Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול, חוזר הבייתה ובאיזה יציאה מרמזור הייתי צריך ללחוץ קצת כדי להשיג את החצוף שניסה לעקוף אותי. עד פה שום דבר חדש אלא ששמתי לב שברוב הפעמים שאני "לוחץ" בכבישים רגילים נורת ה ESP מהבהבת. התחלתי לחשוב על זה...

ראשית, הענתיקה שלי לא חזקה במיוחד (270 כ"ס, לא מעט מומנט) ועושה אפס למאה תוך 7 שניות, שום דבר יוצא דופן.

שנית, הצמיגים שלי הם בני כשנה+ וספורטיביים/איכותיים (Michelin Pilot Sport 5 245/45 בקוטר 17") שמנופחים תמיד ללחץ הנכון ואני לא מתפרע איתם לפני שהם מתחממים.

אז איך זה שעדיין הגלגלים מחליקים? שמתי לב שזה בדרך כלל קורה פחות בכבישים בן עירוניים חד סיפרתיים אך עדיין קורה....

האם המכוניות הסינייות עם ה 400+ כ"ס באמת מצליחות להגיע באמת לנתוני המפרט שלהן? אפשר באמת לעשות אפס למאה תוך 4 שניותעל כבישי מע"צ?

פורסם
לפני 30 דקות, Haim_gds כתב:

חוזר הבייתה ובאיזה יציאה מרמזור הייתי צריך ללחוץ קצת כדי להשיג את החצוף שניסה לעקוף אותי

ומה בדיוק זה נותן לך? מיותר

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם (נערך)

לרוב כשאתה נע לכיוון ה-400 פלוס בחשמליות זה כבר הנעה כפולה - פותר את בעיית האחיזה בקלות. תוסיף לזה חלוקת משקל טובה יותר מהענתיקה שלך כי הסוללות ברצפה וכו'.

בנוסף, הדור העדכני של ה-ESP למיניהם נוטה להיות מדויק יותר ויכול תיאורטית למנן את חלוקת הכוח יותר טוב מאשר ניתוק מלא.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

תשתדל לא לתת להתנהגות של נהגים אחרים להשפיע על דרך נסיעתך. גם אני יכול ליפול בזה אבל זה אף פעם לא כדאי.

הפתרון להורדת הרבה כוח לכביש הוא בהנעה כפולה. 

הרכב שלי עם נתונים כמעט זהים לשלך (258 כ"ס, צמיגים 245) ובזכות ההנעה הכפולה לא מפרפר אף פעם וכמעט לעולם לא מפעיל את בקרת המשיכה.

ייתכן שצמיגים אחרים יעזרו, אישית התאכזבתי מאוד מהPS4 ברכב עם 150 כ"ס, אבל אני לא יכול לומר בוודאות כי החלפתי מידה יחד עם דגם הצמיגים.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כל הסרטונים שאני ראיתי בנושא, רכב חשמלי כמעט תמיד, פותח לפי הנתונים שלו, בניגוד לרכב דלקי, שבהרבה מהמקרים, איטי יותר. יש לו הרבה משתנים שיכולים לגרום לו לזייף, טמפ אוויר גבוה דלק קצת פחות מושלם. אוטו חשמלי של 4 שניות, יהיה בכביש ציבורי מהיר יותר מאוטו דלקי של 4 שניות. אחרי שאמרתי את זה, לטובתך, סע רגוע. ואל תנסה להתחרות או לעצבן נהגים אחרים.

פורסם
לפני 16 שעות, Haim_gds כתב:

חוזר הבייתה ובאיזה יציאה מרמזור הייתי צריך ללחוץ קצת כדי להשיג את החצוף שניסה לעקוף אותי. עד פה שום דבר חדש 

אין מה להגיד, כנות במיטבה.

אני מהמר שבפורום יש לא מעט כאלו שלא יצאו מהארון.

• אהבתי 2
פורסם

אלוהים ישמור! הפכתם אותי לבבון כביש... נדיר שאני לוחץ (ואני יכול לאשש את זה עם צריכת דלק ממוצעת של 11 ק"מ/ליטר ממנוע V6 של 3.5 ליטר😁) וזה היה מקרה ספציפי שבו אדיוט עם שלט נהג חדש ניסה להיכנס לפני לכביש בין עירוני חד נתיבי ארוך וממש לא רציתי להתקע אחריו.

לפני 13 שעות, amosbmw כתב:

אישית התאכזבתי מאוד מהPS4 ברכב

אני עם ה PS5, מאוד מרוצה מהם בבלימה על יבש והם צמיגי ספורט מהטובים שנסעתי עליהם, ולכן זה מה שמפליא אותי. 

לפני 13 שעות, guy.a כתב:

בניגוד לרכב דלקי, שבהרבה מהמקרים, איטי יותר. יש לו הרבה משתנים שיכולים לגרום לו לזייף, טמפ אוויר גבוה דלק קצת פחות מושלם

זה  לא מה שמדברים עליו. אע"פ שלרכבים חשמליים יש יותר כח הבעייה שאני ראוה היא העברת הכוח לכביש ושם גם רכבי בנזין מוגבלים.

לפני 15 שעות, amosbmw כתב:

ובזכות ההנעה הכפולה לא מפרפר אף פעם וכמעט לעולם לא מפעיל את בקרת המשיכה.

ישנם לא מעט רכבים חשמליים עם הרבה יותר כח והנעה קדמית בלבד. להבנתי, ההנעה הכפולה קיימת ברובה ברכבים חשמליים עם 400+ כ"ס.

פורסם

יש יחסית הרבה מומנט שהולך לגלגלים האחוריים, אז ה-ESP מתעורר די מהר.

אם זה קורה יותר מהרגיל והצמיגים חדשים יחסית, שווה לחבר לסורק תקלות.

נסה גם לעשות קליברציה לחיישן זווית הגה (יש איזה flow. חפש אונליין).

פורסם
לפני 34 דקות, Haim_gds כתב:

אלוהים ישמור! הפכתם אותי לבבון כביש...

נראה שאתה מצטנע :lol:

קרה, קורה ויקרה.

גם התגובות- הגיבו, מגיבים ויגיבו. 

"אתה תמיד תהיה הנבל בסיפור של מישהו אחר", לא זוכר איפה קראתי את זה. 

בכנות השאלה שלך קשה- תגדיר כבישי מע"צ. 

אחד שרק נסלל? הרגע רובד מחדש? אחד ישן? עם בורות, בלי בורות? אחד שכבר הלבין?

אני לא יודע להעיד באופן השוואתי על איכות הכבישים בארץ, פשוט כי אין לי ניסיון עם כבישים אחרים ברחבי העולם. 

אני כן יודע להעיד מנקודת המבט שלי על הכבישים שאני מכיר.

כחיפאי, יש מקומות שבהם צריך להתחיל נסיעה מאפס, בעלייה. וכמובן, שזה צריך להיות די זריז כי עד שיש נקודה שמאפשרת השתחלות, אני לא מעוניין להפריע יותר מדי לתנועה או לחכות עוד כמה שנים עד להזדמנות הבאה. כשאין מה למהר, סבבה, מתחילים נסיעה ברגוע. לרוב הכל עובד (כשהכביש לא חלק מהגשם). 

כשאני מתחיל "חזק"? הרכב שלי חלש יחסית (יותר טוב ממשפחתומטית ממוצעת, כן? אבל אי אפשר לומר שהוא חזק), צמיגים טובים ויחסית חדשים אם ק"מ מועט עליהם, ואני מפרפר. 

במישור, עוד לא קרה לי. למיטב זכרוני בכל מקרה... 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אני קצת אחזור על מה שנאמר כאן, אבל החברים צודקים.

אפשר בקלות גם לרדת מ-4 שניות עם רכב חשמלי, העניין הוא שבהספקים האלו הם יהיו הנעה כפולה.

וגם אם מדובר ברכב חשמלי הנעה אחורית, אז מרכז כובד נמוך ויעילות של ESP יותר טובה.

לא צריך להיות נהג טוב כדי להתקרב לנתוני יצרן בחשמלי, בבנזין יותר קשה.

מה שיפתור לך את העניין הוא התקנת דיפרנציאל LSD מוגבל החלקה מאחור.

זה שינה מקצה לקצה תאוצה על כביש לא מושלם לחברים שלנו עם כ-400 כ"ס על הנעה אחורית, אז לרכב לא חזק כמו שלך זה אפילו אובר קיל. גם ברכב ישן מתקופת אנו באנו הבולמים והקפיצים כבר לא כמו חדשים, לא אותו ריבאונד ומהירות תגובה, מספיק שינוי גובה קטנטן בכביש (בור, סדק, סתם שינוי גובה) כדי להפעיל ESP ולפגוע מהותית בנתון התאוצה ל-100 קמ"ש. תראה את האמריקאיות הישנות, בלי כוח בכלל ומפרפרות המון. צמיג כמו PS5 הוא אחלה ליומיום, אבל לא באמת מהאוחזים, ואני לא מדבר על סמי סליקים אלא על קטגוריית ביניים אקסטרים פרפורמנס עם TW ממוצע של כ-150 בערך. שוב, בשבילך אני לא רואה טעם להחליף PS5 אבל בגלל שכבר התייחסת לנושא...

עריכה אחרונה על ידי Shmelov
  • אהבתי 3

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בוא, ברווז, אמנם לא מע״צ אלא עיריית חיפה. בשבועיים האחרונים היו בפרויד עליון לפחות 6 תאונות. זה אחרי שוועד רמת אשכול ביצע בחודשים האחרונים יותר מסיור אחד עם צוותי עיריית חיפה. מה עשתה העיריה? חרצה את קטע הכביש. אני עוד לא יודע מה זה יעשה לאחיזה (וגם לא מתכוון לבדוק) - אבל שינוי גיאומטריה (זה באמת מורכב ויקר) או אמצעים למיתון מהירות הנסיעה? כלום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראיתי כבר כמה החלקות של אנשים בפניה הזאת איפה שחרצו את הכביש ונראה לי שזה אמור לעזור לאנשים.
אבל הבאסה זה הנבלות שנרדמים בשמאלי וגורמים לפקק בפרויד, וגם זה כביש כיפי ומפותל קצת. 

לפותח האשכול, תבטל בקרות יותר כיף לפרפר מאשרים להרגיש בקרות:) 

פורסם

העזרה היחידה תהיה להפוך את הנהיגה שם לפחות נוחה ולכן איטית, כי שיפור הגיאומטריה בעייתי, אם אפשרי בכלל. ואגב, יש בעיה דומה באותו עיקול גם בכיוון הנגדי, למרות שמדובר בעליה (יחסית מתונה) ורדיוס סיבוב יותר גדול.

אבל לענייננו - אכן איכות הריבוד ברוב כבישי הארץ ירודה. כמות הבורות אחרי כל גשם קטן מעידה על כך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 שעות, Haim_gds כתב:

האם המכוניות הסינייות עם ה 400+ כ"ס באמת מצליחות להגיע באמת לנתוני המפרט שלהן? אפשר באמת לעשות אפס למאה תוך 4 שניותעל כבישי מע"צ?

אומנם הרכב שלי לא סיני, לא חשמלי ולא 4X4, אבל מהיר מנתון התאוצה שציינת.

תלוי מאוד בסוג האספלט, ברמת הניקיון של הכביש ובטמפרטורה.

גם הבקרות צריכות להיות מנותקות, אחרת ישנה התערבות ברוב המקרים.

אישית, נמנע מיציאה חזקה מהמקום, פוטנציאל לנזק מכאני וכמובן לצמיגים.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אמצעים למיתון מהירות הנסיעה?

שששששששששש.

אל תיתן להם רעיונות. 

ויודע מה, הנה. קלאסי - דוגמא מובהקת למה שדיברתי עליו קודם בשירשור אחר, קלאסי "חפש את הקטנוען" - גילגול האשמה והאחריות מהנהג למישהו אחר. 

אולי במקום לדחוף אמצעים למיתון המהירות בכל חור אפשרי, רק אולי, יתנו דגש גם למיומנויות הנהגים? דבר שלוקה מאד בחסר ממה שאני רואה בכבישי ארצנו. 

דאקינג היגיון בסיסי פשוט. ירידה, סיבוב, תאיט בלאט [ועוד כמה מילים בשפות זרות].

יש ליד ביתי מספר כיכרות. אחת מהן, אפשר להגיע אליה בעלייה או בירידה. למדתי בדרך ה(לא לגמרי למזלי) קשה, שכשהכביש רטוב אני מעדיף לעבור מדרך שתגרום לי להגיע לכיכר הזו בעלייה ולא בירידה. 

[חשבתי שהאטתי מספיק לפני הכניסה לכיכר, ההחלקה בקטנה אמרה לי שלא]

מאז, אם אין לי ברירה ואני עובר משם בירידה, אני מאיט יותר ממה שאני חושב שצריך. 

אלו שהגיעו למצב של תאונה בגלל מהירות הנסיעה שלהם, פשוט נסעו הרבה יותר מידי מהר ביחס לתנאי הדרך. 

אני נסעתי רק קצת יותר מהר מהרצוי ביחס לתנאי הדרך, אחרת זו הייתה תאונה.

לפני 50 דקות, sperial כתב:

כמות הבורות אחרי כל גשם קטן מעידה על כך.

שנייה רק לכמות הגבעות של התיקונים הגרועים שהופכים לבור בגשם הבא לטובה, וכך הלאה. "מעגל החיים". 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...