Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה חברים, יש לי בעיה קטנה בפונטו שנמשכת כבר זמן רב.

בעמידה במקום עם הרכב ,המנוע בסיבובי סרק (קבוע 850 סל"ד),

יש רעידות קטנות שמורגשות בתא הנוסעים.

(מבחינה ויזואלית, ניתן לראות שהמנוע דיי רוטט) ,תושבות מנוע וגיר נבדקו ויזואלית על הליפט ונמצאו תקינות לחלוטין..

שמתי לב שהתופעה קיימת בכל הפונטו ספייס שבדקתי (סה"כ 4 כולל שלי), רציתי לדעת ממה זה יכול להיגרם?,אולי חיישן למבדא שדורש ניקוי?

כעיקרון הרכב מטופל על ידי בצורה דיי אובססיבית, עבר טיפול לא מזמן שכלל החלפת שמן לסינטטי מלא 5W30 + תוסף למנוע של WURTH(אני חושב לחזור בחזרה ל10W40 חצי סינטטי-עושה רושם שיש יותר רעש של נקישות מכיוון השסתומים, האם זה הגיוני??)פילטרים מקוריים בלבד, החלפת שמן גיר לסינטטי מלא+תוסף לגיר של WURTH, פלאגים מקוריים, טיימינג ביצעתי לפני 3 ימים +מותחן+ רצועת מנוע מקורית ואטם למכסה שסתומים...[הרכב עבר 67,000 קילומטר]

אז ממה יכולות להיגרם לדעתכם הרעידות הקטנות האלה? אני חייב לציין שכאשר אני מפעיל מזגן, הרעידות מתחזקות עוד יותר.\

תודה רבה,

שי.

***עריכונת- אחרי שקראתי את מה שרשמתי פעם נוספת, אולי אני צריך להבהיר שהפלאגים הוחלפו כמובן לא מזמן לפלאגים מקוריים וכמו כן כל הפילטרים גם... (אולי זה נשמע מקריאה ראשונית שאני עדיין נוסע על המקוריים מהיצרן)

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

האם הוחלפו אי פעם חוטי הצתה? אם הם מקוריים אז יש סיכוי שמהם הבעיה.

בעיקרון ומהניסיון!! - לבדוק תקינות מצבר וטעינה. אם זה קורה כאשר אין עומס (מזגן אורות ובניוטרל) אז לדעתי זה קצת יותר חמור מאשר אם זה קורה בעומס.

האם אתה מתדלק בתחנת דלק קבועה, אם כן אולי כדאי להחליף?

בעיקרון במוסך: יבדקו מצבר תחת עומס, יבדקו ספיקת משאבת דלק, לא בטוח בכלל שיעשו בדיקת מחשב כי למעשה צריך דיאגנוזה מקצועית של בדיקת חיישנים ופעולתם ולא סתם לראות אם יש תקלות. ובמוסכים המורשים שמתי לב שאין להם מושג לעשות דבר כזה.

סל"ד סרק תקין הוא 900 +- 50 סל"ד כלומר 850-950.

בפונטו ספייס בעיות נפוצות: משאבת דלק, חוטי הצתה!, ניקוי בית מצערת ו/או מזרקים (ממליצים כל 60K ק"מ) וכן חיישני למבדה.

חשוב לבדוק שכל הצינורות שמובילים אל וממכלול פילטר האוויר תקינים ולא קרועים ושיש על כולם בנקודות החיבור בנדים-אזיקונים.

אגב למה שמן 5W-30 - זה בכלל מומלץ באוטו ??

עוד דבר שאפשר, BG-44.

ומצטרף לקביעה שלך - בעית הרעידות הקלילות הללו מאוד נפוצה בספייס.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

ניקוי בית מצערת ו/או מזרקים (ממליצים כל 60K ק"מ)

חשוב לבדוק שכל הצינורות שמובילים אל וממכלול פילטר האוויר תקינים ולא קרועים ושיש על כולם בנקודות החיבור בנדים-אזיקונים.

ממליץ להתחיל עם ניקוי בית המצערת ומנוע הצעדים.

מנסיון עם התופעה התמאורת במגאן 2 , לאחר הניקוי הבעיה נפתרה (העליתי פרוייקט מצולם לפורום לפני מספר ימים).

כמו כן, לבדוק נקיון פילטר האויר ואם יש צורך - להחליפו.

כמו כן, לבדוק ששום עצם / לכלוך אינו חוסם את מעברי האויר במסלול היניקה.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

לא ברור לי העניין, ממה שהבנתי אין בספייס מנוע צעדים אלא הכל עובד דרך המחשב ובמקר הכי גרוע צריכים להחליף את כל בית המצערת.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אינני יודע אם מבנוע המדובר (אגב, לא ציינת איזה) מותקן מנוע צעדים או מצערת אלקטרונית (נסה לבדוק האם קיים כבל פלדה המתחבר לבית המצערת מדוושת התאוצה).

גם אם כן וגם אם לא, מסלול היניקה מתלכלך עם הזמן, דבר שגורם לירידה בספיקת האויר של המנוע.

כתוצאה מכך, נגרמות רעידות בסרק, ותגובת הדוושה נעשית קהה יותר (את זה קשה יותר לחוש, משום שהתופעה מתפתחת עם הזמן, אך לאחר הניקוי קל מאד לחוש את ההבדל).

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

מצערת אלקטרונית לפחות בדגם ה- 16 שסתומים.

אגב בזמנו שהגיע הרכב לארץ כינו את זה באחד מהעיתונים - Fly by wire..........כן בטח....

צודק לגבי בית המצערת. הם מנקים את זה במוסך עם BG-44 ישירות למצערת.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

OK, קודם כל תודה רבה על התגובות עד כה!.

המנוע הינו מנוע 1.3 8 שסתומים הזרקה רב נקודתית, יש מנוע צעדים בוודאות (השאלה האם כדאי להתחיל בכלל להתעסק איתו).

כעקרון, משתמש בתוסף בנזין לניקוי ושמירה על מערכת הדלק מסוג WURTH כל 2000 ק"מ בממוצע,

תוסף לניקוי יעודי למערכות הזרקה של WURTH הוכנס לפני 700 ק"מ בערך.....משתמש כל 10,000.

צריכת הדלק הראתה אתמול בנסיעה מאשדוד לפ"ת קריאה של 18.3 ק"מ לליטר, עם מזגן ומהירות ממוצעת של 100 קמ"ש) נראה לי תקין בהחלט, לא? אבל אם כבר אז יש לי עוד שאלה שאולי קשורה בעקיפין לנושא.......כשקניתי את הרכב (יד שניה) המחשב היה מראה את צריכת הדלק בצורה הרבה יותר עדינה לדעתי, כלומר במידה והייתי מאפס את מחשב הדרך ויוצא לנסיעה של 150 קילומטר נגיד, המחשב היה מציג קריאה שעולה בצורה יפה ועיקבית כלפי מעלה נגיד- 15.0,15.1,15.2...16.0,16.1... ק"מ/לליטר וכך הלאה וגם אם באיזשהו קטע בדרך הייתי מאיץ בחוזקה הקריאה על הצג היתה יורדת בנקודה שתיים בלבד... (נגיד מ16.8 ל16.7 או 16.6)....כעת ,גם בנסיעה קבועה במהירות קבועה ובלי האצות פתאומיות הקריאה פתאום יורדת מ17.2 ל16.8 ק"מ/לליטר ואז פתאום עולה... אין רצף נורמלי...ובוודאות שכן היה פעם.

מה יכולה להיות הבעיה?

שי.

חוטי הצתה זה רעיון טוב לבדוק, אכן ייושם.

פורסם

אכן אני גם אנקה את האזור של בית המצערת...אין לי מה להפסיד.

האם כדאי לפרק חיישן חמצן שיושב על צנרת האגזוז ולנקות אותו?

להזכירכם הרכב עבר 67,000 קילומטר

פורסם

לא הייתי מפרק את חיישן החמצן לחינם, את עוד עלול לפגוע בו, מה שעלול לגרום להחלפה בחיישן חדש, שאינה זולה כלל.

נסה לנקות תחילה את בית המצערת, אני בטוח שתחוש בהבדל מיידית.

חזור עם התוצאות וספר לנו.

אגב, אם תצטרך עזרה כלשהי - אשמח לעזור (כלים, חומרי ניקוי או ידיים נוספות).

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

מניסיון בפונטו, בדר"כ זה נגרם כתוצאה מלכלוך במצערת - תנקה ותראה אם הבעיה נפתרת :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אפי, תודה על העזרה!

כלים וחומרים יש לי :wink:

תמיד נחמד כשמישהו מוכן לעזור בצורה כזאת....:mm_yeah:

אז בהמלצתכם, אני אתחיל בניקוי בית המצערת ונראה משם הלאה...

שי.

פורסם

תבמיד שמח לעזור.

שים לב שאם אכן מדובר במצערת אלקטרונית, ייתכן וניתוקה יצריך כיול מחדש, שאותו ניתן לבצע רק באמצעות מחשב ייעודי המתחבר לרכב (אינני יודע מה קורה בפונטו ספייס ולכן אני מזהיר מראש).

לכן, אני מציע לך להתייעץ עם אדם המכיר את נושא המצערת האלקטרונית ברכב זה, לפני ניתוקה.

אולי נמתין לתשובתו של רפי לין בנושא.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

הרעידות האלו היו לי , אבל נדלקה לי נורה שבספר רשום שהיא קשורה להזרקת דלק, אחרי בדיקה קטנה הבנתי שזה חיישן חמצן והוא הוחלף לחדש והבעיות נפתרו.

פורסם

עדכון קטן-

ניקיתי את בית המצערת, היא אכן היתה מלאה ג'יפה ושמן מאדי השמן שהצטברו שם.

התוצאה- לשמחתי אפשר להרגיש בהבדל ברעידות, הן קטנו בצורה משמעותית, בנוסף בדקתי שאין זליגת אוויר מאטם או מגומייה שלא במקום.

אני יכול להעיד שהנסיעה יותר חלקה, תגובת המנוע יותר טובה וליניארית ובאופן כללי אני מרוצה!

תודה על העזרה,

שי.

• תוכן חדש...