Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי 

רכשתי לאחרונה מאזדה 2 2018 שמגיעה עם גרסת מערכת שאינה תומכת באנדרואיד אוטו.

מה עושים כדי להוסיף ? למישהו יש המלצה על בעל מקצוע ?

לא מעוניין להחליף למערכת aftermarket

פורסם

אתה צריך להחליף את היחידה של חיבור ה USB,שנמצאת בקונסולה המרכזית לאחד שתומך ב AA ו CARPLAY.חיבור AA.(אני רואה שיש שם גם אופציה של יחידה כזו שתומכת בחיבור אלחוטי,אין לי ניסיון ען זה,אבל נראה מבטיח)

סרטון הדרכה.

עשיתי את זה במאזדה 3 2018 וזה עובד נהדר.

אם לא בא לך להתעסק עם זה,חפש בפייסבוק בקבוצות של הרכב,יש שם מתקינים שעושים את זה,ומגיעים עד אליך.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה שאני מקפיץ, ראיתי את השרשור הזה והייתי חייב לתת תגובה.

בזבוז גדול להחליף את הקונסולה, במקרה הזה ספציפית, ואסביר למה.

קאר פליי בעל פרוטוקול יעיל יותר, ויש כיום דונגלים המאפשרים להציג אנדרואיד אוטו אלחוטי וקווי באופן מהיר יותר על גבי פרוטוקול קאר פליי קווי, במחיר רבע אם לא פחות מהקונסולה. (במידה והמחיר הוא דרך החברה, 1500₪, אז עשירית מזה עלות הדונגל).

כמובן שתלוי בסוג הדונגל, אבל לאחר בדיקות רבות שלי ספציפית בקונסולה של מאזדה, רציתי לפתור אחת ולתמיד, הגעתי למסקנה שזה הוא הפתרון העדיף.

מקווה שמישהו בעתיד יתקל בזה, ויחליט לבדוק בעצמו מה עדיף 😅

פורסם (נערך)

אז מה עושים? 

יש לך קישור לדונגל שמתחבר למערכת ישנה של מאזדה ומאפשר אנדרואיד אוטו?

עריכה אחרונה על ידי fishmanl
פורסם

ראשית לא מחליפים את המערכת אלא רק את כבל ה USB.

שנית,אם המערכת לא תומכת ב AA או CAR PLAY.אז שום דונגל אלחוטי לא יאפשר זאת,אלא אם כן תחליף את הכבלים.

מתאם AA

פורסם

במקום להחליף את המערכת אפשר לקנות מסך אנדראויד אוטו חיצוני, אני קניתי כזה אמנם לרכב אחר אבל זה אותו עיקרון, אם המערכת שלך מקבלת BT אז זה הכי פשוט, אתה מזרים מהפלאפון למסך החיצוני ולמערכת במקביל ואז גם נשמרת השליטה מההגה על האודיו, אם לא אתה יכול להזרים למסך החיצוני שיש לו יציאת AUX שממנו מתחברים לכניסת AUX של הרכב (מקווה שיש כזו אצלך), ואז אפשר לקנות מעין התקן BT שיושב על ההגה ומאפשר קידום שירים ושליטה על הווליום, מסכים כאלה יש באליאקספרס במחירים שמתחילים ב 250 שקל, אני קניתי בסביבות 700 שקל משהו שנראה לי איכותי יותר מדגם carpodgo t3, החיבור אליו הוא אלחוטי.

פורסם
לפני 4 שעות, fishmanl כתב:

לא הבנתי ככ מה אתה מציע שלא הצעת בתגובה הראשונה שלך

כן חייבים לעדכן גירסה 

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

פורסם (נערך)

מאוד מיותר ללכת ליבואן כדי להתקין בגלל העלות האסטרונומית ועוד יותר מיותר להתקין מסך חדש שבמקרה הטוב יהיה סתם יקר ויצריך פירוק והחלפה של המסך המקורי (ואז לא ממש חסכת עבודה) ובמקרה הרע ישב חיצונית יהיה מגושם ויעבוד לא משהו, יהיה גם לא מקובע ויהיה סיכון לעצם שמתעופף בתוך הרכב בעת תאונה.

אני גם לא מכיר דונגל שעושה מה שErezJP מתאר, ממה שאני יודע דונגל נועד להפוך Carplay או Android Auto קיימים מחוטיים לאל-חוטיים, ובמקרה הזה הם לא קיימים במערכת מלכתחילה ומצריכים התקנה.

כל מה שצריך הוא להחליף את הHub, היחידה המרובעת אליה מתחברים בUSB שמכילה את הSD של המפות, וחיבור כבלים אל המסך העליון, התקנה לא קשה לוקחת שעה-שעתיים, רק צריך להיזהר על הקליפסים ולמשוך את הפלסטיקה בצורה עדינה, כל אחד שיודע לעקוב אחרי הוראות יכול לבצע את זה אחה"צ גם בלי ניסיון.

180 ש"ח מעלי אקספרס לגרסה החוטית ו250 ש"ח לגרסה האל-חוטית (מחיר לחבילה עם כלים נוחים למלאכת הפירוק, בלי כלים תורידו 20 שקל).

בספק מאוד שזה מקורי כמו שהם טוענים אבל זה עובד לי מצויין, עובד בצורה טבעית באינטגרציה עם המערכת של מאזדה כמו המקורי, הגרסה האלחוטית תומכת גם בחוטי וגם באל-חוטי, לפעמים לאל-חוטי לוקח איזה דקה להתחבר אבל היא גם תומכת בצורה חוטית למי שנמאס לו (חוטי מתחבר מיידי).

החלק הטריקי הוא הגרסה של המערכת של מאזדה, נדרשת גרסה מינימלית של 70 כדי שCP/AA יפעלו, אם הלכת לטיפול ברשמי כנראה שעשו לך את זה כבר בטיפולים.

אחרת תצטרך לעדכן לבד, לא סיפור אם אתה מסתדר עם מדריכים באנגלית, יש רק קטע טריקי אחד עם העדכון, אם הגרסה ישנה מאוד צריך לעדכן לגרסה ספציפית בשלבים ואז ל70, מקסימום תקראו לחברים בעלי קצת ידע טכני.

מצרף סרטונים של בחור ישראלי מאוד נחמד שמסביר איך לעדכן תוכנה ואיך להתקין את הHub, לגבי עדכון גרסה אין לי ניסיון כי רכשתי את הרכב עם גרסה עדכנית.

עריכה אחרונה על ידי עצלן
פורסם
בתאריך 7.3.2025 בשעה 22:16, עצלן כתב:

אני גם לא מכיר דונגל שעושה מה שErezJP מתאר, ממה שאני יודע דונגל נועד להפוך Carplay או Android Auto קיימים מחוטיים לאל-חוטיים, ובמקרה הזה הם לא קיימים במערכת מלכתחילה ומצריכים התקנה.

יש למישהו המלצה על דונגל כזה? 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...