Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת

אני זוכר שאובר נכנסו לכאן לפני כעשור, ונחסמו כי איגוד נהגי המוניות או איזה שיט אחר.

הסטואציה הזאת בלתי אפשרית.

נאלץ להגיע מדי יום למרכז ת"א בשנה הקרובה, וכמובן שהרכב מעלה אבק בחניה כשאני בתחב"צ.

יש לי זמן להביט סביבי. היום היה לי זמן לספור. מתוך כל 20 מכוניות סביבי, רק ב1 (!) היתה יותר מנפש אחת במכונית. הנהג כמובן.

האם הנכדים שלנו יאמינו לנו שסחבנו איתנו חפץ של 2 טון ממקום למקום כל היום?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 56 דקות, avargel כתב:

השאלה בכותרת

אני זוכר שאובר נכנסו לכאן לפני כעשור, ונחסמו כי איגוד נהגי המוניות או איזה שיט אחר.

הסטואציה הזאת בלתי אפשרית.

נאלץ להגיע מדי יום למרכז ת"א בשנה הקרובה, וכמובן שהרכב מעלה אבק בחניה כשאני בתחב"צ.

יש לי זמן להביט סביבי. היום היה לי זמן לספור. מתוך כל 20 מכוניות סביבי, רק ב1 (!) היתה יותר מנפש אחת במכונית. הנהג כמובן.

האם הנכדים שלנו יאמינו לנו שסחבנו איתנו חפץ של 2 טון ממקום למקום כל היום?

אבל אובר לא פותר את זה. אובר זה בסך הכל שירות מונית ללא מספר ירוק. 

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא היה פעם משהו כזה בוויז? שאפשר לאסוף אנשים בדרך תמורת כמה גרושים.

בכל אופן, יש דיבורים להחזיר את אובר ולקנות בחזרה מנהגי מוניות את הזכות הציבורית להסיע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כן. היה בוייז

למיטב זיכרוני בוטל מחוסר שימוש אצל המשתמשים 

בהתחלה וויז היו קובעים מחיר לנסיעה. באיזה שלב הם ביטלו את הקביעת מחיר ונתנו למשתמשים לקבוע מחיר בניהם 

אני משער שכאן זה נפל

פורסם

עד כמה שאני יודע החוק מאפשר לחלוק הוצאות ותו לא.

לא כל כך פשוט לתאם הסעות אלא אם מדובר באנשים שגרים בסמיכות ועובדים בסמיכות ובאותן שעות. אבא שלי הסתדר כך הרבה שנים (ובתקופה מסויימת גם אני הצטרפתי כנוסע, הייתי חסר רכב), אבל זה המיעוט.

אובר ודומיו בעייתיים מאוד מהרבה בחינות. לפני למעלה מעשור היה כאן דיון ארוך. בכלל, ״כלכלת החלטורה״ פוגענית ועוברת על הרבה חוקים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בישראל אוהבים פתרונות קסם מהירים וזולים.

תחבורה ציבורית איכותית עולה הרבה כסף ולוקח הרבה זמן לפתח. יותר זול לשנות כמה חוקים ולהפוך את אובר לחוקית. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם המודל של נסיעות שמזמינים מהאפליקציה (היה במספר ערים בארץ, נקרא באבל אם אני לא טועה) נכשל והופסק. אנשים לא אוהבים להיות תלויים בתיאומים. הפיתרון של התחב"צ מצויין, בטח בתל אביב, ואגרת הגודש שאמורה להיכנס אוטוטו תדחף את זה עוד יותר. ומי שמתעקש ליסוע ברכב פרטי פשוט ישלם יותר.

פורסם

אין בעיה לעשות את אובר לחוקית, זה מה שהרבה מדינות עשו. אבל בשביל להיות נהג אובר (לפחות במדינה שאני גר, וגם בהרבה אחרות) אתה צריך רשיון ורכב שרשום כמונית. 

ההבדל הוא שזה עולה כמה מאות שקלים, לא 200k.

פורסם

מה הקשר בין זה שיש הרבה אנשים לבד במכונית לבין זה שאין אובר? הודעת הפתיחה נשמעת כמו פריקת תסכול כללית על מצב התחב"צ בארץ, אני לא רואה איך יותר מוניות על הכביש (לא משנה מי מפעיל אותן) תשפרנה את המצב. 

נכון להיום יש בישראל מספיק שחקנים מקושרים היטב לממשלה כדי להפעיל אלטרנטיבה מקומית לאובר. אילו זה היה משתלם עסקית, כנראה שמישהו כבר היה עושה את זה - בדיוק כמו שאין שם Doordash או Glovo אבל כן יש Wolt.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

לא היה פעם משהו כזה בוויז?

היתה אפליקציה של ווייז שנקראה קאר פול. עבד מצוין והשתמשתי בזה כמה שנים עד שבתחילת הקורונה זה גווע ואח"כ נסגר לגמרי. 

גם באבל עבד יפה וחבל שנסגר. 

פורסם

באבל ודומותיו (היו לזה שמות שונים בערים שונות) נכשלו עם 1-2 נוסעים בממוצע במיניבוס. אגב, רוב הניסויים נעשו בערים אבל היה גם ניסוי באיזור כפרי, דומני בשרון.

גם ניסוי ברכב שיתופי בחיפה (כ-100 רנו זואי) נכשל. היתה חובה להשאיר את הרכבים במקומות מוקצים מה שהפך אותם ללא שימושיים למשתמשים רבים, והיה עניין של ביטוח חודשי שלמיטב זכרוני עלה כ-100 ש״ח, שהפך את העסק ללא מתאים למשתמשים מזדמנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

נכשלו עם 1-2 נוסעים

כשנסעתי לבד מבחינתי זו היתה הצלחה 😉

שיתוף נסיעות לא מתאים למי שיש לו"ז קשיח כמו ילדים וכו' ותמיד צריך גיבוי למקרה שהנסיעה הקבועה לא מתקיימת. 

היום אני מחפש את מי לקחת טרמפ בשביל לנסוע בנתיב 2+ בכביש החוף, וגם לא מקבל כסף על זה...

פורסם

וייז קארפול עבד גרוע - בעיקר מסיבה אחת - לא היה מסה קריטית של משתמשים. האלגוריתם שלהם ניסה להסיט אנשים מהמסלול שלהם ולאבד עד 15 דקות כדי לאסוף נוסע מזדמן.

לדעתי יש פתרון תוכנתי לבעיה הזאת, השאלה הנכונה היא ״איך לגרום לספקי השירות להציע את השירות?״.

התשובה די פשוטה - AI, שידע לזהות שמישהו יושב בדיוק על המסלול של נהג מזדמן ולהציע לנהג לאסוף אותו בpush.

עבור הנוסע - להציע לו ללכת 5/10/15 דקות על לצומת מספיק מרכזית כדי שיהיו לו מבחר נהגים שיכולים לאסוף אותו.

כל הסיפור הזה דורש AI יותר מתקדם מהיום, שיש לו חשיפה מלאה לסדר היום של הנהג, של הנוסע, ויודע לעשות את התיאום ברקע. ואז לגרום לאנשים להאמין לאותו סוכן בינה מלאכותי.

בקיצור, עוד שנתיים לפחות אלא אם מישהו ירים את הכפפה וישכנע אנשים לחשוף את המיקום והיומן שלהם לAI

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, gollu כתב:

וייז קארפול עבד גרוע - בעיקר מסיבה אחת - לא היה מסה קריטית של משתמשים. האלגוריתם שלהם ניסה להסיט אנשים מהמסלול שלהם ולאבד עד 15 דקות כדי לאסוף נוסע מזדמן.

לדעתי יש פתרון תוכנתי לבעיה הזאת, השאלה הנכונה היא ״איך לגרום לספקי השירות להציע את השירות?״.

התשובה די פשוטה - AI, שידע לזהות שמישהו יושב בדיוק על המסלול של נהג מזדמן ולהציע לנהג לאסוף אותו בpush.

עבור הנוסע - להציע לו ללכת 5/10/15 דקות על לצומת מספיק מרכזית כדי שיהיו לו מבחר נהגים שיכולים לאסוף אותו.

כל הסיפור הזה דורש AI יותר מתקדם מהיום, שיש לו חשיפה מלאה לסדר היום של הנהג, של הנוסע, ויודע לעשות את התיאום ברקע. ואז לגרום לאנשים להאמין לאותו סוכן בינה מלאכותי.

בקיצור, עוד שנתיים לפחות אלא אם מישהו ירים את הכפפה וישכנע אנשים לחשוף את המיקום והיומן שלהם לAI

אתה צודק לחלוטין.

אך המחלפים החדשים לא בנויים לאיסוף / הורדת נוסעים בטיחותית.

וזה גם לא פותר את בעיית המייל האחרון.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא רוצה ולא ארצה להסתמך על בן אדם נוסף כדי להגיע למקום מסוים בזמן.
החוויה של לנסוע עם זרים ברכב היא לא חיובית במיוחד ואפשר לראות כמה הרבה יותר נחמד זה להסתמך על שירות כמו waymo במקום נהגים.
בתור תושב גוש דן, הרכבת הקלה היא ההצלחה הכי גדולה בתחבץ בשנים האחרונות. לא נתיבים ולא שטויות, לחפור מתחת לאדמה ובהול.

אם הייתה דרך לזרז את עבודות הרכבת, לפרוס אותה ליותר פרברים ולאפשר תחבורה בשבת, היינו פותרים את בעיית הגודש לפחות עד שנהיה 20 מליון איש במדינה.

עריכה אחרונה על ידי axSupreme
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...