Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שבנסיעה לאילת מהמרכז אפשר לחסוך שעה++ בתנאים לא חריגים.

השאלה היא ברמה היומיומית האם מגבלת המהירות הקיימת מאריכה לכם את השהות בכביש אילו החשש מדו"ח היה מוסר?

פורסם

לחסוך שעה בנסיעה לאילת?

באיזה יקום?

אולי אם הכביש מוקצה רק לך, כל הרמזורים ירוקים ואתה גר בכביש מהיר - וגם זה אולי גדול.

לפני הרבה שנים, ניסיתי "לנצח" את וויז בדרך חזרה מאילת(אל תהרגו אותי - בדיעבד הייתי דביל) ונסעתי מהר, ממש מהר.

חסכתי אולי 10-15 דקות למיטב זכרוני, אפשר להגיד שהחיסכון הוא מזערי ממש, בהתחשב בזה שיש עצירות. גם בנסיעה ארוכה צפונה/דרומה במהירות די קבועה המהירות הממוצעת, שכוללת עצירות, נמוכה משמעותית ממהירות השיוט ואם תגביר מהירות בזמן שיוט זה ישנה במעט מאוד את התוצאה הכללית.

• אהבתי 3
פורסם

לחסוך שעה++ זה בכלל לא ברור, ואם כן - אז התנאים בהחלט חריגים*.

קח אוטובוס חצות מת"א לאילת. במהירות חוקית בערך זה לוקח לו 4 וחצי שעות כולל 2 עצירות רענון.

עם אופנוע יצא לי כמה פעמים לעשות את הדרך הזו, וזה לקח לי בערך... אותו הזמן.

זה ברכיבה שגרתית עם מתפרצות לכיוון ה-200 על כביש 6, 130-140 בערבה, אבל גם עם 4-5 עצירות בדרך.

גם בלג אחד באמצע הלילה לא  יורדים משמעותית מ-4 שעות.

מה שבאמת מאריך את השהות על הכביש זה עומס התנועה ולא הגבלת המהירות.

* תנאים חריגים:

יצאתי פעם מבנייני האומה בירושלים ב-4 בבוקר עם אופנוע.

ב-4:26 כבר הייתי בחנייה בהרצליה. 65 ק"מ בפחות מחצי שעה. (לעומת כ-50 דקות במהירות חוקית).

ותאמין לי שזו היתה אחת הרכיבות החריגות מבחינת מהירות שרכבתי אי פעם.

• אהבתי 1
פורסם

מנסיון אישי - (נוסע המון בכביש 6 באיזורים הפחות פקוקים) ככל האצבע הוא שאתה חוסך כ-5 דק' לשעה בנסיעה של 20/30 קמ"ש מעל המותר + נהיגה עצבנית (עקיפות - בצורה בטיחותית - אבל כמה שיותר)

לא מנסיון אישי - אפשר לחסוך כ-15 דק' לשעה בנהיגה במהירויות מסכנות חיים (180+/-) + עקיפות מסכנות חיים.

פורסם

הניסיון שלי דומה. 

הזמן פחות קריטי לי. 

מה שהיה יותר חשוב לי זה השפיות שלי. 

עצם העובדה שכביש לא צריך להיות ג'ימקאנה וני לא צריך להבהב או לעקוף מימין כל 30 שניות, היו הרבה יותר משמעותיים עבורי מאשר זמן. 

שמעתי על מישהו שנסע תל אביב - נהריה בשעות עם תנועה דלילה ולקח לו 1:15 ב-140+-, לעומת 1:30 ב-100-110 +-).  לא הבדל מהותי לדעתי. 

• אהבתי 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מתמטיקה:

100 ק"מ ב-90 קמ"ש ממוצע - יקח לך 1:06:40

100 ק"מ ב-100 קמ"ש ממוצע - יקח לך 1:00:00

100 ק"מ ב-120 קמ"ש ממוצע - 0:50:00

100 ק"מ ב-150 קמ"ש ממוצע - 0:40:00

100 ק"מ ב-200 קמ"ש ממוצע - 0:30:00

תבלה.

• משעמם 1
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בנסיעות בתוך העיר החיסכון היה זניח, כי יש הולכי רגל על המדרכות וכי אחד מהכבישים העיקריים שאני נוסע בו הרבה כאן בתוך אילת הוא דו סטרי עם נתיב צר אחד לכל כיוון וללא שום הפרדה באמצע.

בנסיעות הארוכות למרכז ובחזרה בוודאי שהייתי יכול לחסוך זמן משמעותי, כי יש לא מעט קטעים רצופים ישרים או כמעט ישרים וברוב זמן הנסיעה אין קירבה מסוכנת לכלי רכב אחרים כי כבישי הנגב העיקריים רוב הזמן וברוב אורכם די פנויים. אבל אז היה נכנס השיקול של התשלום בתחנת הדלק, ולכן גם במצב התיאורטי הזה הייתי מרוסן אם לא הייתי ממהר.

ועם כל זה, יש גורם שמנטרל חלק מיתרון המהירות: נסיעה מהירה יותר משרה יותר מתח עקב הצורך בחדות רבה יותר לכל דבר, מתח גורר עייפות שגוררת צורך ביותר זמני עצירות בדרך.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 5 דקות, ניקו פ. כתב:

שמעתי על מישהו שנסע תל אביב - נהריה בשעות עם תנועה דלילה ולקח לו 1:15 ב-140+-, לעומת 1:30 ב-100-110 +-)

מה שאומר שהמהירות הממוצעת שלו היתה כ-100 קמ"ש (בהנחת מרחק של 122.6 ק"מ בין נהריה לת"א עפ"י גוגל מאפס) לעומת מהירות ממוצעת של 82 קמ"ש...

כך שלמעשה העניין הוא לא הפיקים של המהירות הבלתי חוקית אלא הכביש הפנוי/רמזורים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, גור אדם כתב:

מתמטיקה:

המתמטיקה פחות רלוונטית כאן כשאתה מודד חיסכון בנסיעה כוללת, ולא מודד חיסכון מהכניסה לכביש 6 עד היציאה ממנו.

כי גם ההוא שנוסע כחוק על 110 וגם ההוא שנוסע על 180, שניהם מאיטים מידי פעם לאותה מהירות פחות או יותר כשמישהו מפריע או בעיקול חד או ברמזור וכו' וכו'

אם נניח שההוא שמשייט על 110 עשה מהירות ממוצעת לאורך הנסיעה כולה- 90 קמ"ש, אז ההוא שהוסיף 70 קמ"ש ונסע על 180 לא העלה 70 קמ"ש במהירות הממוצעת ל-160, אלא אולי ל-130/140. ומכאן חוסר התועלת בדהירה המסוכנת והזוללת דלק הזו.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, harhanegev כתב:

בנסיעות בתוך העיר החיסכון היה זניח

דווקא בתוך העיר אני מוצא את ההפרשים לא זניחים. מספיק שבגלל מהירות אני מצליח "לדלג" על עוד 2-3 רמזורים שכל אחד מהם מצרף עוד סדרה של רכבים שעכשיו הם מאחורי ולא מלפני, מביא לחיסכון גדול באחוזים. כמה זה בזמן, זה כבר תלוי באורך הנסיעה. 

בכבישים מהירים זה יותר תלוי בעומס התנועה מכל דבר אחר.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, גור אדם כתב:

מתמטיקה:

תבלה.

זה נכון רק אם כל ה100 ק"מ הם בכביש ראשי אחד ללא פניות, רמזורים, עבודות,

מציאותית בארץ זה כמעט לא קיים

פורסם

לפני 7 דקות, Dudo כתב:

זה נכון רק אם כל ה100 ק"מ הם בכביש ראשי אחד ללא פניות, רמזורים, עבודות,

כיוון שהשאלה עצמה תיאורטית, אז הרשיתי לעצמי... בסופו של דבר המתמטיקה היא הבסיס.

במציאות, לפחות לפי הדוגמה שהובאה כאן, הפרש המהירות בקצוות יתבטא קרוב יותר לחצי מההפרש בממוצע המהירויות.

פורסם
לפני 3 שעות, גור אדם כתב:

מה שאומר שהמהירות הממוצעת שלו היתה כ-100 קמ"ש (בהנחת מרחק של 122.6 ק"מ בין נהריה לת"א עפ"י גוגל מאפס) לעומת מהירות ממוצעת של 82 קמ"ש...

כך שלמעשה העניין הוא לא הפיקים של המהירות הבלתי חוקית אלא הכביש הפנוי/רמזורים.

בהחלט. מה גם שמדובר בדרך מאוד לא מרומזרת, רובה על כביש 2 לכל אורכו, מנהרות הכרמל ואז מתחילים רמזורים רק בכביש 4 וכו'. 

בדרך קצת יותר מרומזרת או טיפ טיפה יותר עמוסה ואני משער שהמהירות הממוצעת קטנה עוד יותר. 

לכן באמת שאין לדברים האלו הרבה משמעות מבחינת זמנים עבור רוב האנשים, לדעתי. כאמור, השפיות קצת יותר מושפעת, כי אני משער שרוב האנשים, אילו הכביש היה ריק וללא סיכוי לדו"ח, אכן היו משייטים מהר יותר, בד"כ במהירות קרובה למה שמשייטים היום בלילות\שבתות. 

בכביש החוף למשל, התנועה נעה סביב 120-130 ברובה. כשיש התמזגות מאטים באופן אוטומטי, כשיש כביש רחב ופתוח מאיצים. כלומר רוב הנהגים לא צריכים תמרורים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעה, Uri-G כתב:

דווקא בתוך העיר אני מוצא את ההפרשים לא זניחים. מספיק שבגלל מהירות אני מצליח "לדלג" על עוד 2-3 רמזורים שכל אחד מהם מצרף עוד סדרה של רכבים שעכשיו הם מאחורי ולא מלפני, מביא לחיסכון גדול באחוזים. כמה זה בזמן, זה כבר תלוי באורך הנסיעה. 

בכבישים מהירים זה יותר תלוי בעומס התנועה מכל דבר אחר.

בקיצור, אתה גר בעיר עם רמזורים, ואני גר בעיר בלי רמזורים.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...