Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום זה התחיל.. ריח חריף של דלק בתוך האוטו, פתחתי מכסה מנוע, הוצאתי את מסנן האוויר, ראיתי שהצינור של הדלק קצת ישן ובלוי (עם סדקים)

(מהמסנן שמן שמתחבר עם הצינור הבלוי ישר לקרבורטור) !, כמובן שמחר אני יחליף אותו ! , האונו עשתה 122 ק"מ מהמחוג בחצי מיכל מלא, בד"כ החצי הוא 150- 160 ק"מ לחצי מיכל !

ז"א נזילת דלק בדוק !

יש ריח מאוד חריף של דלק באוטו , ובמכסה מנוע בקושי מריחים דלק וכשאני מעביר אצבע מתחת לחיבור בין המסנן לצינור אני רואה שיש טיפות דלק ואני מריח על האצבע בבירור.

ז"א שיש מאיפה שהוא נזילה עוד או שזה רק הנזילה הזאת?, איפה כדאי לבדוק עוד נזילות?, בדקתי אומנם בחושך עם פנס ולא מצאתי עוד.

Suzuki Jimny

פורסם

כלל חשוב נזילות דלק לא בודקים בחושך, על מנת לאתר נזילות בוודאות, יש להשתמש בשני חושים לפחות:

חוש הראייה, וחוש הריח, מכיוון שציינת שחשוך במקום שבדקת, אין טעם להשתמש בחוש הריח, משום שהוא לא יעיל לל חוש הראייה, לכן המתן לבוקר!

בבוקר עקוב אחר הצנרת דלק ממשאבת הדלק לקרבורטור, וממשאבת הדלק לכוון הטנק דלק,

צינורות הנראים כחשודים ויבשים/ סדוקים, החלף ללא היסוס!

רצוי ומומלץ לתת למישהו אחר להניע כשמכסה המנוע מורם ומסנן האוויר מפורק, עם ההתנעה , לחץ הדלק יגרום לנזילה במקום שהצנרת יבשה, כבה מייד את הרכב, והחלף את הצנרת דלק במקום,

ווהמנע מנסיעה לחנות חלקי חילוף עם הרכב!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עידו, תקשיב טוב: אל תיסע עוד מטר עם האוטו שלך! מחר על הבוקר תזמין גרר וגרור את הרכב למוסך אמין ומקצועי.

התנעת המנוע ושלא נדבר על נסיעה ברכב הינה סכנת חיים. בנזילה הכי קטנה של דלק מספיק ניצוץ קטן כדי שתפרוץ שריפה ותשרוף לך את כל הרכב!

במידה והאש תגיע גם למיכל הדלק והרכב יתפוצץ ייגרם נזק עצום לרכוש שמסביבך ושלא נדבר על חיי אדם.

פורסם

האם הריח הוא רק בזמן התנעה? (נעלם במהלך בנסיעה?)

תבדוק את הידוק הצינורות למחברים שלהם...

אצלי היה מקרה דומה- לבסוף התגלה שאחד הבנדים לא היה מהודק מספיק חזק!

פורסם
עידו, תקשיב טוב: אל תיסע עוד מטר עם האוטו שלך! מחר על הבוקר תזמין גרר וגרור את הרכב למוסך אמין ומקצועי.

התנעת המנוע ושלא נדבר על נסיעה ברכב הינה סכנת חיים. בנזילה הכי קטנה של דלק מספיק ניצוץ קטן כדי שתפרוץ שריפה ותשרוף לך את כל הרכב!

במידה והאש תגיע גם למיכל הדלק והרכב יתפוצץ ייגרם נזק עצום לרכוש שמסביבך ושלא נדבר על חיי אדם.

אני חייב להעיר, מיכלי דלק מתוכננים ככה שהם לא יתפוצצו בעת שריפה. אבל הם בוערים יופי טופי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מחר על הבוקר האוטו במוסך, בדקתי את כל הצינורות, הצינור היחיד שהיה בלוי זה הצינור זה מהמסנן לקרבורטור ( צינור של 17 ס"מ בערך)

אולי אני יעשה טיפול 10K על הדרך...אני אשתדל לפרק ולצלם..לא מבטיח כלום..

Suzuki Jimny

פורסם
איציק אני רציתי להגיד את זה זה לא פייר...
נשרפה לנו פיאט טיפו לפני כמה שנים, בחנייה למזלנו, אחריה 15 דקות של חנייה (קצר)

וקנינו עוד טיפו אותו דבר.

פיאטיסט בנשמה !! :ladysman:

אני חייב להעיר, מיכלי דלק מתוכננים ככה שהם לא יתפוצצו בעת שריפה. אבל הם בוערים יופי טופי.

מיכל דלק באונו נמצא מתחת למושבים אחוריים

שיטה מהירה לאיתור נזילות דלק היא... גפרור :mm_tongue: (מצטער, הייתי חייב :D )

איציק

חח איציק, בוא לבקר כבר אצלנו בר"ג, כמה מזמינים אותך ואתה לא בא? קפה/ נס/ תה ושאר השטויות עליי !

תבדוק שכשתידלקת לא דרכת על איזו שלולית דלק :-D קרה לי כבר...

הפעם אני לא תידלקתי , אני סומך ב 100% על מי שתדלק (לא נכנס לפרטים)

האם הריח הוא רק בזמן התנעה? (נעלם במהלך בנסיעה?)

תבדוק את הידוק הצינורות למחברים שלהם...

אצלי היה מקרה דומה- לבסוף התגלה שאחד הבנדים לא היה מהודק מספיק חזק!

ךא ,הריח לא בזמן התנעה, אלא בזמן עמידה עם מנוע כבוי, גם לי הי אותו מקרה עם בנדים, חיזקתי, כנראה שוב השתחרר..

חחח גיא גבר תשמע,,לא כל דבר גרר..נסעתי איתו היום מראשון לת"א אחרי זה לר"ג וחזרה לראשון

וגם נסיעה עירונית בראשון ושוב מראשון לר"ג וחזרה לראשון..

אל תדאג, דבר כזה חובה להחליף ומייד, יוחלף אל תדאג !

כלל חשוב נזילות דלק לא בודקים בחושך, על מנת לאתר נזילות בוודאות, יש להשתמש בשני חושים לפחות:

חוש הראייה, וחוש הריח, מכיוון שציינת שחשוך במקום שבדקת, אין טעם להשתמש בחוש הריח, משום שהוא לא יעיל לל חוש הראייה, לכן המתן לבוקר!

בבוקר עקוב אחר הצנרת דלק ממשאבת הדלק לקרבורטור, וממשאבת הדלק לכוון הטנק דלק,

צינורות הנראים כחשודים ויבשים/ סדוקים, החלף ללא היסוס!

רצוי ומומלץ לתת למישהו אחר להניע כשמכסה המנוע מורם ומסנן האוויר מפורק, עם ההתנעה , לחץ הדלק יגרום לנזילה במקום שהצנרת יבשה, כבה מייד את הרכב, והחלף את הצנרת דלק במקום,

ווהמנע מנסיעה לחנות חלקי חילוף עם הרכב!

בברכה

צביקה

צביקה השתמשתי בהם תאמין לי בדקתי כמעט כל חור !, כל צינור בלוי חייב להיחלף..

Suzuki Jimny

פורסם

תקשיב עידו.. נשרפה לנו שבוע לפני ראש השנה בשנת 2000 פיאט 127 שנת 84'.

נחש את סיבת הדליקה? נזילת דלק ממסנן הדלק עקב רשלנותו של מוסך.

כ"כ הנזילה היתה קטנה, שאפילו ריח בקושי היה.

אם אתה לא רוצה אונו שרופה, עדיף לך במקרה הזה כן לגרור את הרכב למוסך.

פורסם

במכוניות אלו, לעתים קרובות מצוף הדלק נמצא מתחת למושבים האחוריים ובתוך המיכל הוא מגיע כמעט עד לקרקעיתו. מכה הגונה של אבן או עצם אחר מתחת לגחון הרכב, עלולה לגרום למצוף להינזק דווקא בחלקו העליון, שם כדאי לבדוק אם אין סדק או חוסר אטימות. במקרה של סדק יש להחליף מצוף.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם
תקשיב עידו.. נשרפה לנו שבוע לפני ראש השנה בשנת 2000 פיאט 127 שנת 84'.

נחש את סיבת הדליקה? נזילת דלק ממסנן הדלק עקב רשלנותו של מוסך.

כ"כ הנזילה היתה קטנה, שאפילו ריח בקושי היה.

הרשלנות הראשונית במקרה הזה היא של האדם הראשון שהרכיב מסנן דלק לרכב שיצרנו לא צייד אותו בכך.

פיאט 127, מנוע 903 יצא את שערי המפעל ללא מסנן דלק(גם אונו 903 יצא בלי...), כמובן שבישראל יותר חכמים מהאפיפיור, החליטו שהרכבים הללו חייבים בו.

את המסנן קבעו בין מש' הדלק למאייד, אך אליה וקוץ בה, המיקום נמצא מעל חוטי ההצתה, בדיוק כזה שאינו משאיר מרווח, כך שתופעת שריפת הרכבים הללו נוצרת עקב הזנחה של צינורות דלק יבשים/סדוקים וחוטי הצתה עם פריצת ניצוץ.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

צודק קומפי, הפילטר דלק ממש קרוב לפלאגים (מעליהם) וגם קרוב לכניסת דלק של הקרבורטור.

הוחלף הצינור והפילטר דלק, עידכונים בקרוב. תודה !

Suzuki Jimny

• תוכן חדש...