רכבי אספנות
הכניסה למכוניות מגיל 30 ומעלה בלבד! פורום אספנות מרכז המלצות לבלי מקצוע, פרסום וסיקור מפגשים, פרוייקטים, ותמונות של מכוניות נדירות כמו ש"כבר לא עושים היום".
27,354 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
סבי ז"ל הוריש לי את כל כלי העבודה שלו, ואצלו מדובר באוסף רציני שכן הוא היה טיפוס של "עשה זאת בעצמך" בכל תחום : נגרות, בניין, חשמל, עבודות מתכת ועוד. במסגרת סידור הירושה נתקלתי בכמה פריטים מעניינים, מאוד אופיניים לכלי עבודה רוסיים (הקופסאות מעץ למשל). הוא, כמו עולים אחרים בשנות השישים והשבעים, הביא איתו כל מה שיכל - כי כסף אסור היה להוציא, אבל רכוש כן. אגב, הכלים מאוד יקרים במונחי רוסיה של שנות השישים, הסטים עולים למעלה מעשרים רובל כל אחד (שישית משכורת ממוצעת בערך!) הנה מעין מברג רצ'ט עם ראשים מתחלפים : ראשי קדיחה, מברגים, בוקסות : במצב סגור במצב פתוח, החלק המרכזי מתקצר תוך כדי סיבוב. יש תעודת אחריות משנת 72. מעניין אם היא בתוקף ... סט …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
הורדת רכב מהכביש.. 1 2
מאת כושי-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
חברים שלום! הצלחתי למצוא רכב ב.מוו 74 כמו שלי לחלקים(רכב שלם ללא מנוע וגיר) השאלה שלי היא פשוטה.. את הרכב קניתי ללא ניירת(למטרת חלקים) ועכשיו ייצא לי לבדוק דרך איזהשהוא מסוף מה מסתתר מאחורי מספר הרכב...אז ככה שהרכב אינו גנוב או מבוקש והוא הורד בגלל "בעיות\סיבות תעבורה" בשנת 1999(אז מה בעצם זה אומר...?) נצא לרגע מנקודת הנחה שאת הרישיונות יש לי...(והרכב נכנס לסטטוס אספנות) הרכב יוכל לחזור לכביש(היות ונכנס לסטטוס אספנות...?)
הודעה אחרונה מאת כושי, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם חבר שלי נמצא כרגע בלונדון והסכים לקנות לי כמה חלקים למיני מישהו יודע אולי על חנויות בלונדון שיש להן גם אתר אינטרנט (רצוי עם תמונות)? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת YLKLN, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברים העם קיים עדיין מפשיר אדים חשמלי אוניברסלי לחלון אחורי ? אני זוכר שבעבר היה ניתן להתקין למשהו יש נסיון. אשמח לתגובות
הודעה אחרונה מאת servus, -
- 14 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום חברים. חבר ביקש ממני לברר עבורו מה החוק/התקנות לגבי שינוי גלגל ההגה, לקוטר אחר, חומר אחר וכד'. מצאתי שרשורים בנושא, אך יש בהם רק "המלצות" של החברים, יש חוו"ד של אזולאי, וכד' אבל הוא מתעקש על החוק או התקנה כפי שרשומה. מישהו יכול לעזור בעניין? תודה מראש - אבי.
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחרי הרבה זמן שלא הייתי באתי היום למפגש בצפון , הייתי עם ישראל שותפי למסע לחרמון ,ביתי מור ובנו של ישראל בן המכונה בנצ'וק , הנה ההוכחות :
הודעה אחרונה מאת DODGE56, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום חברים, את הסיפור על השריטה (ויש מי שיאמרו - חריטה) ששמה פיורי III הבאתי כאן בעבר ומי שלא מכיר מוזמן לקרוא כאן וכאן. אז עכשיו, כשהפיורי הראשונה (1973, ספיישל שיוצרה במהדורה מוגבלת, V8 5.9L - ראה בתמונות) כבר ותיקה בארץ ושנה לאחר שהחלום הוגשם במלואו כשנקנתה הפיורי השנייה (1973, גראן פיורי - המאובזרת והיוקרתית ברמת גימור BROUGHAM, גם כן V8 אבל 6.6L) הגיעה העת לכמה תמונות של זו שממתינה לעלות לארץ הקודש. איזו מהן המועדפת עליי? זה כמו לשאול ילד את מי הוא אוהב יותר - את אבא או את אמא. לשיפוטכם. סוף שבוע נפלא, חמי
הודעה אחרונה מאת 1303ls, -
- 1 תגובות
- 956 צפיות
שלום, מישהו מכיר את האתר הנ"ל ? http://www.bpnorthwest.com/.sc/ms/cat/Spitfire-GT6--Cooling%20System
הודעה אחרונה מאת oldcar, -
נמצאה האבדה! 1 2
מאת דני רוזן- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
צרור תודות לכל מי שהביע כאן את דעתו בענין הפורד אסקורט 69' שנגנבה במוצ"ש האחרון מחניון "בית בארבור" בת"א. אז ככה, המכונית נמצאה ע"י המשטרה בשכונת התקווה עם פגיעה חזיתית קשה ולאחר שנבזזו ממנה פרטים רבים. הגברת הזקנה מתאוששת מהטראומה במוסך ותצא כמו צעירה. דני
הודעה אחרונה מאת ofer1303, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
איזה רכב ספורטיבי יש מעל 30 שנה על הכביש? שקיים בארץ? ואם בכלל כדאי לקנות רכב שכזה? שואל לידע כללי בשביל חבר ערן
הודעה אחרונה מאת nitch, -
-
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב! בזמן האחרון כשאני הולך לבקר את סבתי, יוצא לי להתקל בלא מעט רכבים נדירים. בשבוע שעבר נתקלתי בענתיקה שמזכירה סיטרואן ממש ישנה, שעדיין נוסעת! הרכב כה ישן ובמצב לא משהו אך נוסע (הרעשים שהוא מפיק לא משהו בכלל אבל עובדה), אני לא יודע מי יותר ישן, הנהג של הרכב (בנאדם מבוגר מאוד, לפחות בן 80+) או הרכב עצמו. אשמח לקבל קצת מידע, איזה דגם, איזו שנה ועוד רקע כללי על הרכב. אגב, היה רשום על הרכב minor 1000 יש למישהו יש מושג מה זה אומר? קבלו את התמונות:
הודעה אחרונה מאת דני יונגר, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. לפיאט 127 שלי אין טסט 11 חודשים. ואני רוצה לעשות לה טסט כדי שלא הצטרך לעשות מעבדה מוסמכת. השאלה היא: האים כשאני היגש למשרד הרישוי הם איתנו לי רשיון רכב חדש לחודש? או ל7 חודשים כולל מעבדה מוסמכת? הטסט ניגמר ב28.2.07
הודעה אחרונה מאת gluk, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אשמח לשמוע מבעלי ניסיון על יבוא חלקי פח , מס ?
הודעה אחרונה מאת gluk, -
- 0 תגובות
- 849 צפיות
בעקבות חיפוש תמונות בגוגל הגעתי לאתר הבא: http://www.a-c-d.dk/spaendende.htm שבו יש כמה כרזות ופרסומות של רכבים. מומלץ!! משה.
הודעה אחרונה מאת M.Azulay, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, כתבה על הפרארי 308 שעלתה לאחרונה לארץ: צליל התנעה. שקט תהומי למשך כחצי שניה, כזה שמשאיר ספק... התניעה? לא התניעה? וכאילו בכדי לאשר, בעוד נשמע גרגור מנוע שהפך לנהמה קלה מאחורי גבי, באה ולחשה לי הפרארי מאחורי אוזניי "התעוררתי, אפשר להתחיל". התחלתי. המבט מופנה לפנים, לא יודע למה לצפות... היא תהיה נחמדה אליי? האם להיות נחמד אליה? מספיק לחשוב, אמרתי לעצמי, תוך שהעלתי את הסל"ד לכיוון ה-3,000 סל"ד והרפתי במהירות מדוושת המצמד והנה זה בא... הצליל הענוג הזה ששמעתי עד היום רק בסרטים, נהמת מנוע ה-V8 של הפרארי 308 GTS מתעורר לחיים ומתחיל בטיפוס מעלה מעלה. שתי הידיים על ההגה, המבט יורד לרגע לכיוון מד הסל"ד, אשר כאילו ומתגרה בי כשהוא מראה חיווי של 6,000 סל"ד ואומר …
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
זיהוי אופנוע;
מאת ירחמיאל-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
האופנועים הנ"ל נהוגים ע"י חיילים נאצים, יימח שמם, אופנועים זהים לעניות דעתי. האחד סולו והשני גורר סירה. אודה למי שיצליח לזהות אותם. תודה.
הודעה אחרונה מאת frik, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
הייתי חייב! נראית פשוט מהמם! מישהו יכול לפרט קצת?
הודעה אחרונה מאת MB190E, -
-
יאללה תותחים, תנו בראש!
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כידוע לכולם ( או לא ) הייתה לפולקסוואגן טרנספורטר (T3 (1980-1990 גירסת דיזל. מדובר במנוע דיזל 1.6 שהורכב גם בגולף ובפאסאט כלומר מנוע IN-LINE עם 4 צילינדרים רגיל ולא בוקסר. בשנים הראשונות (עד 83 ) היה זה מנוע אטמוספרי עם 48 כ"ס ואני מתאר לעצמי איך הרכב נסע . בשנים היותר מאוחרות הוסיפו לו מגדש טורבו, הספק עלה ל 58 כ"ס ואז כבר אפשר היה להגיע ל 100 קמ"ש . בארץ ראיתי רכב כזה פעם או פעמיים, מודל 86 או 87. השאלה שמעניינת אותי היא איך הורכב מנוע טורי רגיל בחלל הצפוף, שמיועד למנוע בוקסר שטוח, האם הייתה הגבהה נוספת של ריצפת הרכב מעל המנוע, האם המנוע היה לאורך או לרוחב או שאולי הורכב אופקית. מישהו מכיר את הרכב הזה ?
הודעה אחרונה מאת gluk, -
-
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בתור אחד שגר בגרמניה, ומחפש בנרות פרוייקט לרכב אספנות כגון איזטה וכו, הרשו לי לעדכן אתכם בתקנות חדשות בגרמניה החל מה1.1.07. בעבר, רכב אספנות היה יכול לקבל סטטוס של כזה לאחר 20 שנים על הכביש. הסטטוס, בערך כמו בארץ כלל ביטוח מוזל, רישוי זול יותר, וכו. הדבר הכי חשוב היה אבל, שלאספן ניתן היה להחזיק מספר אחד "אדום" ולהשתמש בו לכל רכבי האספנות שברשותו. כלומר - כל פעם לנסוע עם אחד אחר. ככה הרישוי והביטוח היו על המספר עצמו, ואספן יכל לאסוף יותר ממכונית אחת במחיר הגיוני. מעכשיו, ישנה חלוקה של YOUNGTIMER ו -OLDTIMER. הראשון בן מעל 20 שנים, והשני כמו בארץ, מ30 שנים על הכביש ומעלה. ליאנגטיימר (למיטב ידיעתי) קיימות עדיין הנחות על רישוי וביטוח, אבל לא נית…
הודעה אחרונה מאת logo1, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת reuven, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם. מדובר באוטו איתו גדלתי, נלקחתי לגן, לחברים ולחוגים. מדובר בסימקה 1100 בצבע ירוק נזלת מבציר 73 אם אינני טועה. מה שמעניין ברכב, זו העובדה שהוא היה בעל 2 דלתות, אך עם זאת סטיישן. זכורים לי חלונות הזזה מאחורה. האוטו נמכר בסביבות שנת 90 לבחור מנווה שאנן. בחיפוש מצאתי רק תמונות של דגם ה4 דלתות הסטנדרטי. הייתכן כי דגם זה נבנה\עודכן בארץ? יש מישהו בארץ שברשותו דגם כזה? מידע נוסף? תודה. SERVUS
הודעה אחרונה מאת דני יונגר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
can i import a 30+ year old ferrari,lambo etc etc , do i need a special "tkina"?? thanks
הודעה אחרונה מאת gluk, -
-
- 60 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום לכולם, בלי כל קשר לדיון כזה או אחר לגבי רכב כזה או אחר.... ומתוך רצון להביא תרבות מוטורית בתחום ההוטרוד למודעות גדולה יותר בארצנו, ארשום כמה מילים בנושא, ברשותכם, בצירוף תמונות... אז ראשית, מהו המונח הוטרוד - Hot Rod? מכוניות ההוטרוד ה"מסורתיות" הינן הפורד מודל T והמודל A, אשר אלו אשר בשנות השלושים, היו הראשונות מבין המכוניות האמריקאיות שזכו לשיפורים, בכדי לשפר את ביצועיהן והתנהגות הכביש שלהן. עם חלוף השנים וגדילת היצע דגמי היצרנים השונים, התפשטה ה"מגיפה" לכמעט כל דגם מכל תוצרת. המונח מתייחס למכוניות אשר נבנו בהתאמה אישית. יש הסוברים כי מקורו ב- Hot Roadster, מונח שהושרש בשנות החמישים המוקדמות והודבק לכל מכונית אשר זכתה לשיפורים ושינויים בהתאמה א…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אני קורא כאן בפורום הנכבד על אנשים שרוצים לייבא רכב , רפליקות ,לימוזינות חלפים ועוד. אני קורא את התגובות ויודע גם מנסיון עד כמה קשה ומעצבן הדבר. אפשר פשוט להשתגע. מכל צד מנסים לחמוס אותך עם כל מיני מיסים, אגרות ,הגבלות חוקים שצצו השד יודע מאיפוא. מחירון קראוס-עוד תוספות, קומבינות,ועוד ועוד. מדית ישראל במאה העשרים ואחת- מתיימרת להיות מדינה מערבית מתקדמת ואילו למכוניות ובעליהן מתייחסים כמו בזמן המנדט..הגיע הזמן לעשות מעשה ולשנות את הזוועה הזאת. מישהו שם למעלה עוד לא מבין שמכונית בייחוד אספנות נועדה להנאתו של בעל המכונית ולא להיות פרה חולבת עבור מיסים למדינה. כל טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת Koby Millo, -
- 20 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מזל טוב חיים, עד 120 כ- 20 , המון אושר ובריאות , וכמובן תודה לורדה על ההפתעה הנהדרת שהכינה היום במפגש. מכל החברים בצפון תמונות מהארוע היום , בהמשך - באדיבות שלומי כמובן
הודעה אחרונה מאת DODGE56, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 16.3 אלף צפיות
אני יודע שזה לא אספנות אבל הרבה מאוד מאנשים שכניסו את רכבם מחו"ל נמצאים דווקא כאן ואולי יוכלו לעזור במספר שאלות. ידוע שייבוא מכוניות קיט אסור לארץ מה הוא הדין לגבי לימוזינה שהוארכה בסדנא שמתמחה בזה ולא במפעל האם? מי בעצם נחשב היצרן של הרכב ? האם יש הגבלה על כמות המושבים ברכב שאפשר להביא ? אם כן איך יחשב המושב הארוך שנמצא לאורך הדופן? האם מותר של ייבוא אישי של רכב ע"י חברה? איך ומי מעריך את שווי השוק של הרכב בארה"ב כדי לבדוק האם חשבונית הקניה שאותה אני מציג היא לגיטימית?
הודעה אחרונה מאת 116_Veloce, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מודע לתהליך העברת הבעלות, כמעט על כל בוריו, מה שרציתי לשאול הוא - במידה והרכב רשום כאספנות, אין שום סיבה שתמנע העברת בעלות חוץ מעיקולים כמובן \ שהרכב מורד מהכביש? אם בן אדם טוען שכשהלך להעביר את הרכב טסט והרכב נכשל - הוא קיבל הארכה לטענתו, וכרגע לא ניתן להעביר בעלות עד שהרכב יעבור טסט, מכיוון שהוא נמצא במעין הארכה? הייתכן מצב כזה? או שזה עוד שקר? כי למיטב ידיעתי, לא אמורה להיווצר מניעה שכזו - והתקנה אומרת שלרכב אספנות בפירוש לא חייב להיות טסט בתוקף ע"מ להעביר בעלות. או שקיים סעיף המתייחס לאותו מצב שהמוכר טוען אליו? לדעתי רק עיקולים או הורדה מהכביש בעבר ימנעו כזה דבר, או שאני טועה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת frik, -
חידה לפני השינה 1 2
מאת Moris- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ונקנח בחידה לפני השינה : איזה רכב בתצלום . פרס מכובד למנחש. הערה : ההשתתפות אסורה על מנהלי הפורום .
הודעה אחרונה מאת Koby Millo, -
- 4 תגובות
- 852 צפיות
שלום במהלך ביקורי בebay צדו את עייני רפליקת פרארי F40 שהיא נראית מדהים יש לי כמה שאלות, 1. האם אפשר לייבא דבר כזה לארץ? 2. אם אני לא טועה רפליקות אי אפשר לייבא ארצה ואם אי אפשר אפשר לדעת מדוע? תודה על התשובות שי. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Ferrari-FERRARI-F40-REPLICA-FERRARI_W0QQitemZ300071009387QQihZ020QQcategoryZ6212QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
הודעה אחרונה מאת udical,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 385 אורחים (הצג רשימה מלאה)