Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער נמרוד, אתה טועה.

החישוב שלך נכון. אכן בערך 3.5.

אבל באויר יש רק 21% חמצן.

אנו מדברים על יחס של 14.7 בין אויר לבין דלק, לא בין חמצן לבין דלק.

אם תכפיל פי 5 בערך תגיע ל 16.7. לא 14.7 אבל די קרוב. הסטיה נובעת כנראה מהעובדה שבבנזין יש לא רק אוקטן, אלא גם מרכיבים נוספים, בעלי מבנה שונה מ C8H18

בכל מקרה - יחס סטויכיומטרי הוא יחס מסות בודאות. הויכוח מיותר.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מזמן לא ביקרתי בפורום, אני קורא את השרשור הזה וממש נהנה.

תןספת קטנה להמחשת יחס התערובת:

משקל ליטר דלק קצת פחות מקילוגרם אחד. משקל של מטר מעוקב אויר בערך 1.3 קילוגרם.לכן עבור כל ליטר דלק ישאבו ע"י המנוע כ-11 מטר מעוקב אויר.

פורסם
מצטער נמרוד, אתה טועה.

החישוב שלך נכון. אכן בערך 3.5.

אבל באויר יש רק 21% חמצן.

אנו מדברים על יחס של 14.7 בין אויר לבין דלק, לא בין חמצן לבין דלק.

אם תכפיל פי 5 בערך תגיע ל 16.7. לא 14.7 אבל די קרוב. הסטיה נובעת כנראה מהעובדה שבבנזין יש לא רק אוקטן, אלא גם מרכיבים נוספים, בעלי מבנה שונה מ C8H18

בכל מקרה - יחס סטויכיומטרי הוא יחס מסות בודאות. הויכוח מיותר.

חיים,

אמנם הייתי בשנה א' באוניברסיטה לפני 20 שנה , אבל ככל שזכור לי יחסים סטויכיומטרים מתרחשים בין אטומים ומולקולות ...ולא מסות.

חשבונך לגבי האויר ואחוז החמצן שבו לא נהיר לי לחלוטין. האם אתה טוען שיש להוסיף לחישוב יחסי המסות את החנקן על אף שאיננו משתתף בבעירה? הדגמתי (ואתה הסכמת) כי יחסי המסות חמצן:אוקטן הוא 1:3.5 בבעירה ולא בין האויר לאוקטן ,ולכן חלקו היחסי של נפח החמצן באויר איננו רלבנטי לענין חישוב יחסי המסות. אם תחשב לפי מסת החנקן תקבל סטיה גדולה עוד יותר ואם הגענו לכאן למה לא להוסיף למסת הבנזין הממוצע את ה MTBE ורכיבים נוספים?

הדיון בשרשור זה הוא האם מערכת הזרקת הדלק / קרבורטור מודדת מולקולות ,מסות או נפחים כדי להגיע ליחס (המוסכם) של 1:14.7 . טענתי , ולדעתי גם הוכחתי , שאין אפשרות למדידת מולקולות , וכי יחס המסות לבעירה אידאלית איננו היחס המוסכם.

לעומת זאת קיים פרמטר אחד מדיד אותו אנו משנים עם כל לחיצה על המצערת והוא נפח האויר הנכנס למנוע. בו אנו מוהלים נפח מדיד של בנזין ע"מ שבמצבו הגאזי בבוכנה יתן יחס נפחים של 1:14.7 אויר:בנזין או יחס מסות של 1:3.5 חמצן:אוקטן או יחס מולקולות של 1:12.5 ובעקבות זה בעירה אופטימלית.

נמרוד

פורסם

נמרוד, חיים צודק.

היחס של 1:14.7 הוא יחס המסות בין אוויר לדלק הדרוש על מנת לקבל יחס סטויכיומטרי (מולקולות) בין הדלק לחמצן.

באוויר יש 21% חמצן, ולכן חיים הכפיל ב 5 כדי להתקרב לערך של 14.7. (אם היה מדייק, היה מכפיל ב 4.76)

ייתכן שהמשקל הסגולי של חמצן גבוה יותר מהמשקל הסגולי של חנקן המרכיב את רוב יתרת האוויר (מצטער - כבר מזמן שכחתי את הדברים האלה), ואם כן, הרי שנכפיל את ה 3.5 שלך בערך קטן יותר מ 4.76 ונגיע לתוצאה הקרובה יותר ל 14.7

נראה לי שזה משלים את כל התמונה, לא?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ג'רמי, אתה טועה

חיים אתה צודק

ונמרוד ...

עוד לא החלטתי .

(סתם, פשוט כל הודעה נפתחת בהצהרה שמישהו אחר טועה, רציתי גם להשתתף)

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

וואוו, מדהים כמה דיון שהתרחש לפני יותר מ-4 שנים יכול להיות כ"כ מעניין. קראתי את הדיון הזה בקפידה ועייני כואבות- בעיקר בגלל הערבוב של כימיה שזה מקצוע ממנו פרשתי עוד בכיתה ט':roll: .

באשר לתשובוה, בהתחלה היה נדמה לי שנמרוד צודק גם בגלל שהוא פרסם יותר מודעות בפורום וגם בגלל המצאותו במועדון ה-5, אבל אני בעצמי חישבתי בדף והגעתי למסקנה שנמרוד טועה, אבל עכשיו אני גם רואה שכתוב בספר ללימוד על הרכב שהיחס הוא משקלי. הנה ציטוט:

"שריפת תערובת של דלק ואוויר ביחס משקלי מתאים (1:15)..."

מתוך הספר "הכר את רכבך" מאת המכון הארצי לתחבורה, נוב' 1994, ע"מ 10.

לסיכום- היחס הוא בין מסות.

• תוכן חדש...