Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 21.1.2025 בשעה 08:17, GTאי כתב:

Hertz - הזמנה ישירות באתר הבינלאומי שלהם.

לא בהכרח זול, אבל חברה גדולה עם מבחר גדול ואף פעם לא אכזבו.

את הביטול השתתפות עצמית אני עושה דרך הביטוח נסיעות (זול משמעותית ועובד).

אגב, שווה לפחות לסניף יומיים קודם לוודא שהם מכירים ושומרים את הרכבים הספציפיים (7 מקומות). תמיד איפשהו מוצאים את המייל שלהם.

הערה על 7 מקומות - אם הסיבה היא מספר נוסעים אז סבבה, אבל אם הסיבה היא מקום לציוד קח רכב 5 מקומות luxury סטייל וולבו X90 - זה גם לא יעלה יותר, גם יהיה מספיק מקום וגם תקבל רכב הרבה יותר טוב.

איזה טיפ מגניב! תודה רבה.

בדקתי וסתם לדוגמה ביטוח של בוקינג עולה כ-350 שקלים ל-5 ימים והוא כמובן על הכל (גניבה וכל שביב נזק כולל שמשות וצמיגים). בפספורט קארד מבטחים ב-8 דולר ליום נגיד 160 שקלים. חצי מחיר. 

אז מה החיסרון פה? שבעצם אם יש נזק אני משלם לחברת ההשכרה את ההשתפות העצמית ואז תובע את הסכום מפספורט? 

אז בעצם אני צריך שיהיה עליי את הסכום לנזק פוטנציאלי זמין. 

בתאריך 21.1.2025 בשעה 08:17, GTאי כתב:

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

אז מה החיסרון פה? שבעצם אם יש נזק אני משלם לחברת ההשכרה את ההשתפות העצמית ואז תובע את הסכום מפספורט? 

אז בעצם אני צריך שיהיה עליי את הסכום לנזק פוטנציאלי זמין.

נכון. אתה משלם להם את הנזק (טכנית הם מורידים את זה מהאשראי שלך) ואז מגיש תביעה לביטוח נסיעות.

שים לב שבהתאמה זה אומר שאתה צריך מסגרת יותר גבוהה על הכרטיס כי את ההשתתפות העצמית הם תופסים כמסגרת.

בשנים האחרונות פעמיים השתמשתי בשירות הזה וזה עבד פיקס (במקרה שלי ביטוח נסיעות של AIG, ופגיעות שתכלס לא היה לי מה לעשות נגדם {פתחו עלי דלת בחניה למשל}).

ב-2 המקרים זו היתה שכירות של 14-15 יום לרכבים יקרים יחסית, זה הבדל של מאות דולרים בכל פעם.

פורסם (נערך)

שכרתי בשדה התעופה בפראג באוקטובר האחרון מחברת rent plus דרך בוקינג.

מחיר זול להפליא ורכבים טובים. הצטיידתי, כרגיל, בביטוח פרטי ישראלי של החזר השתתפות עצמית.

בדלפק הנציג הסביר לי כי המחיר לא כולל ביטוח ואני חייב להוסיף ביטוח בכדי לשחרר את הרכב. הראיתי לו את אישור ההזמנה מרנטלקארס הכולל ביטוח בסיסי. הוא התעקש כי הביטוח לא כולל כלום וכלום ואם אתקע בדרך יאכלו אותי זאבים, ואת ילדיי - שועלים. הייתי צריך להיות אסרטיבי אבל שחררו לי את הרכב ללא הביטוח היקר שניסו לדחוף לי. כולם סביבי לקחו את הביטוח הנוסף בהשלמה והנציגים נתנו לי להבין שאני עושה שטות גמורה ואני חסר אחריות.

חייב לציין כי למרותחוות הדעת השליליות עליהם לא השחילו לי חיוב בחזור. השארתי את המפתחות ושלחו מייל סגירה סטנדרטי.

בארה”ב, אגב, ישנן השכרות זולות שאינן כוללות ביטוח כלל, למקרה שאתה אמריקאי עם ביטוח רכב התקף לכל רכב שתנהג בו. שם לא יעזור לך כלום ותצטרך להוסיף ביטוח לחברת ההשכרה.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 22.1.2025 בשעה 18:14, ניקו פ. כתב:

איך צ'כיה לנהיגה, משהו מיוחד שעליי לדעת? ואוצ'רים או פאסים שעליי לבקש מחברת ההשכרה? כבישי אגרה מסוימים? מצלמות מהירות?  

לא להיט לדעתי.

יש כבישים מהירים של 130 קמ"ש שהם בסדר. מישהו פירסם בפורום שהחל מיוני או יולי 2025 המהירות המותרת תעלה ל-150 קמ"ש.

חלק מהנהגים די עצבניים, בייחוד בכבישים צדדיים. תיסע 50 קמש איפה שמותר 50 קמש ויכולים להתעצבן (לצפור, לעקוף על פס רצוף וכו').

קח בחשבון שיש מצלמות מהירות בכניסה לחלק מהיישובים אם יש לך כוונה לנסוע בדרכים צדדיות.

אתה נוסע 90 קמ"ש, יורד ל-70 קמ"ש ובום ל-50 קמ"ש, זה די מעצבן. יש כבישים צדדים לא הכי סימפטיים שבהם שתי מכוניות בקושי עוברות.

את הזמנים של גוגל מאפס תכפיל במקדם של 1.3 או 1.5. לא יודע מה ההרכב שלכם, אבל עם ילדים אולי אפילו הייתי מכפיל את המקדם ל-1.7 או 2.

אתן לך דוגמה - נסענו כ-1000 ק"מ בשבוע וקצת, היינו 24 שעות ברכב (איפסתי את כל הנתונים כשקיבלנו את הרכב). מזה נגזרת מהירות ממוצעת של כ-40 קמ"ש.

מבחינת חברת השכרה - שכרתי מסיקסט דרך שלמה סיקסט כי שם הייתה ההצעה הכי נורמלית של חברה גדולה ומוכרת + ביטול השתתפות עצמית. הוספתי במקום נהג נוסף, השלמות של ביטול השתתפות עצמית במקרה של גניבה וביטוח למראות, שמשות וצמיגים.

הזמנתי אוקטביה\אודי A3, בפועל שדרגו אותי לקופרה פורמנטור 1.5TSI. זה נחשב שדרוג כי זה רכב יקר יותר (והאמת לא היה לי על מה להתלונן כי זה לא שנמוך בכל מקרה).

היצע הרכבים בסיקסט די חדש, אני שכרתי בספטמבר 2023, אמרו לי שמחליפים רכבים כל חצי שנה. שווה לבדוק עם התחנה שאתה הולך לשכור ממנה מה יש בכל קטגוריה אם זה מעניין אותך. לי הם ענו בלי בעיה.

קיבלתי רכב בן 4 חודשים עם 14 או 16 אלף ק"מ. נקי ובמצב טוב.

הם לא הכי זולים, אבל בסך הכול יש לי חוויה טובה מאוד מסיקסט באירופה אז אני ממשיך איתם.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אגב, בהמשך להודעתי ששכרתי בבאדגט דרך האתר המקומי כולל ביטוח מלא, החזרתי את הרכב ליד התחנה המרכזית.

מעולם, מדגיש מעולם לא בדקו לי את הרכב בקפדנות כזאת. כולל שממש הסתכלו מתחת לרכב כמה שאפשר ונדמה לי שגם מקדימה וגם מאחורה.

אמרתי לבחור שיש לי ביטוח מלא מקומי שקניתי. זה לא עניין אותו והמשיך.

לא מצאו כלום. אמנם אני היחידי שהחזרתי שם רכב באותו הזמן, אבל לא משנה. מעולם לא בדקו לי ככה רכב.

חוזר על המלצה - לצלם טוב טוב את הרכב ובאור טוב. גם וידאו באיכות גבוהה וגם סטילס ממש לכל דלת. אתם לא יודעים מי יבדוק, כמה קפדני יהיו...

אין אור טוב בחניון? תעשו כמה תמונות , צאו החוצה ותצלמו שם.

במדינה אחרת, כבר לא זוכר איפה, היתה לי איפשהוא השכרה, שכללה ביטוח דרך הארץ.  טיסת לילה. חושך. אממה, מגרש ההשכרה היה בחוץ. גשם שוטף. מבול. רצו אז סכום סביר לביטול שלהם. לקחתי, רצתי לרכב, הנעתי ונסעתי. לא צילום ולא בדיקת שריטות וכו.

החזרתי את הרכב עם כמב שריטות מצמחייה בגלל כבישים צרים. אולי גם התקפלה לי מראה באיזה מפגש עם משהו. לא צייצו.

פורסם
לפני 7 שעות, dorsht כתב:

לא להיט לדעתי.

יש כבישים מהירים של 130 קמ"ש שהם בסדר. מישהו פירסם בפורום שהחל מיוני או יולי 2025 המהירות המותרת תעלה ל-150 קמ"ש.

חלק מהנהגים די עצבניים, בייחוד בכבישים צדדיים. תיסע 50 קמש איפה שמותר 50 קמש ויכולים להתעצבן (לצפור, לעקוף על פס רצוף וכו').

קח בחשבון שיש מצלמות מהירות בכניסה לחלק מהיישובים אם יש לך כוונה לנסוע בדרכים צדדיות.

אתה נוסע 90 קמ"ש, יורד ל-70 קמ"ש ובום ל-50 קמ"ש, זה די מעצבן. יש כבישים צדדים לא הכי סימפטיים שבהם שתי מכוניות בקושי עוברות.

את הזמנים של גוגל מאפס תכפיל במקדם של 1.3 או 1.5. לא יודע מה ההרכב שלכם, אבל עם ילדים אולי אפילו הייתי מכפיל את המקדם ל-1.7 או 2.

אתן לך דוגמה - נסענו כ-1000 ק"מ בשבוע וקצת, היינו 24 שעות ברכב (איפסתי את כל הנתונים כשקיבלנו את הרכב). מזה נגזרת מהירות ממוצעת של כ-40 קמ"ש.

אתה בטוח שלא היית ברומניה??? החוויה שלי מצכיה שונה לחלוטין. מעניין.

לגבי מהירות ממוצעת של 40 קמ"ש - אם אתה מטייל הרבה אתה נוסע בהמון כבישים צדדים-חד נתיביים והמהירות שם נמוכה אז זה בכלל לא מפתיע, אבל הנוף (לפחות במרכז וצפון מזרח) מאוד מרגיע.

פורסם
לפני 20 שעות, GTאי כתב:

אתה בטוח שלא היית ברומניה??? החוויה שלי מצכיה שונה לחלוטין. מעניין.

לגבי מהירות ממוצעת של 40 קמ"ש - אם אתה מטייל הרבה אתה נוסע בהמון כבישים צדדים-חד נתיביים והמהירות שם נמוכה אז זה בכלל לא מפתיע, אבל הנוף (לפחות במרכז וצפון מזרח) מאוד מרגיע.

כן.

רומניה זה יותר גרוע.

יש שם דברים הזויים כמו כיכרות עם 3-4 נתיבים (כיכר הדמעות מישהו?) והנהגים פחות טובים מאלו בצ'כיה.

באופן אישי ציפיתי ליותר טוב אחרי נהיגה במדינות השכנות כמו אוסטריה, גרמניה וסלובקיה בהן הייתה לי חווית נהיגה טובה עד מדהימה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

גם לי אף פעם אין בעיה בנהיגה בצ׳כיה, ואני נוהג שם די הרבה פעמים כל שנה, גם למעבר למדינות אחרות וגם לטייל במדינה עצמה. דווקא באוסטריה מהניסיון שלי המקומיים נוהגים כמו משוגעים בכבישים הקטנים. אבל כל אחד והחוויה שלו. 

בכלל, לסוע בהרכב כזה עם כל כך הרבה ילדים ומשפחות. איחלתי לכם בהצלחה. נשמע לי מתכון מדהים לשבוע של כאב ראש ועצבים, אבל זה כבר אישי…

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • מצחיק 1
פורסם

נתקלתי בהרכב משפחתי כזה באיזה מזחלות הרים קיציות. עשו שם כל הרבה בלאגן שהמפעיל עצר את המתקן בגלל חשש ממשי לבטיחות וקרא למנהל.

גם מאוד קשה להתנהל. סופר. מסעדות. הגעה ליעדים. יציאה בזמן.

דורש המון גמישות ועמידה בזמנים.

תחשוב אם היית מצליח בהרכב הזה לעשות 3 ימי טיול לגליל/נגב בארץ כשאתה צריך להתחיל מסלול מוקדם כל בוקר כי אחרת זה לוקח עוד 3 שעות. כנראה תגלה שלא.

ועוד משהו - תגיע מאוחר, לא תהיה לך חנייה או בטח שלא חנייה קרובה. עוד כמה דקות הליכה טובות. ותמיד משלמים על חניה. גם על הרחוקה.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מעדכן שכל הרכבים הוזנו מrentplus. כל תקתק כמו שעון חוץ מזמן ההמתנה בקבלת הרכב בשדה (כל לקוח טופל כ-15 דק עד שקיבל רכב. 

הרכבים שהזמנתי לא היו קיימים אז כולם שודרגו לקודיאקים וקארוקים (ומאבזרות, לא גרסאות בסיס כמו בארץ). כולל קודיאק vrs והנעה כפולה. 

ההחזרה גם הייתה נוחה וקלה. לא הסתכלו בכלל על הרכב רק ביקשו תמונה איפה חניתי וביקשו לתדלק. הבאתי קבלה מהתדלוק הנציג אמר "לא צריך, סומכים על לקוחות". כמובן שצילמתי תעצמי את הרכב מכל זווית שהיא, וגם היה ביטוח "הכל כלול". 

לאחר 24 שעות מההחזרה הפיקדון השתחרר מהאשראי. 

צ׳כיה מדינה יפה קלה לנהיגה חוץ מזה שבאזורים כפריים המהירות המותרת משתנה כל 30 שניות בערך. הנהגים מנומסים מאוד באופן די גורף. ראיתי אולי ערס אחד סכל הטיול חגמעתי קילומטרים רבים. באזורים הכפריים בדרום בכל מיני שבילים צרים נהגים נוהגים די מהר, אך בסבלנות. לעתים ירדתי לשטח נתתי לעקוף, אמרו תודה והמשיכו. הנימוס וההיצמדות לחוקים (ולימין) אבסולוטית. לא יודע אם בשל אכיפה נוקשה או בשל האופי. 

יש מצלמות מהירות בכניסה לכל כפר והמהירות 50. מקווה שתמיד שמתי לב. נגלה בהמשך.

ההרכב אכן גדול ומורכב וחשבתי שאני אסבול המון, אבל בכנות, היה אחלה טיול ונהנתי מאוד. התכנון היה מוצלח והדברים זרמו רוב הזמן ללא תקלות. מה ששכן לא הסתדר גילינו גמישות. יש בצ׳כיה טבע יפה מאוד. אטרקציות נחמדות לילדים. מדינה לא מאוד יקרה. ממליץ בחום. 

נ.ב. - כרגיל לחזור לנהיגה בארץ מרגיש כמו זוועת עולמים. לקח לי כמה ימים להתאפס. 

20250811_135841.jpg

20250811_165817.jpg

20250811_170840.jpg

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עכשיו בבקשה צילומי נוף…

הבגאז׳ מרשים. לידיעת כל בעלי המשפחות.

נושא שינוי המהירות המותרת התכופים אופייני לכבישים כפריים בכל אירופה. יוצא מכפר ואחרי 20 מ׳ נכנס לכפר הבא (מבחינת תמרורי המהירות המותרת). ומהירות מותרת 50 קמ״ש היא מתירנית מאוד. בצרפת זה בד״כ 30 קמ״ש מלווים 3 מצלמות לאורך 300 מ׳. טוב, הגזמתי במספר המצלמות, אבל רק טיפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...