Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם אפשר לנהוג בארה"ב עם אני עדין צריך מלווה?

אשכנזי

פוסטים מומלצים

אתה חייב לבדוק את נושא הביטוח. הביטוח בארה"ב שונה לחלוטין מאשר בארץ ואתה חייב לוודא שאתה מכוסה, ובסכומים מתאימים תביא בחשבון שעלויות רפואיות בארה"ב אסטרונומיות, ואתה עלול להתקל גם ברכבים יקרים ובתאונות רבות משתתפים. אם הכיסוי הביטוחי לא מספק הרי שאם תהיה מעורב בתאונה, אתה עלול לשלם משך הרבה שנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.2.2025 בשעה 18:55, sperial כתב:

אתה חייב לבדוק את נושא הביטוח. הביטוח בארה"ב שונה לחלוטין מאשר בארץ ואתה חייב לוודא שאתה מכוסה, ובסכומים מתאימים תביא בחשבון שעלויות רפואיות בארה"ב אסטרונומיות, ואתה עלול להתקל גם ברכבים יקרים ובתאונות רבות משתתפים. אם הכיסוי הביטוחי לא מספק הרי שאם תהיה מעורב בתאונה, אתה עלול לשלם משך הרבה שנים.

הבעיה היא שלא ניתן יהיה לקבל תשובה מוסמכת לשאלה כזו מראש. יש הרבה שאלות דומות על תקפות רשיון כשיש בארצות שונות קטגוריות רשיון שונות (למשל, בישראל יש מס׳ קטגוריות הספק מנוע לרכב דו״ג ובארה״ב בד״כ אין; כנ״ל לגבי מגבלות משקל מותר). התשובה האמיתית היתנת לבדיקה רק אם הנהג יהיה מעורב בתאונה. ואני מכיר מקרים שהסתבר בדיעבד שאין ביטוח.
לכן ההמלצה הגורפת לפות״ש: לא לנהוג בחו״ל בשום רכב בשום תנאים שלא היית יכול לנהוג בו בארץ. כלומר, אם אתה נהג צעיר/חדש -- אל תנהג בחו״ל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני שמעתי על מישהו שהיתה לו גם בעיה אבל קצת שונה

והוא הלך והצליח להוציא באופטיקה הלפרין רשיון בין לאומי שעולה כמה עשרות שקלים בודדים שתופס בכל העולם

הצמיד לרשיון הנהיגה הקיים שלו ועמד בהנחיות שדורשים ממנו בארץ

ושאל בעיר שהוא רוצה לנהוג במשטרת התנועה שם וענו לו שזה בסדר ככה כי אצלהם אין חוקים כאלה

אבל אני לא יודע מה הולך בארהב ואת החוקיים אני גם לא ממליץ לך כלום !!

רק אומר שתנסה להוציא רשיון נהגיה בין לאומי 

ותבדוק בארהב בעיר שאתה רוצה לנהוג שם ותבדוק במשטרת התנועה שם אם יש להם חוק כזה נהג מלווה או לא ואם מותר לך לנהוג

הוא קיבל אישור במשטרת התנועה שמותר לו וגם הצליח להשכיר רכב ולנהוג

וגם בדק בחברת ביטוח וקיבל אישור מסודר גם מהם כדי לא לקחת חלילה סיכון במקרה של תאונה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בארה״ב זה בעייתי, כי החוקים שונים ממדינה למדינה.

מבחינת חוקי התנועה - ארה״ב אינה חתומה על אמנת וינה ולכן חוקי התנועה בה שונים מאשר באירופה (ואצלנו, שנגזרים מאותה אמנה), התמרורים שונים, הרישיונות שונים (הבסיסי הוא עד 26,000 פאונד, שזה קצת פחות מ-12 טון). גם אין ביטוח חובה או שיש ביטוח מצומצם מאוד - ואאל״ט הביטוח הוא אישי, מוצמד לנהג ולא לרכב. לכן הביטוח של החבר אינו מכסה אותך, אתה צריך לדאוג לביטוח (שיהיה יקר מאוד).

אגב, @nati nati, ה״רישיון הבינלאומי״ אינו רישיון אלא תרגום הרישיון לכ-10 שפות. הרישיון הוא הפלסטיק, ואתה חייב להציגו בשכירת הרכב, או אם תדרוש לרשויות. ושוב - אמנת וינה. הרישיון הישראלי תואם לה, אבל עלולה להיות בעיה במדינות מסויימות ומומלץ לשאת את הפלסטיק בליווי הקרטון.

• רעיון טוב! 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מניסיון שלי, בארה"ב וגם במרבית מקומות בעולם (החריג הגורף היחיד שאני מכיר זה יפן, ופעם אחת בהשכרת רכב בנאפולי) חברות ההשכרה מסתכלות רק על הפלסטיק (ואם אין לך - יש לך בעיה), למרות שמה שנקרא בארץ רישיון בין לאומי (הנייר מאופטיקה הלפרין) הוא עניין של המשטרה/רשויות במקרה של אירוע, ואם יש בעיה זה קצת מאוחר מדי.....

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוצאה של 8 ש״ח פעם ב-3 שנים אינה סיבה לא להחזיק את המסמך הזה. הבעיה איתו היא המידות הלא נוחות. נדמה לי שביקשו אותו ממני פעם אחת בחברת השכרה, לא זוכר איפה. במפגש האחד שהיה לי עם משטרה בחו״ל (שווייץ) לא ביקשו אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התשובה פשוטה מאד.

כל עוד אתה חייב במלווה, אין לך בכלל רשיון נהיגה.

יש לך "היתר נהיגה", שתקף רק בתנאי שיושב לצידך נהג מנוסה.

זה נכון בארץ, וזה נכון ברוב מדינות העולם (גם בארה"ב יש driving permit ששונה מ-driving licence)

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרישיון שלך תקף בארה”ב רשמית, גם ללא רשיון בינ”ל, דהיינו במקרה תאונה, ואין צורך במלווה.

חברות השכרה לא ישכירו לך רכב על בסיס הנייר ובעצירה ע”י שוטר אתה עלול להיות מעוכב עד לבירור.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הטיול מספיק ארוך בהינתן הסטייט אפשר להוציא רישיון פלסטיק אמריקאי אמיתי ביום

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...