Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

אני אגב צופה שזה דיי ישתנה - כרגע המקבוק ניאו נוגס ליצרניות חזק בשוק מלמטה (שעד עכשיו רק האייר נתן את הפייט ל1000 דולר ומעלה) - ולא הייתי מתפלא אם זה יתחיל להשתנות בקרוב.

פספסתי את זה. מחזק -

המתחרים של אפל נכנסו לפאניקה ובצדק.

אם לחבר יש סבלנות, סביר ממש בחודשים הקרובים יצוצו מתחרים עם יכולות דומות על הנייר.

הוא עדיין יסבול מהגבנת המגעילה הזאת שנקראת חלונות אבל מה לעשות, יש אנשים שלא יכולים להיגמל מזה שדופקים אותם.

לאשתי התקנתי אופיס על הניאו, אחרי יום יומיים התרגלה, זהו, עברנו (קניית חירום אחרי שהסוללה של הדל התנפחה בבת אחת. היה בן 9). אה שכחתי - יש לו גם רמקולים טובים מאוד. פראקינג 2300 שח.

לפני שעה, גולדן191 כתב:

תלוי איזה dell

יש Inspiron ויש Latitude

תלוי בסדרה

פותש דיבר על אלפיים שקל, תרד לעם בבקשה...

כמו כן אסור לקנות מחשב נייד משומש. זה כמו לקנות רכב בלי היסטוריית טיפולים, אף אחד לא יספר לך כמה פעמים נפל ומאיזה גובה.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

תודה לכל מי שניסה לעזור. 

כעת יש לו דל ווסטרו, שאחרי 3 שנים לא מחזיק יותר מ5 דקות בלי מטען. הצעתי להחליף סוללה פשוט כי המחשב עצמו סבבה לו, אבל לא יודע כמה זה פתרון שיביא אמינות בהמשך. 

אני שוב מדגיש, לא צריך מחשב טוב. 

צריך מחשב שמריץ כרום ואופיס. לכאורה אפשרי גם בתפוח אדמה עם 2 אלקטרודות. 

הבעיה, אני מניח, שהדרישה לסוללה איכותית ובנייה סבירה הם הבעיה בתקציב. 

השאלה אם מחשב של hp מסדרה זולה או אייסר יתנו תןצאה טובה. 

נראה לי ש700 דולר זה תקציב יפה למבצעים בארה"ב, לא? 

מאק כאמור לא רלוונטי. 

אני הצצתי בעצמי על המאק כי אשתי אוהבת ויש לה מקבוק פרו. 

חייב להגיד שהניאו הזה מאוד יפה ומגניב, אבל  עם 8 גב ראם, הוא 13 אינץ׳ מסך (קטן), אין יותר מדי משהו מרשים שם בשביל 2400 שקלים לדגם הבסיס. או שפספסתי משהו, שזה גם בסדר אבל כאמור לא רלווונטי למקרה הנוכחי. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

מנסים לעזור לך בקטע של להתאים לפטופ שהסיכויים שישרוד מעל 3 שנים גבוהים או סבירים.

הכי קל להציע Acer Aspire Go 15 שיש לו גם 16GB RAM וגם עולה 550$ באמזון (אפשר לראות את זה אם מזינים כתובת של USA)

אבל לא בטוח שזה יחזיק מעל 3 שנים. לכן מנסים לכוון אותך ל Dell Inspiron אבל פה יש סיכון שבגלל והגרסא עם 8GB RAM זה לא מספיק.

אם יהיה עם 16GB RAM זה סבבה וזה הכיוון.

לי היה ASUS סדרת ביניים או פחות מזה והחזיק 3 שנים וחודש. אבל חשוב לציין ששומש באופן יומיומי רק כשנה וחצי גג. אחר כך פעם ב.. נדיר. מת הלוח או המעבד. ניסיתי להחליף RAM לא הלך, ניסיתי SSD לא הלך.

יש מצב ש Acer Aspire go 15 יחזיק מעל 3 שנים אבל אני מניח שהרוב פה יחשוב ש DELL עדיף.

לגבי אחריות של ACER:

Warranty

1-Year International Travelers Limited

לידיעתך

אבל אין לי מושג מה להגיד לך לגבי האם יש סיכוי שיחזיק מעל שנתיים או 3 בשימוש יומיומי

הולך עם DELL בגדול....

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

חייב להגיד שהניאו הזה מאוד יפה ומגניב, אבל  עם 8 גב ראם, הוא 13 אינץ׳ מסך (קטן), אין יותר מדי משהו מרשים שם בשביל 2400 שקלים לדגם הבסיס. או שפספסתי משהו, שזה גם בסדר אבל כאמור לא רלווונטי למקרה הנוכחי. 

איכות בניה , חיי סוללה ארוכים על באמת , מסך משמעותית עדיף מה15״ 1080p שאתה הבאת, מערכת הפעלה שלא מתפחלצת משימוש בזיכרון אה ... ואמינות...

כמובן שאם הוא אמר לא מק אז לא מק.

לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

הצעתי להחליף סוללה פשוט כי המחשב עצמו סבבה לו

אז שיחליף סוללה בגרושים וימשיך לסחוב. הוא לא ימצא משהו שיתן לו VFM יותר טוב אחרת.

• רעיון טוב! 4

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 51 דקות, Liviur כתב:

אז שיחליף סוללה בגרושים וימשיך לסחוב. הוא לא ימצא משהו שיתן לו VFM יותר טוב אחרת.

בדיוק.

לא מבין למה לא לעשות את זה.

אתה יכול לקנות איזה משהו ולקחת סיכון, אני רוצה להאמין שיצרנים רוצים שהלפטופ שתקנה מהם יחזיק לפחות שנתיים, כדי שתחזור לקנות שוב.

אבל עדיף לך לחסוך את זה ולהחליף סוללה כאמור.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, גולדן191 כתב:

כמה שנים כבר? 

אחד כמעט עשור לדעתי. 

השני, דל ווסטרו 3591,  חמש שנים. אומנם לרוב אני לא משתמש בסוללה.

לפני 6 שעות, ניקו פ. כתב:

כעת יש לו דל ווסטרו, שאחרי 3 שנים לא מחזיק יותר מ5 דקות בלי מטען. הצעתי להחליף סוללה פשוט כי המחשב עצמו סבבה לו, אבל לא יודע כמה זה פתרון שיביא אמינות בהמשך. 

אולי כדאי לבדוק מחיר סוללה. יש את סולן, שיש להם סוללות. יצא לי לקנות מהם סוללה, אומנם כמה מאות שקלים, אבל בהחלט שינוי לטובה. ואני ממליץ. זה פתרון שישפר ביצועים.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 6 שעות, ניקו פ. כתב:

תודה לכל מי שניסה לעזור. 

צריך מחשב שמריץ כרום ואופיס. לכאורה אפשרי גם בתפוח אדמה עם 2 אלקטרודות. 

הבעיה, אני מניח, שהדרישה לסוללה איכותית ובנייה סבירה הם הבעיה בתקציב. 

השאלה אם מחשב של hp מסדרה זולה או אייסר יתנו תןצאה טובה. 

נראה לי ש700 דולר זה תקציב יפה למבצעים בארה"ב, לא? 

מאק כאמור לא רלוונטי. 

אני הצצתי בעצמי על המאק כי אשתי אוהבת ויש לה מקבוק פרו. 

מצטרף לממליצים להחליף סוללה. 

סוללה זה חלק מתבלה, כמו צמיגים או מצבר. יש עניין של ניהול תרמי במחשב יקר שהוא ייהיה טוב יותר לעומת מחשב זול, אבל ההשפעה של זה, במיוחד במחשב שממילא לא הולך להתחמם יותר מדי, היא זניחה. 

תקנה מחשב ב-2000 או שתקנה מחשב ב-8000, בהנחה והסוללות שלהם דומות בגודל ויעברו את אותם מחזורי טעינה- יחזיקו פלוס מינוס אותו זמן.

מלבד זה, גם מחשבים זולים יכולים להחזיק מעמד לא מעט שנים. יש לי בעבודה מחשבי HP מסדרה נמוכה שהם לא נכבים לעולם. הסוללה שלהם מתה מזמן אני מניח, אבל הם עדיין עובדים לפחות 7 שנים.

לעומת זאת היה לי מחשב HP גם מהעבודה, מסדרה גבוהה יותר, שהשק חרא הזה אחרי כמה חודשים התחיל לעשות ריסטרט רנדומלי לפחות אחת ליום, ואף אחד לא הצליח לפתור את זה. 

אני באמת לא חושב שמחיר גבוה יותר= ערובה לאמינות.

יותר פיצ'רים, חומרה יותר טובה, איכות בניה מוקדפת יותר וחומרים שמרגישים איכותיים יותר(למי שזה חשוב לו), אבל לא אמינות.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 8 שעות, davemustaine87 כתב:

לעומת זאת היה לי מחשב HP גם מהעבודה, מסדרה גבוהה יותר, שהשק חרא הזה אחרי כמה חודשים התחיל לעשות ריסטרט רנדומלי לפחות אחת ליום, ואף אחד לא הצליח לפתור את זה. 

זה לא באג,זה פיצ'ר :) המחשב רומז לך בעדינות שאתה לא יוצא למספיק הפסקות.

אם כבר פותח השרשור ייזום החלפת סוללה,אולי כדאי להתחדש באיזה SSD רענן עתיר נפח.

השקעה נאה לטווח הארוך.

• מצחיק 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

בהתחשב בעובדה שלכל דגם ספיציצי יכולות להיות עשרות קונפיגורציות שונות בכל הכרזה , בכל סדרה יש עשרות דגמים ובטח אם מדובר בשם המותג, שם אנחנו במכפלות של אלפים…

ובהתחשב בזה שהטכנולוגיה משתנה כל הזמן, בהיצע ובמחיר…

כל המלצה ברמת המותג, סדרה ואפילו דגם בשנה מסוימת,  היא פשוט חסרת משמעות. 

זה שצריך לחזור על זה בכל שרשור חיפוש טופלופ אומר שאנשים לא לומדים. העיקר לכתוב משהו. 

יש כמה אמיתות אוניברסליות, למשל המקלדת של ThinkPad, אבל הן מעטות. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 6.6.2026 בשעה 00:03, ניקו פ. כתב:

צריך מחשב שמריץ כרום ואופיס

אתה לא מחפש ביצועים אבל אתה רוצה את שלושת הדברים שמייקרים מחשב:

איכות בנייה 

מסך איכותי 

זמן סוללה (תלוי ביעילות המעבד). 

זה לא ריאלי. 

רק המק הבסיסי נותן חלק מהדברים, אבל זה לא רלוונטי (מערכת הפעלה וגודל מסך)

לכן החלפת הסוללה בקיים היא האופציה הרלוונטית. 

תמנע מלהשאיר את המחשב עם סוללה טעונה במקסימום ובטעינה. תן לסוללה להתרוקן ורק לקראת הסוף תטען.  

במקביל, תחזיק סוללה נפרדת לטעינה, שלא תתקע. 

אופצהי אחרת היא לקנות מחשב בסיסי. להבנתי אתה בקושי מנייד אותו ולכן את בעיית איכות המסך ניתן לפתור עם מסך חיצוני במקום בו הוא נח. 

את בעיית העמידות לפתור עם כיסוי/קייס איכותי. 

פורסם
לפני 11 דקות, falou כתב:

תמנע מלהשאיר את המחשב עם סוללה טעונה במקסימום ובטעינה. תן לסוללה להתרוקן ורק לקראת הסוף תטען.  

במקביל, תחזיק סוללה נפרדת לטעינה, שלא תתקע. 

שאלת תם - זה לא סטנדרט כבר במערכת הפעלה או בבקר טעינה במחשבי windows להכניס מצב הגנה (ששומר על 90% טעינה ומדי פעם נותן לסוללה לרוץ קצת) ? גם לא בחדשים ? 

אפילו המקים שלי שמחוברים כמעט קבוע לסוללה ורק מדי פעם יוצאים לטייל מחזיקים ממש אחלה הרבה שנים בגלל זה מבחינת הביצועי סוללה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 4 דקות, Liviur כתב:

שאלת תם - זה לא סטנדרט כבר במערכת הפעלה או בבקר טעינה במחשבי windows להכניס מצב הגנה (ששומר על 90% טעינה ומדי פעם נותן לסוללה לרוץ קצת) ? גם לא בחדשים ? 

אפילו המקים שלי שמחוברים כמעט קבוע לסוללה ורק מדי פעם יוצאים לטייל מחזיקים ממש אחלה הרבה שנים בגלל זה מבחינת הביצועי סוללה.

כן. זה אמור להיות מנוהל והמק שלי (אייר בסיסי בן חמש) עדיין שומר על 80 אחוז סוללה, שזה יפה לגילו.

אבל הנה... שלו הלכה. 

מניח שגם את זה מנוהל ברמת מערכת ההפעלה, זה עדיין לא מושלם למחשב שכל הזמן מחובר. 

נ.ב. אם מחשב נייד מתפקד רב הזמן כנייח, אפשר לפתור את בעיית המסך הלא איכותי עם מסך חיצוני ואת איכות הבנייה עם כיסוי טוב שיישמור עליו. 

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...