Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אירופאים התפקדו - חברה מומלצת לשכירת 4 מכוניות לשבוע בפראג/צ׳כיה?

ניקו פ.

פוסטים מומלצים

יש צורך ב-4 מכוניות בתחילת אוגוסט 25. 

2 מהן צריכות להיות 7 מקומות. 

הכי חשוב זה אמינות החברה - שלא יהיו פאדיחות בהגעה ומה ששוריין שיהיה (או דומה). 

אם אפשר מחירים סבירים בונוס נחמד. 

כל השאר לא אכפת לי. 

למי שיש ניסיון חיובי, אשמח. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהניסיון שלי עם כמה ספקים ישראליים ומקומיים - אופרן כסוכנות, ולבחור רכבים מחברות מוכרות כמו יורופקאר, אוויס,  וכו’.

נ.ב. תמיד יכול להיות נפילות, גם בחברות הכי טובות.

נ.ב.נ. הביטול באופרן בד”כ עד 48 שעות קודם, הוא חינם או בעלות סמלית של 30 יורו. שווה להציץ כל חודש חודשיים לפעמים יש ירידות משמעותיות במחיר. שנה שעברה שריינתי חצי שנה מראש אוקטביה סטיישן לשבועיים במילאנו באוגוסט בעלות של 750 יורו. חודשיים לפני, המחיר ירד ל 480, ביטלתי והזמנתי שוב. (למעשה בגלל כל הביטולי טיסות, הגעתי באיחור של יום, הנציגה בסוכנות אמרה שההזמנה כבר לא בתוקף, ובכל מקרה אין להם כבר רכבים מהקטגורייה... טלפון לאופרן, ותוך 10 דקות צצה לה 308 gt סטיישן 0 ק”מ)

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישית לפני שנה בפראג, נדצה לי שהתטלבטי בין סיקסט דרך שלמה.

בסוף סגרתי הזמנה דרך האתר המקומי של באדגט, שים לב אתר מקומי, לא האתר העולמי. לקחתי עם תשלום במקום ולא מראש שזה עלה יותר. לקחתי גם מראש נהג נוסף וביטוח מלא 0 השתתפות הכל מהאתר. אז נתן שקט נפשי. ענו מאוד זריז לכל אמייל.

היה מעולה. נציג חביב וותיק, היה בארץ באילת לפני כמה שנים, היה רכב מאוד חדש אבל ללא acc... 

אופרן אצלי תמיד אבל תמיד יצאו ממש יקרים. כבר 15 שנה מסתכל שם ועדיין לא הבנתי למה לשלם לברוקר פרמייה כזאת. תימחור יקר של ביטוח חיצוני.

פעם ראשונה שאני שומע שהם הצילו מישהו ככה. שוב , לא חושב ששמעתי עליהם דברים רעים, אבל עדיין לא הבנתי מה מקבלים דרכם אקסטרא.

אגב, מה היה קורה אם היית נוחת ב9 או 10 בלילה או 6 בבוקר? מי היה מטפל בך? ממב שאני יודע, זה סהכ חברה שיודעת לשווק ובשעות הפעילות היא תתמוך בך בשמחה, לדעתי אותו דבר גם כנראה כל ברוקר גדול בארץ ואולי גם רנטלקארס.

לגבי חברת ההשכרה המקומית - אם הטיסה זזה, ומספר הטיסה רשום בהזמנה, זה בעיה שלהם והם צריכים לבדוק ולהצעדכן. הם לא ממש כנראה מצליחים לעקוב אחרי טיסות, או שנוח להם ככה יותר. אני למדתי למצןא את האמייל של השירות לקוחות ועדיף של הסניף הספציפי ולהודיע על כל איחור. ככה במינכן נאלצו לתת לי טיגואן 7 מקומות כי לא היה אוקטביה סטיישן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בפראג העיר, כמו בכל עיר אירופאית נורמלית אין מה לעשות עם רכב פרטי.

מלון באיזור המרכזי או סמוך לו, וכרטיס חופשי יומי מכסה היטב את רוב הצרכים.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היינו לפני כ-4 חודשים בפראג וצפון צ'כיה, כאשר התחלנו בפראג (ללא רכב) ואז שכרנו מסוכנות מקומית בשם rentplus. היינו אמורים לקבל רכב במשפחה של איביזה/פאביה, אבל בסוף קיבלנו i30 .

הביקורות על החברה לא משהו - אבל עיקר הביקורות היו על הסוכנות בשדה התעופה בעיקר בחלק של לקיחת הרכב.

מצד שני, העלות של שכירת הרכב - לשישה ימים, כולל נהג נוסף, ביטוח מלא כולל ביטול השתתפות עצמית, ועמלת שדה תעופה (החזרנו בשדה) היתה סך הכל 200 יורו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה בעבר שרשור שאני לא מוצא אותו על כך שחברת השכרה דרשה את הערך של האוטו שהיה אומנם מבוטח  אבל בגלל עבירת תנועה וטוטאל לוס, ע"פ החברה הביטוח לא תופס. לקרוא אותיות קטנות בחוזה ובאתר החברה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, Derish כתב:

אישית, דווקא הייתי ממזער את הסיכונים ע"י שימוש בסוכנויות שונות. ככה אם אחת כשלה, יהיו לכם כמה אפשרויות גיבוי.

אני הייתי כן שם הזמנה אחת ומציק לחברה באמייל ומודא שהכל תקין.

מה זה אופציית גיבוי? גיבוי זה להזמין 3 רכבי ן מקומות ואחד סטיישן.

כי אם את שני רכבי הסטיישן קיבלת אבל דפקו אותך עם ה7 מקומות, אכלת אותה.

מקסימום הייתי מפצל ל2 חברות ומזמין 3 7 מקומות.

אתה צריל להבין כמב מטען יש לך...

רכב 7 מקומות רגיל לא מאכסן 7 מקומות + 2 גדולות + 2 קטנות בצורה סבירה.

יש קטע חדש - ממה שאני רואה, כל אבל כל חברות ההשכרה מצהירות על קטגורית הivar כלומר 7 מקומות קטן כמו 5008 קודיאק וכו כ5 מקומות וכמה מזוודות. כנראה חטפו בראש, כי אי אפשר לכתוב שזה 7 מקומות וגם לכתוב מטען כאילו השורה השלישית מקופלת.

ממה שאני רואה, ה7 מקומות היחידים שיש זה רכבים גדולים, ולא זולים בכלל. ה ivar שהזכרתי, לא כתוב שהוא 7 מקומות. לך תדע, אולי הם החליטו לפרק 2 מושבים אחוריים מקודיאק ודומיו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Hertz - הזמנה ישירות באתר הבינלאומי שלהם.

לא בהכרח זול, אבל חברה גדולה עם מבחר גדול ואף פעם לא אכזבו.

את הביטול השתתפות עצמית אני עושה דרך הביטוח נסיעות (זול משמעותית ועובד).

אגב, שווה לפחות לסניף יומיים קודם לוודא שהם מכירים ושומרים את הרכבים הספציפיים (7 מקומות). תמיד איפשהו מוצאים את המייל שלהם.

הערה על 7 מקומות - אם הסיבה היא מספר נוסעים אז סבבה, אבל אם הסיבה היא מקום לציוד קח רכב 5 מקומות luxury סטייל וולבו X90 - זה גם לא יעלה יותר, גם יהיה מספיק מקום וגם תקבל רכב הרבה יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם על העצות. 

נוחתים בפראג והמטרה לקחת רכב בשדה ומיד לנסוע ליעד הטיול. 

7 מקומות כי יש שתי משפחות עם זוג+4 ילדים ושתי משפחות עם זוג+2 ילדים. 

נראה לי מאוד מוזר לשלוח כל משפחה לחברה אחרת, לא צפיתי לשמוע שיכול להיות מצב שאני אגיע ושכחו או פספסו את ההזמנה שלי, אבל אשים לעצמי תזכורת לשלוח מייל כשבוע לפני לחברהות ההשכרה לוודא. 

יצטרכו גם בוסטרים אני מניח, מה שמייקר קצת את ההשכרה בטח. 

איך צ'כיה לנהיגה, משהו מיוחד שעליי לדעת? ואוצ'רים או פאסים שעליי לבקש מחברת ההשכרה? כבישי אגרה מסוימים? מצלמות מהירות?  

יצא לי לנהוג באוסטריה וטיפלה בשוויץ אז מכיר אירופה אבל לא יודע אם זה דומה. אני גם אעשה ש"ב ביוטיוב טרם הנסיעה אבל אם יש טיפים ספציפיים אשמח.  

לא מתכנננים לעבור גבולות.  5 ימים בטבע של צ'כיה ואחר כך מחזירים את הרכב בפראג ושם נהיה בלי רכב כמובן כי עיר אירופאית בלה בלה ומשם נחזור לארץ. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פשוט תריץ driving in czechia ו-toll roads on czechia. חפש אתרים רשמיים, לא סרטונים.

יש בצ'כיה גרת כבישים, עבכמה שאני מבין דומה לאוסטרית, אבל צריך לרשום את הרכב. אני מניח שחברת ההשכרה דואגת לוינייא, אבלצשלח מייל כאשר אתה מזמין את הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, ניקו פ. כתב:

איך צ'כיה לנהיגה, משהו מיוחד שעליי לדעת? ואוצ'רים או פאסים שעליי לבקש מחברת ההשכרה? כבישי אגרה מסוימים? מצלמות מהירות?  

יש כבישי אגרה. למיטב זכרוני אתה קונה "מדבקה" שתקפה בין יום לשנה וזה תלוי בחברת ההשכרה האם הרכב עם מדבקה כזו.

בכל מקרה לאחר שאתם מקבלים את הרכב תבדקו האם המדבקה שלו תקפה באתר הזה -  https://edalnice.cz/en/index.html#/validation 

אם אין - צריך לקנות דרך האתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה חדש לי. חברת ההשכרה שלי בקיץ טענה בתוקף שלא צריך שום דבר נוסף בתוך צכיה. אולי הם פשוט קונים פאס שנתי לרכב.

חוזר על ההמלצה האישית שלי -

לשכור באותו המקום.

אם אתה מחפש יתירות, הייתי שם הזמנה של רכב 7מקומות נוסף, וסוגר שההפרש מתחלק על המשפחות של שני הרכבים האחרים. 

חוזר ומדגיש שנראה שיש שינוי בקטגוריות של 7 מקומות. הרכב 7 מקומות המינימלי זה משהו כמו סיטרואן גמפי, או איזה ברלינגו מוארך,מסוג של מוביל אנשים שיכול להכיל גם כמה מזוודות, לעומת הקודיאק 5008 ושאר חבריהם, שזה 7 מקומות ובקושי מטען, או 5 מקומות והמון מטען.

אני ממליץ גם לבדוק מה זה הרכב המייצג (שזה הרכב שבדרך כלל יש הכי הרבה) ואיזה עוד רכבים יש בקטגוריה, כדי להבין מה מצופה, כדי לא להתבאס אם מקבלים רכב אחר מאותה הקטגוריה. חשוב במיוחד עם 7 אנשים ומטען. לוודא הכל עם האמייל של הסניף המקומי או האמייל שירות לקוחות של החברה בחול.

לאו דווקא לשים הזמנה דרך סוכן מקומי... ואז לנסות ליצור קשר עם האמייל של הסניף, להגיד שאתם קבוצה ואיך אפשר לזרז דברים. למרות שתזכור  4 רכבים באוגוסט זה כלום.

בוסטרים וכו מביאים מהארץ. הם תמיד לא מתחייבים על זה. אם צריך כמה בוסטרים, כדאי גם לתגבר עם בוסטר מתנפח שכחתי את שמו, הזמנתי לפני כמה שנים מאמזון. לעומת הבוסטר המתקפל מפלסטיק ששכחתי את שמו, שיש מצב שכבר לא משווק, אומרים שזה מוצר סביר לחלוטין כבוסטר ישיבה פשוט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, ניקו פ. כתב:

יצא לי לנהוג באוסטריה וטיפלה בשוויץ אז מכיר אירופה אבל לא יודע אם זה דומה. אני גם אעשה ש"ב ביוטיוב טרם הנסיעה אבל אם יש טיפים ספציפיים אשמח.  

לא מתכנננים לעבור גבולות.  5 ימים בטבע של צ'כיה ואחר כך מחזירים את הרכב בפראג ושם נהיה בלי רכב כמובן כי עיר אירופאית בלה בלה ומשם נחזור לארץ.

מדינה יפיפיה, כבישים עם נופים יפים מאוד.

רוב הנסיעות באזורי הטבע הם בכבישים קטנים יחסית בין השדות והיערות. 

שום דבר מיוחד או שונה מאוסטריה, וחברת ההשכרה צריכה לדאוג למדבקות לכבישים מהירים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...