Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל המלצה לרכב חדש בתקציב של כ 90,000 ש"ח,
חשוב לציין שאני מתגורר בארה"ב (התקציב כ 25K$), לכן להבנתי כוח הקנייה הוא כפול מאשר בארץ, לאור המיסים,
כלומר, אם משווים לרכב בארץ, אז בארץ רכב בשווי כ 180K ש"ח, אבל אשמח לדעת האם הדגמים בישראל וארה"ב מקבילים וזהים.

אין דרישות מיוחדות, בעיקר שיהיה בטיחותי ואמין, גיר אוטומטי,
חלקי חילוף לא יקרים, בשאיפה שיראה כמה שפחות מוסך ועם צריכת דלק נמוכה.

הרכב ישרת משפחה של 4 נפשות, זוג + תינוק + ילד קטן,
קילומטרז' שנתי פחות מהממוצע (סדר גודל של 10K ק"מ).

נושא של ביצועים, נוחות מיוחדת וכו' לא רלוונטי מבחינת הדרישות.
אשמח לקרוא המלצות על דגמים ספציפיים,

תודה רבה.

פורסם

טויוטה קורולה היברידית נמכרת גם בארצות הברית.

היא תשאיר לכם עודף מהתקציב. 

בחריגה לא גדולה מדי ניתן כבר לרכוש קאמרי היברידית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, vladclar כתב:

טויוטה קורולה היברידית נמכרת גם בארצות הברית.

היא תשאיר לכם עודף מהתקציב. 

בחריגה לא גדולה מדי ניתן כבר לרכוש קאמרי היברידית.

תודה, אני רואה שהקאמרי לעומת הקורולה עוד כ 5K$,
אנחנו אמנם לא חסידים של ביצועי מנוע, מושבי עור וצורה מרשימה, אבל תמורת פער כ"כ קטן, זה נשמע משתלם מאוד.
אגב, מה בנוגע להונדה אקורד?

פורסם (נערך)

הקורולה בקטגוריה של הסיוויק ולא הקאמרי,האקורד והקאמרי דיי דומות. 

יש, הבדל גדול בין קורולה וקאמרי כמו שיש הבדל גדול בין סיוויק לאקורד. 

אני חושב ששווה לשלם את ההפרש אם חניה בעיר צפופה זה לא צורך בטח בגלל הכבישים הפח שיש פה(הנוחות עדיפה דרמתית). 

זה עידן לא רע לקנות פה רכב כי המארקאפ שהיה פה בקורונה הולך ונעלם. 

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

אם אתה כבר הולך לכיוון של קורולה, אולי כדאי לשקול קורולה קרוס (אבל עם מנוע 2 ליטר).  אך רק רמת גימור נמוכה נמצא בטווח המחיר שהקצבת.

לגבי קאמרי - תצטרך למתוח מעט את התקציב (מחיר מתחיל ב-26K$)

לגבי דגמים - לרוב יש שוני בדגמים בין ישראל לארה"ב (גם עקב תקינה שונה וגם עקב שיקולים של היבואנים בארץ).

https://www.toyota.com/configurator/build/step/model/year/2023/series/corollacross/?bap_guid=c109095c-5620-471b-b87d-dcb436465854

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, noknok כתב:

הקורולה בקטגוריה של הסיוויק ולא הקאמרי,האקורד והקאמרי דיי דומות. 

יש, הבדל גדול בין קורולה וקאמרי כמו שיש הבדל גדול בין סיוויק לאקורד. 

תוכל בבקשה לפרט מעט על ההבדל בין הקורולה והסיוויק לעומת הקאמרי והאקורד?
בעיקר נוחות, צורה, נפח מנוח, מושבי עור וכו', או משהו נוסף?
ובתוך כל קטגוריה, מה עדיף? קורולה או סיוויק? קאמרי או אקורד?

לפני 4 שעות, guya72 כתב:

לגבי דגמים - לרוב יש שוני בדגמים בין ישראל לארה"ב (גם עקב תקינה שונה וגם עקב שיקולים של היבואנים בארץ).

https://www.toyota.com/configurator/build/step/model/year/2023/series/corollacross/?bap_guid=c109095c-5620-471b-b87d-dcb436465854

תוכל בבקשה  לציין מה ההבדלים המהותיים?

עריכה אחרונה על ידי Ben Gordon
פורסם

טויוטה קורולה וטויוטה קאמרי נבדקו פיזית בארה"ב, ונראה שתא המטען שלהן לא מספיק גדול.

אם אני לא טועה, לקורולה יש תא מטען בנפח 471 ליטר ולקאמרי 524 ליטר,

אבל נראה שלא מספיק ל 2 מזוודות ועגלת תינוק.

יש רכבים מומלצים נוספים העונים על הקריטריונים והתקציב, עם תא מטען גדול יותר?

פורסם

יש חשיבות לתצורה? SUV או שחייב סדאן גדולה?

אם אתה חי בארה''ב אולי כדאי לבחון תוצרת מקומית, היא עשויה להיות זולה יותר, מאובזרת, אולי אפילו זולה לאחזקה.

שברולט מאליבו או אקווינוקס

אופציות מעניינות נוספות יכולות להיות יונדאי סונטה או קיה K5 בתקציב שלכם.

נראה לי ש SUV יתאים יותר לדרישת התא מטען והשימושיות, היבט החיסכון בדלק זניח מאוד עם נסועה כ''כ נמוכה

פורסם

בארה"ב הייתי קונה יפני של טויוטה/סובארו  או אמריקאי. נראה לי שיהיה קל יותר מבחינת טיפולים, חלפים ואחזקה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בנוגע להבדלים ברכבים בין ארה"ב לארץ, לרוב בארה"ב יש יותר אפשרויות בחירה ברמות גימור שונות (ולעיתים מאפשרים גם התאמה אישית של מפרט הרכב, כמובן שבתחום הגבול הסביר)  כאשר בארץ היבואנים מאפשרים מספר קטן של רמות גימור.

מעבר לכך, עשוי להיות הבדל משמעותי ברכיבים שונים עבור אותו דגם רכב -> למשל יונדאי/ קיה - משווקים עם מנועים שונים בארץ לעומת ארה"ב (בארה"ב  יש תביעה ייצוגית נגדם עקב המנוע).

• תוכן חדש...