Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני נוהג כבר עשרות שנים אבל מעולם לא נדרשתי להתעסקות בנושאי ביטוח ולכן אני מתייעץ כאן.

הרכב שלי (הונדה CRV בת עשור) ספג פגיעה בפגוש בעודו חונה ברחוב - לא משהו נוראי אבל חלק מהצבע התקלף וכנראה מצריך צביעה של כל הפגוש.
בנוסף פנס אחד חטף שפשופים ויצטרך ליטוש במקרה הטוב או החלפה.
מניח שעלות תיקון הנזק בסביבות 1500-2500 ש״ח, תלוי בפנס.
האם יש אפשרות לתבוע את הביטוח במקרה כזה ? אין לי שום תיעוד של הפגיעה אז לביטוח אין את מי לתבוע.
מה בעצם קורה במקרה כזה מבחינת הביטוח והאם הפוליסה שלי צפויה לעלות (למרות שכמובן לא עשיתי כלום) ובכמה ?
אשמח ליעוץ...פשוט אין לי מושג בענייני ביטוח רכב.
מצרף תמונה של הפגיעה.
תודה

WhatsApp Image 2025-11-20 at 16.02.01.jpeg

פורסם

עצתי - גש למוסך שאמין עליך ובקש בדיקת הרכב והצעת מחיר לתיקון. במקביל בדוק מה ההשתתפות העצמית שלך. אחרי כן תחשוב מה דרך הפעולה הנכונה. עוד שיקול הוא הנזק לפנס, האם הוא פוסל את הרכב מחידוש הרישיון. וכמובן שבבדיקה יראו האם יש נזק נסתר.

משמעויות הפעלת הביטוח:

1. בכל מקרה תשלם השתתפות עצמית. עליית פרמיה רק אם הנזק מעל 5,000 ש״ח ובכפוף לתנאי הפוליסה. כמו בכל חידוש ביטוח, זה נתון למו״מ.

2. תיקון על ידי הביטוח תמיד יעלה יותר - נתחיל בצורך בשמאות, וגם תימחור התיקון יהיה יותר גבוה. אתה עלול להתקשות להשאר מתחת 5,000 ש״ח, אבל עוד חזון למועד, תתחיל בבדיקה במוסך.

3. אם תרצה לתקן במוסך שאינו מוסך הסדר הביטוח עלול לדרוש תשלומים נוספים, בגלל תקנה לגבי אספקת חלקי חילוף.

ואחרון חביב - אבל בעצם ראשון - שיחה עם סוכן הביטוח.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 שעות, sperial כתב:

עצתי - גש למוסך שאמין עליך ובקש בדיקת הרכב והצעת מחיר לתיקון. במקביל בדוק מה ההשתתפות העצמית שלך. אחרי כן תחשוב מה דרך הפעולה הנכונה. עוד שיקול הוא הנזק לפנס, האם הוא פוסל את הרכב מחידוש הרישיון. וכמובן שבבדיקה יראו האם יש נזק נסתר.

משמעויות הפעלת הביטוח:

1. בכל מקרה תשלם השתתפות עצמית. עליית פרמיה רק אם הנזק מעל 5,000 ש״ח ובכפוף לתנאי הפוליסה. כמו בכל חידוש ביטוח, זה נתון למו״מ.

2. תיקון על ידי הביטוח תמיד יעלה יותר - נתחיל בצורך בשמאות, וגם תימחור התיקון יהיה יותר גבוה. אתה עלול להתקשות להשאר מתחת 5,000 ש״ח, אבל עוד חזון למועד, תתחיל בבדיקה במוסך.

3. אם תרצה לתקן במוסך שאינו מוסך הסדר הביטוח עלול לדרוש תשלומים נוספים, בגלל תקנה לגבי אספקת חלקי חילוף.

ואחרון חביב - אבל בעצם ראשון - שיחה עם סוכן הביטוח.

תודה, עצות טובות.

לצערי אין לי סוכן ביטוח - כשבדקתי זה יצא יותר יקר מלעשות ביטוח ישירות מול החברה. אולי באמת עדיף לעשות דרך סוכן אפילו אם עולה קצת יותר, אבדוק.

פורסם

אז נציג חברת הביטוח. הוא אמור לכוון אותך. עם זאת, אל תגיש תביעה עד שתדע מה גובה הנזק.

והערה לגבי הפורום - כשאתה מגיב להודעה האחרונה אל תצטט אותה. זה מיותר ורק מכביד.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...