Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, natco כתב:

זה מחיר של מוסך מורשה יבואן.

במוסך כללי תחסוך 20-30 אחוז. בטיפול גדול זה יכול להיות הבדל משמעותי.

אם יש מוסך כללי שאתה סומך עליו, ואתה רוצה לחסוך תעשה שם.

אם לא - במוסך מורשה יבואן יש יותר פיקוח ויש למי לפנות אם משהו מתחרבש.

לא ביקשתי רשות. אני בכלל משאיר את הרכב (לרוב הבן משאיר בכלל) והולך לעיסוקי.

במוסך מורשה יבואן אני מצפה שלא ירמו אותי.

אני כבר לא בגיל של מיתוסים על מכונאים רמאים, ושל לעמוד יום שלם מתחת לליפט כדי שלא יסדרו אותי. בכל הצניעות -שעת עבודה שלי היא יקרה מאד.

אני בגיל של לתת אמון במי שאני עושה איתו עסקים, ואם אתפוס אותו בחוסר יושר פעם אחת - אז הוא לא יראה ממני יותר עסקים, ואם סכום הנזק יהיה גבוה, הוא יערוך גם הכירות עם עו"הד שלי.

הגיל שלך לא ישפיע על מכונאי רמאי, המוסכים ימשיכו להחליף חלקים שלא צריך להחליף בייחוד שלא תהיה בסביבה, הסיפורים לא ניגמרים.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

אז לא הבנת את נתקו. ערך שעת העבודה שלו הוא כזה שעדיף לו לשלם עוד כמה לירות מאשר להפסיד שעות עבודה. גם אני הייתי במצב הזה עד שיצאתי לגמלאות.מעדיף לשלם לבעלי מקצוע ולא ״לחסוך״ עם סיכוי טוב שאגרום נזק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 שעות, גולדן191 כתב:

שאלה, איך נשחקו הרפידות אחרי סה"כ 45K ק"מ? נסעת בעיקר בתוך העיר? אצלי יש 45K ק"מ כמעט והברקסים מרגישים לי אותו דבר כמו לפני 3 שנים, אבל נסעתי 80% בינעירוני ככה שזה הגיוני שאין הבדל

חחח.. אני מחליף רפידות קדימה כל 30-35K.. זה בעיקר תלוי בצורת הנהיגה ואם בפקקים או פחות..

פורסם
לפני 6 דקות, hondacivic02es כתב:

חחח.. אני מחליף רפידות קדימה כל 30-35K.. זה בעיקר תלוי בצורת הנהיגה ואם בפקקים או פחות..

אז זה סביר לא עובדים עליי לא מנסים לעשוק לרמות? זה בערך הקילומטרים 'מחליפים דברים כאלו?

לפני 3 שעות, levy כתב:

הגיל שלך לא ישפיע על מכונאי רמאי, המוסכים ימשיכו להחליף חלקים שלא צריך להחליף בייחוד שלא תהיה בסביבה, הסיפורים לא ניגמרים.

לא מרמים)

שברולט ספארק 22 

פורסם

הרכב חדש אצלך, אינך יודע כיצד ננהג. אם צריך - תחליף כעת, ולהבא נהג נכון - תכנון נסיעה לטווח רחוק ושימוש נכון בהילוכים ובבלמים. גם יותר בטיחותי וגם חסכוני. ובכל מקרה, 45,000 ק״מ הם בהחלט אורך חיים סביר לרכיבים הנשחקים בבלמים הקדמיים. אלה הם רכיבים מתכלים בדיוק כמו שמן, דלק ומצמדים, שאחת לתקופה יש להחליפם בחדשים.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, levy כתב:

הסיפורים לא ניגמרים.

זה כל מה שזה. סיפורים.

בגילי המופלג הצלחתי להשתחרר מהאימה הישראלית הידועה שכולם נגדי וכולם רוצים לסדר אותי.

אם אתה הולך ל"מרכז שירות" מורשה על-ידי היבואן, עם עשרות עובדים, מנהלים בחולצות לבנות ואופרציה שלמה, הסיכוי ש"יחליפו לך חלקים שלא צריך" (מתוך כוונה זדונית לעשוק אותך, לא מתוך חוסר מקצועיות. זה בהחלט קיים, גם במוסכים מורשים, מי כמוני יודע)  הוא קטן מאד. יש שם יותר מידי פיקוח, יש עובדים ממורמרים שילשינו ביום פקודה, יש להם מאות לקוחות שיכתבו ביקורות זועמות, יש פיקוח של היבואן.

*אתה כן תשלם על היונידרס של החולצות הלבנות, על מכונת האספרסו בחדר ההמתנה ועל הכוס התרמית והכובע עם לוגו המוסך שתקבל בסוף הטיפול. אבל זה עניין לפוסט אחר).

כמו כן - בהחלט ידחפו לך שם שלל תוספים ו"ניקויי פיח", אם לא תדרוש שאלו יסולקו מראש מהצעת המחיר.  אבל בין זה לבין "רמאות" המרחק הוא גדול.

אם תלך למוסך דוד ובנותיו באיזור התעשיה טיז אל בבור, אז אולי באמת תיפול על נוכל. כנראה שקיימים עדיין לא מעט כאלה, וכנראה שגם יש להם לא מעט לקוחות (חוץ מהתחקירניות של "יצאת צדיק" ודומיו).

אלו הם כנראה המקורות לסיפורי האימה על מוסכים.

ושוב, החלפה של חלק ללא צורך (אם אכן הוחלף, ולא רק נאמר שהוחלף), היא לא מעשה כל -כך רווחי. החלק עולה כסף, הזמן על הליפט עולה כסף,  ואם ההחלפה לא פתרה את הבעיה, הלקוח יחזור ממורמר, וידרוש תיקון חוזר.

• מצחיק 3

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 22 דקות, hondacivic02es כתב:

הרכב בן 11 ישב בחניון כמעט כל הזמן 8 שנים בערך 

עשיתי 40 אלף ק"מ ב3 שנים מתוכם הרוב המוחלט בכביש מהיר בלי פקקים 

לדעתך אצטרך להחליף גם צלחות או יש להניח שלא? יכול לצלם אחר כך מעדיף שבלי להסיר צמיג כרגע.. קשה להסיר, מחכה למפתח רטיטה

פורסם

אף אחד מאיתנו לא בדק את הצלחות ברכב שלך, אז אף אחד לא יוכל לדעת כעת. אבל יש 3 אפשרויות:

1. בטיפול הקרוב יסירו את הגלגלים ויקבעו שה״בשר״ שנותר עומד בדרישות היצרן. סע לשלום חביבי, המפתחות בפנים. תחזור בעוד שנה/15,000 ק״מ.

2. יסירו את הגלגלים ויקבעו שה״בשר״ שנותר אינו עומד בדרישות היצרן. יתקשרו אליך ויבקשו אישור להחליף. 

3. יסירו את הגלגלים וימצאו שעדיין יש ״בשר״, אבל לא מספיק עד הטיפול הבא - יגידו לך לחזור בעוד כך וכך אלפי ק״מ. היה לי פעם אירוע כזה - מוסכניק ברשת של טויוטה שהיה הוגן (אם כי לא זול), וכנראה כבר הבין שאפשר לסמוך גם עלי. 

פורסם
לפני 45 דקות, sperial כתב:

אף אחד מאיתנו לא בדק את הצלחות ברכב שלך, אז אף אחד לא יוכל לדעת כעת. אבל יש 3 אפשרויות:

1. בטיפול הקרוב יסירו את הגלגלים ויקבעו שה״בשר״ שנותר עומד בדרישות היצרן. סע לשלום חביבי, המפתחות בפנים. תחזור בעוד שנה/15,000 ק״מ.

2. יסירו את הגלגלים ויקבעו שה״בשר״ שנותר אינו עומד בדרישות היצרן. יתקשרו אליך ויבקשו אישור להחליף. 

3. יסירו את הגלגלים וימצאו שעדיין יש ״בשר״, אבל לא מספיק עד הטיפול הבא - יגידו לך לחזור בעוד כך וכך אלפי ק״מ. היה לי פעם אירוע כזה - מוסכניק ברשת של טויוטה שהיה הוגן (אם כי לא זול), וכנראה כבר הבין שאפשר לסמוך גם עלי. 

אני לא מטפל במוסך, אצל חבר. הוא מחליף לי שמן, אני מחליף פילטרים (אוויר, מזגן, שמן)

וכנראה בעתיד גם אחליף לבד שמן.

אשאל אותו בקרוב, תודה

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

לדעתך אצטרך להחליף גם צלחות או יש להניח שלא? יכול לצלם אחר כך מעדיף שבלי להסיר צמיג כרגע.. קשה להסיר, מחכה למפתח רטיטה

הדברים האלו הם דברים מדידם.

יש מידות מוגדרות לעובי הרפידות ולעובי דיסקי בלם. 

אפשר לקנות בעליאקספרס מיקרומטר בכמה שקלים שלא יהיה סופר מדוייק אבל מספיק מדוייק למטרה הזו.

אם אתה רוצה לדעת  באמת את מצב שחיקת הבלמים אצלך, אז צריך לטרוח להוריד גלגלים, להסתכל ולמדוד. או לפחות רק להסתכל כשהגלגל מפורק, גם על הרפידה החיצונית וגם על הפנימית ועל המדרגה בהיקף דיסק בלם. 

כל דבר אחר כמו הערכה של מישהו על פי קילומטרז' או לפי צילום ללא פירוק גלגל זה בזבוז זמן.

למשל דיסק בלם חדש עובי 25 מ"מ, עובי מינימלי מותר 22 מ"מ. 

רפידת בלם חדשה עובדי של חומר בלימה ללא הבסיס של הרפידה 11 מ"מ, עובי מינימלי מותר 2 מ"מ. 

לא חייב להמתין עד 2 מ"מ, אפשר להחליף גם כשנשאר 3-4 מ"מ. 

פורסם
לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

צלחות בדרך כלל מחזיקות כפול ק"מ ... בטח שבצורת נסיעה\שימוש כמו שאתה מתאר.

• אהבתי 1
פורסם

בדיוק מכרתי רכב אחרי 15 שנה ו-125K (לא הרבה), עם הברקסים המקוריים, צלחות ורפידות.
במוסך אף פעם לא אמרו שאני צריך להחליף, 

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

רכב היברידי או חשמלי? כי בלימה רכנרטיבית חוסכת בלימה על ידי חיכוך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...