Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר-מיני חדשה מומלצת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, שואל בשביל חבר שמתלבט איזו סופר-מיני כדאי לו לקנות הם זוג צעיר ללא ילדים(גם בשלוש שנים הקרובות) והוא מחפש רכב אמין,לא יותר מדי קטן, עם חווית נהיגה ומאובזר(אם יש חיה כזאת בכלל בקטגוריה)
הנסיעות הם בעיקר בתוך העיר בין אם זה לעבודה או לסופר לא רכב שיסע לאילת או לגולן כל סופ"ש

התקציב שלו עד 140אלף והוא מתלבט בין הדגמים הבאים(כולם ברמת גימור הכי גבוהה):

i20

ibiza

fabia

corsa

מה הייתם ממליצים לו לקנות בקריטריונים האלה?, תודה מראש

פורסם

אם הוא מחפש מהנה הייתי בודק את הקןרסה או איביזה, בכזה תקציב אפשר לקחת את מנוע ה 1.5, אך לנסיעות שלכם גם ה 1.0 יהיה מעל ומעבר.

הקורסה בעלת גיר פלנטרי עדיף לעיר מאשר הרובוטי באיביזה, וגם אמינה יותר.

מצד שני רצועת הטיימינג יכולה להיות בעייתי ועדיף להחליף שמן כול 10 ולהחליף אותה 4 שנים או 60 אלף, זה נועד למנוע מצב שהיא מתפוררת.

או שאפשר לקנות מזדה 2, אמינה אך מרגישה כבר מיושנת, אם כי גם תהיה זריזה.

יאריס היברידית תהיה מעולה לעיר, אך פחות נוחה, הפתיעה לטובה מבחינת זריזות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, הרוכב המתמיד כתב:

אם הוא יכול חשמלי ויש לו אפשרות טעינה וכו' יש מלה רכבים בתקציב הזה

גר בשכירות ככה שחשמליות פחות רלוונטי

לפני שעה, yulianx כתב:

אם הוא מחפש מהנה הייתי בודק את הקןרסה או איביזה, בכזה תקציב אפשר לקחת את מנוע ה 1.5, אך לנסיעות שלכם גם ה 1.0 יהיה מעל ומעבר.

הקורסה בעלת גיר פלנטרי עדיף לעיר מאשר הרובוטי באיביזה, וגם אמינה יותר.

מצד שני רצועת הטיימינג יכולה להיות בעייתי ועדיף להחליף שמן כול 10 ולהחליף אותה 4 שנים או 60 אלף, זה נועד למנוע מצב שהיא מתפוררת.

או שאפשר לקנות מזדה 2, אמינה אך מרגישה כבר מיושנת, אם כי גם תהיה זריזה.

יאריס היברידית תהיה מעולה לעיר, אך פחות נוחה, הפתיעה לטובה מבחינת זריזות.

הקורסה ממש דומה ל208 לא?

פורסם

מבחינת מכלולים ה208בדור האחרון והקורסה דומות, אך הפיגו נוחה יותר, אך לחלק מהנהגים וגם לי ההגה מסתירהאת לוח המכוננים בגלל עיצובו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

מבחינת מכלולים ה208בדור האחרון והקורסה דומות, אך הפיגו נוחה יותר, אך לחלק מהנהגים וגם לי ההגה מסתירהאת לוח המכוננים בגלל עיצובו.

השאלה איך הצרפתיות מבחינת אמינות לתקופה של 3-5 שנים

פורסם

חשמל וגיר בסדר גמור, הגיר יפני בכלל.

הבעיה זה רצועת הטיימינג, אם כי ברכב ידש יש אחריות.

פורסם

מהרשימה שרשמת, הפאביה תיתן הכי הרבה.

אבל, כפי שיוליאן כתב, לאופי הנסיעות האלה, יאריס היברידית תתאים הרבה יותר.

רק מציע בחום לעשות נסיעת מבחן - איך היא מבחינת גודל אם מתאים, והנוחות בעיר לאורך זמן (עד כמה שניתן).

כמובן, אם יש אפשרות  אז רכב חשמלי.

פורסם

במה הפאביה תיתן הכי הרבה? כן יש לה יציאות מיזוג מאחור, אבל מעבר לזה? במיוחד לעומת איביזה.

פורסם

הייתי פוסל על הסף פיג׳ו 208/קורסה כל עוד המנוע המדובר הוא אותו מנוע 1.2 - שוק המשומשות כבר מתמחר את המנוע ״נבלה״ הזה בגלל התכנון הכושל של רצועת התזמון. מכיר מכוניות מודל 2019 ו-2020 שחוו בעיות, אז כל עוד אין אינדיקציה שהיצרן שינה מהותית את התכנון, ממליץ בחום לא לגעת.

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בהשוואה לאיביזה, הפאביה נותנת נוחות עדיפה, בידוד רעשים עדיף ,ואפשרות לכוונון גב תחתון (lumbar).

בגלל שהיא יותר חדשה, יש לה גם מערכות בטיחות קצת יותר מתקדמות - 

בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור, בלימה אוטונומית במהירות נמוכה (בהתבסס על חיישני חניה קדמיים ואחוריים מקוריים), ובקרת שיוט אדפטיבית שאמורה להיות יותר טובה במהירות מתחת ל-30 קמש.

לעומתה, לאיביזה יש התנהגות כביש עדיפה (כולל דיפרנציאל מוגבל החלקה אלקטרוני), וכפתור לשליטה במאוורר המזגן שאין בפאביה (שם זה דרך המולטימדיה ופחות נוח).

אגב, הבלימה האוטונומית בשתיהן (לטענת היצרן) היא עד 200-210 קמ"ש. די והותר לעומת המתחרים.

כמובן הכל בהנחה שהרכבים מגיעים בהתאם למפרט, ואין מחסור בצ'יפ כזה או אחר (כפי שכבר קרה לא מעט בעבר).

פורסם
לפני 5 שעות, menir1 כתב:

הייתי פוסל על הסף פיג׳ו 208/קורסה כל עוד המנוע המדובר הוא אותו מנוע 1.2 - שוק המשומשות כבר מתמחר את המנוע ״נבלה״ הזה בגלל התכנון הכושל של רצועת התזמון. מכיר מכוניות מודל 2019 ו-2020 שחוו בעיות, אז כל עוד אין אינדיקציה שהיצרן שינה מהותית את התכנון, ממליץ בחום לא לגעת.

הוא עשה היום נהיגת מהחן על ה208 וממש אהב אבל גם הוא קרא די הרבה על המנוע הבעייתי, זה משהו שעדיין קורה??

פורסם

זה יכול לקרות, הבעיה שהוראות יצרן לא מספיק מחמירות, ורוב האנשים לא טיפלו כול 10 אלף ובטח שלא טיימינג כול 4 שנים או 60 אלף מה שהיה מנוע הרבה בעיות.

ברכב חדש פחות הייתי דואג, גם כי אפשר לטפל בתדירות גבוהה יותר, וגם יש אחריות. בסופו של דבר ה 208 סופר מיני מעולה ולדעתי בין הטובות עם כוכבית.

פורסם
לפני 21 דקות, yulianx כתב:

זה יכול לקרות, הבעיה שהוראות יצרן לא מספיק מחמירות, ורוב האנשים לא טיפלו כול 10 אלף ובטח שלא טיימינג כול 4 שנים או 60 אלף מה שהיה מנוע הרבה בעיות.

ברכב חדש פחות הייתי דואג, גם כי אפשר לטפל בתדירות גבוהה יותר, וגם יש אחריות. בסופו של דבר ה 208 סופר מיני מעולה ולדעתי בין הטובות עם כוכבית.

הוא לא יעשה 10אלף בשנה וכל 4 שנים להחליף טיימינג לא נשמע רע מדי, תקן אותי אם אני טועה

אם לוקחים את הדברים האלה בחשבון שווה לקחת את האוטו?, כי לא רואים הרבה פיגו על הכביש

ומפחיד גם להיתקע עם האוטו שרוצים למכור ואין שוק

פורסם

החלפה מוקדמת תעזור מאוד במניעת התפוררות.

לגבי השוק, פה הפיגו לא תהיה ברמה של יאריס נגיד כך, אך לדעתי הוא יהנה מהפיגו יותר.

לא רואים את הפיגו כי יש תשמית שלילית והיא בין הסופר מיני היקרות.

• תוכן חדש...