Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון ששאלה שנישאלת מס' פעמים גורמת שחיקה, אני מכיר את זה מניסיון אישי (בפורום אחר בו אני חבר ולרוב דווקה עונה בו :-) )

אבל החיפוש כן באתר איך לומר ... פשוט או שלוקח לך שנה לימצוא משהו כי יש מיליון חצאי דיונים עליו או שפשוט לא מוצא כלום כי זה קצר מידי תנסו לערוך חיפוש על ...: ,306,106,205,GTI,XSI,RSI ,מאזדה 3.

את רובם לא תימצאו , ואם בכל זאת תנסו RSI דרך קליאו לדוגמא תימצאו ים של דיונים לא קשורים רק ביגלל אופצית חיפוש חסומה לפחות מ 3 אותיות , אני צריך להסביר על המיקרה שרציתי מידע/היתרשמות ממאזדה 3 ? מתוך ים דיונים שקראתי רק 3 באמת הכילו משהו משמעותי ... למה ? כי הסיפרה 3 פשוט לא ניכללה בחיפוש המילה המחוברת (מאזדה3) לא מצאה כלום וכמובן שאין את האופציה 'חפש את הביטוי המדויק' .

בהחלט כדי לחפש זה טוב לכולם.

אבל אתר בסדר גודל כזה צריך להיות יותר נוח למחפש :|.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה קורה במצבים שמעלים שירשורים מהאוב ?

כמו למשל שרואים שירשורים של איציק על פרוייקטים שלו מ-2002 ומישהו החליט להקפיץ את הת'רד ולשאול שאלה כדי לחדד את הבנתו ? האם זה לא עדיף ? או שמא זה ילווה בנעילת השירשור ?

אין בעיה עם הקפצת שירשור ישן עם שאלה הגיונית לגבי מידע נוסף, אף הודעה כזו לא תימחק. בטח כאשר מדובר במשהו טכני, שיכול להיות קשור למישהו, גם היום שנתיים + אחרי פירסומו, אין שום סיבה לא להקפיץ עם שאלה הגיונית ולבקש עוד מידע \ הסברים למשהו שלא הובן במהלך השירשור. אפשר גם לציין שההודעה הוקפצה בגלל שהמשתמש רצה לשאול מספר שאלות לגבי X Y Z.

הבעיה לרוב בפורומים אחרים, אנשים מקפיצים תשובה לגבי רכישת רכב מלפני שנה וחצי, גם אז הם לא מוספים הרבה מידע לדיון, אלא רושמים משהו בסגנון של "אחי, רק יפניות! רד מה205 מיד!" תשובה כזו תימחק מיד.

הבעיה היא שבהרבה מאוד מקרים החיפוש הוא קל מאוד, ועדיין אנשים לא מנסים. אני מסכים שפה ושם יש בעיות, בגלל השלוש אותיות, אבל לא חסרות דוגמאות של אנשים שבכלל לא ניסו. דוגמא מהיום, מישהו רצה מכון בדיקה מומלץ בחיפה. 4 שניות בחיפוש ומצאתי את התשובה. כל אלו ששואלים על מכוני בדיקה לא מנסים בכלל לבדוק, יש הרבה מאוד המלצות בייעוץ, וכל פעם פותחים שירשורים חדשים. כנ"ל שאלה לגבי שברולט קפריס לפני כמה ימים. חיפוש על המילה קפריס העלה דיון של שני עמודים על הרכב. כמובן שיש מצבים שבהם צריך לפתוח שירשור חדש, או בגלל שאין את המידע בישנים, או שהמידע לא רלוונטי כל כך ועוד אי אלו סיבות. אבל לנסות ולהשקיע 2 דקות בחיפוש, זה אף פעם לא מזיק.

גיא

פורסם

הבעייה עם החיפוש היא המינימום שלוש אותיות שניתן להכניס לו,

ולפי מה שהבנתי זאת בעיה שלא ניתנת לפיתרון עקב עומס על השרתים.

ראיתי שב-Google ניתן למצוא הודעות מהפורום (כולל חדשות יחסית),

אולי ניתן להכניס בדף החיפוש גם אפשרות לחיפוש דרך Google :idea: ?

כך תסתיים בעיית השלוש אותיות וה-20 שניות בין חיפוש לחיפוש,

ומי יודע אולי גם הפורום יעבוד יותר מהר בשעות העומס.

No worries 8)

פורסם

הבעיה עם החיפוש היא שהוא גרוע! הוא לא מוצא כלום למרות שאני מנסה לכתוב 6 אפשרויות שונות לחיפוש שלי.

הוא מוצא מלא נושאים עם מילת החיפוש אבל לא את מה שחיפשתי, ורק אחרי הרבה זמן של מעבר בין התוצאות אפשר למצוא את מה מה שחישפתי.

לפי דעתי זה בהודעה מעליי צודק, צרו קשר עם גוגל בשביל אפשרויות חיפוש באתר, נראה לי שהם יתנו לכם את השירות בחינם אם תשימו את האיקון שלהם בדף החיפוש, זה משתלם ויטיב על כולנו בגלל שלא נצטרך לחפש מספר פעמים, לגוגל יש מנוע חיפוש טוב יותר מזה שבפורום.

ולמוטי אני מבין שאתה מנסה לקדם את ההצעות שלך בפורום ולעשות אותו טוב יותר אבל אם בכל שירשור חדש תגיד ללכת לחפש ותשלח לפה זה גם סוג של הרס הפורום, אם אתה לא מוחק את השירשורים האלו אתה רק תוסיף תוצאות חיפוש סתמיות בעתיד. מקווה שהבנת אותי ולא לקחת את זה אישית.

בברכה

עמיחי:-)

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

חיפוש הוא דבר בעייתי, אנחנו מודעים לזה... זה מעיק על השרת ולפעמים על המישתמש (העצלן)...

נושא השחיקה הוא יותר רלוונטי... וכן, לפעמים אני רואה הודעה עם "איזה טורבו יותר משפר את הפיאט 127 שנת 80 שלי, על החתום "מהיר_ועצבני_עם_לום_בבגאז" ונחרד...

יש פורומים אחרים בהם אני לא כותב כבר בגלל זה, ובגלל שהתרעתי וביקשתי (ועוד מישתמשים ביקשו) שתגובות מהסוג הזה "יעלמו"...

מכיוון שהן לא "נעלמו", להפך, הן מיתרבות, ובגללן כשמישהו שואל שאלת טעם, אף אחד לא רואה אותה, אז אחרי יומיים אתה מקפיץ וכולם מיתנפלים עילך... אני עזבתי את הפורורם ההוא... נקווה שזה לא יחמיר להיות כך גם כאן...

אגב חיפוש, בפורום התמיכה יש שירשור על חיפוש, מה אפשר לעשות בנידון, זה לפעמים די מתסכל לחפש משהו ספציפי ולמצא הכל חוץ ממה שחיפשת...

גילי, בשאיפה שנעשה את הפורום יותר טוב...

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אין שום בעיה לחפש באתר דרך גוגל - דרך ראשונה - חיפוש מתקדם בגוגל ובחירת חיפוש רק באתר קארספורום.

דרך שניה - לינק בסגנון הזה:

http://www.google.com/search?hl=en&lr=&safe=off&domains=www.carsforum.co.il&q=carplan&sitesearch=www.carsforum.co.il

במקרה זה חיפשתי CARPLAN אבל ניתן לחפש כל מה שתרצו וגם בעברית.

למנהלים - הנה לינק לקוד שיש להוסיף על מנת שיהיה חיפוש דרך גוגל של האתר:

http://www.digitalpoint.com/tools/search/

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

ההצעה של צביקה ממש מצויינת, עשיתי את זה גם אני וזה עובד, לפי דעתי צריך להוסיף את זה לאתר כאפשרות.

עומר/גיא קחו לתשומת ליבכם., זה יקל על החיפוש שלנו ועל השרת שלכם, כולם מרוויחים.

פורסם
הבעיה עם החיפוש היא שהוא גרוע! הוא לא מוצא כלום למרות שאני מנסה לכתוב 6 אפשרויות שונות לחיפוש שלי.

הוא מוצא מלא נושאים עם מילת החיפוש אבל לא את מה שחיפשתי, ורק אחרי הרבה זמן של מעבר בין התוצאות אפשר למצוא את מה מה שחישפתי.

אדוני הנכבד, החיפוש הוא אמנם רחוק ממושלם, אבל מה שאתה אומר פה זה שטויות במיץ! :evil:

בחיפוש מתקדם יש אופציות חיפוש לפי פורום, לפי כותרות ועוד... אם אתה לא מוצא כלום זה רק בגלל שאתה כנראה לא מחפש טוב!

ולמוטי אני מבין שאתה מנסה לקדם את ההצעות שלך בפורום ולעשות אותו טוב יותר אבל אם בכל שירשור חדש תגיד ללכת לחפש ותשלח לפה זה גם סוג של הרס הפורום, אם אתה לא מוחק את השירשורים האלו אתה רק תוסיף תוצאות חיפוש סתמיות בעתיד. מקווה שהבנת אותי ולא לקחת את זה אישית.
אתה לא מבין, ואלו לא הצעות.

חברי הפורום נדרשים לחפש.

לא מתאים למישהו לחפש? -----> שלום ולא להתראות!

זה לא הרס, זה צעד מונע.

השירשורים האלו שננעלים, ננעלים כדי ששאר חברי הפורום יראו למה הם ננעלו, ובד"כ נמחקים אחרי 24 שעות... הם לא מופיעים בחיפוש, ונודה לך אם למנהלים את השיקולים שלהם.

גם אני מקווה שהבנת אותי ולא לקחת את זה אישית.

מוטי.

פורסם

מוטי נראה לי שהתעצבנת קצת וזו לא הייתה הכוונה שלי. רשמתי את הכל כביקורת בונה ולא בשום צורה אחרת.

תסתכל על הפורום פה ותבין עד כמה החיפוש לא עוזר

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=72784

ההודעה הראשונה מתארת את זה בצורה טובה, ככה אי אפשר להגיד לכולם תמיד תעשה חיפוש כאשר הפורום לא יעיל ולפי דעתי בקושי מתפקד.

אתם צריכים לבדוק את עצמכם לפני שאתם מבקשים ממישהו לעשות משהו ואתם לא יכולים לצפות ממישהו באינטרנט לחפש במשך חצי שעה ויותר שהוא יכול לשאול שאלה ולדעת שיענו לו אחרי יום או יומיים. זה חלק מהמנטליות של האינטרנט, אם החיפוש היה נוח מהיר ויעיל הרבה היו משתמשים בו.

פורסם

עמיחי, אני לא מתעצבן, אבל אתה פשוט טועה.

מעולם לא היה משהו שלא מצאתי תוך 5 דקות בחיפוש, ספור, על השעון.

ברוב הפעמים שאני מחפש משהו אני מוצא אותו תוך 2-3 דקות.

איך? יש לי טריק מיוחד?

לא... אין לי, אני משתמש באותו החיפוש בדיוק כמוך.

שוב, אני כמובן מסכים עימך על העובדה שהחיפוש רחוק ממושלם אבל הנה בשבילך נקודה למחשבה - אם מנהל נועל שרשור ומפנה את הכותב לחפש את התשובה זה רק אחרי שהמנהל חיפש בעצמו ומצא אותה כבר, ככה שיש וידוא הריגה על זה שתוצאות יעלו בחיפוש ואין על מה להתווכח.

אם חשבתי שניתן למצוא משהו בחיפוש ולא מצאתי תוך 5 דקות, השרשור שעמד בסימן שאלה נשאר עומד על כנו כמו שהוא, בדוק.

אז אתה יכול לקרוא לזה מנטליות של האינטרנט, אני קורא לזה פרזיטיות, וזה לא מקובל עליי :evil:.

אם יש משתמשים שאופציית החיפוש לא נאה להם, הדלת פתוחה ואפשר לעזוב, ומי שבאופן קבוע ייתנהג כמו פרזיט בפורום (ותאמין לי שמנהלים עוקבים היטב אחרי המתרחש ואחרי משתמשים בעייתיים) גם אפשר לסגור את הדלת אחריו.

ובמקום למצוא תירוצים למה אי אפשר, תנסה לקרוא שוב את ההודעה הראשונה שלי ולהפנים אותה, בסופו של דבר גם אתה בין המפסידים כי אין פה מנצחים, כולם מפסידים מזה. :-(

מוטי.

פורסם

מזמן כבר הצעתי לשמר לשנות באופן שיטתי את הכותרות, ולבנות בהן מדרג נוקשה כך שהחיפוש יקל. כדוגמא, לכל השרשורים בנושא הסרת מדבקות לתת באופן אחיד את הכותרת: ניקוי, מדבקות, מרכב. כמו כן לתת כותרות נוספות שיכוונו לאותם שרשורים - הסרת (או הורדת), מדבקות, מרכב. אם שרשור מסוים קשור ברכב נתון, להוסיף אחר כך את את דגם הרכב וגם זאת באופן אחיד.

פעולה כזו מצריכה עריכה אבל החיפוש יהיה קל בהרבה. לדעתי יש גם צורך בדוגמאות אחדות מהן יוכל המשתמש ללמוד.

מעבר למציאת השרשורים, ישנה בעיה של אמינות המידע. כבר נתתי דוגמאות אחדות מהן עלה שהמידע לעיתים מוטעה או עשוי להטעות את מי שאינם מומחים.

פתיחת שרשור מאפשרת מתן תשובות עניניות ומספקת אפשרות לתיקון המידע ע"י מי שמבין.

מסכים שקימת שחיקה מסיבית במוטיבצית העונים, אבל כך זה גם בין מורים, בין גננים ובין העוסקים באנליזת רעידות.

לדעתי יש להטות אוזן לאלה המתאוננים על איכות מנגנון החיפוש ולנסות לשפרו.

והרשו לי לסיים במובאה מדברי חנניה רייכמן ז"ל:

הסגנון הברור הוא לא זה

שקוראו יבינו אם ירצה,

אלא זה שיובן מאליו,

אם ירצה הקורא ואם לאו.

אם תחליפו את המילה סיגנון במילה חיפוש, תבינו למה התכוונתי.

יוסי

פורסם

יוסי,

יש לעשות הבחנה בין חיפושים המצריכים מעט מחשבה וסבלנות , לבין אלה המובנים מאליהם.

הסוג השני מעצבן הרבה יותר. והוא נובע אך ורק מעצלנות , שכן אין שום בעייה למצוא את הנושא המבוקש אפילו באמצעות החיפוש הפשוט (לא המתקדם).

אותם אלה שלא טורחים לחפש - הם בדיוק אלה שגם לא טרחו מעולם לקרוא את הכללים ,מרשים לעצמם לכתוב שטויות ולהטעות אחרים ,מרשים לעצמם לכתוב בשפת רחוב שאינה מקובלת על המנהלים וכיו"ב.

אל אלה בדיוק כיוון מוטי בהראותו להם את דלת היציאה.

אלה שבאמת טורחים לחפש ולא מוצאים - מגיבים אליי (ואני מניח שגם למנהלים אחרים) בה"פ , ושם מקבלים הדרכה ו/או מציאת השרשור ע"י המנהל ו/או פתיחת השרשור כדי לקבל עוד תשובות.

יכול להיות שיש צדק בדברי חלק מהכותבים לגבי אפשרויות מנוע החיפוש , אבל צריך לזכור ש-CF אינו גוגל עדיין ,שכן לו היינו כה מתוחכמים היינו יושבים היום במגדלי שן ומדליקים "קוהיבה" בעזרת שטרות של 100 דולר ולא מול מסך המחשב.

גם אם יש מקום לבחינת שיפור האמצעי הזה - זה לא מהווה תירוץ להשתמטות מביצוע חיפוש. מספיק שמביאים את האוכל עד השולחן חתוך. לא צריך גם ללעוס אותו במקום הסועדים...

פורסם

מדהים החיפוש הזה - חיפשתי את המילה 'קוהיבה' ומצאתי 2 שרשורים בנוסף לשרושר הזה:shock:

אם לא הייתי משתמש באופציה הזו, הייתם מוצאים שרשור נעול עם הכותרת: 'מה זה קוהיבה'?

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

דרך לחפש

שלום רב, אני לא מגיע תמחום הרכב אלא מתחום המחשבים, וראיתי שעיקר הבעיה שלכם הינה לחפש בפורום דברים עם מלל חלקי, אותיות באנגלית וכו'.

אשמח ללמד אותכם משהו חדש (בשבילי ישן), אפשר לחפש דרך גוגל בתוך אתר מסויים ואז תקבלו את כל ההפניות באותו האתר, במהירות מאוד מהירה ודיוק גבוה

הדרך, להוסיף בהתחלה של החיפוש את : site:http://www.carsforum.co.il

לדוגמא בגוגל :

site:http://www.carsforum.co.il/ "מאזדה 3 או פוקוס"

או

site:http://www.carsforum.co.il/vb/ יאריס קליאו

בקיצור, אפשר לחפש בצורה מהירה וטובה יחד עם צרופים ואפילו מספרים

בברכת חג שמח

• תוכן חדש...