Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם פוסט ראשון שלי בפורום, קניתי יונדאי קונה 2022 טורבו ויש לי 2 צמיגים של קונטיננטל מקוריים ועוד 2 סיניים האוטו עלה במרץ 22 לכביש נסע 42 אלף, אני שוקל לעשות יישור קו ולהחליף את כל הצמיגים אני לא מבין בזה בכלל לכן יש לי 2 שאלות, שאלה ראשונה האם שווה להשקיע ב4 צמיגים איכותיים יחסית ולעשות את היישור קו ואם כן אילו צמיגים מומלצים? מפריע לי שיש קצת קפיצות אולי בגלל ההבדל בצמיגים וגם האחיזה לא משהו בכלל תודה לכל העונים 

פורסם (נערך)

ברוך הבא לפורום ;)

ממליץ לנסות לבצע קצת חיפוש בנושא, בנוסף להמשך פה בשרשור.

בוודאי ששווה להשקיע ב-4 צמיגים איכותיים, מאחר וזה הדבר היחיד שמחבר אותך לכביש.

יחד עם זאת, אם אתה מנסה לחסוך מעט כרגע, ובתנאי שהקונטיננטל שמורכבים כעת לא שחוקים מדי ומדגם מוצלח (איזה דגם הם? וגם תמונות ברורות של מצבם יעזרו), אולי תוכל להמשיך להשתמש בהם עוד כברת דרך. ומצד שני, תמיד עדיף 4 צמיגים חדשים ע"פ החלפה בזוגות.

מה מידת הצמיגים המלאה כפי שמופיע ברשיון הרכב כולל קוד עומס ומהירות?

כמה ק"מ מתכנן לסוע בשנה?

האם הרכב יבלה הרבה זמן בשמש או שיחנה בחניה מקורה רוב הזמן?

מעבר לענין הנוחות שניכר ומענין אותך, יש עוד תכונות כלשהן?

האם יש מגבלת תקציב (עבור רביעייה או זוג)?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני 33 דקות, Tom_22 כתב:

ברוך הבא לפורום ;)

ממליץ לנסות לבצע קצת חיפוש בנושא, בנוסף להמשך פה בשרשור.

בוודאי ששווה להשקיע ב-4 צמיגים איכותיים, מאחר וזה הדבר היחיד שמחבר אותך לכביש.

יחד עם זאת, אם אתה מנסה לחסוך מעט כרגע, ובתנאי שהקונטיננטל שמורכבים כעת לא שחוקים מדי ומדגם מוצלח (איזה דגם הם? וגם תמונות ברורות של מצבם יעזרו), אולי תוכל להמשיך להשתמש בהם עוד כברת דרך. ומצד שני, תמיד עדיף 4 צמיגים חדשים ע"פ החלפה בזוגות.

מה מידת הצמיגים המלאה כפי שמופיע ברשיון הרכב כולל קוד עומס ומהירות?

כמה ק"מ מתכנן לסוע בשנה?

האם הרכב יבלה הרבה זמן בשמש או שיחנה בחניה מקורה רוב הזמן?

מעבר לענין הנוחות שניכר ומענין אותך, יש עוד תכונות כלשהן?

האם יש מגבלת תקציב (עבור רביעייה או זוג)?

235-45R18 94v לפי מה שאני רואה עד 15 אלף קילומטר בשנה, הרכב חונה בשמש ובערב קצת לפני ירידת השמש נכנס לחנייה מקורה ללילה בגדול די חשוב לי שיכוך הכביש לא להרגיש כל אבן על הכביש לגבי מחיר גם בכל זאת אני לא רוצה להשקיע כליה הכל בגבול הטעם הטוב לא אלף לצמיג לגבי המצב אני יכול לשלוח מחר תמונות אבל אין כבר את השפיצים האלה שיש בצד של הצמיג אם זה אומר לך משהו ותודה רבה עוד פעם

פורסם (נערך)

הי

במידה שלך צמיגים " מבית טוב " לא זולים.

רוב הדגמים גם עם קוד עומס 98, מה שגורם לצמיגים להיות קשיחים יחסית. 

אם הנהיגה שלך רגועה, תוכל לרכוש צמיגי נוחות ( לא ספורטיביים) של האנקוק.

לדוגמה:

https://tires4u.co.il/tire/24049/235-45r18-hnk-prime2-94w-oe-tl

אם אתה אוהב לתקוף פניות, תקנה צמיגי  Perfomance Ultra High , Goodyear asymmetric 3

שהם יהיו עם קוד עומס 98.

https://tires4u.co.il/tire/25384/235-45r18-94w-eag-f1-asy-3-skoda-fp-tl

בשני המקרים לא תגיע ל 1000₪ לצמיג.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 7 דקות, vladclar כתב:

הי

במידה שלך צמיגים " מבית טוב " לא זולים.

רוב הדגמים גם עם קוד עומס 98, מה שגורם לצמיגים להיות קשיחים יחסית. 

אם הנהיגה שלך רגועה, תוכל לרכוש צמיגי נוחות ( לא ספורטיביים) של האנקוק.

לדוגמה:

https://tires4u.co.il/tire/24049/235-45r18-hnk-prime2-94w-oe-tl

אם אתה אוהב לתקוף פניות, תקנה צמיגי  Perfomance Ultra High , Goodyear asymmetric 3

שהם יהיו עם קוד עומס 98.

https://tires4u.co.il/tire/25384/235-45r18-94w-eag-f1-asy-3-skoda-fp-tl

בשני המקרים לא תגיע ל 1000₪ לצמיג.

זה מה שנקרא חתך נמוך? ואם אפשר לדעת איזה מתלים יש לי באוטו קשים או רכים ובאתר כתוב 94w ולא 98 כמו שאמרת או שאני מתבלבל במשהו, בכל מקרה לדעתך כדאי להשקיע בצמיגים לדוגמא הצמיג השני שהצעת שיותר אגרסיבי לנסיעה תודה

פורסם

והנה שוב vladclar גונב לי את התגובה 🤣

משאיר את שלי מבלי לערוך בהתאם ;) 

אתה ב"בעיה", כי במידה שלך -

רוב הצמיגים שזמינים לכאורה, בעלי קוד עומס 98 שעשויים לפגוע מעט בנוחות.

השילוב של סוליה רחבה וחתך נמוך באופן יחסי, תורם לקשיחות שאתה מרגיש.

העלות של צמיגים טובים מהחברות המובילות, יחסית גבוהה, כנראה בתחום ה-600-700 ש"ח מינימום לצמיג.

וזה מבלי להתייחס למחסור שיש לחלק מהצמיגים לאחרונה, ותצטרך לבצע סקר מקיף כנראה כדי לבדוק מה יש ומה אין.

לגבי מצב הצמיגים הנוכחים (בפועל רק הקונטיננטל מעניינים) - 

אין שום חשיבות לשפיצים האלו שאתה מתייחס אליהם. אלו שאריות מהייצור שלא קיימות בכל צמיג ולא מעידות דבר על שחיקתו.

הדגש בתמונות (חוץ מאיזה דגם) צריך להיות על דופן הצמיג - לראות מצב יובש וסדקים וכנ"ל גם לגבי החריצים לאורך הצמיג כשבנוסף לראות מה מצב העומק שלהם.

אני יכול לחשוב על עוד אפשרות, וזו תהיה לחפש מישהו עם דגם מאובזר פחות ועם מידת הצמיגים הקטנה יותר (215/55R17) ולבצע החלפה מולו. הצמיגים יהיו זולים יותר, נפוצים יותר, ונוחים יותר בהכללה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, Tom_22 כתב:

והנה שוב vladclar גונב לי את התגובה 🤣

משאיר את שלי מבלי לערוך בהתאם ;) 

אתה ב"בעיה", כי במידה שלך -

רוב הצמיגים שזמינים לכאורה, בעלי קוד עומס 98 שעשויים לפגוע מעט בנוחות.

השילוב של סוליה רחבה וחתך נמוך באופן יחסי, תורם לקשיחות שאתה מרגיש.

העלות של צמיגים טובים מהחברות המובילות, יחסית גבוהה, כנראה בתחום ה-600-700 ש"ח מינימום לצמיג.

וזה מבלי להתייחס למחסור שיש לחלק מהצמיגים לאחרונה, ותצטרך לבצע סקר מקיף כנראה כדי לבדוק מה יש ומה אין.

לגבי מצב הצמיגים הנוכחים (בפועל רק הקונטיננטל מעניינים) - 

אין שום חשיבות לשפיצים האלו שאתה מתייחס אליהם. אלו שאריות מהייצור שלא קיימות בכל צמיג ולא מעידות דבר על שחיקתו.

הדגש בתמונות (חוץ מאיזה דגם) צריך להיות על דופן הצמיג - לראות מצב יובש וסדקים וכנ"ל גם לגבי החריצים לאורך הצמיג כשבנוסף לראות מה מצב העומק שלהם.

אני יכול לחשוב על עוד אפשרות, וזו תהיה לחפש מישהו עם דגם מאובזר פחות ועם מידת הצמיגים הקטנה יותר (215/55R17) ולבצע החלפה מולו. הצמיגים יהיו זולים יותר, נפוצים יותר, ונוחים יותר בהכללה.

תודה רבה אל תדאג אני מעריך את התגובה של שתיכם באותה מידה😁 מחר אשלח לך סרטון של הקונטיננטל ואם תוכל תגיד לי מה המצב שלהם, לגבי מה שאמרת שהסינים לא מעניינים אתה לא חושב שכדאי להחליף אותם למשהו יותר טוב? אם תוכל להסביר למה התכוונת ולגבי להחליף צמיגים אני לא מבין בזה בכלל ולא רוצה כלכך להתעסק אבל ממה שהבנתי ממך כל הצמיגים יהיו ככה בגלל הגודל והחתך ממליץ להחליף רק את הסיניים הקדמיים בגדול?

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, יוגב2001 כתב:

זה מה שנקרא חתך נמוך? ואם אפשר לדעת איזה מתלים יש לי באוטו קשים או רכים ובאתר כתוב 94w ולא 98 כמו שאמרת או שאני מתבלבל במשהו, בכל מקרה לדעתך כדאי להשקיע בצמיגים לדוגמא הצמיג השני שהצעת שיותר אגרסיבי לנסיעה תודה

אין שום בעיה לקנות 4 צמיגים עם קוד עומס או מהירות יותר גבוה מהרשום ברישיון. 

תחליט בהתאם לסגנון הנהיגה שלך -לטובת  נוחות או אחיזה.

אם תחליט לטובת הנוחות - תשתדל שהם יהיו עם קוד 94.

הצמיג השני לא יותר אגרסיבי אלא אוחז יותר. אבל הוא פחות נוח, כנראה גם רועש יותר, נשחק יותר מהר ומבזבז כ 2-3% יותר דלק.

שני החסרונות האחרונים פחות משמעותיים בכמות הנסיעות שלך.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 1 דקה, יוגב2001 כתב:

אני מעריך את התגובה של שתיכם באותה מידה😁
מחר אשלח לך סרטון של הקונטיננטל ואם תוכל תגיד לי מה המצב שלהם, לגבי מה שאמרת שהסינים לא מעניינים אתה לא חושב שכדאי להחליף אותם למשהו יותר טוב? אם תוכל להסביר למה התכוונת ולגבי להחליף צמיגים אני לא מבין בזה בכלל ולא רוצה כלכך להתעסק אבל ממה שהבנתי ממך כל הצמיגים יהיו ככה בגלל הגודל והחתך ממליץ להחליף רק את הסיניים הקדמיים בגדול?

לא דואג, זו "בדיחה פנימית" ;)

עזוב סרטון, תמונות טובות וברורות עדיף.

הסינים לא מעניינים, כי מבחינתי (ורבים אחרים בפורום) הם בוודאות מיועדים להחלפה.

את הקונטיננטל אפשר אולי להשאיר בינתיים, כנסיון לחסוך בהוצאה מיידית, וכתלות במצבם. כמובן שאפשר להחליף גם אותם בלי קשר.

פורסם
לפני 5 דקות, Tom_22 כתב:

לא דואג, זו "בדיחה פנימית" ;)

עזוב סרטון, תמונות טובות וברורות עדיף.

הסינים לא מעניינים, כי מבחינתי (ורבים אחרים בפורום) הם בוודאות מיועדים להחלפה.

את הקונטיננטל אפשר אולי להשאיר בינתיים, כנסיון לחסוך בהוצאה מיידית, וכתלות במצבם. כמובן שאפשר להחליף גם אותם בלי קשר.

הבנתי אותך אשלח לך מחר תמונות ברורות בהמשך לתגובה של החבר השני אתה היית ממליץ על 94 או 98? לא נהג מירוצים אבל גם לא נוסע על הימני כמו סבתא ואם בכל מקרה אני אחליף את הסינים יש לך המלצות לצמיג 94 על רמה בלי לשחוק את הכיס יותר מדי

פורסם (נערך)

אם יש במלאי Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 עם קוד עומס 94, זה סוגר לך את כל הפינות.

ראיתי עכשיו באתר של היבואן Asymmetric 5 במחיר נורמלי ( האחרון בלינק), אמנם עם קוד 98, אבל צמיג מעולה

https://itire.co.il/mobile/search.php?searchBy=tier&searchNow=1&width=235&height=45&koter=18

אל תזמין לפני שאתה מוודא מלאי, תאריך ייצור עד שנה ומחיר סופי.

פורסם

כפי שגם אני וגם וולאד ציינו קודם, הבעיה שלך היא זמינות של צמיגים עם קוד עומס 94.

חוץ מהדגם של הנקוק שהוא המליץ לך לגביהם (ואני מצטרף), יש גם תאורטית קונטיננטל פרימיום קונטקט 6 עם קוד 94 (יש גם ספורט קונטקט 5, אבל הוא צפוי להיות קשיח יותר מעצם הקטגוריה שלו, למרות קוד עומס זהה). אבל צריך לבדוק זמינות וכמובן מחיר (שיהיה גבוה יותר, כנראה בגזרת ה-800 פלוס).

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, vladclar כתב:

אם יש במלאי Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 עם קוד עומס 94, זה סוגר לך את כל הפינות.

ראיתי עכשיו באתר של היבואן Asymmetric 5 במחיר נורמלי ( האחרון בלינק), אמנם עם קוד 98, אבל צמיג מעולה

https://itire.co.il/mobile/search.php?searchBy=tier&searchNow=1&width=235&height=45&koter=18

אל תזמין לפני שאתה מוודא מלאי, תאריך ייצור עד שנה ומחיר סופי.

לא יפריע אבל אם הצמיגים האחוריים קוד עומס 94 והקדמיים יהיו 98?

ושוב תודה על כל התשובות מאוד מעריך את העזרה

לפני 8 דקות, Tom_22 כתב:

כפי שגם אני וגם וולאד ציינו קודם, הבעיה שלך היא זמינות של צמיגים עם קוד עומס 94.

חוץ מהדגם של הנקוק שהוא המליץ לך לגביהם (ואני מצטרף), יש גם תאורטית קונטיננטל פרימיום קונטקט 6 עם קוד 94 (יש גם ספורט קונטקט 5, אבל הוא צפוי להיות קשיח יותר מעצם הקטגוריה שלו, למרות קוד עומס זהה). אבל צריך לבדוק זמינות וכמובן מחיר (שיהיה גבוה יותר, כנראה בגזרת ה-800 פלוס).

הבנתי אותך תודה אשתדל לבדוק לגבי ההנקוק או הגוד ייר שהומלץ פה, 700 שקל זה מחיר סביר לצמיג כולל התקנה? או שאני בנישה יקרה 

עריכה אחרונה על ידי יוגב2001
פורסם

קוד עומס חייב להיות זהה בכל הצמיגים.

קוד מהירות יכול להיות זוג עם גבוה יותר מאחור.

לגבי מחירים, בצע סקר שוק באזורך (יכול לציין ואז אולי תקבל המלצות לצמיגיות ספציפיות) ו/או בדוק באתרים כמו: 

Tires4u, Zap, Tiredeal, Tireclub, Autotire, Tireplus, iTire וכד'.

בזאפ וטיירס4יו, המחירים שמופיעים שם לא בהכרח משקפים את המחיר בפועל. הם רק מקשרים לצמיגיות. בשאר, גם אם גם סוג של קישור, המחיר אמור להיות נאמן. בכל מקרה, אין שיקוף של מלאי בפועל.

פורסם (נערך)

ההמלצה שכל הצמיגים יהיו בעלי קוד עומס זהה.

קוד מהירות יכול להיות שונה בין הזוגות, כאשר קוד יותר גבוה על הציר האחורי. 

תבדוק אצל היבואן ( ITire) לגבי הסט של גודייר ב 611₪ לצמיג ( 2398₪ לרביעייה). זה דיל טוב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...