Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה. אני יודע את זה כמובן...

מה שאני מנסה לאמור, שיש בעלי רכב חשמלי עם סוללת LFP לדוגמא שלא קריטי לא להטעין אותה ל 100%, ואין להם תעו"ז וזו חניה פרטית סגורה אז אין חשש שיגיע מישהו עם רכב חשמלי אחר ויגנוב להם חשמל. 

זאת אומרת בחירת עמדת טעינה פשוטה יכולה להיות הגיונית עבור אותם אנשים כי פשוט אין להם צורך ביותר מזה, זה לא עניין של להתקמצן על 500 ש"ח אלא פשוט אין שימוש בפיצ'רים האלו.

פורסם (נערך)

אני גר בבנין משותף חיברתי את המטען ללוח הדירתי.

קניתי מטען של טסלה,בזמנו היה הכי זול,לא צריך מסכים שמתקלקלים, אפשר לנהל תיזמון טעינה מהרכב.

אורך כבל 100 מטר.

לא תלוי בהחלטות עתידיות של הדיירים כי בשלב מסוים יאלצו את כולם לעבור לעמדות חכמות עם עמלה ותחזוקה לצד שלישי שיתחיל זול וכמו שאנחנו יודעים בישראל יגמר ביקר.

בנוסף עברתי לבזק אנרג'י ובעתיד אעבור למונה חכם עם 20% הנחה.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני 20 שעות, Buki כתב:

רק מה שהעומדה יכולה לתת, זאת אומרת ההספק של העומדה. 

האם נתוני ההספק המקסימלי של העמדה אמורים להיות רשומים על העמדה עצמה?

פורסם
בתאריך 31.1.2025 בשעה 15:46, Buki כתב:

רק מה שהעומדה יכולה לתת, זאת אומרת ההספק של העומדה. 

זה כבר מציג בעיה.

הדיירת הבאה שמתחברת, שלחה לי מסמך שנתנה לה החברה שמתקינה את העמדה שום מצוין כי המקסימום שהעמדה יכולה לתת זה 22KW.

במתח של 220 וואט, 22KW זה 100 אמפר!!!

זה כבר גומר לנו 2/3 מקיבולת החשמל שנותרה בחניון 😒, ומדובר רק ברכב רביעי שמבקש להקים עמדת טעינה. מתוך 64 דיירים.

פורסם

במשמל תלת פאזי, אם יש לי בבית חיבור תלת פאזי רושמים את זה ככה 25X3 אמפר או 40X3 אמפר. 

לכן הנחנו שיתרת החשמל 150 אמפר שאתה מדבר עליה היא 150 אמפר תלת פאזי זאת אומרת 150X3. 

תאשר בבקשה האם זה אכן כך. 

עמדת טעינה 22KW צורכת 32 אמפר לפאזה זאת אומרת 32X3. 

ושאלה נוספת, למה היא צריכה עמדה 22KW? 

הרכב שלו תומך בטעינת AC ב 22KW?

לדעתי רק מעט מכוניות חשמליות תומכות בזה. 

פורסם
לפני 24 דקות, Buki כתב:

ושאלה נוספת, למה היא צריכה עמדה 22KW? 

הרכב שלו תומך בטעינת AC ב 22KW?

לדעתי רק מעט מכוניות חשמליות תומכות בזה. 

מרבית עמדות הטעינה התלת-פאזיות תומכות בהספק 22 קוו״ט.

גם התשתית מבחינת כבילה, תומכת בכך.

מספר המכוניות התואמות צריכת הספק המבוסס זרם חילופין מעל 11 קוו״ט, זניחה למדי.

שלחת את פות״ש להוועץ בדף הנתונים של העמדה, ולכן הנתון של הדיירת מדוייק.

עם זאת, רוב הסיכויים שהרכב שלה תומך עד 11 קוו״ט.

אגב, למרות שהכבילה מאפשרת לכאורה צריכה של עד 22 קוו״ט, אסור עפ״י חח״י להתקין שתי עמדות 11 קוו״ט על אותו קו זינה.

לסיכום, הבעייה קטנה בהרבה מהמוצג וחלק מהחששות של פות״ש נובעים מחוסר מידע.

לכן המלצתי ואמליץ שוב להוועץ עם בעל מקצוע.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 13 דקות, waterman כתב:

עם זאת, רוב הסיכויים שהרכב שלה תומך עד 11 קוו״ט

ואם בעוד שנה הדייר יחליף לרכב שכן תומך ב 22KW?

איך עושים את החישוב הזה אם לא לפי הספק העמדה? 

פורסם

שאלה מצויינת.

וכאן נכנסים שיקולי ניהול סיכונים, סטטיסטיקה, מקדמים וכו׳.

רשמתי כבר קודם שלחח״י מקדמי צריכה עליהם היא מסתמכת בבואה לתכנן ולבצע הזנה לבניין או מתחם.

הבה ניקח את דוגמת תות״ש: בניין עם 64 דירות מהן נניח 56 עם הגנה 3x25A ושאר 8 עם 3x40A.

חישוב זריז יביא אותנו לקו האמור לספק 3x1,720A מה שלא קיים במציאות (מעריך בפועל בין 600 ל-800).

בדומה ליתרת נזילות בבנקים (איפה @discoTD5 כשצריך אותו😎), מניחים שלא כל הצרכנים ידרשו למלא ההספק בכל זמן, כמו שלא כל החוסכים יבקשו למשוך את הפקדותיהם באותה עת (ובמידה וזה קורה, אללה הוא אכבר/חרבו דרבו/געוולד).

לכן יש להחיל שיקולים דומים (לא זהים) גם לגבי חניון.

להערכתי הבלתי מקצועית בעליל, 3x150A עליהם הצהיר פות״ש, אמורים להספיק לטעינה מעשית של כ-25 כלי רכב, בהנחה כמובן שלא כולם טוענים בו-זמנית ובכל יום (כן, מכיר את התיאוריה לפיה כל הדיירים חוזרים הביתה באותה שעה ומתחברים לשקע - בפועל המצב שונה).

ממליץ לפחות״ש ולכל מי שמתכנן התקנת עמדה בחניון בניין - לדרוש מהדייר תעודת בדיקה חתומה בידי חשמלאי בודק (בודק, לא מוסמך ולא ראשי או אחר). העלות כ-800₪ + מע״מ והבדיקה מחוייבת עפ״י התקנות ולעיתים לדרישת הביטוח.

לסיום בנימה אישית @Buki , ברי לי שחלק גדול (אם לא כל) שרשמתי עד כה, מוכר וידוע לך - הפירוט עבור כלל הקוראים

• רעיון טוב! 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 47 דקות, waterman כתב:

לסיום בנימה אישית @Buki , ברי לי שחלק גדול (אם לא כל) שרשמתי עד כה, מוכר וידוע לך - הפירוט עבור כלל הקוראים

סיימתי "חשמלאי מוסמך" לפני שנתיים אבל יש לו עוד הרבה מה ללמוד.

לבנייני מגורים הספקת החשמל היא עם מקדם צריכה מסויים שלוקח בחשבון שאין מצב שכולם באותו זמן יפעילו את כל הצרכנים ויצרכו את הזרם המקסימלי שהמאמ"ת הראשי מאפשר.

אבל למשל  למפעלי תעשיה המקדם הוא 1 זאת אומרת כן יש מצב שכל המכונות פועלות ביחד + תאורה ומיזוג.

איזה מקדם צריכה אפשר לקחת בחשבון בתכנון חניון שיש בו הרבה עמדות טעינה לא מנוהלות, אני באמת לא יודע...מי שעובד בתחום אמור לדעת את זה. 

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...