Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על שברולט טריילבלייזר 2021-2022 ובכלל על רכישת מכוניות של חברות עם תדמית לא טובה

ni4ni

פוסטים מומלצים

שלום

כבר כמה שנים שיש לי שיטה בקניית רכב. ממש לא בטוח שהיא טובה.
יש מכוניות שנחשבות טובות ואמינות ולכן הן סחירות מאוד, מאבדות את ערכן באיטיות והשוק מתמחר אותן כמשומשות גבוה בהתאם.
יש מכוניות שיש להן שם פחות טוב, לפעמים מוצדק ולפעמים לא, אבל מה שמשנה זו לא האמת אלא מה חושבים עליהן ובהתאם הסחירות שלהן נמוכה, איבוד הערך שלהן כחדשות עצום והמחיר כמשומשות נמוך.

אז אני מהמר על הסוג השני. קונה אותן משומשות בנות שלוש בערך לאחר ירידת הערך הגדולה, מוודא שאין איזה מחלות ספציפיות לדגם ומקווה לטוב.
בדרך כלל אני מקבל תמורה טובה למחיר. אוטו שימושי משנתון חדש יחסית שעלה לי בזול והוא סבבה לגמרי ויש לו רק תדמית גרועה.
כשמגיע הזמן למכור עושים טרייד אין כי למכור לפרטי ייקח שנה. באותו כסף יכולתי לקנות טויוטה או יונדאי ישנות בשנתיים-שלוש.

היו לי עם זה לאורך השנים שתי הצלחות (רנו סניק ואופל קורסה) ונפילה אחת. הנפילה היא אופל קרוסלנד X שנת 2020 שהייתה סבבה לגמרי כל עוד הייתה באחריות, מהרגע שהסתיימה האחריות לפני כחצי שנה רק צרות, השבתות ומוסכים. חקרתי קצת והבנתי שהמנוע הספציפי הזה 1.3 טורבו בנזין של PSA בעייתי. אני חייב למכור את האוטו (וגם פז'ו 2008 ו-3008 חולקות איתה את אותו מנוע אז גם אותן אני לא רוצה).

שוב שמתי עין על רכב לא כל כך פופולרי, שברולט טריילבלייזר (שנת 2021-2022). על פניו הוא נראה מתאים לשיטה. יצרן עם תדמית לא טובה אבל אוטו שעל פניו נראה אחלה ולכן המחירים של המשומשות נמוכים. 

אז קודם כל אני רוצה לשאול מה ידוע לכם על האמינות שלו ? האם יש לו בעיות ומחלות אופייניות ומוכרות ? האם הוא מומלץ בהינתן שאני רוצה להישאר יחסית לואו-קוסט ?
ושנית האם השיטה שלי עם המכוניות "הבעייתיות" נשמעת לכם הגיונית או שאני טועה בגדול ?

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לבת שלי יש אותו בליסינג דרך העבודה של בעלה והוא נעים ונוח . היא מאוד אוהבת אותו

לא חסכוני בדלק אם זה חשוב לך.

לא ידוע לי על תקלות ברכב לאחר כ 50 אלף ק"מ , אך זה לא מדד אמינות מקיף.

בהתאם לשיטתך של LOW COST כי "אין שוק" מצאתי לה לפני כמה שנים ניסאן טידה ועד היום הם איתה ומרוצים מאוד.

קנו אותה במחיר זול והיא נוסעת ולא מתעייפת.

גם אני נוסע 8 שנים על ניסאן נוט "ללא שוק" ולא מתכנן להפרד כי היא עושה את העבודה ללא בעיות מיוחדות.

אותו הגיון הביא אותי לקנות ממש עכשו שברולט ספארק לבת השנייה והבוחן בבדיקה אמר "רכב מצויין , אמין , ללא שוק"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני איתך בשיטה הזו, ככה פעלתי שנים ארוכות. היתה לי אופל אסטרה 2017 שקניתי עם 45000 ק"מ והחזקתי עד 178000, קניתי בזול ומכרתי בטרייד-אין, לי זה עבד, וב130000 הקמ שעברתי עליה לא היו לי בעיות מיוחדות מלבד טורבו שהרסתי בעצמי (ניקוי קרבון אל תעשה בחיים), וטיפולים שוטפים.

קניתי בזול ומכרתי בזול, ונסעתי על רכב שבזמנו במחיר הזה הייתי קונה איזו יונדאי עם קילומטראז כפול ועם חדוות נהיגה של ריקשה בתאילנד.

אח"כ קניתי אינסיגניה- במחיר שקניתי אותה לא הייתי מוצא בחיים רכב עם 260 כ"ס הנעה כפולה וכל הפינוקים שאפשר לחשוב עליהם. לא הספקתי להנות ממנה כיוון שהיא טוטלסה בתאונה לאחרונה והשאירה אותי שבור לב לרסיסים.

יש רכבים שמורכב להחזיק, לא בהכרח בגלל שהם לא טובים אלא פשוט בגלל שהיבואנים לא מחזיקים חלקי חילוף שלהם במידה והם נמכרו במספרים נמוכים, האינסיגניה היתה כזו ואפילו בלמים מקוריים לא היה בארץ והיה צריך להזמין מחול ולהמתין, זה מצב מורכב ולפעמים מחסור בחלקי חילוף אומר שיש להשבית את האוטו עד שיגיע וזה לפעמים לוקח זמן וצריך לקחת את זה בחשבון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כבר שיטה שמטרתה לחסוך כסף בקנייה, הייתי מעדיף לקנות רכב שעבר תאונה עם כמה שיותר ירידת ערך, ולקנות אותו בזול.

אם אפשר גם שיהיה ליסינג/השכרה/לימוד נהיגה בכלל מצוין.

אלו 2 פרמטרים שמקריסים ערך של רכב ואז אפשר לקנות גם טויוטה/קיה אמינות במחיר נמוך ואחרי 4-5 שנים שהמשמעות של הליסינג/השכרה פוחת - אפשר לדחוף את הרכב לסוחר בטרייד אין בלי שידע על התאונה.

• רעיון גרוע 3
  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, Israeli-rn כתב:

אפשר לדחוף את הרכב לסוחר בטרייד אין בלי שידע על התאונה.

לא יותר פשוט לרמות קונה תמים מאשר סוחר ממולח?

מה עם 'גילוח' ק"מ ופחחות בשקל באיזה כפר?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן ולא,
יש מחיר לא קטן במכירה למגרש (הוא מרוויח עליך לא מעט) גם ברכב החדש שתקנה גם אם הוא ללא שוק תשלם הרבה מעל השוק וגם במה שאתה משאיר לו ששם הוא "מגרזן" אותך.

ברכב האחרון שלי (שעדיין איתי) רנו מגאן דיזל - לא ישנה מידי - סוף 2018 לא עם ק"מ גבוה מידי ואני מפרסם כבר חודש וחצי ואף לא טלפון אחד,
מחירון משוקלל באיזור ה 50K מלמעלה (מלא 62K), סוחר הציע 30K מזומן, או מחירון על מחירון אני לוקח שברולט אוקוויונוס (במחירון נופל באותו פח) או קיה נירו פלאג אין אבל משלם מחירון שוב מנופח של 125K למרות שהרכב מילסינג.

את הרנו  קניתי לפני שנתיים ב 82K אז הכבוד שלי (-:  לא נותן לי להפסיד כ"כ הרבה,
ורעייתי אומרת איך אתה נפלת בזה... 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פה ושם יש נפילות, אבל האסטרטגיה בגדול מצוינת לדעתי. רק לקחת בחשבון שמחיר הקניה זה לא תמיד סוף הדרך.

אני נוסע ברכב דיזל גדול שמבחינת מה שהוא נותן, לעבור ליצרן אחר עם יכולות דומות היה קרוב למכפיל את מחיר הקניה. הצד השני הוא שבמהלך השנים אני כן משקיע יותר בתחזוקה. עדיין יוצא בעודף לטובתי אבל לא כמו שזה נראה בעת הקניה.

פעם שלישית שאני בסיפור הזה... אוהב מוסכים 😆

עם גולף ידנית שנת 1995 לומדים לא לבזבז אף טיפה של כח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 16.1.2025 בשעה 12:02, Roycohen1979 כתב:

קניתי בזול ומכרתי בזול

אכן כן, צריך לשים לב שאכן רכב משומש שקונים בזול גם מוכרים בזול, כלומר הוא ימשיך בקצב ירידת ערך גדולה יותר מרכב ששומר על ערכו טוב יותר.

סתם בשביל הדוגמה תקנה קורולה היברידית שעולה 100 אלף ₪ עם ירידת ערך של 5 אחוז לשנה לעומת שברולט קרוז שעולה 50 אלף ₪ עם ירידת ערך של 10 אחוז לשנה, ירידת הערך של 2 הרכבים תהיה זהה בשקלים, 5,000 ₪ לשנה (סתם דוגמה היפותית).

ההבדל יהיה בעלויות ריבית בהלוואה ללקיחת 50 אלף ₪ נוספים לרכישת הקורולה (או הפסד תשואה בהשקעה של הסכום הזה אם יש לך את הסכום ואתה לא לוקח הלוואה).

כמו כן יכולות להיות עלויות ביטוח גדולות יותר ברכב היקר יותר, אבל לא תמיד, בקורולה במקרה כן.

מצד שני ספיציפית בקורולה היברידית יהיה חסכון גדול יותר בדלק ואם אתה נוסע הרבה זה יכול להפוך את תמונת הכדאיות.

כמו כן אם הרכב היקר יותר אמין יותר יהיו פחות הוצאות אחזקה.

אז התמונה יותר מורכבת.

בתאריך 15.1.2025 בשעה 22:42, ni4ni כתב:

טריילבלייזר (שנת 2021-2022

קראתי עליו שהוא מוצלח מאד, אפילו התעניינתי לרכוש לאחותי, אבל העדר "אוטו הולד" פסל אותו, לדעתי זה אביזר נוחות חובה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום הלכתי לראות שתי Trailblazer שנמצאות בכלמוביל טרייד בפתח תקווה ופתאום הצטרף למשחק שחקן נוסף באותו סגנון (אוטו טוב עם שם גרוע וסחירות נמוכה). 

הייתה שם אופל Grandland X דיזל שנת 2021 (בבנזין שלהם אני לא נוגע, נכוויתי עם הקרוסלנד). על פניו היא אוטו יותר רציני ושלם מהשברולט. גם חיסכון של דיזל, גם בקרת שיוט אדפטיבית וגם פתחי מיזוג מאחור.

מצד שני השברולט עם קילומטראז' מאד נמוך של 31 אלף בעוד שהאופל עם 75 אלף. זה גם לא המון אבל זה בכל זאת הבדל.

מה נראה לכם ? לתת לה צ'אנס ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם מדובר על מנוע 1.5 דיזל- גם תימנע יש לו את הכשלים שלו (יש כאן שרשורים בנושא) ובגדול יש פעולת מנע אבל היא עולה מעל 12K ש"ח...

מנוע 1.6 דיזל נחשב מוצלח למעט בעיית האוראה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חקרתי קצת והבנתי שהמנוע הספציפי הזה 1.3 טורבו בנזין של PSA בעייתי. אני חייב למכור את האוטו (וגם פז'ו 2008 ו-3008 חולקות איתה את אותו מנוע אז גם אותן אני לא רוצה).

ממה שאני יודע, 3008 מגיעה עם 1.2 או 1.6 ליטר טורבו בנזין.(יש גם גרסאות דיזל).  

1.2 פחות אמין, אבל ה 1.6 לגמרי בסדר. 

מאיפה הבנת שהן חולקות את אותו המנוע? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 19.1.2025 בשעה 23:43, Israeli-rn כתב:

אם כבר שיטה שמטרתה לחסוך כסף בקנייה, הייתי מעדיף לקנות רכב שעבר תאונה עם כמה שיותר ירידת ערך, ולקנות אותו בזול.

אם אפשר גם שיהיה ליסינג/השכרה/לימוד נהיגה בכלל מצוין.

אלו 2 פרמטרים שמקריסים ערך של רכב ואז אפשר לקנות גם טויוטה/קיה אמינות במחיר נמוך ואחרי 4-5 שנים שהמשמעות של הליסינג/השכרה פוחת - אפשר לדחוף את הרכב לסוחר בטרייד אין בלי שידע על התאונה.

אחד התחביבים שלי זה לפרסם מודעות "קונה הכל, מיטה, ארון, מכונת כביסה, מקרר, מכוניות עם תאונות שלדה, מנוע דופק וגיר מחליק", ואז לקנות אותן בזול, להוריד קילומטראג', ולפרסם מודעת מכירה ביד 2 תחת השם הספרותי שלי "דורון אברמוביץ'" ולחכות לכל הסוחרים שיגיעו, להתמקח איתם כאילו אני יודע שיש לי סחורה זהב,  והם מתווכחים איתי וקונים ממני במחירון.

מה שכן, אני מקפיד לשנות את הכתובות שלי בת.ז. בתדירות גבוהה. פעם אחד הסוחרים הגיע אלי הביתה ודפק בדלת, והתחבאתי בארון מתחת לכיור במטבח. מאז למדתי גם לשנות כתובות כל הזמן. 

היו לי עם זה לאורך השנים שתי הצלחות (רנו סניק ואופל קורסה) ונפילה אחת. הנפילה היא אופל קרוסלנד X שנת 2020 שהייתה סבבה לגמרי כל עוד הייתה באחריות, מהרגע שהסתיימה האחריות לפני כחצי שנה רק צרות, השבתות ומוסכים. חקרתי קצת והבנתי שהמנוע הספציפי הזה 1.3 טורבו בנזין של PSA בעייתי. אני חייב למכור את האוטו (וגם פז'ו 2008 ו-3008 חולקות איתה את אותו מנוע אז גם אותן אני לא רוצה).

שוב שמתי עין על רכב לא כל כך פופולרי, שברולט טריילבלייזר (שנת 2021-2022). על פניו הוא נראה מתאים לשיטה. יצרן עם תדמית לא טובה אבל אוטו שעל פניו נראה אחלה ולכן המחירים של המשומשות נמוכים. 

מרבית הסיכויים שלאופל קורסה שלך ולאופל קרוסלנד היה את אותו המנוע, 1.2 ליטר פיורטק.

בנוסף, לקרוסלנד מהדור הראשון יש צ'ארם של סבתות שמאכילות יונים בפארק ציבורי. 

על הטריילבלייזר לא שמעתי דברים רעים במיוחד, אולי כי לא נמכרו ממנו הרבה. תיכף נקרא ל @PriceDevil שיספר לנו כמה כאלה נמכרו בכלל.

אם יש לך זמן ורצון לנסות לחסוך כסף עם מכוניות שלא בטוח שיביאו אותך לעבודה כל בוקר - לך על זה.

אני עברתי לגישה ההפוכה. אין לי זמן ורצון להתעסק עם תקלות בכלי רכב. יש לזה מחיר, ואני מוכן לשלם אותו, רק לא להגיע למצב בו אני מכיר את הבעלים של המוסך וכל הצוות ברמה האישית. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...