Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדירה חדשה שבקרוב אני עומד להכנס אליה, במרפסת יש פרגולת בטון.

אני מעוניין לעשות שם תקרה, הבנתי שיש פתרונות של סגירה רק של הפתחים, ויש פתרונות של פלטה מלמעלה.

שאלתי נוגעת לניקוז מים.

אני לא רוצה לשים תעלת ניקוז לאורך כל הגג כדי לא לפגוע במראה החיצוני של הבניין.

אני גם לא יכול להוריד את צינור המרזב מקומה 7 עד למטה.

האם הפתרון הנכון ביותר עבורי?

הוא שילוב סגירה בפתחים הקיימים, שימוש בתעלת ניקוז בחלק הפנימי של גג המרפסת וירידה עם צינור ניקוז למרפסת עצמה, משמה מי גשמים כבר ירדו בשיפוע של המרפסת לניקוז של המרפסת.

Screenshot_20260613_133639_Photos.jpg

פורסם

תקרה לשם מה? הצללה או מניעת חדירת מים. 

אם הצללה, ניתן להניח שטיח של במבוק ודומיו.

אם מניעת חדירת מים, כנײל ו/או בצירוף סנטף.

אם סנטף או כל חומר אחר, תניח בשיפוע של 2% והמים ינוקזו באופן טבעי. 

ממה שאני נתקלתי, הרוב מניחים לא רק על הפתחים ונוהגים לעשות שימוש בבמבוק וסנטף מעליו. 

אישית מעדיף רק במבוק. לדעתי יותר נעים לעין. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

או.קיי, תודה.

המטרה בעיקר חדירת גשם, אך גם הצללה.

במבוק יכול לתת גם פתרון של הצללה חלקית, ככה שנשמע כרעיון מעניין. מעליו סנטף שקוף עבור אטימת מים.

יותר נעים בעין?

למי?

מי שיושב במרפסת וירים את הראש למעלה, ייראה את הבמבוק, או שהתכוונת מי שיביט מהרחוב כלפי הבניין?

אז הבנתי, שלנטוש את רעיון הניקוז, לא משנה אם התעלה תהייה חיצונית/פנימית/נסתרת/גלויה... פשוט לתת למיים לגלוש מהגג כלפי הרחוב.

עוד יתרון של סנטף ואפילו גדול לעומת תקרת פלטה היא ההרמה לגובה הדירה, בפלטות תלוי בהתאם לגודלם ייתכן של ייכנסו למעלית (אין מעלית ”אלונקה”, רק בגודל רגיל ”הקטן”) לעומת סנטף שהוא קל משקל ובא בגליל שלדעתי נכנס למעלית.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

סנטף מגיע בפלטות גמישות של 1.26 רוחב ואורך לפי מה שהזמנת.

יש גם סנטף BH שפחות גמיש, יותר יקר ופחות מרעיש בגשם.

לדעתי, לא הייתי שם במבוק. הייתי שם לטות  לרוחב קורות הבטון ועליהן סנטף כהה. מנסיון של 2 פרגולות שבניתי בשנה האחרונה אצלי בבית. 

בהצלחה.

• אהבתי 1

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

במבוק מספק הצללה טובה מאוד.

מדובר במרפסת ולא בחדר שינה ולכן לדעתי אין סיבה לחסום לחלוטין את כניסת האור. 

יותר נעים לעין, כלומר פחות "קר". זה כמו לדוגמא הבדל בין אור לבן לאור חם בתאורה.

אני לא יודע מהיכן אתה, אבל שולץ מרעננה  מחזיקים את הדרוש ויוכלו לספק גם את האביזרים להתקנה אם אתה מתקין בעצמך ובמחירים הוגנים. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, Ron Poh כתב:

אני לא מתקין לבד. במיוחד מהסיבה שצריך לשלוח לעירייה אישור של מהנדס לאחר ההתקנה.

למיטב ידיעתי אין צורך באישור קונסטרוקטור.

הפרגולה שלך כבר בנויה, אתה רק מקרה אותה וע"פ התמונה היא בשטח קטן מ-20 מ"ר. 

מציע לך לברר מראש כדי לא להעמיס עליות שלא לצורך. 

• תוכן חדש...