Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר הייתי לקוח נאמן של חב' קרסו עם רכבי רנו הנהדרים.

בנקודה מסויימת (כתבתי על כך בעבר) קרתה תקלה ברכב ושם ניתן להגיד כי נגמרו יחסים של 30 שנות נאמנות.

כעת מאמר מרתק בעיני, של גיל מלמד באתר Thecar.co.il

ניסאן קשקאי שנרכשה ב-2018 והמנוע התקלקל והיה צריך לתקן.

לא אלאה אותכם בכל פרטי המאמר, ממליץ לקרוא, אבל כן אכתוב כי המחירון של הרכב הינו כ-63,000 שקל ופריזבי הגישו הצעת תיקון בעלות של 67,000 שקל.

יתרה על כך, שלחו לו מכתב מטעם עורך דין, להוציא את הרכב מהמוסך.

בעבר אהבתי מאוד את רכבי רנו וגם היום אוהב אותם, מעוצבים יפה, נוחים לנהיגה, בטוחים.

אולם היבואן בארץ הרס את המותג, לעניות דעתי האישית.

פרנקופיל מושבע!

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש היום הרבה מאוד בעיות שמביאות למקרים כאלו אצל יותר מיבואן אחד. 

מנועי בעירה כנראה באמת מגיעים אל סוף דרכם כאשר הרגולציות לזיהום אוויר, ניסיונות כושלים להורדת עלויות ייצור\משקל מורדים עוד מסמר בארון הקבורה של מנועי הבעירה. 

חלקי פלסטיק שנאפים או פשוט נשברים טרם עת כי אין להם חוזק מבני של חלף מתכת. 

אטמים מתכלים. 

פיח כלוא

הזרקה ישירה ומגדשים - רינגים שכושלים, שסתומים שלא מסוגלים לאטום היטב, שסתומי PCV עם תכנון לקוי ועוד. 

בלוקים מאלומיניום שאחרי עיוות לא ניתן ליישר יותר.

כשלים בתכנון ומאידך TIME TO MARKET הרבה יותר מידי מהיר בגלל תחרות קשה מידי. 

שימוש בשמנים שמתגלים לאורך כזמן כלא יעילים נגד מניעה של התרחבות מתכת ולעומת זאת מניעת חיכוך הולמת וזה רק ממשיך וממשיך.

וכשהתקלות האלה קורות באלפים - הנואשות מתגלגלת מהיצרן חזרה ליבואן למשווקים עד הלקוחות ואז המעגל הזה מתישהו חוזר חזרה דרך תביעות ומערכת המשפט של כל מדינה וממשלה (שמהן גם הבעיות האלה התחילו רגולציות אהההמ ובחלק מהמקרים גם מהלקוחות עצמם שרוצים מהר יותר חזק יותר, חסכוני יותר - הכל יותר - עד שזה - לא עובד יותר). 

לרגע עבר לי בראש אלטון ג'ון מזמר את circle of life 

• אהבתי 6
  • מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי נראה שהמותג הרס את עצמו והיבואן פשוט לא אכפת או מעניין אותו.

מרגיש לי שרנו מיצו את עצמם בכל מה שקשור לרכבי בערה פנימית והם מתמקדים בעיקר בשחרור הדמיות של מכוניות קונספט חשמליות שמבוססות על דגמי עבר שלהם.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני דווקא חושב שהם למדו והיטב -  נתחיל באקספנג? 

יש דרכים להעביר קהל בצורה שקטה למותג X בכדי לגרום למותג Y לדעוך ובסופו של דבר להתנתק ממנו. 

תמחור לא תחרותי

צמצום דגמים 

ובסופו של דבר עצירת הפסדים במקום אחד והעברה שלהם לאחר. 

יש היום 75 מותגי רכב ממה שזכור לי ורובם הולכים לאותם יבואנים והמשפחות שמאחוריהם. 

• מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קרסו מאז ומתמיד היה יבואן שמצטייר בתור כזה שלא עושה אפילו טיפת EXTRA MILE לקראת הלקוח, ויש לזה אין-ספור דוגמאות במרשתת (ולא רק במרשתת). אנשים התלוננו על השירות העקום שקיבלו במוסכים המורשים (הגדולים וה"נחשבים" שלהם) כבר לפני 25 שנה עת התחילו הפורומים לצוץ.

לדעתי מדובר בשילוב של יצרן צרפתי נוקשה + יבואן מקומי שמשתף איתו פעולה, כאילו שרק הם מוכרים מכוניות בארץ.

לא היה דגם שהם הביאו ולא גרמו במו ידיהם לחיסולו, לרבות הקנגו - שהיה הלחם והחמאה שלהם (במקביל למגאן) בסוף שנות ה-90 ועד לאיזור 2010-2015 (המגאן דור 1 + מתיחת הפנים היו מכוניות נהדרות).

בקיצור, איפה שהם נגעו - לא צמח אח"כ עשב. לא מפתיע האירוע שמתואר בכתבה.

• אהבתי 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

כל מדינה וממשלה (שמהן גם הבעיות האלה התחילו רגולציות אהההמ ובחלק מהמקרים גם מהלקוחות עצמם שרוצים מהר יותר חזק יותר, חסכוני יותר - הכל יותר - עד שזה - לא עובד יותר). 

מזכיר את הבדיחה על החקלאי שפיתח סוס שנותן יותר ויותר תפוקה בזמן שהוא אוכל פחות ופחות. 

עד שהגיע למצב שלא אוכל כמעט כלום, ואז החקלאי אמר - חבל, זה כמעט היה מושלם אבל בדיוק עכשיו הוא מת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

קרסו שינו שם, אבל לא שינו אטיטיוד במילימטר, ולרנו היו ויש דגמים נפלאים שהם הרגו אותם בארץ עם תמחור יקר, חלקים וטיפולים יקרים, ומוסכים ברמה מאוד ישראלית במובן הרע ביותר שלה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 49 דקות, amosbmw כתב:

מזכיר את הבדיחה על החקלאי שפיתח סוס שנותן יותר ויותר תפוקה בזמן שהוא אוכל פחות ופחות. 

עד שהגיע למצב שלא אוכל כמעט כלום, ואז החקלאי אמר - חבל, זה כמעט היה מושלם אבל בדיוק עכשיו הוא מת.

גורם לי לחשוב על הפר הרבעה שעבר לעבוד במס הכנסה... אבל זה כבר פורום אחר.

• מצחיק 1

Pioneer TS-X150

פורסם

כאשר מוכרים אלפי צ'רי וגם אקספנג לא רע, למה להם להתאמץ עם מותג צרפתי עם שם רע? קרסו תמיד הייתה קשה ביחס ללקוח אבל מאז שהפכו לחברה ציבורית זה הוכפל פי כמה וכמה כי צריך לספור כל שקל. 

פורסם
לפני 31 דקות, Supertigre כתב:

כאשר מוכרים אלפי צ'רי וגם אקספנג לא רע, למה להם להתאמץ עם מותג צרפתי עם שם רע? קרסו תמיד הייתה קשה ביחס ללקוח אבל מאז שהפכו לחברה ציבורית זה הוכפל פי כמה וכמה כי צריך לספור כל שקל. 

גם צ'רי ואקספנג יצטרכו שירות בסופו של דבר, ואז נראה איך הם יתמודדו עם זה... כאן לא תהיה אלטרנטיבה ללקוחות כי אין מישהו "אחר" שיכול לטפל בהן. זו תהיה חתונה קתולית וכדאי להכין דליים של פופקורן כבר מעכשיו - יהיה מעניין.

• אהבתי 3
  • מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא שאני בא להגן על השם של קרסו וברור לי בוודאות שזה מנוע נבלה שמתפגר בלי קשר למעשה הלקוח אבל קראתם את כל הכתבה?

נשמע שהבחור נתן כל סיבה אפשרית כדי שיתנערו ממתן עזרה או רצון טוב, גם איחר בכמה חודשים בטיפולים, גם טיפל בהמשך מחוץ לרשת היבואן וכמו שמשתמע - לא במוסך שעקב באדיקות אחרי המפרט של היצרן. 

מה בדיוק הוא ציפה שיקרה במידה ותקרה תקלה? נתן להם את כל הסיבות שבעולם להתנער וכל יבואן היה נוהג ככה במקרה הזה.

אז כן מי שהדפיס את הצעת המחיר המגוחכת הזאת הוא ליצן, כנראה זה בבחינת קח את הרכב שלך מפה (שזה אכן יחס מגעיל) מה שהוא סירב לעשות ולכן זה הגיע לעו״ד בסוף.

בכל מקרה צדיקים הם לא אבל הבחור פה עשה את כל הטעויות האפשריות כשקונים רכב חדש, ובטח רכב עם פוטנציאל נבלה כמו הרכב המדובר.

פורסם

והמסקנה המעט רחבה יותר היא שהאפשרות החוקית לשמר אחריות גם כשמטפלים במוסכים מחוץ לרשת היבואן קיימת, אבל לא בטוח שכדאי. טיפול במוסכי הרשת, גם לאחר תום האחריות, אולי לא מבטיח השתתפות בכשל קטסטרופלי מהסוג המתואר כאן, אבל טיפול מחוץ לרשת היבואן כנראה מבטיח את היפך.

פורסם

אין לי שום קשר לקרסו, פרט לזה שיש לי רכב של רנו. אבל האמת שהכתבה נשמעת קצת לא אמינה: מוצג לנו יבואן של רכבים עם כשל סדרתי במנועים שבשיטתיות מתנער מלקחת אחריות על הסחורה הדפוקה שהוא מייבא. אבל באותה כתבה יש סיפור על מנוע 1.33 ברכב בן 4, שהוחלף ע״י אותו היבואן במסגרת הרצון הטוב(למרות הבכי בכתבה בתכלס לקחו כסף על העבודה בלבד).

מצד שני יש את הסיפור המרכזי על רכב בן 6, שלא טופל במוסכי היבואן ולא ברור מה הייתה שגרת הטיפולים, שהלך לו המנוע 1.2, שיש לגביו כבר תביעה ייצוגית. במקום להשתתף בעלויות היבואן בחר לדפוק מחיר שערורייתי, אבל פרט למספרים בכתבה לא הוצגה ההצעה המקורית. גם הדרך בה המחירים מוצגים היא קצת מוזרה - לכל הרכיבים האחרים מחיר עגול + מע״מ ורק למנוע מחיר מדויק עם שברים עשרוניים(אולי כדי שייראה אמין?). לי זה נשמע שאו שהמספר נופח בכוונה, או שהיו שם עוד חלקים שלא רצו להכניס לפירוט.

בכתבה יש המון זעקות על חזירות, אבל לתחושתי יש ללקוח המון אשמה תורמת.

פורסם
לפני 21 דקות, unreliablebazooka כתב:

בכתבה יש המון זעקות על חזירות, אבל לתחושתי יש ללקוח המון אשמה תורמת.

הכתבה הזו לדעתי גם מאוד לא ניטראלית והרבה מעבר לזה משתמשת בשפה מאוד בוטה שעלולה לחזור ישירות אל זה שכתב אותה ואולי בצדק. 

אלו הם לא דברים חריגים או נדירים - בארה"ב הסיפור עם מנועי ה2.4 של יונדאי זה בעצם אותה הגברת בשינוי האדרת. 

לקוחות שלא טיפלו בזמן, לא טיפלו בשמן הנכון ומחוץ לרשת היבואן - נשאו בהוצאות החלפת מנוע.

וגם אלו שכן טיפלו ברשת היבואן נתקלו שם בלא מעט קשיים ותחבולות עד אשר החליפו להם מנוע. 

להחזיק היום רכב עם מנוע בעירה בתקנים מתקדמים זה סיפור יותר יקר והרבה יותר רגיש. 

יש בעיה קשה של זמינות חלפים בנוסף על כך.

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...