Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם. אני שוקלת לקנות סוזוקי sx 4 יד 2. 

א. שמעתי שהיא לא הכי חסכונית. האם זה כך? (בהשווה עם הונדה גאז לדוגמא)

ב. איך הנסיעה? איך היא בפניות ובעליות חדות וארוכות? 

ג. נוחות. הבנתי שהיא קצת קשה. לנסיעות ארוכות לא נוחה במיוחד. 

תודה מראש, אינה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין מגוון מנועים.

כשכתוב sx4 הכוונה לדגם שבין 2010-13, מנוע 1600 סמ״ק 120 כ״ס משודך לתיבה פלנטרית 4 הילוכים יש גם גרסה ידנית, נדירה). אכן לא חסכוני במיוחד, אבל אמין מאוד ( ככל שרכב בן 10-14 יכול להיות אמין). המתלים אכן נוקשים. אין שום בעיית כוח בעליות.

אם הכוונה לקרוסאובר אכן יש 3 גרסאות, צריך לדעת לאיזו מהן מתכוונת פות״ש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

גיר אוטומטי אמין בסוזוקי זה מ 2017 בשילוב עם מנוע 1.4 טורבו בנזין.

לפני זה היה גיר רציף פחות אמין ומנוע 1.6 לא טורבו ( המנוע כן אמין).

הונדה ג'אז רכב הרבה יותר חלש, מנוע 1.3 ללא טורבו טעם גיר רציף ( לא בעייתי ). הונדה כן יותר חסכונית.

שני הרכבים לא שיא הנוחות.

אם הרכב מיועד לנסיעות ארוכות עם עליות ממושכות, תחפשי סוזוקי קרוסאובר מנוע  1.4 2017+.

אם אפשר גם סופר מיני ( ובגאז' קטן יחסית), אז המלצתי מאזדה 2 .

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעה, לירון .ה. כתב:

הונדה גא'ז והסזוקי הן לא אותה משפחה.

לאיזה שנים את מכוונת?

יש מגוון מנועים.

מה הצרכים שלך?

אוי סליחה, עניתי במקום לא נכון. אני מחפשת משהו אמין, חסכוני לא גדול, כלומר סופרמיני או משפחתי קטן. חשבתי על הונדה גאז, אבל הבנתי שגיר אוטומטי בעיתי. על סוזוקי שמעתי שאמין אבל לא חסכוני בכלל... 

לפני שעה, sperial כתב:

אין מגוון מנועים.

כשכתוב sx4 הכוונה לדגם שבין 2010-13, מנוע 1600 סמ״ק 120 כ״ס משודך לתיבה פלנטרית 4 הילוכים יש גם גרסה ידנית, נדירה). אכן לא חסכוני במיוחד, אבל אמין מאוד ( ככל שרכב בן 10-14 יכול להיות אמין). המתלים אכן נוקשים. אין שום בעיית כוח בעליות.

אם הכוונה לקרוסאובר אכן יש 3 גרסאות, צריך לדעת לאיזו מהן מתכוונת פות״ש.

תודה

פורסם

שוב, למקרה ולא הבנת את מה שכתבתי ( כי את ממשיכה לרשום את ההיפך אחרי ההודעה שלי):

הונדה ג'אז רכב אמין, גם הגיר הרציף אמין. הרכב חסכוני מאוד בזכות מנוע קטן וגיר רציף. אבל יש לזה מחיר - הרכב מרגיש חלש, מתאמץ בעליות,  מה שגורם לרעשי מנוע חזקים מדי בתוך הרכב.

סוזוקי קרוסאובר SX4 ( ככה נקרא הרכב בשנים הרלוונטיות לך) אמין מ 2017, עם מנוע טורבו 1.4,  שיש לו גיר אוטומטי.

לפני זה , עד 2016 כולל ( ואולי גם קצת ב 2017), היה דגם עם גיר רציף פחות אמין ומנוע 1.6.

הרכב הזה פחות חסכוני אבל חזק יותר,  מרגיש טוב יותר בעליות ממושכות.

במודעות בלוח, אם תחפשי סוזוקי קרוסאובר, תשימי לב לנפח מנוע.  לפי המנוע 1.4 תוכלי לזהות רכב עם גיר אוטומטי עדיף.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 11 דקות, vladclar כתב:

שוב, למקרה ולא הבנת את מה שכתבתי ( כי את ממשיכה לרשום את ההיפך אחרי ההודעה שלי):

הונדה ג'אז רכב אמין, גם הגיר הרציף אמין. הרכב חסכוני מאוד בזכות מנוע קטן וגיר רציף. אבל יש לזה מחיר - הרכב מרגיש חלש, מתאמץ בעליות,  מה שגורם לרעשי מנוע חזקים מדי בתוך הרכב.

סוזוקי קרוסאובר SX4 ( ככה נקרא הרכב בשנים הרלוונטיות לך) אמין מ 2017, עם מנוע טורבו 1.4,  שיש לו גיר אוטומטי.

לפני זה , עד 2016 כולל ( ואולי גם קצת ב 2017), היה דגם עם גיר רציף פחות אמין ומנוע 1.6.

הרכב הזה פחות חסכוני אבל חזק יותר,  מרגיש טוב יותר בעליות ממושכות.

במודעות בלוח, אם תחפשי סוזוקי קרוסאובר, תשימי לב לנפח מנוע.  לפי המנוע 1.4 תוכלי לזהות רכב עם גיר אוטומטי עדיף.

כן תודה הבנתי

פורסם

אז ספרי מה הצרכים, התקציב, ואם יש מועמדות - מיהן.

לגבי הקרוסאובר בגרסה הראשונה  (1600 סמ״ק גיר רציף) - ככל ככל שהבנתי בגירים שהוחלפו הבעיה נפתרה. אז אם את בוחנת רכב כזה בדקי האם עבר את התיקון.

אגב, הסוזוקי ויטארה מאותן שנים מצוייד באותו מנוע אבל עם תיבה פלנטרית שלמיטב ידיעתי אמינה. בסביבות 2016 קיבל מתיחת פנים עם מנועי טורבו 1,400 סמ״ק ו-1,000 סמ״ק שעד כמה שאני יודע אמינים. הויטארה קטן מהקרוסאובר, יותר מעוצב, ולפחות כחדש היה קצת יותר יקר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אז ספרי מה הצרכים, התקציב, ואם יש מועמדות - מיהן.

לגבי הקרוסאובר בגרסה הראשונה  (1600 סמ״ק גיר רציף) - ככל ככל שהבנתי בגירים שהוחלפו הבעיה נפתרה. אז אם את בוחנת רכב כזה בדקי האם עבר את התיקון.

אגב, הסוזוקי ויטארה מאותן שנים מצוייד באותו מנוע אבל עם תיבה פלנטרית שלמיטב ידיעתי אמינה. בסביבות 2016 קיבל מתיחת פנים עם מנועי טורבו 1,400 סמ״ק ו-1,000 סמ״ק שעד כמה שאני יודע אמינים. הויטארה קטן מהקרוסאובר, יותר מעוצב, ולפחות כחדש היה קצת יותר יקר.

תודה

פורסם

רשמת על עליות חדות וארוכות.

את מתגוררת באזור כזה?

רוב הנסיעות שם ?

הרכב יהיה עמוס בדרך כלל?

לא רשמת תקציב,

אבל נשמע שהסזוקי עם מנוע הטורבו, 1.4, הגיר הפלנטרי הרגיל יתאים לך.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 20 שעות, לירון .ה. כתב:

רשמת על עליות חדות וארוכות.

את מתגוררת באזור כזה?

רוב הנסיעות שם ?

הרכב יהיה עמוס בדרך כלל?

לא רשמת תקציב,

אבל נשמע שהסזוקי עם מנוע הטורבו, 1.4, הגיר הפלנטרי הרגיל יתאים לך.

היי לירון, תודה על ההצעה קודם כל. אסביר...יש עליה ממושכת (אני מאזור ירושלים) וחשבתי על תקציב עד 40, אבל אולי אצטרך להשקיע יותר כדי לא ליפול עם רכב ישן ולא חסכוני... אפשר את הפייסבוק שלך או משהו לפנות אלך בפרטי? אמשח לדבר יותר לעומק. בפורום הזה לא מאפשרים לי לשלוח לך הודעה כי אני חדשה כאן ואין לי מספיק פוסטים וכו...  מחשבה נוספת הייתה לקחת הונדה גאז אוטומט משנות 2015-2017 , אבל הבנתי מאנשים שהיא חלשה ונראה לי בעליה הזאת היא תסחב, אבל עם מלא רעש ומאמץ...עד היום נהגתי על הונדה סיויק 1.8 אוטומט (אני נוהגת רק על אוטומט) היא הייתה חזקה ומהנה, אבל זללה דלק...אם ארד אחרי מנוע חזק למשהו חלשלוש, אקלל את הרגע... בקיצור, אשמח לדבר איתך.

פורסם

תראי, אם מדובר בסוזוקי, 40 אש״ח ישיגו לך רכב בן 10-12, שזה הקרוסאובר 1,600 עם התיבה הרציפה. לא תהיה בעיה בעליות (אני גר בחיפה ונוהג ברכב כזה), צריכת הדלק סבירה לחלוטין, אבל תמיד קיימת שאלת תיבת ההילוכים, למרות שרכב שעבר החלפה אמור להיות אמין (אבל אני לא מכיר את הסטטיסטיקה של תקלות חוזרות).

מבחינת ההתיחסות שלך לצריכת דלק - כמה את צפויה לנסוע כל שנה? אם לא מדובר בנסועה גבוהה צריכת הדלק צריכה להיות שיקול משני, כי ההפרש יכול להבלע בביקור אחד במוסך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...