Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי קאדילק ATS 2014. שמורה מאוד. לאחרונה החלו לי רעידות בדוושת הברקס בירידה או אפ' במישור בברקס חזק במהירות יחסית גבוהה70/80 קמ"ש. אמרו לי צלחות קדמיות.... החלפתי גם צלחות וגם ברקס. ברקס מקורי של DELCO' וצלחות סיניות יחסית טובות... הבעיה לא נפתרה, ועוד ניהיה לי רעש חדש בברקס אחרי נסיעה של 20 דקות שהוא מתחמם כמו שריקה לא יודע מאיפה זה בכלל אם מהצלחות או מהברקס החדש. עכשיו אמרו לי שצריך להחליף צלחות אחוריות.... עוד פרט חשוב, אמר לי הפנציריסט שלי שהגאנטים עקומים (3 מתוך 4). ובאמת בנסיעה של 130 קמ"ש מתחיל רעוד לי ההגה ולעשות רעש מוזר למלטה... שמישהו יעזור לי מה להחליף, מה לעשות... התעייפתי. תודה ...

פורסם

רעידות בבלימה אכן בד"כ עקב צלחות שהתעוותו. ממליץ על אוטו פוינט יבנה מחזיק מלאי יפה של סחורה אירופאית איכותית במחירים ממש טובים.

צלחות סיניות? בטח כבר התעוותו שוב.

לגבי גלגלים אכן כדאי להקפיד על איזון גלגלים וכיוון פרונט. גלגל שלא ניתן לאזן כדאי מאוד להחליפו לנסיעה רגועה יותר..

• רעיון טוב! 1
פורסם

עשיתי איזון גלגלים, וגם כיון פרונט... שכחתי לציין זאת. לא עוזר כלום.. פשוט אני מסתפק אם להיכנס להוצאה הזאת של החלפת גאנטים, כי אולי גם הצמיגים קצת... ישנים. אפשר לסחוב איתם אבל בגלל שאני נוהג לא רגוע בכלל אז אני חושב שגם אותם צריך להחליף.... 

לא הבנתי אז אתה אומר שזה צלחות קדמיות לא טובות או שצריך להחליף גם אחרויות? האוטו 70 אלף ק"מ אבל אף פעם לא החליפו לא צלחות אחוריות וגם לא ברקסים אחוריים..

פורסם

אסביר לך מה קורה כשצלחת מעוותת:

הרפידות והצלחת נמצאות בחיכוך, וכך האוטו נבלם. תחשוב על זה כמו פטיפון כשהמחט נוגעת בתקליט שמסתובב. עכשיו תחשוב מה יקרה אם התקליט לא יהיה חלק במשטח שלו, ויהיו לו,מדרגות.. המחט כל הזמן תעלה ותרד בהתאם למדרגות.

כשאנחנו מדברים על בלמים, אם צד אחד בולם יותר מהצד השני, אז הרכב ימשוך לאחד הצדדים בהתאם, כי המשקל מתחלק אחרת.

לכן, כשיש מדרגות, אפילו קטנות מאוד, בצלחת, אתה מרגיש רעידה בזמן בלימה בגלל שהרפידה בולמת-לא בולמת והקאליפר זז בהתאם במקטעים קטנים וקצרים ולכן המשקל זז מצד אחד לשני באופן שמורגש.

פורסם

אבל החלפתי גם צלחות וגם ברקסים לפני שבוע - קדמיים.... אז מה עכשיו להחליף את הגאנטים העקומים או את הצלחות האחוריות או שניהם...

בתאריך 10.2.2025 בשעה 08:07, TZR84 כתב:

רעידות בבלימה זה כמעט תמיד צלחות לא תקינות לרב קדמיות.

יכול להיות בגלל שהנהיגה שלך לא רגועה הקדמיים הסינים כבר הספיקו להתעוות.

הצלחות בני שבוע איך הספיקו להתעוות?..

פורסם
לפני 9 שעות, 0527693409 כתב:

אבל החלפתי גם צלחות וגם ברקסים לפני שבוע - קדמיים.... אז מה עכשיו להחליף את הגאנטים העקומים או את הצלחות האחוריות או שניהם...

הצלחות בני שבוע איך הספיקו להתעוות?..

יכול להיות גם חדש סיני באיכות נמוכה שמגיע מעוות מהחברה. או שהתגרזנת איתו והוא התחמם והתעוות

• רעיון טוב! 1

פורסם

1. אין ממש דבר כזה התעוותות של צלחות בלימה, התופעה שקורת היא חומר מהרפידה מותך על הצלחת ואז נוצרות הרעידות. 

2. לפות"ש. כן, זה יכול לקרות גם שעה לאחר החלפת צלחות רפידות במיוחד אם מדובר במוצרים לא איכותיים בשילוב עם נהיגה נמרצת וחוסר "בהרצה" של הבלמים הטריים. 

• מעניין 1
פורסם

לדעתי תבדוק בעוד פנצריה מה מצב הגנטים שלך ואם הוא אומר אותו הדבר תבקש לראות יש להם מכשיר הוא לא מנחש בדרך כלל

אם את אותה התשובה תקבל מעוד 2 פנצריות יש סבירות גבוה שזה בגלל זה

לי קרה אותו הדבר ברנו חדשה שקיבלה מכה בגנט ממדרכה לא מכה חזקה אבל הגנט היה ממש עקום וההגה רעד והראו לי בפנצריה שזאת הבעיה

אל תשחק בדבר הזה ותמשיך לנסוע ברכב חייב לסדר את זה זה מאוד מסוכן לך וגם למי שנוסע לידך

פורסם

מצטרף להשערה שהבעיה בצלחות, כי לרכב כבד כמו קאדילק לא היייתי סומך שצלחות סיניות יעשו את העבודה

יצא לי לנהוג על מוסטנג שהבעלים שם לרכב צלחות סיניות, ההרגשה הייתה כאילו נתנו לסמיטריילר צלחות של פיקנטו

אפס כוח של בלימה ורעידות ברכב בלחיצה על הבלם מהירות גבוהה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עכשיו התחילו גם שריקות בברקס לאחר נסיעה של 20 דקות - שהברקסים קצת מתחממים.... בעיה מקורי עולה הרבה כסף ... מישהו מכיר מקום זול באיזור המרכז?

פורסם
לפני 7 שעות, 0527693409 כתב:

מישהו מכיר מקום זול באיזור המרכז?

בתאריך 10.2.2025 בשעה 00:41, tza כתב:

ממליץ על אוטו פוינט יבנה מחזיק מלאי יפה של סחורה אירופאית איכותית במחירים ממש טובים.

עושה משלוח אם תרצה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...