Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט. אחרי שמעולם לא שטפתי במכונה (בגלל שריטות, לכלוך שנתקע מהרכבים המלוכלכים שהיו לפני).

שטיפה ידנית בלבד או משלם לשטיפה עם מטאטא מיוחד לשטיפה וכפפה.

לא חכם לשמור על הרכב שנים ואז להכניס למנהרת שטיפה. כבר אין זמן פנוי כמו פעם, גם המחשבה עבור מי אני עושה את זה?

מי יעריך? יהיו שריטות. דגם משפחתית עממית.

אם זה כבר לא חשוב לי כמו פעם, בשביל מי לטרוח פיזית וגם כלכלית? הקונה העתידי? לרוב הקונים, בישראל, לא אכפת משריטות של מכונה.

אז לפני שמשלם למנוי במנהרת שטיפה, מה הסיכונים שאני צריך לדעת?

נזק למגב האחורי? כמה נפוץ? 

יש עוד? קיים סיכון לפנסים או עוד דברים דומים? 

אם אני לא טועה היה סיפור גם של נזק לצמיג, אבל זה נראה לי נדיר. או שדווקא לא?

פורסם

את כל מה שתחסוך בפער שבין עלות השטיפה הידנית לעלות השטיפה במכונה סביר להניח שתוציא על כדורים נוגדי חרדה 😂

אם כל מיני סימנים דמיוניים מציקים לך אז מכונה זה לא בשבילך.

אף פעם לא היתה לי בעיה במכונה. יש מכונות טובות יותר ויש כאלו שטובות פחות, צריך למצוא מכון אם מכונה טובה, 

בלי קשר שאני תמיד מנגב לבד וגם את הפנים עושה לבד, עם סמרטוט נקי ועם חומרים איכותיים ולא הזבל ספרי סיליקון שאוכל את העדשה של לוח השעונים אחרי שמרחו אותו עם סמרטוט של הגאנטים.

• רעיון גרוע 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • אחראי פורום
פורסם
לפני כשעה, פאר האורה כתב:

לשטיפה עם מטאטא מיוחד לשטיפה וכפפה.

מטאטא מיוחד ככל שיהיה, כשהוא עומד בתוך שלולית בוץ בין רכב לרכב, מזיק כמו מטאטא לא "מיוחד".

אתה צריך פשוט להחליט אם אתה משלים עם הנזק לצבע או לא, כי שטיפה במכון כזה, מכל סוג (כמובן לא היי אנד ב-200 ש''ח לשטיפה) תגרום סווירלים ופגיעה בברק.

לפני 7 דקות, סולל הדרך כתב:

סימנים דמיוניים

הכי לא דמיוניים. נוכחים ומכוערים במיוחד.

• אהבתי 4

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מה דמיוני בסימנים שיש על רכבים אחרי שטיפה במכונה? או שהייתי צריך לציין שאני מגיע מפורום דיטיילינג? ואז זה היה מתקבל בהבנה? 

ועם זאת, מגיע מצב שאתה מבין שיותר מדי מאמץ מושקע בלטפח את הרכב, ידנית, כשבסוף לא יהיה מי שיעריך את זה. 

אז לפני שעושה מנוי למכונת שטיפה רוצה לבוא מוכן. אולי בעקבות התגובות אחליט לרדת מזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, פאר האורה כתב:

עבור מי אני עושה את זה?

אם אתה לא עושה את זה עבור עצמך, אל תדפוק חשבון לאף אחד ולך למנהרת שטיפה.

נצל את הזמן שלך לדברים שמסבים לך הנאה. החיים קצרים.

ד"א גם מטאטא עושה שריטות, אין כזה דבר מטאטא מיוחד לשטיפת רכב. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעה, פאר האורה כתב:

אז לפני שמשלם למנוי במנהרת שטיפה,

אני שוטף כמעט כל שבוע שבועיים במכונה והכל טוב. שוב יכול להיות שיש איזשהם שריטות קלות מאוד אבל כמו שאמרת לרכב משפחתי עממי זה לא אמור להיות משמעותי.

חוץ מזה ממליץ לבדוק לפני רכישת מנוי אם יש לך תחנת דלק באזור שיש שם שטיפה בחינם או כמה שקלים על כל תדלוק. אני עושה ככה קבוע.

מאיזה איזור אתה מכיר כמה כאלה..

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי רמי חי
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 שעות, itaysamurai כתב:

הכי לא דמיוניים. נוכחים ומכוערים במיוחד.

יש לי חבר דמיוני שרק אני רואה... אתה רוצה להגיד לי שהוא לא אמיתי?

בוא נגיד ש 98% משטיפת הרכבים בארץ היא במכונות, אז 98 אחוז לא באמת רואים או לא באמת מפריע להם או לא באמת אכפת להם או מעדיפים להוציא את ההפרש במסעדה...

אני לא שופט, כמו שאני לא שופט חברים דמיוניים.

כמו שכתבתי לו, שטיפה במכונה לא מתאימה למי שזה מפריע לו!

כנראה שזה כן ולכן יתכבד לשטוף עם כפפות משי ומי ורדים, הכל בסדר. מכבד!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • אחראי פורום
פורסם

גם אני לחלוטין לא בא בטענות למי ששוטף במכונה. אם שואלים אותי, אני מסביר. 

יותר מזה, את הרכב של אשתי, אם שטיפה ידנית שאני אוהב אצלנו עמוסה, אני שוטף במכונה.

נדיר מאוד אבל קורה.

הנזק לצבע ידוע וברור, זה כל מה שאמרתי. הרבה יותר ברור מחבר דמיוני 😉

יש הרבה שלא מכירים את זה בכלל, יש כאלה שמכירים אבל מחליקים - הכל הולך.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא ראיתי שיש ירידת הערך לרכב בגלל שהוא נשטף במכונה

כל מי שאני מכיר ששוטף ידנית עושה את זה בגלל שכיף לו, מכיר ערבי מרמאללה נחשב מעשירי הכפר (אצלם יש את הכינוי הזה עדיין...) ששוטף את הBMW שלו ידני ולבד!

למרות שיש מלא שילקקו לו את הסנדלים אם הוא ירצה, מי שעושה את זה עושה לבד כי זה המפגש הפסיכולוגי השבועי שלו

• אהבתי 1
פורסם

אני נכנסתי לשיגעון הזה מהקורונה, לפני זה הייתי הולך למקום ששוטף ידנית ותמיד השתעממתי מוות להמתין לרכב ואז הגיעה הקורונה, רכשתי גרניק בסיסי וציוד והתחלתי ללמוד את הנושא ומאז אני עם הרבה פחות כסף בכיסים, עם מדפים של ציוד אך נהנה מהתוצאה :-) לא חייבים לשטוף כל שבוע, גם לא כל שבועיים, אם אתה מקפיד על יישום של אוטם צבע עמיד והסרה של מזיקים כמו לשלשת באופן מיידי, לא יקרה כלום אם כל חודש/חודש וחצי תשטוף את הרכב לבד. 

• אהבתי 1
פורסם

לשטוף במכונת אוטומטית לא תפגע בערך הרכב, רק בCLEAR COAT, אבל זה משהו שאתה בכיף יכול לפגוע בו בשטיפה ידנית... וגם 99% מהישראלים לא מודעים בכלל שזה קיים ולא ישימו לב לשריטות הקטנות,

אבל כן אני ממליץ בחום כמו שרשמו למעלה, להחזיק מטלית מיקרופייבר (יש באמזון או בEBAY בכמה שקלים) ונוזל לשטיפה ללא מים או QD כדי לנקות כמה שיותר מהר לשלשת יונים או נזקים אחרים מעטלפים, עצים וכו', כי זה משפיע די מהר על הלקה ויכול להרוס אותה די מהר, לגבי השטיפה במכונה לא ממליץ על פעם בשבוע\שבועים, פעם בחודש לא אמור להיות בעיה (כמובן שלא לתת להם להשתמש במטאטא!).

פורסם (נערך)

מכונה עדיפה פי 200 על מטאטא וזה נושא שבדקתי אותו, המטאטא פשוט אסון ללכה כמו לעביר סקוץ' על הרכב.

למכונה יש לפחות ג'לדות שזה יותר רך, זורק אליה את הטוסון פעם בחודש ב30 ש''ח.

את שלי שוטף עם גרניק נייד דלי סבון וכפפה.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

אני חבר הפורום היחיד שאין לו חצר פרטית? 🤔 איפה אתם מוצאים מקום לשטוף את הרכב לבד?

יש מקומות שמשכירים לשטיפה עצמית, עם גרניק וצינור קצף?

פעם הייתי עולה לכפר, אבל היום פחות יוצא לי ועדיין לא מצאתי מקום נורמלי, אשמח להמלצות בפתח תקווה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...