Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמריקאיות אמור להיות בכללללל,

נכנסתי למוסך, השארתי אשראי, לא בדקתי כמה גבו, מה זה מענין אותי יש לי מספיק.

• מצחיק 4
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

הלו? איפה אתה? אתה פה? 

לפני כשעה, חולגי כתב:

איך אני מחכה לפוסט דומה לאיטלקיות...

בריטיות... לנדרובר ובריטיש לילנד בפרט - OH SWEEEET LOVING JESUS

תכלס בעלי לנדרוברים (דיסקברי בייחוד) מביטים כאן על כולנו כמו על חבורת קוקיות - מה הן בוכות בכלל? אני רוב הזמן נוסע עם ברגי שלדה משוחררים מהמרכב - גם ככה עוד יומיים חוזר ושוב מפרידים בינן.  ואני בטוח ש @discoTD5 יוכל לחלוק איתנו כמה סיפורי אימה 

• מצחיק 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הטענה היא שהדורות החדשים שלהם טובים יותר 😃

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

כשהמד מראה 315K

אתה מגיע למוסך לבדיקה לפני טסט

והמוסכניק צועק מתחת לליפט

'אוטו חדש למה באת?'

אמיתי.

(לא להחלפה, לא בשבת......)

עריכה אחרונה על ידי race driver
פורסם

אתה יכון בבקשה להסביר לי איך, איך?! לכל הרוחות אפשר לנהוג מחוץ לקופסא, אם אסור בחוק להוציא את הראש מהסאן רוף? :lol:

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

בן משפחה החזיק אימפרזה 06 עם 300+ אלק"מ לפני כמה שנים הלך מדחס מזגן והנעילת דלתות הפסיקה לעבוד והוא החליט להשתדרג.

עקב מצב הרכב והשווי שלו החליט להשאיר כרכב שני לו ולכל המשפחה המורחבת למרות שלא היה כ"כ צורך..

אבל הרכב נסע ונסע.. כל המשפחה חגגה עליו. עוד שנה עברה ועוד שנה והרכב ממשיך לנסוע..

בנסיון לסיים את הסאגה הוא הפסיק לטפל בכלל גם לא טיפול שנתי. הייתי מקבל ממנו את הרכב, בודק שמן והסטיק יבש, ממלא שמן ומודד שוב. היה שמן על הסטיק אבל שחור כמו שבחיים לא ראיתי. והרכב נוסע ונוסע..

אני זוכר שכשעליתי על הרכב לראשונה אמרתי לו שהגיר דופק וימיו ספורים.. הגיר צוחק עלי עד היום..

באותו פעם גם אמרתי לו שלא כדאי למלא מי ברז ברדיאטור, אבל הוא עבד מצויין עוד שנים.

לפני כמה שנים אני מקבל ממנו את הרכב והמנוע עובד ממש לא עגול ויש חוסר סחיבה, הוא אומר לי שצריך להחליף סליל הצתה או משהו כזה. בהכירי את הרכב ירדתי איתו ככה לטיול נהיגה של מעל 600 ק"מ בנגב עם תינוקת בת כמה חודשים. תדלקתי 3 פעמים באותו יום אבל הרכב נסע ונסע..

עם השנים כל המשפחה כבר הסתדרו עם רכבים משלהם אבל הוא נשאר איתו.. לפני כמה חודשים נזכרתי בו ושאלתי אותו, הוא אומר שלא מזמן הבין שאין לו למה לחכות הרכב לא ילך לבד ומכר אותו באלפיים שקל לראשון שבא.

חבר אומר לי שיש לו מאזדה 3 2008 והרכב כבר מלא תקלות והוא צריך להעיף אותו.

אני: מה זה מלא תקלות?

הוא: עשיתי טיפול שנתי + בלאי ועלה לי ₪2,000.

אני: כמה שנים הרכב אצלך?

הוא: 4+.

אני: וכמה שילמת על הרכב לאורך התקופה חוץ מטיפולים שנתיים קטנים?

הוא חושב רגע ואומר לי "0"..

עריכה אחרונה על ידי tza
  • אהבתי 3
  • מצחיק 3
  • מעניין 1
פורסם

נכון, יש מכוניות ששורדות הזנחה קיצונית. אז מה.

מנוע אטמוספרי ״בסיסי״ בלי שום התחכמויות של תזמון שסתומים משתנה או דומה שורד הזנחה עד שמשהו נשבר או ניסתם. 

זה שיצאת לנסיעה של 600 קילומטר עם כזה רכב, זה הימור רציני. אילו היה קורה משהו, מי שהיה נתקע זה אתה לא הרכב. 😉 

אני מניח שיש כאלו מכוניות שננטשות לצידי הדרך כשאין כל ערך לחלצן ולתקן אותן. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 54 דקות, zaf כתב:

נכון, יש מכוניות ששורדות הזנחה קיצונית. אז מה.

מנוע אטמוספרי ״בסיסי״ בלי שום התחכמויות של תזמון שסתומים משתנה או דומה שורד הזנחה עד שמשהו נשבר או ניסתם. 

רכב זה לא רק מנוע. יש הרבה צרפתיות עם מנוע NFU האמין שידעו להאכיל את בעליהם מרורות גם עם מנוע אמין.

בסובארו הזה כדוגמה בגדול שלל המערכות הרכב ממשיכות לעבוד שנים ארוכות ללא דופי תחת הזנחה. למעט חיישן חמצן שגוף החימום שלו הולך אחרי 10-15 שנה וגם אז רק מדליק צ'ק אנגין אבל ממשיך לעבוד כרגיל (ההוכחה שצריכת הדלק לא זזה מילימטר)

לפני 48 דקות, zaf כתב:

זה שיצאת לנסיעה של 600 קילומטר עם כזה רכב, זה הימור רציני. אילו היה קורה משהו, מי שהיה נתקע זה אתה לא הרכב. 😉 

אם אפשר רגע באוירה טובה אבל רצינית כי חשבתי על זה הרבה אם היה בזה חוסר אחריות כמו שנוטים לחשוב במחשבה ראשונה.

אין לך בדל הוכחה או נתונים לזה שסטטיסטית היה לי סיכוי גבוה להיתקע יותר מרכב מודרני בן 5 "תקין" על שלל האלקטרוניקה החיישנים הטורבו ושאר מרעין בישין ועדינים שיש ברכבים של היום.

לא יצאתי לדרך מתוך חוסר אחריות אלא מתוך חשבון שהרכב במצבו עם הצתה לא לגמרי תקינה הינו בעל סיכוי לצאת ולחזור בלי להיתקע בדרך ברמה זהה לכל רכב מודרני תקין. שום הימור, הכרת הרכב.

הנסיון הוכיח שהחשבון היה נכון, הרכב נסע כך תקופה לפני זה כך ועוד תקופה ארוכה אח"כ. למעשה מעולם הוא לא נתקע, ומתישהו החליט בעליו משום מה לטפל בהצתה..

מה שכן ברור שהיפניות של סוף שנות ה-90 - תחילת שנות האלפיים (העשור שאחרי כניסת ההזרקה וההצתה האלקטרוניות לשימוש) הגיעו לשיא האמינות ומאז האמינות פוחתת בעיקר לטובת צמצום פליטת מזהמים.

ובהתאם לכך הסיפורים שלי הם כנראה אפיזודה חולפת שיהיה קשה לשחזר עם יפנית מודרנית.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
פורסם

וזה בסופו של דבר עצם הענין - מנועי בעירה מודרניים הגיעו לסוף הדרך. 

ויש גבול למה שממיר קטילתי מסוגל "לאכול". 

אז יש מנועים שעדיין יש להם מזרק אחד במבואה של הסעפת והוא מנקה את השסתומים (הזרקה כפולה של טויוטה) ויש מנועים שעדיין התכנון שלהם הוא כזה שניתן לצפות מהם לאמינות סבירה אולי אפילו טובה - אבל זו סוף הדרך. 

חיסכון במשקל, צמצום מזהמים - שימוש היסטרי בפלסטיקה ומתכות קלות בתוך תא שצובר חום עצום, נוסחא טובה לכישלון ידוע מראש. 

וכולם מייצרים היום עם כולם לכולם - מנועים של מרצדס נמצאים ברכבים של רנו, ניסן ומיצובשי שלתקופות רנו היו יפניים לא פחות מהן וסובארו וטויוטה ובימר שעושות בינן לבין עצמן שתפים או בימר עם BMW. בסובארו אפשר למצוא מקטים של יגוואר ויגוואר היום בבעלות הודית ו... איזה סלט. 

העיקר - רב סרן שמועתי דואג לנו למחירונים זולים של אירופאיות ומאידך שומר לנו על הערך של היפניות. תחכימו להשתמש בידיעה הזו. 

• רעיון טוב! 3

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני כשעה, lanosforce כתב:

שימוש היסטרי בפלסטיקה ומתכות קלות בתוך תא שצובר חום עצום, נוסחא טובה לכישלון ידוע מראש.

בדיוק זה.

סעפות יניקה נסדקות אצל טויוטה זה נסלח, לאחרים הרבה פחות 🙄

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...