי פחות מבלאנו , וגם או שהם מעל 200K או שרוצים 25% מעל המחירון.

לגבי האסקורט: לא היבנתי עדין מה כדאי, 94-95 גרמניות או 96-98 מאיפה שלא מרכיבים אותם.

אלו הרכבים שכרגע מה שלטעמי ובנימצא וגם מה שהיגמשתי אותם , ייתכן שאצליח עוד בזמן הקניה.

אני רק צריך לגבש החלטה על מה ללכת ועל מה פחות (או לפחות כיוון כללי):

*אסקורט 95 יד 3 עם 175K ב 12.5K , כ 2K פחות מהמחירון

*אסקורט 98 יד 2 עם 120K ב 16K , כ 4.5K פחות מהמחירון

*באלנו 95 יד 3 עם 175 ב 19K , כ 4K פחות מהמחירון

*באלנו 95 יד 3 עם 130K ב 21K , כ 2K פחות מהמחירון

*אימפרזה 93 יד 2 עם 180K ב 21K , כ 4K פחות מהמחירון

*אימפרזה 94 יד2 עם 180K ב 21 , כ 7K פחות מהמחירון (במצב כללי פחות טוב מהקודמת)

*מבחר סופר לאנסר 94-96 יד 2-3 ו 150-160K בסכומים של 18-20K כמו המחירון.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מהרשימה הסופית שלך הסוברו היא הקניה הטובה ביותר לדעתי.

היא אינה מצטיינת בשום דבר במיוחד אבל קלה לתפעול ואמינה.

הבלנו רכב מוצלח עם בטיחות נמוכה.

מהאסקורט הייתי שומר מרחק.

פורסם

בתור אחד שיש במשפחתו סופר לנסר 94' עם 120K בלבד, יד שניה מאוד שמורה - אני יכול להגיד לך בוודאות שב-4 שנים חוץ מטיפולים שוטפים הרכב לא היה צריך מוסך. אמנם זה מאוד סובייקטיבי, אבל מבחינת אמינות, בסופו של דבר 90% זה מי שנוהג ברכב. תלמד לשמור עליו, פשוטו כשמשמעו - הרכב יישמר במצב טוב.

חסכוני הוא לא (אוטומט), בטיחותי מתחת לממוצע, השוק לצערי מלא בסופר לנסריות שהמחירים שלהן כבר מצחיק, האמינות טובה (הייתי אומר מעולה אבל זה תופס לפחות רק לגביי) ובסה"כ רכב מומלץ. אם כי היו מספר הצעות לא פחות טובות שלא אוכל לתת לך חוות דעת. שיהיה בהצלחה

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

תודה על התגובות (אשמח לעוד כי עדיין שבת..)

יש להיתייחס לזה שכל המכוניות ידניות ככה שאין מה להשוות את צריכת הדלק ואמינות הגירים של אחיהם האוטומטיים.

בנוסף לא מעניין אותי מי יותר בטיחותי בחצי כוכב, גם ככה כולם קופסאות שימורים.

גם אחיזה, יציבות, בלימה ונס הרים לא ניכנסים לשיקולים אלו.

פורסם

תחשוב גם על ניסן סאני.

לבת שלי יש סאני 94 הזרקה ידנית, עברה מעל 150K ק"מ ופשוט לא מתקלקלת...הרכב אמין בצורה מדהימה (אמינות שעברה גם לאלמרה). רק טיפולים שוטפים וטיפולים...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מחזק את דבריו של בני.

לאחותי ניסן סאני משנת 93 (גם כן הזרקה, ידנית ו1.6). אני לא זוכר את המספר המדויק של הקילומטרים אבל בהחלט הרכב אמין מאוד.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אוקי,

לאחר חפירות וניתוקים..

מצאתי כמה סאני יד 1-2-3 רק בשנים 93 עם 140-180K וכולם במחיר 19.

מיבחינת חיבתי לאוטו הוא עונה על כל המוסכמות.

נגיד ובמקרה הגרוע תישאר לי אופציה של יד 3 עם 180K, זה עדין יותר עדיף על כל בחינה של אחזקה ואמינות מכל אלו שפירטתי 2 תגובות מיקודם ?

פורסם

אני חושב שאין הרבה הבדל מבחינת האמינות וכו' בין הניסן עם 140K והבלנו יד שלישית עם 130K.

מה שעליך לעשות זה להתיחס לרכבים הספציפיים שתמצא. מבחינתי העדיפות היא הסטוריה מתועדת ורצופה של הטיפולים (וכך אתה יכול גם לבדוק אם לא זייפו בק"מ), העובדה שהרדיאטור מלא בנוזל קירור ולא במים (נקודה רגישה בבלנו) וכמובן בדיקה של הסטורית תאונות.

בהצלחה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

חזרתי קצת יותר מעודכן.

ירדתי מניסן, מה שמצאתי שמורות יד ראשונה או שניה וק'מ נמוך, כשבדקתי אותם הבנתי למה הם לא נימכרו, למרות הכל הם היו גמורות או שמלבד הדברים הגדולים החשובים כל השאר לא היה בסדר.

בלנו , פשוט כבר אין יותר ידניות שלא עברו את ה 200K, ואלו שבדקתי הם ממש טחונות.

אני פחות או יותר סגור רק על סובארו וכמובן שאם אמצא קסרה אבל אין קסארות....

סובארו יש המון אבל אנשים לא רוצים לימכור וגם אם כן אז מעל המחירון ושגם ככה הוא גבוהה מ 20.

-אז בכל זאת תודה על ההכוונה ומקווה לימצא לי סובארו 93-94 עם פחות מ 200K ואחד שיכול להיתפשר על מחיר של 20.

פורסם
חזרתי קצת יותר מעודכן.

-אז בכל זאת תודה על ההכוונה ומקווה לימצא לי סובארו 93-94 עם פחות מ 200K ואחד שיכול להיתפשר על מחיר של 20.

עם כל הכבוד לאמינות הרכב, אחד שעבר את ה 200K לא יהיה אמין (לפי דעתי) כמו אסקורט "בתולה" יחסית ומשנתון חדש יותר.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אבל אמרתי בפירוש , עם פחות מ 200K

זה לא שאטני יתפשר על 190.. אלא יותר בכיוון של עד 170 ..לא כולל.

ופור דלפי מה שהיבנתי גם פה ובגם בשטח. זה לא משנה כמה היא עברה, היא פשוט מיתיישנת מעצמה או משהו כזה

מבירורים רבים על פורד שזה באמת ניראה אטרקטיבי , היבנתי כמה שבאמת מוצדק שהמחירון שלו נמוך וגם לא מצאתי ממש פורדים בתולים.

• תוכן חדש...