Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני עומד לפני קניית רכב עבור אמא שלי ואני אשמח לקבל חוות דעת לגבי הבדיקה שהרכב עבר ע"י אחד הקונים שהגיע לרכוש את הרכב ועקב הבדיקה החליט לוותר. 

המוכר נשמע מאוד אמין, שלח לי ספר טיפולים מלא וגם את הדוח שהוציא דרך מרכז הסליקה של חברות הביטוח. 

הרכב עבר שתי תאונות, אפשר לראות שהוחלף פגוש קדמי ללא ירידת ערך.

בבדיקה כתוב שהוחלפה דלת קדמית, אבל מבירור מול המוכר נאמר לי שהוחלף רק פנס ומראה באותו צד וזאת הסיבה שהם כתבו דלת, קצת מוזר אבל אין באמת תיעוד של החלפת דלת.

בבדיקה של המכון ומה שגרם לאותו קונה לוותר על הרכב היה הסעיף של "בוצה במנוע", מדבריו של המוכר כנראה מבדיקה של הקונה מחיר התיקון עולה 8K, נשמע לי מוגזם אבל אין לי מושג.

הרכב נראה שמור, מטופל בזמן ועל פניו חוץ מהסעיף הזה נראה כמו קניה טובה, המוכר דורש מחירון משוקלל. המחירים ביד 2 מעל המחירון אז המחיר נשמע יחסית סביר.

בנוסף לזה, האם כדאי לקחת את הרכב לבדיקה נוספת? נראה לי קצת מיותר אבל אני אשמח לדעת מה אתם חושבים.

תודה רבה! 

IMG_0012.thumb.png.ddbe4de871e4e4e733da35780b9da445.png

Untitled-6.jpg

פורסם

לגבי בוצה, האם בדקת מדיד שמן  וראית שהשמן סמיך? פקק שמן לראות שאין שיכבה של בוצה?

אולי מדובר על כסתח.

צמיגים באמת דורשים החלפה?

אין פה משהו חריג, אך כן צריך השקעה של צמיגים,אולי דיסקים ורפידות בגלל הרעידות

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מחר הולך לראות את הרכב, אני אבדוק את הפקק ומדיד השמן כדי לוודא שאין שכבה של בוצה. 

השאלה באיזו רמה של בוצה כדאי לוותר על הרכב, זה גם לא נשמע כמו כסתח רגיל. הרכב מטופל במוסך מורשה עם תחלופה של שמן בזמן אז לא הבנתי איך נוצר בוצה.

הרכב עבר טסט באוקטובר האחרון, הגיוני שצריך להחליף צמיגים? 

תודה על התשובה והעריכה! 

פורסם

מציע שתבדוק אם אכן יש בוצה משום שקשה מאוד לגרום לבוצה במנוע של מאזדה 2. גם אם דילגו על חלק מהטיפולים וגם אם השתמשו בשמן לא איכותי, בוצה לא נפוצה במנועים האלו.

גם אם יש מעט בוצה הייתי מדלג על הרכב כי המשמעות היא שכנראה הרכב זכה להזנחה משמעותית ולא מדובר ברכב נדיר שלא ניתן למצוא לו מחליף בלוחות.

צמיגים תעלה תמונה של הקדמיים והאחוריים כך שנוכל לנסות לעזור ותבדוק מה תאריך הייצור המוטבע על הצמיגים ואם התאריך זהה בכל הארבעה.

התאונות לדעתי אינן משמעותיות אבל כדאי לבקש ולקבל עבורן הפחתה במחיר הרכישה. 

התיקון המדובר ב - 8K ש"ח, כנראה מתייחס להחלפת מנוע מפירוק.

אם מדובר במעט בוצה, ניתן לנסות להסיר אותה. מדובר בעלות לא משמעותית במיוחד אבל אישית הייתי מדלג על הרכב אלא אם המוכר מוכן לתת הפחתה משמעותית.  

פורסם
לפני 26 דקות, Acejin כתב:

אני מחר הולך לראות את הרכב, אני אבדוק את הפקק ומדיד השמן כדי לוודא שאין שכבה של בוצה. 

השאלה באיזו רמה של בוצה כדאי לוותר על הרכב, זה גם לא נשמע כמו כסתח רגיל. הרכב מטופל במוסך מורשה עם תחלופה של שמן בזמן אז לא הבנתי איך נוצר בוצה.

הרכב עבר טסט באוקטובר האחרון, הגיוני שצריך להחליף צמיגים? 

תודה על התשובה והעריכה! 

זה גם יכול להיות כסתח, תסתכל בעצמך על הצמיגים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...