Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

ברשותי יונדאי איוניק מודל 2018

122K ק"מ

עד עכשיו היא היתה צורכת 1/18-19 (בין תדלוק לתדלוק בנסיעה משולבת בין בתוך העיר וחוצה לה) 

ומשום מה בשלש תדלוקים האחרונים היא צורכת 1/16 בערך

ועוד מה? החלפתי לה עכשיו פלאגים (החלפתי אחרי הזמן, אני יודע), מה שהיה אמור להשפיע על צריכת הדלק, ולהיפך...

אשמח לדעת מה הדברים שהייתם בודקים!

תודה

נ.ב מתדלק רק בתחנות כמו דלק, סונול וכו'

פורסם

בהנחה שאפיון הנסועה לא השתנה והשינוי בצריכת הדלק החל מיד לאחר הטיפול, הייתי מתחיל  בבדיקה אם הפלגים תואמים ותקינים ועובר על יתר הפעולות והחלקים שטופלו באותו הטיפול. 

פורסם
לפני 3 דקות, Moshe c כתב:

בהנחה שאפיון הנסועה לא השתנה והשינוי בצריכת הדלק החל מיד לאחר הטיפול, הייתי מתחיל  בבדיקה אם הפלגים תואמים ותקינים ועובר על יתר הפעולות והחלקים שטופלו באותו הטיפול. 

לגבי איבחונך, הפלאגים הינם תואמים בדיוק לקודמים שהיו ברשותי (הוה אומר של יונדאי עם מספר סידורי זהה לחלוטין)

פורסם

עוד רכיבים שמשפיעים על צריכת הדלק הם קוילים(סלילי הצתה) ומזרקים.

וכמובן הניחוש הראשון שלי--סוללה עייפה.

מצד שני, הק"מ עוד די נמוך בשביל כל הדברים האלה..אבל אולי, לך תדע..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
לפני 15 דקות, iluxxxa כתב:

אולי גם נהיה קצת יותר חם לאחרונה ואתה נוסע יותר עם מזגן? 

אכן.. המזגן כה משפיע?

ובדרך אגב, שמעתי בעבר שבזמן הקיץ יש יותר צריכה ברכבים היברידיים. האמנם?

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, _DownLoaD_ כתב:

הנתונים שאתה מספק חלקיים ולכן אי אפשר לענות. 

במשך כל ה 122 אלף הקילומטר, הצריכה הייתה באופן קבוע בממוצע 18/19 ק"מ לליטר? זה מדוד ובדוק ?

איני יודע כי איני הבעלים הראשון

אבל במשך ה13K ק''מ שלי (שמתפרסים על פני 8 חודשים) הנתונים היו בין 18-19.5

עריכה אחרונה על ידי Sitbon
פורסם

לשעבר בעל איוניק, נוהג בנירו פלאג אין.

ניתן להגיע לצריכה הנ"ל בנהיגה רגועה, הייתי מתחיל בבדיקה של לחץ אויר בצמיגים .

מזגן צרכן אנרגיה גדול ברכב , גורם למנוע לעבוד יותר עקב צריכת חשמל גבוהה בעיקר בעיר.

מה פרופיל הנסועה שלך ? עירוני \ בין עירוני ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 5 שעות, CX25GTI כתב:

לשעבר בעל איוניק, נוהג בנירו פלאג אין.

ניתן להגיע לצריכה הנ"ל בנהיגה רגועה, הייתי מתחיל בבדיקה של לחץ אויר בצמיגים .

מזגן צרכן אנרגיה גדול ברכב , גורם למנוע לעבוד יותר עקב צריכת חשמל גבוהה בעיקר בעיר.

מה פרופיל הנסועה שלך ? עירוני \ בין עירוני ?

באמת יש מצב גדול כשהמזגן דולק כל תאוצה שלי מרגישה עם יותר כוח מהמנוע... היכול להיות?

לגבי הפרופיל שלי אפשר לחלק שבערוני אני נוסע כ70% מאשר בין עירוני (30%) בערך...

ובתור בעל איוניק לשעבר, מה אתה ממליץ לי כדי להגיע לצריכה מועטת ונורמלית ברכב? (ומהי צריכה נורמלית בכלל??)

• פיתרון
פורסם

חיסכון בדלק משמע נהיגה במוד סבתא, האצות מדורגות מעמידה, האצות ליניאריות בעקיפה , קריאה של הכביש והאטה על ידי הורדה של הרגל מהדוושה ולא על ידי בלם , שימוש בבלימה על ידי הפדלים שעל ההגה , בקיצור נהיגה סופר עדינה וקלה על הדוושה.

ואכן , שימוש במזגן מעלה משמעותית את צריכת הדלק ומניע בתדירות גבוהה את מנוע הבנזין, וכיוון שפרופית הנסיעה שלך הוא ברובו עירוני עם האצות והאטות תכופות ומזגן עובד = צריכת דלק גבוהה .

לדעתי 16-17 לליטר צריכה סבירה , נהיגה רגועה יותר תניב אולי ליטר אחד יותר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 8 דקות, CX25GTI כתב:

חיסכון בדלק משמע נהיגה במוד סבתא, האצות מדורגות מעמידה, האצות ליניאריות בעקיפה , קריאה של הכביש והאטה על ידי הורדה של הרגל מהדוושה ולא על ידי בלם , שימוש בבלימה על ידי הפדלים שעל ההגה , בקיצור נהיגה סופר עדינה וקלה על הדוושה.

ואכן , שימוש במזגן מעלה משמעותית את צריכת הדלק ומניע בתדירות גבוהה את מנוע הבנזין, וכיוון שפרופית הנסיעה שלך הוא ברובו עירוני עם האצות והאטות תכופות ומזגן עובד = צריכת דלק גבוהה .

לדעתי 16-17 לליטר צריכה סבירה , נהיגה רגועה יותר תניב אולי ליטר אחד יותר.

וואלה זה באמת מה שאני חווה בעיקרון...

אז אם יקח לדוג' 1/17 זה עוד סביר במצב שלי? תודה

פורסם

אני לא יודע האם ההבדל כזה משמעותי, אבל בנירו 2018 שיש לנו שאמור להיות התאום של האיוניק, אנחנו מגיעים לצריכה של 1/20 ברגיל ללא נסיעה חסכונית במיוחד.

צריך לשים לב שדווקא ברכב היברידי, נסיעה בכביש ישר עם בקרת שיוט על 90 ובלי בלימות תהיה פחות חסכונית מנסיעה עירונית.

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...