Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים

שטפתי ביום שישי את הרכב לפני שלקחתי אותו לציפוי ננו

השתמשתי בסבון, מטלית (כפפה) ומגבת כולם של Meguiar’s ושמתי לב בשלב הניגוב עם המגבת שנוצרו שריטות על הפגוש הקדמי שקילפו את הצבע בשתי נקודות קטנות 

לא היו לא שני  דליים בהתחלה והשתדלתי לשטוף את המטלית מיקרופייבר עם הגרניק אחרי כל פעם ששמתי סבון, יכול להיות שזה קרה כבר בשלב הזה ולא בניגוב אבל הגיוני שאחת מהפעולות האלה קילפו את הצבע? העברתי מים על הרכב לפני השטיפה עם הסבון וגם כשלא היה לי דלי נוסף בהתחלה המטלית לא הייתה מטונפת או עם משהו בולט לעין עליה שנראה שהיה גורם לזה

היום לקחתי את הרכב לציפוי, אמרו לי שם שהפוליש לא יתקן את זה כי אין שם צבע אבל כשהעברתי אצבע כשראיתי את השריטות זה לא נעצר עם הציפורן שעד כמה שזכור לי שקראתי אומר שזה ניתן לתיקון בלי להגיע למצב של צביעה? בתמונה לא רואים את זה הכי טוב והרכב כרגע נשאר לציפוי, אני אצרף תמונה נוספת אם יש צורף מחר אחרי שאאסוף אותו

אשמח להמלצות איך ניתן לטפל ולמנוע את זה בעתיד, ומקום לקנות ממנו דליים עם grit guard לשטיפות עתידיות image.thumb.jpeg.0e2a7cfbe5594bd1fa4e5dffe84bfe0d.jpeg

עריכה: אני רואה שאחרי שהעלאתי את התמונה והאיכות יורדת לא רואים בכלל כנראה את מה שאני מדבר עליו

אעלה מחר תמונות קרובות 

עריכה אחרונה על ידי מוטי28
פורסם

להוריד שכבת צבע בשטיפה עם סבון ואפילו עם גרניק מאוד חזק, זו משימה כמעט בלתי אפשרית, אלא אם הצבע מהמפעל הגיע פגום באותה נקודה או שהצבע נפגע ממשהו כמו אבן וכו'. 

כל דבר שקשור לדיטיילינג המחיר שלו קופץ פתאום למחוזות הזויים, תרכוש דליים גדולים כמו מה שיש כאן (לא רשכתי כאן, סתם בחיפוש) ותזין Grit Guard מעליאקספרס כי גם זה סתם יקר בישראל. אם לא בא לך להמתין, תוכל להזמין מכאן.

שיהיו לך תמונות של הפגם, יהיה אפשר לחוות דיעה. 

פורסם (נערך)

דלי 18 ליטר בכל טמבוריה - עד 20 שקלים כולל מכסה.
את ה grit guard הזמנתי באמזון , שים לב צריך קוטר 26 ס״מ.

המחירים ב just motor בהחלט טובים. אם כי 50 שקלים למגן זה על הצד היקר, באמזון לא כולל משלוח 2 ב 15 דולר זה יוצא דומה.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה לשניכם על ההמלצות, אני אקנה לפני השטיפה הבאה

בתאריך 22.8.2023 בשעה 15:11, Supertigre כתב:

להוריד שכבת צבע בשטיפה עם סבון ואפילו עם גרניק מאוד חזק, זו משימה כמעט בלתי אפשרית, אלא אם הצבע מהמפעל הגיע פגום באותה נקודה או שהצבע נפגע ממשהו כמו אבן וכו'. 

כל דבר שקשור לדיטיילינג המחיר שלו קופץ פתאום למחוזות הזויים, תרכוש דליים גדולים כמו מה שיש כאן (לא רשכתי כאן, סתם בחיפוש) ותזין Grit Guard מעליאקספרס כי גם זה סתם יקר בישראל. אם לא בא לך להמתין, תוכל להזמין מכאן.

שיהיו לך תמונות של הפגם, יהיה אפשר לחוות דיעה. 

שאלתי במקום שעשו לי בו את הציפוי כשאספתי את הרכב היום והוא אמר פחות או יותר אותו הדבר ושאולי לא ראיתי את זה בגלל לכלוך, אבל האוטו היה נקי יחסית ואני זוכר בוודאות שזה לא היה עד השלב שהתחלתי לשטוף עם הסבון. באמת שאין לי מושג מה יכל לגרום לזה אם לא השטיפה ומשהו שאני עשיתי, אני לא מאמין שהצבע שם היה פגום

הוא אמר שאפשר לתקן את זה נקודתית עם מכחול גם עם השכבת ננו. זה נראה לכם פתרון יעיל לזה? יש לכם המלצות למקום כדי לטפל בזה באשדוד והסביבה? 

מצרף את התמונה, יש פה אפילו כמה נקודות שכנראה לא שמתי לב אליהן בהתחלה

image.thumb.jpeg.e2a048a984e72865aa1ac0156a5e8ba0.jpeg

פורסם

פגיעה קלאסית לאבנים. אם אני מסתכל במבט קרוב על מכסה המנוע שלי ועם תאורה נכונה, אפשר למצוא עשות נגיעות של אבנים, אלו הקצת גדולות יותר גורמות בקלות לקילופים האלו כי צבע מודרני הוא סופר דק. 

מישהו אחר שאל כאן באותו נושא, אני לא מכיר מקום שיעשה את זה כמו שצריך כדי שזה יעלם כמעט לחלוטין. זה דורש קצת לשייף את הקצוות, נגיעה קלה עם מכחול, לפחות פעמיים שלוש עד שזה יתמלא (ותמיד עדיף פחות צבע וכמה שכבות מאשר לשים המון בהתחלה) שיוף במספר דרגות ואז פוליש. לא יודע אם יהיה לי זמן, אבל אולי אוכל לעזור לך קצת בנושא כי יש לי ציוד לתיקון נקודתי. 

פורסם
בתאריך 23.8.2023 בשעה 20:03, Supertigre כתב:

פגיעה קלאסית לאבנים. אם אני מסתכל במבט קרוב על מכסה המנוע שלי ועם תאורה נכונה, אפשר למצוא עשות נגיעות של אבנים, אלו הקצת גדולות יותר גורמות בקלות לקילופים האלו כי צבע מודרני הוא סופר דק. 

מישהו אחר שאל כאן באותו נושא, אני לא מכיר מקום שיעשה את זה כמו שצריך כדי שזה יעלם כמעט לחלוטין. זה דורש קצת לשייף את הקצוות, נגיעה קלה עם מכחול, לפחות פעמיים שלוש עד שזה יתמלא (ותמיד עדיף פחות צבע וכמה שכבות מאשר לשים המון בהתחלה) שיוף במספר דרגות ואז פוליש. לא יודע אם יהיה לי זמן, אבל אולי אוכל לעזור לך קצת בנושא כי יש לי ציוד לתיקון נקודתי. 

מעריך מאוד את ההצעה, אם יהיה לך זמן לזה אשמח לדבר איתך על זה

ידוע לך אם יש צורך לטפל בזה במהירות כדי שזה לא יחליד? חשבתי על לטפל בזה ולעשות ישר לאחר מכן ציפוי ppf חלקי בכמה מקומות, אבל אין לי כרגע את האמצעים 

פורסם

זה לא יחליד כל כך מהר. לכל יצרן יש ערכת טאץ' אפ לצבע, תרכוש ב- ebay אחת כזו מקורית של פיג'ו לפי קוד הצבע (נמצא על לוחית בצד הנהג) ואולי גם יש ליבואן בארץ, אם המחיר סביר, ושים נגיעת צבע קטנה בנקודה, רק בשביל הכיסוי הראשוני עד שנוכל לתקן את זה כמו שצריך. 

• תוכן חדש...