Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, שנה טובה!

רציתי לבקש עצות לגבי חיסכון והתנהלות כלכלית נכונה. המטרה? לאזן את חשבון העו"ש ולחסוך סכום כסף נכבד. 

בעקבות חשבון נפש לאחרונה.

מה שכן התחלתי זה לא לקנות יותר באמאזון, ולהיות מודע יותר להוצאות.

נא לא להפנות אותי לאתרים אחרים.. קראתי בהרבה מקומות. כמו הסולידית או החתול הפיננסי.

אשמח לקבל טיפים שעוזרים לכם ביום יום.

נניח, לא לקנות ירקות קפואים או לבשל בעצמך.

דברים שאשכרה עוזרים לכם ביום יום.

את שרשור המשכנתאות הענק התחלתי גם לקרוא 😁

תודה רבה ושתהיה לכולנו שנה מעולה.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החשוב ביותר - לנסות לשפר את צד ההכנסות.

בצד ההוצאות:

להכיר את רשתות השיווק (מזון, פארם, ביגוד וכו׳) בסביבת המגורים/עבודה/הדרך ביניהם על יתרונותיהן וחסרונותיהן. אפילו לפצל קניות בין רשתות.

לקנות לפי רשימות מוכנות מראש ולהמנע מקניות ספונטניות. כאן יש הערה - מוצרים שאין להם בעיית פג תוקף, למשל חומרי ניקוי, לנצל מבצעים ולהחזיק מאגר קטן, בתלות בשטח האחסנה שיש בבית.

בישול עצמי - חוסך הרבה כסף, יותר טעים ויותר בריא. ואגב, להתיחס למוצרים קפואים כאל חומרי גלם, אמנם יקרים ברוטו אבל בלי פחת ועם חיי מדף ארוכים.

להמשיך לקנות במרשתת כאשר המוצר דרוש והמחיר טוב, רק לחשוב פעמיים לפני הקשת buy now. החבר׳ה שלי מזמינים, למשל, את מוצרי התינוקות מקספ וחוסכים לא מעט, ובפורום אנשים מדווחים אפילו על חסכון במשחת השיניים מאמאזון.

אין צורך לקנות בגדי מותגים, יש לא מעט תוצרת זולה ואיכותית. לדוגמה, אני מרוצה מאוד ממוצרי דקטלון שזולים וחיים הרבה זמן.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לקנות עם כסף שיש ולא אם כסף שיהייה בעתיד.

רוצים לשדרג רכב, טלויזיה?

רוצים לנסוע לטיול בחו"ל?

אבל, כרגע אין כסף.

לא קונים במיליון תשלומים, למה ככה כביכול לא נרגיש.

שמים כל חודש כסף בצד, כאשר יש את הכסף הדרוש מנצלים אותו.

עושים קניות בסופר, אז בסדר אם זאת קנייה יוצאת דופן בגלל החג שבו מארחים את כל המשפחה, אז בסדר לקנות בתשלומים.

קניות רגילות, דיי עם החלוקה לתשלומים, שלבסוף מרוב חיוב כל חודש של תשלום ראשון על זה, ותשלום שני על דה, ושלישי על הה... ושישי על פלוני, יוצאים מכל אפשרות ריאלית לעקוב על גובה חיוב ולהבין לאן הלך הכסף.

עריכה, תוספת:

לא חייבים כל הזמן לשדרג, רק כדי שיהייה את החדש ביותר.

לשדרג רק כאשר יש צורך אמיתי, ולא כדי להראות לכל העולם.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • אהבתי 3
פורסם

הטיפ הכי חשוב שאני יכול להגיד לך, זה לדעת לקצץ בדברים הגדולים, לא להתעסק בזוטות. 

ל-לקנות רכב ב-20 אלף לעומת רכב ב-120 אלף, יש פוטנציאל חסכון משעמותי בכמה סדרי גודל מאשר לקנות פסטה של מותג הבית של שופרסל לעומת ברילה

ומצטער להגיד לך, אבל איביזה 2024 חדשה מהניילונים לצערי כן נכנסת ברשימה של הדברים הגדולים. 

ובלי קשר, תדע את המספרים שלך. הרבה אנשים אין להם מושג על מה הם מוציאים וכמה. בלי זה יהיה לך קשה מאוד לדעת איפה אתה כן יכול לקצץ ואיפה פחות. 

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, davemustaine87 כתב:

אבל איביזה 2024 חדשה מהניילונים לצערי כן נכנסת ברשימה של הדברים הגדולים. 

תודה רבה על ההערה.

רק אומר שזה האוטו הכי זול שמצאתי. ובאופן כללי הוא טוב ולא יקר לתחזוקה. 

אני מעדיף באופן כללי לקנות רכב חדש כי רכב מיד2, אני חושב שהיו מרמים אותי או שהתהליך היה יכול לקחת הרבה זמן. אבל אני עובד מחוץ לעיר וחשוב לי אוטו בטיחותי..

או שבעצם יכולתי להישאר עם האוטו הקודם...😄

בעיקר מקבל את הרעיון לדעת את המספרים. שזאת עצה מצוינת. תודה!

אני יודע איפה עיקר הבזבוזים שלי, הפסקתי לחלוטין עם הקניות באמאזון למשל. ואני גר במקום צנוע. בבניין ישן.

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

לכאורה זה סיפור פשוט של הוצאות והכנסות שמתכנסות לחישוב ברמה של כיתה ג׳,

אבל אנחנו כבני אדם מצליחים לסבך את זה בצורה שלא תיאמן.

במקום לתת לך טיפים, אני פשוט אספר איך זה עובד אצלי - משם תוכל אולי לדגום מה מתאים לך או מה אפשר להתאים.

אצלי מה שעוזר זה זיכרון טוב (מדי?) - אני פשוט זוכר את המחיר של כל דבר.

- מגיע מראש לסופר עם רשימה ששרבטתי בטלפון, ומה שבאמת במבצע וניתן לאגור - מצטרף לקניות על הדרך.

- לא קונה פירות שעולים יותר מ-10 ש״ח לק״ג. ממתין בסבלנות עד שיירד.

השנה לא קניתי ענבים בכלל, לדוגמה. 20 ש״ח לק״ג זה שילוב של טמטום וטירוף.

- מוצרים בפיקוח הם חלק בלתי נפרד ממתפריט האוכל היומיומי.

- לא אוכל בחוץ אף פעם, בגדול.

- לא זורק אוכל. עוקב אחרי הסחורה במקרר ומחסל אותה בהתאם לסדר תאריכי התפוגה.

- משתמש בתחב״צ ואופניים, האוטו משמש רק לסופי שבוע/בלתמ״ים.

- לובש רק swag שהגיע ממקומות העבודה :)

- חו״ל פעם בעשור. חופשות משפחתיות נערכות בארץ, קמפינג / אוהל

- מנוי מטמון משפחתי לשמורות טבע / תזמון מוזיאונים כשהם בחינם לילדים

= = = = = =

יש המון, המון גורמים שעוזרים לי אבל הם לגמרי לא בשליטתי בסגנון של -

- בית ספר קרוב (הולכים ברגל)

- נגישות טובה לתחב״צ

- מזג אוויר שמייתר מזגן 8 חודשים בשנה

- וכיו״ב

= = = = = =

בנושא הרכב - אמנם התיקונים אצלי בעלויות גבוהות, אבל מצד שני, אני עדיין עם אותו רכב מ-2017...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רוב ההוצאות של משק בית זה דירה ורכב(ים)

חיסכון בהם. יביא הרבה תועלת.

לא יודע מה הפרופיל המשפחתי שלך. אצלנו ללכת לסופר זול גם עוזר.

אצלנו אוכלים בחוץ ממש פעם בחצי שנה.

לפיצה ב30 שח  כארוחת ערב לילדות אני לא קורא לאכול בחוץ

למרות שגם עם זה ירדנו ב"ה מפעם בשבוע לפעם בחודש.

מבשלים בבית

למרות שגם לבשל בבית כבר לא זול.

מה שזול (פסטות וכו' ) לא בריא בכמות גדולה

וירקות גם יקרים. אבל יש מבצעי ירקות בסופרים מסויימים. אצלנו זה הבדל של 100 שח שבועי.

• אהבתי 1

.

פורסם
לפני 23 דקות, om2 כתב:

לא יודע מה הפרופיל המשפחתי שלך. אצלנו ללכת לסופר זול גם עוזר.

רווק ללא משפחה. 

די קבוע (מאז הקורונה) עושים משלוחים מהסופר, ברשת יקרה מאוד. מצד שני, כרגע גר בקומה ללא מעלית, אז אין את המאמץ של לסחוב חבילות כבדות.

לפני 43 דקות, hans כתב:

במקום לתת לך טיפים, אני פשוט אספר איך זה עובד אצלי - משם תוכל אולי לדגום מה מתאים לך או מה אפשר להתאים.

תודה רבה על הפירוט!

אני לא טס לחו"ל. 

אוכל מדי פעם בחוץ.. לא משהו מהודר. 

על אוטו לא יכול לוותר. אני עובד מחוץ לעיר. מה שכן, מדי פעם נוסע בקארפול. מדי פעם נוסע בתחב"צ. 

לרוב בסופ"ש אצלי האוטו לא זז. 

לפני 47 דקות, hans כתב:

- לובש רק swag שהגיע ממקומות העבודה :)

כל הכבוד שאתה מצליח. אני לובש מותגים.. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מסכים שההוצאות הגדולות הן דיור ותחבורה. אבל הן קשורות זו לזו, ובלא מעט מקרים הן מתקזזות. יש חבר פורום שמזכיר כאן מדי פעם כמה הוא חוסך על תחבורה בזכות המגורים במרכז ת״א, מה שהוא לא מספר זה מה עלות הדיור (שכירות, מיסים וכו׳). חוץ מזה, יש עניין מרכזי של איכות חיים. אז רווק או זוג צעיר יכולים להסתפק בדירה צנועה באיזור בינוני, ברגע שנכנסים לתמונה ילדים התנאים הסביבתיים, נערכת החינוך וכו׳ נכנסים לתמונה ומשפיעים על סדרי העדיפות.

בכלל, סדרי עדיפות נכנסים לפני החיסכון. יש דברים שלא מוותרים עליהם, כמובן כל אחד/זוג לפי העדפותיו. אני שייך לדור קודם, בשבילי מסעדה זה רק לאירועים מיוחדים, את וולט אני מכיר רק מהקטנועים שחותכים אותי ופיצה מזמינים פעם באף פעם. התרבות של קפה בתחנת דלק וארוחת צהריים מתן ביס זרה לי לחלוטין, יש לי תרמוס וסנדביצ׳ים מהבית.

אגב, לגבי הדברים הקטנים, אני חולק. פרוטה לפרוטה מצטברת לסכום גדול. נניח כביש אגרה: נסיעה במנהרות הכרמל עולה 10 ש״ח לקטע. נשמע כלום, עד שעושים את החשבון החודשי, ואם אני נוסע בהן הלוך ושוב לעבודה 3 פעמים בשבוע זה מצטבר לסכום לא מבוטל של 500-600 ש״ח בחודש.

אגב, כל מיני סכומים שמצטברים הם דמ״שים למיניהם. דמי מנוי לכרטיס אשראי  נעים בין 10-40 ש״ח בחודש ושיחת טלפון חצי שנתית מאפשרת לחסוך. כנ״ל ניהול חשבון בנק. שוב, לא סכומי עתק, אבל יכול להצטבר בקלות לאלפי שקלים בשנה, במיוחד אם מנהלים יותר מחשבון בנק אחד, שזה מנהג של לא מעט זוגות צעירים. כך גם הוצאות תקשורת (אתה זקוק לכל ערוצי הטלויזיה שעליהם אתה מנוי?  האם תוכנית הסלולר והאינטרנט שלך מתאימה לצרכים ומחירה סביר? האם אתה מחליף אייפון סופר אקסטרא כל שנה או מסתפק בסמסונג סדרה A פעם ב-3 שנים?

לגבי רכב - אני מסכים לגמרי עם @davemustaine87. כשהייתי במצבך נסעתי במכוניות משומשות (מאוד) ומשך מספר שנים אפילו הסתפקתי ברכב אחד למשפחה, למרות ששנינו עבדנו שעות משוגעות והיה צורך להוביל 2 ילדים ובהמשך שלושה. אתה יכול למצוא יוצאות ליסינג במצב מצויין, אמנם במחיר שאינו מגלם את הפחתת הערך של הליסינג, אבל מה רע באיביזה/פאביה/סקאלה בת 3 עם 70,000 ק״מ וטיפולים מתועדים?

ביטוח: נושא כאוב. רבים מאיתנו סובלים מכפל ביטוחים, במיוחד בריאות, ביטוחי חיים, אכ״ע וכו׳. כאן כבר מדובר בסכומים שיכולים להגיע למאות שקלים בחודש. אז לא לוותר על ביטוחים חשובים, אבל לוודא שאין כפילויות מיותרות.

• אהבתי 3

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא קונה סלטים מוכנים - עושה לבד חומוס, חצילים, טחינה וכו'.
בגדול מכין את כל האוכל בעצמנו, לעתים נדירות קונה בברכה משולשת אוכל מוכן.
עד לאחרונה נוסע ברכב ישן וזול. מתעדף תחב"צ מתי שאפשר.
מתמקח על דמי ניהול בבנק, בפנסיה, בקרנות השתלמות וכו'.
לא קונה כלום בתשלומים.

• אהבתי 3

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

טוב,  זמן שכתבתי מגילה סיפקת כמה נתונים חשובים. בעיקר שאתה רווק.

סופר - הקניות שלך קטנות, מצד שני אתה עושה אותן בדרך הבזבזנית ביותר. מצא סופר סביר בין הבית לעבודה וקנה בו. לבחור צעיר לא צריך להיות קושי לסחוב כמה שקיות קומה אחת.

בילויים - חלק מחייו התקינים של רווק. לא לוותר, כן להיות ערני לעלויות.

מותגים - לחתוך. הרבה כסף בשביל כלום. ועל תחשוב שמישהי תסתכל עליך ביותר הערצה בגלל איזה סמל על החולצה. לא מדבר על סט או שניים לאירועים מיוחדים, אבל אתה יכול לקנות יותר בגדים זולים ולעשות שילובים.

• אהבתי 3

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

בילויים - חלק מחייו התקינים של רווק. לא לוותר, כן להיות ערני לעלויות

אני מעל 40...

פעם ב..הולך איזה הופעת בסטנד אפ.

מודע היטב שאוטו חדש מהניילונים זה תענוג יקר.

לגבי מותגים..

בגדים שמחזיקים הרבה זמן אצלי. 

מעדיף לקנות משהו איכותי שיחזיק הרבה זמן. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

פות"ש ציין שהוא רווק.

עלה כאן נושא הקניות והוא בעייתי.

ירקות/פירות בסופר יותר זולים מהירקן ליד הבית. אבל, לסופר צריך לנסוע ולירקן יורדים עם כפכפים, ובשביל קילו מלפפונים/עגבניות/פירות הדלק יעלה יותר. ובשנים האחרונות הירקות/פירות מחזיקים מעמד אולי קצת יותר משבוע.

גם בישול ואפייה בעייתים, נכון שאפשר לבשל כמות יותר גדולה שתתאים ליומים שלושה ואף להקפיא, אך לא כל דבר בהפשרה טעים כמו בהכנה.

קצת לא אידאלי לדוגמא להכין סלטים/חומס/חצילים לבד.

מכונת כביסה תעבוד לעיתים רק על חצי מהקיבולת, וכך כביכול יש בזבוז.

או שלסיכום, להיות יחיד זה באופן יחסי התנהלות שבחיי יום יום קשה לחסוך בזוטות שבסוף מסתכמים לממון.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

הטיפ הכי חשוב שאני יכול להגיד לך, זה לדעת לקצץ בדברים הגדולים, לא להתעסק בזוטות. 

ל-לקנות רכב ב-20 אלף לעומת רכב ב-120 אלף, יש פוטנציאל חסכון משעמותי בכמה סדרי גודל מאשר לקנות פסטה של מותג הבית של שופרסל לעומת ברילה

הוצאת לי את המילים מהפה. לפני שניגשים לירקות הקפואים והפסטות, צריך קודם כל לטפל בגנבי הכסף הגדולים, ורק אח"כ להתפנות לקטנים.

אנחנו יצורים לא רציונליים; יכולים לעמוד חמש דקות תמימות ולהתלבט בין פסטה בשישה ש"ח לבין פסטה בשמונה ש"ח, ואז ביום שישי לשבת בקפה ולפוצץ 150 ש"ח על פעמיים קפה דלוח וטוסט גבנ"צ מסכן. הזיה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

לפני 3 שעות, saar5555 כתב:

אשמח לקבל טיפים שעוזרים לכם ביום יום.

נניח, לא לקנות ירקות קפואים או לבשל בעצמך.

דברים שאשכרה עוזרים לכם ביום יום.

בעיקרון אתה מבקש טיפים, אבל רק כאלה שימצאו חן בעיניך?

רוב הטיפים לא יהיו כאלה. אחרת לא היית צריך טיפים.

לפני שעה, saar5555 כתב:

רק אומר שזה האוטו הכי זול שמצאתי. ובאופן כללי הוא טוב ולא יקר לתחזוקה. 

אני יודע איפה עיקר הבזבוזים שלי, הפסקתי לחלוטין עם הקניות באמאזון למשל. ואני גר במקום צנוע. בבניין ישן.

כמו הרבה ישראלים אתה הזנחת את ההוצאה הכי גדולה על רכב: המימון. הרכב בתשלומים? הלוואה? גם אם לא, יש לך הפסד על מה שהיית יכול לעשות עם הכסף במקום לקנות איביזה.

אם הרכב הישן לא היה מאד בעייתי, אז כנראה שלא היית צריך להחליף אותו. אבל את הטעות הכנראה מז׳ורית הזו מאוחר לתקן.

לפני כשעה, saar5555 כתב:

רווק ללא משפחה. 

די קבוע (מאז הקורונה) עושים משלוחים מהסופר, ברשת יקרה מאוד. מצד שני, כרגע גר בקומה ללא מעלית, אז אין את המאמץ של לסחוב חבילות כבדות.

כל הכבוד שאתה מצליח. אני לובש מותגים..

אתה רווק . אתה במצב מצוין לשנות את ההרגלים שלך. אם תקים משפחה יהיה לך הרבה יותר קשה.

למה משלוחים? ועוד מרשת יקרה??? אם קשה לך לסחוב (אתה רווק כמה אתה סוחב?), תפצל את הקניות לכמה רשתות זולות יותר בסבבים וככה הרווח שלך יהיה כפול: גם תצמצם את הוצאות הקניה, וגם את המשקל.

לא ממש עקרוני אבל שים לב לאשפה שלך. אולי אתה קונה יותר ממה שאתה צורך?

מותגים: גם בביגוד וגם בדברים אחרים. לא צריך לעשות חרם על מותגים. אתה יכול לצאת לדייט עם בגדי מותגים, אבל האם בעבודה שלך מחרימים כל מי שלא לובש מותג?

אני לא מצפה שתהיה כמו הבת שלי שמומחית למצוא בגדים איכותיים בשיין (!) אבל בהחלט אפשר למצוא דברים טובים במקומות אחרים גם לא ממותגים.

מחלת המותגים גם נמצאת בדברים שהם לאו דווקא ביגוד: המרכך כביסה של רמי לוי לדעתי עובד טוב כמו בדין, למרות שהוא עולה פחות מחצי ממנו.

אז תנסה, תחליף מדי פעם.

ועכשיו לדברים החשובים באמת:

לטווח הארוך ההתנהלות הפיננסית היא הקובעת: תנאי משכנתא, דמי ניהול בפנסיה, בקה״ש ותנאים בבנק יחסכו לך הרבה יותר כסף מהשאר.

תזכור שזה שוק פרסי ואפשר להתמקח על הכל ולחסוך הרבה כסף. הבעיה שטווחי הזמן פה הם עשרות שנים.

תבין את תזרים ההכנסות וההוצאות שלך: כמה כסף נכנס וכמה יוצא ועל מה. ככה תוכל להבין איפה להתרכז ולהתחיל להתאזן מיידית. אל תשכח הוצאות מימון (וגם הריבית על האוברדרפט היא הוצאה). אתה צריך להחליט כמה אתה מקציב להוצאות בכל סעיף ולעמוד בהחלטתך.

אתה לא חייב להתכלב אלא אם כן אתה באמת בבור ואז צריך ללחוץ חזק על הברקסים. תצא, תבלה, תטוס לחול אם אפשר (רווק שלא מוגבל ללוח מערכת החינוך זה יתרון ענק), אבל רק אם אתה בשליטה ובתוך תכנון התקציב.

אוברדרפט: תמנע אוברדרפט בכל מחיר, מה שאי אפשר לקנות החודש, תקנה בחודש הבא.

תתכנן קניות והוצאות גדולות מראש ותצבור כסף לקראתן. לפני כמה שנים הייתה פרסומת "יש לכם הוצאה בלתי צפויה כמו בר־מצווה לילד? קחו הלוואה..." ואני חשבתי ראבק יש לכם 13 שנים להתכונן להוצאה מה לא צפוי בבר־מצווה?

מנסיון, אני באוברדרפט בערך פעם בחמש שנים, וגם זה ברוב הפעמים מתוכנן ולזמן קצר.

תשלומים: רעה חולה! בסוף אתה גם משלם את הסכום, וגם את הריבית (בצורה כזו או אחרת), ובכל מקרה מאבד שליטה. אני כמעט ולא קונה בתשלומים, ובמקרים שכן, לא יותר מ־3 תשלומים. החריגים שלי:

1. כאשר הקנייה היא באמת גדולה – כמה אלפים או יותר.

2. כאשר ישנו איזה סיכון בקנייה כך שיהיה קל יותר לעצור תשלומים עתידים כשיש בעיה.

להבין את כל הדברים לא תמיד פשוט וזה בסדר, הרבה גורמים מנסים לערבב אותך כדי שתעשה דברים לטובתם ולא לטובתך. אם אתה מרגיש שזה גדול עליך או שאתה לא מצליח למצוא דרך להיות מאוזן, תשקול להיעזר בעמותת פעמונים. אני ראיתי פעם איך אחד המתנדבים שלהם מסביר למישהו את הבעייתיות בהוצאה "קבועה" שהייתה למישהו (מנוי למפעל הפיס).

בהצלחה ושנה טובה.

שנתבשר בבשורות טובות.

עריכה אחרונה על ידי borsood
  • אהבתי 7

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...