Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב מסוג KIA סטוניק ניראלי הוא נקרא חצי גיפון או משפחתי מוגבהה לא משנה אני צריך המלצה לצמיגים,

השבוע ראיתי שהצמיגים הקידמיים שלי מתחילים להישחק הרבה יותר מהאחוריים ורציתי להחליף רק את הקידמיים יש עליית מחירים מטורפת בצמיגים ורציתי המלצה נכנסתי לאתרים:

https://tires4u.co.il/dimensions/205-55r17?type=private

https://www.ace.co.il/autodepot_/tires?_=1726146842524&product_list_order=price&tire_diameter_f=160099&tire_ratio_f=149404&tire_width_f=5638

ראיתי מספר חברות כמו הנקוק מישלין גודייר פירלי קליבר קונינטל ניקסין ועוד כמה סיניות, המידות של הצמיג אצלי הן: 205/55R 17V XL ממה שזכור לי זה צמיגים של הנקוק שהגיעו עם הרכב, הרכב לא נוסע הרבה בכלל רוב הזמן בחניה, השאלה שלי מה עדיף לקחת ומאיפה הכי זול לקנות?

באתר של טייר4 מיינתי לפי דירוג A+B בצריכת דלק, וA+B בבלימה, וראיתי כמה שהציון רעש שלהם טוב 67DB השאלה שלי היא כזאת:

1 איך אני יודע אם הדגם ישן או חדש?

2 איך אני יודע מה רמת איכות הצמיג ביחס למה שיש לי ברכב כרגע?

3 מאיפה הכי זול לקנות את הצמיגים? (לא מנסה לשווק חנויות פשוט מחפש מקום זול ביחס לאחרים)

4 ראיתי וקראתי בפורום הרבה על A+S וצמיג רב עונתי וחד עונתי והסתבכתי עם הכל אז אשמח לעזרה והסבר תודה רבה!

פורסם
לפני שעתיים, maor12 כתב:

השבוע ראיתי שהצמיגים הקידמיים שלי מתחילים להישחק הרבה יותר מהאחוריים

שחיקה של קדמיים היא נורמלית משום שאלו הצמיגים שגם מניעים את הרכב וגם מנהגים אותו.

אם תקפיד לבצע רוטציה של הצמיגים (קדימה-אחורה) אחת לתקופה (נניח כל טיפול שנתי או כל 10k), אז השחיקה הכללית של הצמיגים תהיה אחידה יותר. אבל, בבוא העת תצטרך כמובן להחליף כנראה רביעייה (אם זה שיקול מבחינת פיזור הוצאות), שזה תמיד עדיף בעקרון ע"פ זוג.

בכל אופן, תעלה תמונות ברורות של הצמיגים בדגש על הדופן והסוליה שנוכל לנסות להבין אם זה אכן נדרש/דחוף.

לפני שעתיים, maor12 כתב:

רציתי להחליף רק את הקידמיים

כתלות בגיל הצמיגים ומצב היובש שלהם (ולא רק עומק החריצים), יתכן וגם מומלץ להחליף את האחוריים.

וגם, יש ויכוח עתיק יומין לגבי אם להתקין את הצמיגים החדשים מקדימה או מאחור. ההנחיות המקצועיות טוענות להתקנה מאחור (בעיקר מטעמי בטיחות), אבל יש שיתווכחו שקדימה עדיף (בעיקר כי אלו הצמיגים שעובדים יותר קשה, האצה/בלימה/ניהוג).

לפני שעתיים, maor12 כתב:

המידות של הצמיג אצלי הן 205/55R17 V XL,הרכב לא נוסע הרבה בכלל רוב הזמן בחניה, השאלה שלי מה עדיף לקחת ומאיפה הכי זול לקנות?

פספסת את קוד העומס. רק תוודא שאכן מדובר ב-95 ברשיון הרכב.

החניה מקורה או בשמש? כמה ק"מ שנתי אתה צפוי לנסוע?

חברות מובילות, כמו חלק מאלו שציינת ודגם שלהן שמוכר כטוב כמובן יהיו בעדיפות. אלו יהיו בדר"כ יקרים יותר. צריך לבצע סקר שוק - בצמיגיות באזורך או דרך עוד אתרים (Tires4u, Zap, Tiredeal, Tireclub, Autotire, Tireplus, iTire וכו').

לפני שעתיים, maor12 כתב:

באתר של טייר4 מיינתי לפי דירוג A+B בצריכת דלק, וA+B בבלימה, וראיתי כמה שהציון רעש שלהם טוב 67DB השאלה שלי היא כזאת:

ציון הרעש מתבצע ע"י מדידה חיצונית לרכב בעת שהוא חולף במהירות מסויימת ובמרחק מסויים. אין השלכה ישירה על הרעש בתוך הרכב.

1 איך אני יודע אם הדגם ישן או חדש? אתה מתכוון ממתי הצמיג שבחרת משווק או משהו אחר? אתה יכול להיכנס לאתר https://www.tyrereviews.com/ ושם רשום בדר"כ ממתי הצמיג מיוצר וגם אפשר למצוא הרבה מבחנים אובייקטיבים או חוות דעת משתמשים סובייקטיביות.

2 איך אני יודע מה רמת איכות הצמיג ביחס למה שיש לי ברכב כרגע? אם לא תגיד לנו במדויק איזה דגם מותקן כעת ואם יש לך חוות דעת משלך לגביו, איך נדע לענות על כך?

3 מאיפה הכי זול לקנות את הצמיגים? (לא מנסה לשווק חנויות פשוט מחפש מקום זול ביחס לאחרים) ראה תשובה לציטוט הקודם.

4 ראיתי וקראתי בפורום הרבה על A+S וצמיג רב עונתי וחד עונתי והסתבכתי עם הכל אז אשמח לעזרה והסבר תודה רבה! שכח מזה. לא רלוונטי לתנאים בארץ.

ראה תגובות בכחול בתוך הציטוט.

פורסם (נערך)
בתאריך 12.9.2024 בשעה 19:35, Tom_22 כתב:

שחיקה של קדמיים היא נורמלית משום שאלו הצמיגים שגם מניעים את הרכב וגם מנהגים אותו.

אם תקפיד לבצע רוטציה של הצמיגים (קדימה-אחורה) אחת לתקופה (נניח כל טיפול שנתי או כל 10k), אז השחיקה הכללית של הצמיגים תהיה אחידה יותר. אבל, בבוא העת תצטרך כמובן להחליף כנראה רביעייה (אם זה שיקול מבחינת פיזור הוצאות), שזה תמיד עדיף בעקרון ע"פ זוג.

בכל אופן, תעלה תמונות ברורות של הצמיגים בדגש על הדופן והסוליה שנוכל לנסות להבין אם זה אכן נדרש/דחוף.

כתלות בגיל הצמיגים ומצב היובש שלהם (ולא רק עומק החריצים), יתכן וגם מומלץ להחליף את האחוריים.

וגם, יש ויכוח עתיק יומין לגבי אם להתקין את הצמיגים החדשים מקדימה או מאחור. ההנחיות המקצועיות טוענות להתקנה מאחור (בעיקר מטעמי בטיחות), אבל יש שיתווכחו שקדימה עדיף (בעיקר כי אלו הצמיגים שעובדים יותר קשה, האצה/בלימה/ניהוג).

פספסת את קוד העומס. רק תוודא שאכן מדובר ב-95 ברשיון הרכב.

החניה מקורה או בשמש? כמה ק"מ שנתי אתה צפוי לנסוע?

חברות מובילות, כמו חלק מאלו שציינת ודגם שלהן שמוכר כטוב כמובן יהיו בעדיפות. אלו יהיו בדר"כ יקרים יותר. צריך לבצע סקר שוק - בצמיגיות באזורך או דרך עוד אתרים (Tires4u, Zap, Tiredeal, Tireclub, Autotire, Tireplus, iTire וכו').

ראה תגובות בכחול בתוך הציטוט.

טוב התקשרתי לכמה פנצריות חלק מהאתרים חלק פנצריות באזור שלי...

הם הציעו לי את פלקן ZE310 במחיר של 1000 שקל לזוג כולל התקנה ואיזון

הציעו לי את דנלופ ALN705 במחיר של 1200 שקל לזוג כולל התקנה ואיזון

הציעו לי את מישלין פרימסי 4+ במחיר של 1350 שקל לזוג כולל התקנה ואיזון

הציעו לי את ריקן (אין לי דגם) במחיר של 800 שק לזוג כולל התקנה ואיזון

ראיתי באתר גם את:

EfficientGrip Performance TL במחיר של 1100 שקל לזוג כולל התקנה ואיזון

K127 | HANKOOK במחיר של 1100 שקל לזוג כולל התקנה ואיזון

ובאתר של אוטו טייר בכלל יש מלא מלא סוגים:

https://autotire.co.il/catalog.asp?catProp=56&catVal=394&catProp=57&catVal=472&catProp=59&catVal=443&FIlterPluginId=1

כרגע יש לי ברכב דגם של קונינטל מידה 205/55-17 95V מה אתם ממליצים לי לעשות הדעות ממש חלוקות חלק מהפנצריות אמרו לי שמישלין פרימסי 4 מתייבשים מהר והם מתאימים למי שנוסע מרחקים גדולים בפחות זמן...מה אתם אומרים כרגע הקונינטל שבאוטו קרוב ל4 וחצי שנים ורק עכשיו צריך החלפה...

עריכה אחרונה על ידי maor12
פורסם (נערך)

מאיפה אתה?

זה נכון מה שאמרו לך לגבי מישלין פרימסי 4. גג 3 שנים של חניה בחוץ בשמש  צריך להחליף. מי שנוסע 30 אלף קילומטרים בשנה ויותר - זה הצמיג בשבילו.

אל תקנה Riken,  זה דרעק. 

Falken ze 310 עם קוד 95W ניתן למצוא סביב 850₪ לזוג. לצמיג

https://tires4u.co.il/tire/24170/205-55r17-fkn-ze310-95w-tl

אבל יש חוסרים במלאי במידות שונות של פאלקן. 

אם תקנה, את הזוג עם קוד מהירות W תתקין מאחורה.

יש לך Goodyear effigrip perfomance , שהוא מעולה, בקצת יותר מ 1000₪ לזוג

https://tires4u.co.il/tire/26267/205-55r17-95v-effcientgrip-perf-bmw

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שוב וולאד מקדים אותי 😂

פאלקן ZE310 הוא אחד מהצמיגי עלות/תועלת המוצלחים יותר. אבל לכאורה ניתן לרכוש אותו יותר בזול (האתר הזה לא מבטיח את המחיר). מהיכן אתה?

על הדנלופ, שהדגם הנכון הוא LM705W אין מספיק מידע קונקרטי לגביו. כנראה צמיג ביניים ולא רואה טעם להמר עליו אם הפאלקן אכן זמין (כי היו בעיות מלאי).

מישלין פרימסי 4+ צמיג מצוין, אבל כן, יש סבירות טובה שיתייבשו יחסית מהר. זו החולשה המורגשת למישלין בתנאים בארץ.

ריקן עדיף לוותר.

יש גם הנקוק K127/S1 Evo3, צמיג שאמור להיות ספורטיבי יותר בהגדרתו אבל בלי לוותר יותר מדי על ענייני נוחות ורעש לכאורה ומקבל ביקורות טובות יחסית. העלות צריכה להיות בין הפאלקן לדנלופ שהוצע לך. אם תמצא גודייר אפישנטגריפ פרפומנס או קלבר HP4 עם קוד עומס ומהירות מתאימים, גם הולך. בתקציב הגבוה ביותר יש גם קונטיננטל פרימיום קונטקט 6 או אולי אפילו 7 בארץ, גם צמיגים טובים אבל יקרים.

אם כל הצמיגים בני 4.5, אני ממליץ בחום להחליף את ארבעתם.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Tom_22 כתב:

שוב וולאד מקדים אותי 😂

פאלקן ZE310 הוא אחד מהצמיגי עלות/תועלת המוצלחים יותר. אבל לכאורה ניתן לרכוש אותו יותר בזול (האתר הזה לא מבטיח את המחיר). מהיכן אתה?

על הדנלופ, שהדגם הנכון הוא LM705W אין מספיק מידע קונקרטי לגביו. כנראה צמיג ביניים ולא רואה טעם להמר עליו אם הפאלקן אכן זמין (כי היו בעיות מלאי).

מישלין פרימסי 4+ צמיג מצוין, אבל כן, יש סבירות טובה שיתייבשו יחסית מהר. זו החולשה המורגשת למישלין בתנאים בארץ.

ריקן עדיף לוותר.

יש גם הנקוק K127/S1 Evo3, צמיג שאמור להיות ספורטיבי יותר בהגדרתו אבל בלי לוותר יותר מדי על ענייני נוחות ורעש לכאורה ומקבל ביקורות טובות יחסית. העלות צריכה להיות בין הפאלקן לדנלופ שהוצע לך. אם תמצא גודייר אפישנטגריפ פרפומנס או קלבר HP4 עם קוד עומס ומהירות מתאימים, גם הולך. בתקציב הגבוה ביותר יש גם קונטיננטל פרימיום קונטקט 6 או אולי אפילו 7 בארץ, גם צמיגים טובים אבל יקרים.

אם כל הצמיגים בני 4.5, אני ממליץ בחום להחליף את ארבעתם.

מי זה ירון שכתבו בפורום שעושה מחירים בצמיגי גודייר?

טוב קצת מאכזב ניסיתי להגיע לירון מגודייר או לרון הסוכן שטח שלהם בדרום אבל ללא הצלחה,

אולי הייתי יכול להצליח לקבל צמיגים מדגם יותר טוב שלהם במחיר טוב אבל ללא הצלחה לצערי מאכזב אבל בקטנה...

עריכה אחרונה על ידי maor12
פורסם (נערך)

היה נציג/ספונסר בפורום מטעם היבואן ואתר הרכישה הישירה שלהם.

הם והמשתמש כבר לא פעילים כאן ואין לי מושג אם הוא עדין עובד שם בכלל.

בהתאמה, כנראה שכבר אין הנחה לבאי הפורום, אבל תמיד אפשר לשאול שם. ובכל מקרה, יש מצב שהמחיר שמופיע שם לא יהיה הכי נמוך בשוק.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני 2 דקות, Tom_22 כתב:

היה נציג/ספונסר בפורום מטעם היבואן ואתר הרכישה הישירה שלהם.

הם והמשתמש כבר לא פעילים כאן ואין לי מושג אם הוא עדין עובד שם בכלל.

בהתאמה, כנראה שכבר אין הנחה לבאי הפורום, אבל תמיד אפשר לשאול שם. ובכל מקרה, יש מצב שהמחיר שמופיע שם לא יהיה הכי נמוך בשוק.

כן מבאס לדעתי האתר יכול היה לעבוד איתם ולעשות הנחה למי שבא דרך האתר זה היה נחמד ומועיל לציבור הגולשים פה...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...