Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נו, מעביר קדמי... לא טוב לכלום, לא לשטח ולא לעיר. אין שום סיבה ביקום להמליץ על זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 18 דקות, nglancer כתב:

image.thumb.png.87fc7819ebc2e6c79d00e3fc44828bc5.png

ולמה הם עדיפים?

צמיגים קטנים.

אין בולם.

מעביר קדמי

ומה הבעיה באופניים שעולים חצי?

ומה עם ההמלצה שלך לאופניים עם בולם ו-29?

מה הקשר ביניהם ובין הקישור שהבאת?

צרצרים...

הבעיה היא לא ״מלחמת תגובות״

הבעיה היא ייעוץ שמזלזל במיועץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היי תודה רבה על התגובות. 

מעדיף משהו סביב 1000 שח , אפשר גם 1500 שח 

בתאריך 14.8.2025 בשעה 17:38, BoazB11 כתב:

במידות M ומעלה "29 היום זה הסטנדרט.

זוג חדש כזה מהדגמים הבסיסיים (אופני כניסה) יעלה כ-2500 פלוס מינוס 500 (וכנראה כחצי מזה למשומש).

אני התחלתי עם אלה: https://www.rosen-meents.co.il/אופני-הרים-זנב-קשיח-אלומיניום-GT-AVALANCHE-SPORT-2021

לא הייתי מוותר על בלמי דיסק הידראוליים (יש גם מופעלי כבל בדגמים הזולים),

ומעדיף ללא מעביר קדמי, אבל זה כבר פחות מהותי.

יש סיכוי שיש כיוון להנחה ברוזן מינץ ואז המחיר הזה נראה סביר

פורסם
לפני 16 שעות, mrmiki1234 כתב:

יש סיכוי שיש כיוון להנחה ברוזן מינץ ואז המחיר הזה נראה סביר

הנחה של 50%?

לא.

למחיר הקנייה תצטרך להוסיף קסדה, בטח גם בקבוק מים+מתקן, משאבה, חומר נגד פנצ׳רים לצמיגים...

לפני 16 שעות, mrmiki1234 כתב:

מעדיף משהו סביב 1000 שח , אפשר גם 1500 שח 

בתאריך 14.8.2025 בשעה 17:38, BoazB11 כתב:

אני ממליץ לא לקנות אופניים חדשים במחיר הזה, וגם משומשים לקנות בזהירות.

תצטרך לחפש ביד2, וזה קצת מייגע, כי אין לך איך לדעת מה המצב ממש מהתמונה, וצריך קצת להבין באופניים כדי לקנות מושכל.

במקרה הזה כן הייתי צד אופני הרים 29, פשוט כי יש הרבה כאלה במצב סביר, לעומת אופני עיר, שהרב זה זבל.

תראה, אנשים מתניידים כל יום גם על אופניים חלודים וחורקים, ועדיין מגיעים ממקום למקום.

אבל אנשים שמבינים באופניים צריכים שהאופניים שלהם יתקתקו, ואנחנו פחות מסתדרים עם זה.

סיפור קצת קיצוני, אבל היה לי חבר שקנה 8000  Trek באלפייה. כיביכול, דגם גבוה של הזנב הקשיח. מבט אחד וראיתי שהטרק שלו עם גלגל אחד לא מקורי וגם הבולם לא. ההילוכים שלו כל הזמן קפצו. בסוף הסתבר שזה בגלל שהמשולש האחורי בשלדה עקום (יענו, אין איך לתקן את זה).

המארין שהצעתי זה הדיל הכי טוב שאני מכיר לאופני התניידות, בפער. לא זוכר חבילה כזו מוצעת בישראל בעבר.

בתקציב שלך, תנסה למצוא משומשים דרך חנות, שלפחות תהיה לך כתובת.

ושלח קישורים לאופניים שאתה שוקל. נעזור לך.

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 11 שעות, falou כתב:

הנחה של 50%?

לא.

למחיר הקנייה תצטרך להוסיף קסדה, בטח גם בקבוק מים+מתקן, משאבה, חומר נגד פנצ׳רים לצמיגים...

אני ממליץ לא לקנות אופניים חדשים במחיר הזה, וגם משומשים לקנות בזהירות.

תצטרך לחפש ביד2, וזה קצת מייגע, כי אין לך איך לדעת מה המצב ממש מהתמונה, וצריך קצת להבין באופניים כדי לקנות מושכל.

במקרה הזה כן הייתי צד אופני הרים 29, פשוט כי יש הרבה כאלה במצב סביר, לעומת אופני עיר, שהרב זה זבל.

תראה, אנשים מתניידים כל יום גם על אופניים חלודים וחורקים, ועדיין מגיעים ממקום למקום.

אבל אנשים שמבינים באופניים צריכים שהאופניים שלהם יתקתקו, ואנחנו פחות מסתדרים עם זה.

סיפור קצת קיצוני, אבל היה לי חבר שקנה 8000  Trek באלפייה. כיביכול, דגם גבוה של הזנב הקשיח. מבט אחד וראיתי שהטרק שלו עם גלגל אחד לא מקורי וגם הבולם לא. ההילוכים שלו כל הזמן קפצו. בסוף הסתבר שזה בגלל שהמשולש האחורי בשלדה עקום (יענו, אין איך לתקן את זה).

המארין שהצעתי זה הדיל הכי טוב שאני מכיר לאופני התניידות, בפער. לא זוכר חבילה כזו מוצעת בישראל בעבר.

בתקציב שלך, תנסה למצוא משומשים דרך חנות, שלפחות תהיה לך כתובת.

ושלח קישורים לאופניים שאתה שוקל. נעזור לך.

תודה רבה. יש כיוון לנקודות ספורט של קרוב משפחה ואז ההנחות משמעותיות. 

הדגם השני שהוצע פה על הכוונת

https://www.rosen-meents.co.il/אופני-הרים-זנב-קשיח-אלומיניום-GT-AVALANCHE-SPORT-2021

פורסם

אני לא יודע מהן "נקודות ספורט", אבל בספק אם תוריד את האופניים למחיר של 1,500 ש"ח.

בכל מקרה, הייתי מחליף את הצמיגים לפחות, לכאלו שמתאימים יותר לעיר (יותר 'חלקים' וצרים).

פורסם
לפני 26 דקות, falou כתב:

אני לא יודע מהן "נקודות ספורט",

גוגל יודע לכוון לאתר הזה: https://www.idf.il/אתרי-יחידות/אגף-הטכנולוגיה-והלוגיסטיקה/כל-הכתבות/2020/נקודות-אנשי-קבע-לשנת-2020/

ושם רשום 25% , כלומר סה"כ כ-1900₪ לדגם המדובר.

לגבי הצמיגים, אני לא יודע להגיד כמה זה משמעותי המעבר לצמיגי עיר.

צמיגים דקים יחסית מחייבים לחץ אוויר גבוה יותר מצמיג 'הרים' רחב ( 2.2 לרוב)

וזה אומר פחות ספיגה של מהמורות, ויותר רגישות ל'צביטות' אם לא מקפידים על לחץ גבוה.

בנוסף המרחב העירוני משופע בבורות, מדרכות וסתם תשתית שבורה שצמיגי 'הרים' יתמודדו איתם טוב יותר.

יצא לי בתקופה מסוימת לרכב עם צמיגי 2.0 במקום 2.2 כרגיל, ואני לא זוכר הבדל משמעותי בקלות הדיווש.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אני לא יודע מהן "נקודות ספורט", אבל בספק אם תוריד את האופניים למחיר של 1,500 ש"ח.

בכל מקרה, הייתי מחליף את הצמיגים לפחות, לכאלו שמתאימים יותר לעיר (יותר 'חלקים' וצרים).

בואו נשים את זה רגע בצד ונניח שהתקציב הוא 2000 שח. דגם מול דגם, מה דעתך? 

פורסם

1. ההבדל הוא גדול מאוד, בטח למי שלא בכושר.

2. אתה מדבר על צמיגי כביש, אני לא. אני מדבר על צמיגי הייבריד, רוחב 2.0, ללא קוביות או עם קוביות קטנות קרוב לדופן. סביר להניח שהחישוקים לא יקבלו רוחב נמוך מ-1.9.

יש גם צמיגים מהירים ושמנמנים יותר, כדי לא לאבד נוחות.

מבחינת הבדל, אין שומדבר שעושה הבדל יותר גדול בצמיגים, בשטח ובעיר.

זה הבדל יותר גדול מ-2 ק"ג העודפים של אופני השטח על אופני העיר שהמלצתי.

3. "צביטות" זה רלוונטי לתת ניפוח ברכיבות שטח, לא בעיר, עם צמיג מנופח סביר.  צמיג 2.2 עם קוביות לא ייתן נוחות משופרת על פני צמיג 2.0, וגם לא עמידות שנחוצה.

לא צריך אופני הרים כדי להתמודד עם "תשתית שבורה". גם אופני הכביש/קרבון המשומשים שלי, שמשמשים רק לתחבורה, עומדים בזה.

4. נקודות... המחיר שרואים באתר הוא "לחברי מועדון". החברות עצמה גם עולה כסף ואני לא יודע אם מקבלים את הנקודות כהנחה על ההנחה הקיימת (בספק).

אני מתנהל בעיר עם אופני הרים, עם אופני הייבריד ועם אופני כביש (שמשמשים אותי רק לתחבורה עירונית). אני כותב מניסיון.

לפני 7 דקות, mrmiki1234 כתב:

בואו נשים את זה רגע בצד ונניח שהתקציב הוא 2000 שח. דגם מול דגם, מה דעתך? 

המארין שהמלצתי בהתחלה, ללא ספק.

1. מעביר אחורי בלבד

2. אין בולם

3. שוקלים 2 ק"ג פחות

4. צמיגים מהירים יותר

5. תנוחת רכיבה זקופה יותר, יותר קל לצפות קדימה.

יהיו הרבה יותר קלילים ומהירים מאופני שטח.

זה פשוט עניין של להתאים את הכלי לשימוש.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 52 דקות, BoazB11 כתב:

לגבי הצמיגים, אני לא יודע להגיד כמה זה משמעותי המעבר לצמיגי עיר.

ההבדל גדול ומורגש.

אופניים זה הספורט היחיד שהצלחתי להתמיד בו. יש לי זוג אופני הרים ז״ק שבעבר עשה כמה סנגלים, אבל אחרי שעברתי לרכב רק בשבילי ת״א, החלטתי להחליף את הצמיגים למשהו עירוני יותר.

מדובר על הבדל של שני הילוכים בדיווש. כולמר קטע שעשיתי קודם על הילוך X עכשיו מדווש בשני הילוכים קשים יותר. זה ה-מ-ו-ן!
שלא לדבר על השפעה בהיגוי.

לפני 55 דקות, BoazB11 כתב:

צמיגים דקים יחסית מחייבים לחץ אוויר גבוה יותר מצמיג 'הרים' רחב ( 2.2 לרוב)

וזה אומר פחות ספיגה של מהמורות, ויותר רגישות ל'צביטות' אם לא מקפידים על לחץ גבוה.

בנוסף המרחב העירוני משופע בבורות, מדרכות וסתם תשתית שבורה שצמיגי 'הרים' יתמודדו איתם טוב יותר.

הלחץ אכן גבוה יותר, אבל גם שם אפשר לשחק עם הטווח בשביל הנוחות. 

ואין לי יותר פנצ׳רים מבעבר. בהנחה שאתה לא רוכב במסלול ג׳יפים, מבורות אפשר להתחמק, וממדרכות יורדים בשיפועים.

כמו שהמלצתי לפות״ש, את הרכיבות השונות יש לעשות לאט ולמפות את המסלול הבטוח והנוח ביותר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 27 דקות, falou כתב:

זה פשוט עניין של להתאים את הכלי לשימוש.

מסכים איתך לגבי היתרונות של המארין, בעיקר מבחינת המשקל (משמעותי) ובלי מעביר קדמי.

קצת פחות לגבי בולם קדמי (סופג ירידות ממדרכות וברות, ומעביר פחות מכות לידיים).

מבחינת ההתאמה האישית, לדעתי זה מחייב סיבוב קצר כדי להרגיש באמת מה מתאים ספציפית לפות"ש.

כשבאתי להחליף את הזוג הקודם שלי, ניתחו איתי בחנות את המסלול ואופי השימוש שלי,

והמליצו לי על אופני גראבל, ש"על הנייר" תפורים בדיוק לשימוש שלי.

סיבוב קצר על זוג כזה הבהיר לי בצורה ברורה שלי אישית עדיף להמשיך עם קטגוריית ה'הרים'.

נקודה נוספת שלא עלתה כאן, אבל אם נרצה או לא, יש גם לה משמעות בשיקולי הרכישה - האופנה...

כמו בכלי הרכב שהקרוסאוברים למיניהם מובילים את המכירות למרות שפרקטית 'פרייבט' רגיל יתן את אותה תמורה בפחות מחיר,

כך גם באופניים... 'הרים' מקביל לקרוסאובר, ולאופני העיר יש תדמית נשית יותר, וגם לזה יש משמעות אישית בשיקולי הבחירה.

לגבי התקציב - צריך גם לקחת בחשבון תוספות למיניהן: מושב נוח יותר מהקרש המקורי, רגלית, סבל, פנסים, קסדה וכו'

2021_GT_AVA_SPOR_GRY.jpg

פורסם
לפני 12 דקות, BoazB11 כתב:

קצת פחות לגבי בולם קדמי (סופג ירידות ממדרכות וברות, ומעביר פחות מכות לידיים

לא כ"כ בולם בסיסי, שלא כ"כ עוזר בשיבושים קטמיל. גם בירידת מדרכות,  המשקל הקל של המזלג, כמו תנוחת הישיבה שפחות רוכנת על הכידון, יפצו על העדרו. 

לפני 17 דקות, BoazB11 כתב:

והמליצו לי על אופני גראבל, ש"על הנייר" תפורים בדיוק לשימוש שלי

אופני גראבל הם עם תנוחה רוכנת קדימה. בטח פחות מתאים לרוכבים פחות מנוסים. 

לפני 18 דקות, BoazB11 כתב:

כך גם באופניים... 'הרים' מקביל לקרוסאובר, ולאופני העיר יש תדמית נשית יותר, וגם לזה יש משמעות אישית בשיקולי הבחירה

צ'מע, אני לא סטייליסט... 

אם כי למארין יש גם עם רמה (top tube) גבוהה. 

לפני 22 דקות, BoazB11 כתב:

מושב נוח יותר מהקרש המקורי

המושב המקורי של המארין טוב דיו. לא ממליץ על מושבים רכים, ככלל. זה טוב לחמש דקות, אח"כ זה עוצר את זרימת הדם. 

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, falou כתב:

לא ממליץ על מושבים רכים, ככלל.

הכוונה שלי היא יותר למושב שמאפשר קצת שינוי תנוחה, ולא 'נועל' את עצמות האגן על נקודה קבועה,

כמו המושב המקורי ב-GT ובשאר אופני ההרים.

אני כבר כמה שנים עם זה - https://shop.harim.co.il/product_info.php?manufacturers_id=301&products_id=15678

אחרי שדגמתי 4-5 אוכפים שונים.

שני סייגים:

1. יכול בהחלט להיות שלרבע שעה של רכיבה גם הציוד המקורי יתאים ולא יעיק יותר מדי. (אני יוצא לשעתיים+)

2. אני ממליץ מהנסיון הדי מוגבל שלי בתחום האופניים, וכנראה שלמגיבים הנוספים כאן יש יותר נסיון ממני עם קטגוריות אחרות מ'הרים'.

Unti456tled.jpg

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני פעמיים בשבוע נוסע מאזור מרום נווה בר"ג לעזריאלי לעבודה (וחזור)

עוד פעמיים ערב סביב ה10 קמ בעיר לספורט.

רכשתי לפני שנה בערך אותן https://harobikes.com/products/bridgeport-2023?variant=43719393181917 בכ 2200, במצמן נראה לי, לא בטוח.

ממש אחלה אופניים

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תוכן חדש...