Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בקיה פורטה 2012 ויש שלושה עניינים בעניין הגיר,

עניין ראשון: כשאני מוציא או מכניס למצב -P, אני צריך להפעיל כח (לא הרבה, אבל צריך)

בדקתי אם יש קשר לזה שהרכב חונה במורד, ואין לזה שום קשר!

אשמח להבין עם מה אני מתמודד לפני שאני פונה למוסך.

עניין שני: כשאני מוריד את הידית מ-P ל-D נשמעת מין נקישה.

זה לא קורה תמיד, (פתאום אני חושב לעצמי שאולי זה קורה רק כשהמנוע קר. אני אצטרך לעקוב יותר)

עניין שלישי: כשהרכב משלב הילוך משני לשלישי בנסיעה מאוד מתונה, יש מין תחושה של דחיפה מהגיר.

זה תקין?

אשמח לשמוע חוות דעת וללמוד מהידע שלכם🤓

נ.ב. שמעתי שכשהרכב במצב D ולוחצים על גז וברקס ביחד, הסל"ד אמור לעלות עד

1800. ברכב שלי הוא עולה ל2300. זה אומר משהוא?🤯

נ.ב. אחרון: הרכב אצלי כבר 6,000 קילומטר סך הכל 126,000 ואין לי מוסג מה עשו או לא עשו עם השמן גיר. האם מומלץ להחליף או ש...

פורסם

לגבי העניין השלישי - נשמע שהגיר מחליק. הייתי מנסה להחליף שמן. גם ככה הגיר צריך שיפוץ. יותר גרוע לא יכול להיות.

לגבי העניין הראשון - ייתכן שזה רק כיוון של מתג אור בלם בדוושה.

לגבי העניין השני - נשמע כמו תושבת מנוע או גיר.

כמובן שהכל השערה ויש צורך לבצע בדיקות מסודרות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 דקות, asix כתב:

לגבי העניין הראשון - ייתכן שזה רק כיוון של מתג אור בלם בדוושה.

מה אתה מתכוון? כל האורות ברקס שלי עובדים וגם כשהם לא עבדו (החלפתי בתי מנורה) זה היה אותו הדבר.

פורסם

יצרני רכב מספקים לפעמים נתון לסל"ד תקין בבדיקת Stall test.

הייתה לי סיוויק 2003 ושם בדקתי את זה בספר יצרן - 2400 סל"ד

מי אמר שזה צריך להיות 1800 בקיה פורטה?

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, asix כתב:

לגבי העניין השלישי - נשמע שהגיר מחליק. הייתי מנסה להחליף שמן. גם ככה הגיר צריך שיפוץ. יותר גרוע לא יכול להיות.

א- למה אתה חושב שהגיר צריך שיפוץ?

ב- יותר גרוע לא יכול להיות? קראתי בפורום שיש דעה שאם לא נגעו בשמן המווווון זמן, עדיף כבר לא להחליף כדי שלא יווצר בעיה.(לא יודע איזו בעיה אבל בעיה)

לפני 2 דקות, Buki כתב:

יצרני רכב מספקים לפעמים נתון לסל"ד תקין בבדיקת Stall test.

הייתה לי סיוויק 2003 ושם בדקתי את זה בספר יצרן - 2400 סל"ד

מי אמר שזה צריך להיות 1800 בקיה פורטה?

יש פורום אמריקאי בשום ׳פורטה פורום׳ שם טענו שאם זה חורג מ1800 זה אומר שהגיר מחליק

עריכה אחרונה על ידי לומד לתקן
פורסם
לפני 12 דקות, לומד לתקן כתב:

מה אתה מתכוון? כל האורות ברקס שלי עובדים וגם כשהם לא עבדו (החלפתי בתי מנורה) זה היה אותו הדבר.

לא זוכר איך זה בפורטה, אבל יש מכוניות שניתן לכוון את המיקום של מתג דוושת הבלם.

כאשר אתה לוחץ על הברקס להעביר מ P לD אתה שומע רעש נקישה מכיוון הידית הילוכים?

לפני 12 דקות, לומד לתקן כתב:
לפני 35 דקות, asix כתב:

א- למה אתה חושב שהגיר צריך שיפוץ?

ב- יותר גרוע לא יכול להיות? קראתי בפורום שיש דעה שאם לא נגעו בשמן המווווון זמן, עדיף כבר לא להחליף כדי שלא יווצר בעיה.(לא יודע איזו בעיה אבל בעיה)

כי לפי התיאור שלך הגיר כבר מחליק וכנראה שהוא כבר זקוק לשיפוץ ( עוד פעם - יש צורך לעשות בדיקות לאמת זאת אבל לדעתי זה הכיוון).

יש גישה שאומרת שלא מחליפים שמן גיר כי זה עלול לפתוח "תיבת פנדורה" בגיר. לדעתי, לפי מה שרשמתי בשורה הקודמת, ה"תיבת פנדורה" אצלך כבר נפתחה ויש צורך לשפץ את הגיר ואולי החלפת שמן תציל אותו בינתיים ( ואולי לא אבל לעיתים שווה לנסות טיפול של 1000 שקל לפני שעושים טיפול של 10,000 שקל).

חשוב להשתמש בשמן המקורי. יש גירים שרגישים לשמן לא מקורי. ( לא זוכר איזה גיר יש בפורטה)

פורסם

לגבי העניין השני, כשאתה חונה זה סדר הפעולות שאתה אמור לעשות - ברקס -> בלם יד -> P. אחרת הגיר מחזיק את הרכב ומכאן הנקישה.

פורסם
לפני 5 דקות, asix כתב:

לא זוכר איך זה בפורטה, אבל יש מכוניות שניתן לכוון את המיקום של מתג דוושת הבלם.

כאשר אתה לוחץ על הברקס להעביר מ P לD אתה שומע רעש נקישה מכיוון הידית הילוכים?

כן. זה היה העניין השני שכתבתי עליו.

לפני 5 דקות, Albetx כתב:

לגבי העניין השני, כשאתה חונה זה סדר הפעולות שאתה אמור לעשות - ברקס -> בלם יד -> P. אחרת הגיר מחזיק את הרכב ומכאן הנקישה.

לפני 5 דקות, Albetx כתב:

מעניין. Asix כנראה חושב אחרת

פורסם
לפני 11 דקות, לומד לתקן כתב:

כן. זה היה העניין השני שכתבתי עליו.

לא, העניין השני זה נקישה בהעברת הילוכים. שיכול להיות בגלל תושבת קרועה. כאשר אתה חונה, אתה מרים בלם יד?

לגבי מה שהתכוונתי לעניין הראשון - האם אתה שומע נקישה מהקונסולה האמצעית מאזור הידית הילוכים בעת לחיצה על דוושת הבלם ( ללא מגע בידית הילוכים). רעש של סולונאיד חשמלי. אתה שומע רעש כזה?

לפני 14 דקות, לומד לתקן כתב:

מעניין. Asix כנראה חושב אחרת

אתה יודע, אני נותן השערות. אני לא ליד הרכב ועושה אבחון ליד הרכב.

פורסם

א- אני תמיד מרים בלם יד וזה הזמן לבקש מאשתי שתרים גבוה יותר😉

ב- אין שום רעש מעצם הלחיצה על הברקס.

מה שכן שמתי לב, שכל פעולה ברכב אפילו מפשיר אדים לדוגמא, כשנכנס לפעולה, יש מין רעש חשמלי של גלגלי שיניים אלקטרוניים שזזים. מוזר לא?

פורסם
לפני 1 דקה, לומד לתקן כתב:

אין שום רעש מעצם הלחיצה על הברקס.

בטוח? כי כשלוחצים על דוושת הבלם המתג אור בלם נותן פקודה למחשב גיר לשחרר את הסולונאיד של הידית הילוכים לצורך שחרור ידית ההילוכים.

תבדוק בשנית. אם אין רעש מכיוון ידית ההילוכים כאשר אתה לוחץ על הברקס יכול להיות שיש תקלה ביוניט אור בלם או בסולונאיד של ידית ההילוכים או תקלת חיווט.

לפני 4 דקות, לומד לתקן כתב:

מה שכן שמתי לב, שכל פעולה ברכב אפילו מפשיר אדים לדוגמא, כשנכנס לפעולה, יש מין רעש חשמלי של גלגלי שיניים אלקטרוניים שזזים. מוזר לא?

אם יש לך בקרת אקלים זה ממש לא מוזר. זה מה שצריך לקרות.

פורסם

מבדיקה שעשיתי הרגע,

אין שום רש בליחצה על הבלם!

מה שכן המנוע קר ושוב פעם הופיע הרעש של ׳תיק׳ כשהרכב נכנס למצב של דרייב.

כלומר כשאני מכניס לדרייב, יש רגע בין הכניסה של הידית לבין הרגע שהרכב מתחיל לתת את הפוש קדימה, הפוש קדימה מלווה ב׳תיק׳ מה שמאוד מוזר זה שזה נשמע כאילו יותר מהחלק האחורי של הרכב

לפני 33 דקות, asix כתב:

אתה יודע, אני נותן השערות. אני לא ליד הרכב ועושה אבחון ליד הרכב.

אתה מאזור מודיעין?

פורסם

הקליק השילוב לדרייב יכול להיות חופש בציריות.

לגבי רעש שחרור  מנגנון אינטרלוק שנועל את ידית ההילוכים בפארקינג, תבדוק את אתה שומע אותו כשאתה לחוץ על הבלם + על כפתור המשבת בראש ידית ההילוכים.

דחיפה קלה בהחלפה מראשון לשני בעומס נמוך זה לא הכי תקין אבל קיים בהרבה תיבות משומשות ואם זה לא משהו מורגש מאוד לא הייתי עושה עם זה כלום, אותו דבר לגבי Stall test.

האם בגדול הוא סוחב בסדר?

פורסם
לפני 34 דקות, Buki כתב:

הקליק השילוב לדרייב יכול להיות חופש בציריות.

לגבי רעש שחרור  מנגנון אינטרלוק שנועל את ידית ההילוכים בפארקינג, תבדוק את אתה שומע אותו כשאתה לחוץ על הבלם + על כפתור המשבת בראש ידית ההילוכים.

מבדיקה שלי יצא שלחיצה על דוושת הבלם, לא מועילה כלל!

רק הכפתור שעל הידית הילוכים משחררת את הנעילה!

אמנם כשאני לוחץ על הכפתור אני לא מצליח לשמוע רעש חריג חוץ מעצם החיכוך של הפלסטיק של הכפתור.

ולגבי הקליק בשילוב, הוא מופיע (לכאורה) רק כשהמנוע קר

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...