Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסה ללכת בדרך הנכונה באשר לרכישת רכב חשמלי יד שנייה (ואף שלישית). 

איזה בדיקות הייתם מבצעים?

מגלישה ברשת, אני מוצא שצריך ללקט המון מידע. אין איזה מדריך מסודר, ואני גם לא יודע אם יש מכוני בדיקה שממש מתמחים בכך. 

לאחרונה למשל חבר רכש רכב חשמלי יד שנייה, ולאחר חודשיים התברר לו כי הרכב לא מטעין הטענה מהירה, רק איטית. 

זאת רק דוגמא אחת. 

יש את עניין בריאות הסוללה, יש את המנוע החשמלי (לא יודע מה בודקים שם - אבל זה מנוע!). 

בקיצור - מה דעתכם?

אני לא מחפש קיצורי דרך - "לך ל X הוא יבדוק לך". 

מנסה ללמוד קצת יותר כדי לדעת מה נכון וכדאי. 

תודה!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמע, כל העצות שלך הן מדויקות ונכונות. 

העניין הוא שלפני כחצי שנה רכשתי חשמלית משומשת, בת חמש. (שהצטרפה לשתי החשמליות שכבר יש בבית)

עברתי סעיף סעיף ממה שרשמת, ולמרות שאתה צודק ב 100% בדברים, כל מה שרשמת עשיתי בדיוק הפוך. 

אין לי מושג איזה סוללה יש ברכב, הרכב לא באחריות יצרן / יבואן אם כי יש לי אחריות של חברת הטרייד אין ממנה רכשתי את הרכב, היבואן רציני אבל המותג לא הסוללה הכי מלאה במגרש, אין לי מושג לגבי האחריות אצל היבואן - לא דיברתי איתו, לא העליתי את הרכב על ליפט, ואפילו לא לקחתי לבדיקה. הסתפקתי בדוח המחשב של הרכב עם היסטוריית הטיפולים / תיקונים שהוא עבר, וכמובן אין לי מושג מה ה SOH של הסוללה. 

נשבע לך 🤣

בינתיים אנחנו מאוד שבעי רצון מהרכב. 

• רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 3 דקות, discoTD5 כתב:

מאחר וסיפרת לי  - אז אני זורק תוספת לדבריך: בוא נגיד שבמקרה שלך הנסועה של הרכב גרמה לך ללכת עם תחושת הבטן ופחות עם ניירת ובדיקת בריאות סוללה State Of Health (SOH).
במכוניות משומשות של 80-150 אלף ק"מ, לדעתי הסיפור "קצת" שונה - ולכן לדעתי המקרה שלך הוא בהחלט יוניקורן.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בהחלט.

הצחיק אותי שכל הסעיפים שאורי התותח רשם, שהם נכונים ואני מאמץ את כולם, לא יישמתי אף אחד מהם. 

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

אין לי מושג

תכלס כן בדקת את היסטורית טיפולים, מניח שגם הוצאת דוח סליקה.

אבל תאמין או לא סבא שלי שיהיה בריא כבר לא צעיר ועדיין נוהג בכושר מלא, חוש טכני טוב יש לו.. לפני 10 שנים חיפש טויוטה נוחה, ראה קרוב למקום מגוריו אוונסיס 2010 עם 70KKM, במחיר טוב.  הלך, עשה סיבוב ואמר למוכר 'אני לוקח בלי לדבר' המוכר היה בהלם גמור, גם לא התמקח במחיר, 

סוף סיפור? כיום עדיין נוסע עם 330K בשעון.. ללא בעיות מיוחדות כבר 10 שנים טפו טפו.

משתדל לעזור

פורסם

מכרתי חשמלית לפני כמה חודשים,

הבחור לקח לבדיקה במכון מורשה, בדקו הכל - כולל בריאות סוללה.

ספר טיפולים לפי הוראות יצרן, דו"ח תאונות ו....

פורסם

בפורום יש כמה אנשים שאפשר לספור אותם בערך על כף יד אחת, אולי אפילו שתיים, שבאמת יכולים להרשות לעצמם לקנות אוטו בלי שום בדיקה.

בחלק מהמקרים זה מסוג האנשים שכבר מרחוק ידעו לספר ממבט בזווית העין אם הרכב עבר איזה פגיעה או צביעה של חלק - וכבר מפתיחה של הדלת או הרמה של המכסה מנוע (וכמובן לראות את הפרצוף של המוכר) בשביל להבין אם יש פה קניה או לא.

זה בפירוש לא מעיד על הכלל ותמיד טוב להעזר בבעלי מקצוע בדברים שפחות מבינים בהם או לא מבינים בכלל.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 10 דקות, llaavvii כתב:

מכרתי חשמלית לפני כמה חודשים,

הבחור לקח לבדיקה במכון מורשה, בדקו הכל - כולל בריאות סוללה.

ספר טיפולים לפי הוראות יצרן, דו"ח תאונות ו....

מה שם המכון? תודה

פורסם
לפני 12 שעות, discoTD5 כתב:

שמע, כל העצות שלך הן מדויקות ונכונות. 

העניין הוא שלפני כחצי שנה רכשתי חשמלית משומשת, בת חמש. (שהצטרפה לשתי החשמליות שכבר יש בבית)

עברתי סעיף סעיף ממה שרשמת, ולמרות שאתה צודק ב 100% בדברים, כל מה שרשמת עשיתי בדיוק הפוך. 

אין לי מושג איזה סוללה יש ברכב, הרכב לא באחריות יצרן / יבואן אם כי יש לי אחריות של חברת הטרייד אין ממנה רכשתי את הרכב, היבואן רציני אבל המותג לא הסוללה הכי מלאה במגרש, אין לי מושג לגבי האחריות אצל היבואן - לא דיברתי איתו, לא העליתי את הרכב על ליפט, ואפילו לא לקחתי לבדיקה. הסתפקתי בדוח המחשב של הרכב עם היסטוריית הטיפולים / תיקונים שהוא עבר, וכמובן אין לי מושג מה ה SOH של הסוללה. 

נשבע לך 🤣

סיקרנת. מה הדגם של האוטו?

פורסם
לפני 12 שעות, discoTD5 כתב:

אתה נשמע בדיוק כמו ההוא בבדיחה שנופל ממגדל 100 קומות...

• מצחיק 5

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 25 דקות, ofralon כתב:

סיקרנת. מה הדגם של האוטו?

סרס 3, מודל 2021 עם ק"מ נמוך מאוד ומתועד, כלומר לא שיחקו עם הק"מ. 

לשעבר:

פורסם

יש קצת הבדל בין לרכוש רכב בזול יחסית כשהוא השלישי בבית לבין לרכוש רכב ראשי.

גם יש כבר עמדת טעינה אחת או 2.

סרס 2021 בפחות מ 60 כנראה, בלי אחריות או שאריות אחריות, בלי מערכות בטיחות יותר מדי,  עם טעינה חד פאזית (אז אין מה לבדוק, זה תמיד טעינה איטית...), בטריה לשימוש עירונית או בינעירונית קל יחסית, מצד שני אין מחלות ידועות ממה שאני מבין, אז זה רכב שלישי קלאסי. באותו סכום אי אפשר למצוא היברידית הגיונית וזה לא שסופר מיני תתן משהו יותר טוב.

• מעניין 1
פורסם
לפני 3 שעות, borsood כתב:

אתה נשמע בדיוק כמו ההוא בבדיחה שנופל ממגדל 100 קומות...

אולי. אבל הוא כבר חצי שנה עם הרכב.

לפני 20 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

ללכת רק על יבואן ומותג רציני שעדיין קיים ומוכר בארץ, ולא על "מציאות" שכבר לא קיים אצלן יבואן. אצלי הדבר מתבטא בחיפוש שמוגבל רק ברכבים מתוצרת BYD, ג'ילי/זיקר, MG וכמובן יונדאי, VAG, וולוו וכו'. יש עם מי לדבר, לפחות בתאוריה. ולא במקרה לא דיברתי על צ'רי, אקספנג, איבאיזי - והמבין יבין...

היתרונות של השיקול הזה ברורים. 

ברור שרכבים ממותג שנעלם זו בעיה. 

אני פשוט תוהה האם יש צד שני למטבע הזה. כלומר המחיר.

הרי אף אחד לא רוצה רכב מיבואן שנעלם או יצרן שהתפוגג. בחלק מהמקרים הרכב גם בעייתי אבל אני מניח שיש בין לבין גם אפשרות לקנות רכב סביר במחיר בדיחה, לא?

אולי עדיף כרכב שני במשפחה באמת.

פורסם
לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

סרס 2021 בפחות מ 60 כנראה,

רכב מעולה, אבל הטווח לא גדול (מכיר שניים כאלו, חבר שלי קנה חדשה ב 2023 ב 140K בעסקת 0 ק''מ)

גם MG ZS ממש זולה [חלפים קיימים- יתרון]  אבל הטווח אולי 240.

@פיגו107שנת2010 למה לא להישאר עם מה שיש לך היום?

לפני 4 שעות, discoTD5 כתב:

סרס 3, מודל 2021 עם ק"מ נמוך מאוד ומתועד

כמה טווח אתה עושה איתה?

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...