Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בשבועות האחרונים הופיע חתול רחוב חדש בבניין שלי (יכול להיות שמישהו מאכיל אותו - לא ברור).

בשונה מרוב חתולי הרחוב החתול הספציפי הזה אגרסיבי למדי.

לפני שלושה שבועות חזרתי הביתה והחתול עמד ביני לבין הכניסה ולא נתן לי לעבור אותו. כשניסיתי בכל זאת הוא התנפל עלי בשריטות ונשיכות.

זה גרר סדרה של חיסוני כלבת כולל ביקור במיון.

היום אותו חתול תקף אותי בפעם השניה. התקשרתי לעירייה והתשובה שלהם היתה שאם החתול מעוקר/מסורס אין להם מה לעשות בעניין כי אסור להזיז חתולי רחוב מהמקום שבו הם נמצאים.

לשאלה, האם אני אמור פשוט להשלים עם העובדה שמעכשיו פשוט יתקוף אותי חתול כל כמה שבועות, לא היתה להם תשובה.

השאלה שלי היא, האם באמת אסור לפי חוק להזיז חתולי רחוב, גם אם הם תוקפים אנשים? מה אפשר לעשות בנדון כדי לפתור את הבעיה הזאת? לא מתאים לי להסתובב ליד הבית כשאני מנסה לצפות מאיפה תגיע תקיפת החתול הבאה.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

החוק אכן אוסר על ״טרנספר״ לחתולי רחוב.

ההמלצה שלי, במקום להלחם בעיריה, אם פתרון זה מה שאתה מחפש, הכי יעיל ומהיר יהיה להאכיל את החתול במקום סמוך.

אם הוא יבין שאתה זה שמביא את האוכל, הוא יקשר אותך למשהו חיובי, ותוכל להוביל אותו רחוק מהדלת.

עדיף אוכל חתולים רטוב ואטרקטיבי.

https://www.gov.il/he/pages/street_cats

• אהבתי 1
פורסם

לדאוג לאימוץ של חתול הרחוב למקום מגורים ובכך יאבד את מעמדו כחתול רחוב ולאחר מכן יהיה ניתן למוסרו לאימוץ או לכל מקום אחר שיחפוץ לגדל את החתול באהבה.

לפני 32 דקות, Be roo כתב:

אם הוא יבין שאתה זה שמביא את האוכל, הוא יקשר אותך למשהו חיובי, ותוכל להוביל אותו רחוק מהדלת.

האם התנהגות של החתול כפי שמתוארת היא התנהגות טבעית או שיש בה בכדי לבקש מהעירייה להתערב? לא קיים חשש שהחתול יתקוף אדם אחר או חלילה ילד קטן? 

מדבקה אדומה מציין כי נדרש לקבל

לפני כשעה, RedLabel כתב:

סדרה של חיסוני כלבת כולל ביקור במיון

• רעיון גרוע 1
פורסם

לא רק שזה אסור, זה גם רעיון גרוע כי הוא כתב שזה חתול תוקפני (נשמע לי מוזר אבל נגיד) אז איך אתה מצפה שהוא יתפוס אותו?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

עוד לא נתקלתי בחתול שתוקף אקטיבית מבלי שנדחק לכך,

אני מגדל חתולים וכלבים כבר 4 עשורים ובכללי מוקף בחיות ומעדיף אותן על בני אדם,

אבל עם כל הכבוד, חיה תוקפנית מאבדת את הקרדיט שלה באותו הרגע, 

בתור אחד שרדף בעיר אחרי ילדים שמתעללים בחתולים, הייתי נותן לחתול הזאת בעיטה כזאת שהוא היה עף לשכונה ממול,

טוען להגנה עצמית אם יש תלונות

• אהבתי 5
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 5 דקות, ArikB כתב:

לא רק שזה אסור, זה גם רעיון גרוע כי הוא כתב שזה חתול תוקפני (נשמע לי מוזר אבל נגיד) אז איך אתה מצפה שהוא יתפוס אותו?

שישלח אותי למשל

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעתיים, RedLabel כתב:

היום אותו חתול תקף אותי בפעם השניה. התקשרתי לעירייה והתשובה שלהם היתה שאם החתול מעוקר/מסורס אין להם מה לעשות בעניין

אתה בטוח שהוא מסורס?

זה מאוד לא אופייני לחתול לתקוף. אני מהמר על זכר לא מסורס (יש להם ראש יותר גדול ועגול ו... ביצים) או חתולה עם גורים.

אפשרות אחרת זו בעיה נוירולוגית.

• רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, פאר האורה כתב:

האם התנהגות של החתול כפי שמתוארת היא התנהגות טבעית או שיש בה בכדי לבקש מהעירייה להתערב? לא קיים חשש שהחתול יתקוף אדם אחר או חלילה ילד קטן? 

מבלי לראות את הסיטואציה, קשה לומר. כמו שנכתב, חתולי רחוב לרוב ימנעו מתקיפה אלא בלית ברירה.

אמרת בעצמך שהעיריה ממאנת לעשות משהו. אז אם אתה רוצה גישה לדלת שלך, זו לדעתי הדרך הכי מהירה (בהנחה שהוא/היא אכן מסורס/מעוקרת, איך בדקת?)

פורסם

קודם כל וטדר שהוא מסורס(אוזן חתוכה).

אם הוא מסורס תתחיל להאכיל אותו בבנין ליד 

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

תודה על התגובות.

אני לא בטוח שהחתול מסורס / מעוקר אבל זאת התשובה שקיבלתי מהעירייה. בזמן שהוא תוקף אותי קשה לי לראות אם האוזן שלו חתוכה. וכשהוא לא תוקף אני לא כל כך שש להתקרב אליו כדי לבדוק.

היום הוא זינק עלי מתחת לרכב חונה בחניה של הבניין כשעברתי ליד, ממש לא איימתי עליו, בכלל לא ידעתי שהוא שם.

אין איזושהי דרך חוקית לחייב אותם לפעול? לתבוע אותם על טיפולים/אובדן שעות עבודה או משהו בסגנון?

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • רעיון גרוע 1

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

כמו שאמרו לפניי, תבדוק אם יש אוזן חתוכה.

אני לא מתבייש לבצע טרנספר לחתולים נודניקים (לפינה אחרת בשכונה...) אבל כנראה שיהיה לך קושי ללכוד אותו בלי פציעות חמורות. 

אפשרות אחרת: תעבוד חזק מול מראה על "קישטה ברררר".

אפשרות שלישית: תאתר את מאכילות החתולים המקומיות (יש כאלה גם בסהרה/סיביר) ותנסה לעניין אותן בבעיה.

בלי קשר, אתה יכול לנדנד לעירייה שוב ושוב.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עם מי דיברת בעירייה? מוקד או ווטרינר עירוני? כדאי לדבר/להתכתב עם ווטרינר ישירות. וכל פעם כשקורה משהו לשלוח מייל מחדש. כרגע, כפתרון מיידי נסה שפריצר מים, אם אפשרי להחזיק אותו עליך.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...