Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אישית לא מתרגש מגיר ידני בפקקים במיוחד אם שומרים מרחק ומבלים כמה שיותר זמן על הילוך ראשון שני (ולא חצי קלאץ׳) אז זה ממש לא נורא ככה שמרגיש לי חבל למכור רכב שאתה אוהב בגלל זה.

בכל אופן רק לפי סקירות וידע: מאזדה 3 טורבו לא באמת ספורטיבית, דיילי פצצה מבחינת נוחות וכוח ופרימיום אבל לא באה לעשות כיף גם אם היא מבצעת ברמה טובה מאוד. היא אולי קצת יותר כיפית מהמאזדה 3 ליסינג של השכן שלך רק ברמת ביצוע גבוהה בהרבה אבל בתור בעל ברז אתה כבר יודע שביצוע נטו זה לא הכל.

היונדאי יותר מתאימה מהבחינה הזאת, זה רכב שהייתי שמח שיהיה לי כרכב ראשי בבית לצד הברז אבל כמובן בגרסה הידנית… במקרה שלך הגרסה האוטומטית פה גם אמורה להיות טובה מאוד (בניגוד לברז שנחשבת למשוקצת בגרסה הזאת) אז אם יש דגש על חיוך זאת האופציה היחידה משני אלו.

גולף GTI אם היתה מתומחרת בצורה שפויה זאת היתה בחירה הגיונית לדרישות כי היא אכן החבילה הכי שלמה בין המאזדה ליונדאי, בגלל שהיא לא אולי אפשר לשקול וואגיות אחרות כמו אוקטביה RS או לאון קופרה.

אישית אני הולך על היונדאי במקומך אבל מצד שני אולי אתה בשלב שמתאים לך לשנות פאזה ולשים דגש על דברים אחרים שחשובים לך ברכב (בכל זאת כבר התחלת להתלונן על ידני בפקק…) ופה המאזדה תתן לך מענה ותהיה טובה יותר עבורך. רק אתה יכול לדעת.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

מה עם BRZ אוטומטית מהדור החדש? שואל כי אני בהתלבטות דומה.
הייתי שמח לחזור למיאטה או לנסות BRZ הפעם, אבל מעבר לסיבות שבגללן היא נמכרה, הדיילי שלי מורכב מלא מעט זמן בפקקים לכן חושב על זה גם.

פורסם
לפני 59 דקות, mcshmupi כתב:

כשעה + של זחילה בפקק. ניסיתי כמה פעמים, כיף זה לא. 

מבין.

יש מצב שהסיוט יהיה בכל רכב...  השאלה היא האם הבעיה היא הגיר? יש מי שזה ממש לא מפריע לו. 

תאכל'ס במצב זחילה, מושב טוב, רכב שקט ומערכת סאונד ואולי אפילו לשבת יותר גבוה יצמצמו את הנטל.

בקיצור, זה מאוד מאוד אישי. ההימור שלי שמהר תגלה שהN או 3 לא יהפכו סבל לאושר.

פורסם
לפני 53 דקות, Tal7 כתב:

מה עם BRZ אוטומטית מהדור החדש? שואל כי אני בהתלבטות דומה.
הייתי שמח לחזור למיאטה או לנסות BRZ הפעם, אבל מעבר לסיבות שבגללן היא נמכרה, הדיילי שלי מורכב מלא מעט זמן בפקקים לכן חושב על זה גם.

אני לא רוצה brz אוטומטית, עבורי זה מתנגש עם המהות שלה. אופי המנוע (לפחות בדור ה 1) די דורש שליטה מלאה על ההילוך. 

כמובן שזה מאוד אישי. 

לפני 29 דקות, מיץ פטל כתב:

מבין.

יש מצב שהסיוט יהיה בכל רכב...  השאלה היא האם הבעיה היא הגיר? יש מי שזה ממש לא מפריע לו. 

תאכל'ס במצב זחילה, מושב טוב, רכב שקט ומערכת סאונד ואולי אפילו לשבת יותר גבוה יצמצמו את הנטל.

בקיצור, זה מאוד מאוד אישי. ההימור שלי שמהר תגלה שהN או 3 לא יהפכו סבל לאושר.

לי זה מפריע. 

על הציר הסבל《-》אושר 

ה 3 כנראה תהיה הצעד הכי גדולה לכיוון האושר בזכות תא הנוסעים וגם מערכת האודיו. ה N איפשהו באמצע בין שתיהן. 

• מעניין 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

אל תשכח שבמאזדה הגיר פלנטרי לעומת דו מצמדי בN, הוא כנראה מותאם יותר לפקקים גם מבחינת בלאי וגם מבחינת נוחות.

ממליץ לך להתקשר לסוכנות מאזדה ויונדאי ולתאם נסיעות מבחן, לא קונים נעליים בלי למדוד קודם.

פורסם

נרשמתי לנסיעת מבחן ביונדאי. ספק אם זחילה באיילון תגלה לי אם יש כיף במאזדה אבל ננסה

• אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

טוב, אז אולי זה יעזור לך להחליט.

לא יודע אם התכוונת, אבל 2 הדגמים נמכרים בארה"ב, אז אפשר לקבל משם המון מידע נוסף לגבי ההבדלים ביניהם.

במידה ולא ראית, מצרף פה 2 לינקים למבחנים שעשו עליהם, בהיבט הטכני:

זה ליונדאי אלנטרה:

לגבי היונדאי, הלינק הוא לאלנטרה הרגיל בארה"ב (פה בגרסא עם מנוע 2 ליטר רגיל ותיבת הילוכים רציפה),

אבל בדיון על המנוע (בחלק הראשון) יש התייחסות למנוע של ה- N.

גם בשאר החלקים יש אזכורים ל- N, אבל פחות.

זה למאזדה 3:

בקצרה , אחרי שראיתי את הסרטונים, אפשר לסכם כך:

ליונדאי אלנטרה יש ייתרון במרחב בספסל האחורי, והוא מאד התלהב מהמנוע של ה- N.

לעומת זאת, הוא התלונן על בידוד הרעשים החסר, וחוסר הנוחות בנסיעה רגילה.

בנוסף, ציין לרעה את אמינות  ה- DCT (תיבת ההילוכים האוטומאטית דואל קלאץ' של יונדאי), ואמר שאם הולכים על ה- N, אז עדיף תיבה-ידנית.

אגב, גם לי יש נסיון רע עם ה- DCT שלהם בדגם אחר, ועלות החלפת קלאץ' גבוהה.

גם אמר שלאחר הבדיקות, היונדאי הזה לא צפוי לשמור על אמינות כזאת , לטווח של 7 שנים ומעלה.

חשוב להדגיש שוב- ה- review שלו מתייחס ליונדאי אלנטרה הרגילה בדגם האמריקאי (למרות שמצויין שה- N מבוססת עליה, אבל מה- review הזה, לא ידוע איזה שיפורים נעשו ב- N לעומת הדגם הרגיל).

לגבי המאזדה 3 - היה מרוצה מהאיכות של המנוע ורכיביו, בדגש על אמינות לטווך ארוך (בכ"ז - הוא מכונאי).

ציין לטובה גם את המושבים ואיכות הנסיעה (ה- smoothness של התיבה האוטומאטית).

לרעה ציין את הצפיפות במושב האחורי - הוא ישב מאחורי עצמו והיה לו צפוף (הוא 1.70).

הוא ציין לרעה גם את התמחור הגבוה של רמת הגימור הגבוהה... אבל זה בארה"ב (אם אתה מתכנן :) ).

בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם

אז אתה מוכר את הברז בגלל הפקקים? בפקקים לא תמצא הבדל בין המזדה ליונדאי תבחר רכב עם בקשא הכי טוב וזהו (מקסימום תתקין מערכת שמע טובה יותר בכמה אלפים).

אם הסופש בבית אורן\נס הרים יותר חשוב לך תשאר עם הברז.

שאר הגורמים שציינת הם עניינים של טעם ורק אתה יכול לענות עליהם.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...